Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2014

Midnight Planétarium: Ρολόι με έξι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος που περιστρέφονται γύρω από τον Ήλιο Περισσότερα Ξωτικό: Midnight Planétarium: Ρολόι με έξι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος που περιστρέφονται γύρω από τον ΉλιοΤο Midnight Planétarium είναι ένα ρολόι που δείχνει έξι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος που περιστρέφονται με απίστευτη ακρίβεια γύρω από τον Ήλιο. Το ρολόι είναι δημιουργία της Γαλλικής εταιρείας Van Cleef & Arpels σε συνεργασία με τον Ολλανδό ωρολογοποιό Christiaan van der Klaauw.

Μετά από τρία χρόνια σκληρής δουλειάς, το Midnight Planétarium παρουσιάστηκε στο ετήσιο Salon International de la Haute Horlogerie (SIHH), που γίνεται κάθε χρόνο τον Ιανουάριο στην Γενεύη. Το ρολόι αποτελείται από 396 κομμάτια.Οι έξι πλανήτες που υπάρχουν στο καντράν του ρολογιού είναι ο Ερμής (88 ημέρες περιστροφής), η Αφροδίτη (224 ημέρες), η Γη (365 ημέρες), ο Άρης (687 ημέρες), ο Δίας (12 χρόνια) και ο Κρόνος (29 χρόνια). Ο Ουρανός και ο Ποσειδώνας δεν εμφανίζονται γιατί ο μεν Ουρανός χρειάζεται 84 χρόνια για να κάνει μια πλήρη περιστροφή γύρω από τον Ήλιο ενώ ο Ποσειδώνας 164 χρόνια!

Κάθε ένας από τους πλανήτες είναι και ένας πολύτιμος ή ημιπολύτιμος λίθος. Υπάρχει επίσης μια χαρακτηριστική "τυχερή ημέρα", που χρησιμοποιεί τη στεφάνη για να επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να επιλέξουν αυτοί οποιαδήποτε ημέρα του έτους ως την "τυχερή τους ημέρα" και η Γης θα πέσει κάτω από το βαμμένο αστέρι (εμφανίζονται σε μερικές φωτογραφίες) στο κρύσταλλο του ρολογιού εκείνη την ημέρα κάθε χρόνο.

Καλά και ωραία όλα αυτά και αν κάποιος ξετρελάθηκε και θέλει να το προσθέσει στη συλλογή του, πληροφοριακά αναφέρω πως η τιμή του είναι 245.000 δολάρια!

 Ξωτικό


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα