Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Τι κρύβεται πίσω από τους αριθμούς

Δεν χρειάζεται κανείς να είναι φοβερός αναλυτής των τελευταίων δημοσκοπήσεων για να καταλήξει σε τρία βασικά συμπεράσματα:

Τι κρύβεται πίσω από τους αριθμούς

Πρώτο: οι Έλληνες δεν θέλουν εκλογές τώρα, γιατί το ένστικτό τους, τους λέει ότι θα μπούμε σε μία περιπέτεια ακυβερνησίας και αλλεπάλληλων εκλογών με άγνωστη εξέλιξη.

Δεύτερο: η καλύτερη πολιτική εξέλιξη για τους περισσότερους Έλληνες είναι μία συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ (μου ακούγεται σαν να κάνουμε πλάκα μεταξύ μας).

Τρίτο: μετά τα δύο υποψήφια για την εξουσία κόμματα (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ), όλοι οι άλλοι πολιτικοί σχηματισμοί θα δώσουν αγώνα ύπαρξης στις εκλογές του Μαΐου και τις εθνικές, όποτε γίνουν.

Αυτά βλέπουν σε Βερολίνο και Βρυξέλλες και σκέφτονται να κάνουν λίγο πίσω με την Ελλάδα και δεν στέλνουν διαπραγματευτές να τελειώνουμε, ίσως και να μεταθέσουν για μετά τον Ιούνιο την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους.


Γιατί θα καθορίσουν τη στάση τους ανάλογα με το εκλογικό αποτέλεσμα του Μαΐου. Άλλη πολιτική θα ασκήσουν για τη χώρα μας αν συντριβούν τα κυβερνητικά κόμματα (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) με ανάλογο θρίαμβο ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής και άλλη στάση θα κρατήσουν για τη χώρα μας, αν τα δύο κυβερνητικά κόμματα διατηρήσουν τις δυνάμεις τους.

Όσο για την περίφημη «Ελιά» που ονειρεύονται μερικοί για τη δημιουργία ενός μεγάλου κέντρο-αριστερού πολιτικού σχηματισμού, με συμμετοχή των 58, της ΔΗΜΑΡ, του ΠΑΣΟΚ και άλλων, από ό,τι φαίνεται όνειρο ήταν και πάει, γιατί διάφοροι ηγεμονίσκοι στο πολιτικό μας σύστημα δεν θέλουν με τίποτα να κατέβουν από την καρέκλα του προέδρου και του αρχηγού.

Χάρισμά τους, στα μούτρα τα δικά τους.
 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα