Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2013

Σε τι μετριέται η ζωή;


Οι άνθρωποι κατά περιόδους, ακόμη και καθ΄όλη τη ζωή τους, πέφτουν στην αυταπάτη ότι επειδή αναπνέουν, κατ΄επέκταση ζουν. Ναι δεν αντιλέγω, σε σύγκριση με μια πέτρα ακόμη και τότε ζεις. Από βιολογικής άποψης, έχεις δίκιο. Σε σύγκριση με ένα άλλο νοήμον ον που εκμεταλλεύεται τα φυσικά του όπλα όμως, απέχεις πολύ από τη ουσιαστική Ζωή. Να σημειωθεί ότι το φυσικό όπλο του ανθρώπου είναι ο Λόγος, η ευφυία απλούστερα.

Εφόσον δεχθούμε αυτό, η ζωή μπορεί να μετρηθεί ποιοτικά, ίσως και ποσοτικά! 

Ζεις όταν η καρδιά σου χτυπά πιο δυνατά απ΄ό,τι συνήθως.
Η ζωή μετριέται σε δυνατούς χτύπους καρδιάς. Για την ακρίβεια, ζεις όταν κάποιο μέρος του εαυτού σου αντιδρά σε αυτό που κάνεις. Όταν η πράξη σου δεν είναι συνήθεια. Όταν ανακαλύπτεις. Άρα, η ίδια η φύση του ανθρώπου απαιτεί εξέλιξη, συλλογή γνώσης. Φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι οι αγαθές συνήθειες δεν είναι ζωή, οι αγαθές (καλές) συνήθειες είναι οι καλλίτερες βάσεις για μια έντονη, άξια ζωή.Για τα αποτελέσματα των κακών συνηθειών βλέπε το άρθρο μου Matrix.

Τι γίνεται όμως με τους ανθρώπους που έχουν την ψευδαίσθηση ότι ζουν επειδή απλώς επιβιώνουν; 
Καλά λένε οι τοίχοι πολλές φορές, "ζωή, όχι επιβίωση". Τώρα το κατά πόσο οι πομποί του μηνύματος έχουν συνειδητοποιήσει τη βαρύτητα της φράσης, αυτό είναι άλλο θέμα.

Πως να το πω, ωραίο το φαγητό, ο ύπνος, η αφόδευση και το παρτάρισμα. Αλλά αυτά τα κάνει και μια γάτα. Είσαι γάτα; Είσαι άνθρωπος, απ΄τη φύση σου έχεις την τάση να εξερευνείς και να μαθαίνεις. Εξ΄αιτίας όμως των μεγαλουπόλεων και της μαζικής αποβλάκωσης, αυτές οι τάσεις θάβονται αργά η γρήγορα. Είσαι ανώμαλος όταν δεν είσαι αγαθός.

Ανακεφαλαίωση λοιπόν: Είναι η φύση σου να γνωρίζεις τον Κόσμο. Όταν δε τα κάνεις αυτά, όταν δε σε απασχολούν και όταν έχεις βολευτεί τότε είσαι μεταλλαγμένος, μακριά απ΄τη φύση σου. Φυσικά, νομίζεις ότι έχεις κάθε δικαίωμα να είσαι έτσι. Δε το έχεις, γιατί ο τόπος σου, η πόλις σου και οι συνάνθρωποί σου επηρεάζονται από εσένα, ακόμη και να μη το βλέπεις, σέρνεις το περιβάλλον σου στη βλακεία και την κατάθλιψη. 

Αν θες να λέγεσαι δικαιωματικά άνθρωπος, Ζήσε. 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα