Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ



Η ιστορία καταγράφεται αλλά φωτογραφίζεται επίσης. Μοιραστείτε μαζί μου αυτές τις ιστορικές εικόνες που σίγουρα θα σας φέρουν στο μυαλό το γνωστό ρητό
«μια εικόνα –χίλιες λέξεις».

Αθήνα 1842 
Ο Ναός του Ολυμπίου Διός. Πιθανόν να είναι η πρώτη φωτογραφία που τραβήχτηκε στην Ελλάδα. Αποτελεί μια από τις ακριβότερες φωτογραφίες του κόσμου καθώς πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 789.000 ευρώ!










23 Ιανουαρίου 1896 
O Γερμανός φυσικός Βίλχελμ Ρέντγκεν βγάζει την πρώτη ακτινογραφία, η οποία απεικονίζει το χέρι της συζύγου του.


















17 Δεκεμβρίου 1903
Οι αδερφοί Orville καιWilbur Wrightκάνουν την πρώτη πτήση με μηχανοκίνητο αεροπλάνο. Μέχρι να κατοχυρωθεί η πατέντα τους έκρυβαν το αεροπλάνο στο μαγαζί τους που πουλούσε ποδήλατα για να μην τους κλέψουν την ιδέα.







Αθήνα 1929 
Η φωτογράφος Έλλη Σουγιουλτζόγλου Σεραϊδάρηπροκαλεί σκάνδαλο όταν φωτογραφίζει να χορεύουν γυμνές στην Ακρόπολη την Mona Paeva (πάνω) και την Ουγγαρέζα χορεύτρια Nikolska (κάτω).

















Βερολίνο 1936 
Ο Χίτλερ βραβεύει τον Σπύρο Λούη, ως επίτιμο μέλος της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου στη Γερμανία.


















Περού 1939 
Η Lina Medina, στην ηλικία των 5 ετών, γίνεται η νεαρότερη μητέρα στον κόσμο που έχει καταγραφεί στα ιατρικά χρονικά. Ο πατέρας της συνελήφθη με την κατηγορία του βιασμού, αλλά αφέθηκε ελεύθερος λόγω έλλειψης στοιχείων.












15 Ιουνίου 1945
Ο Άρης Βελουχιώτης αυτοκτονεί και αποκεφαλίζεται 3 ημέρες αργότερα. Το κεφάλι του, μαζί μ' αυτό του συντρόφου του Τζαβέλα, βρίσκονται στα Τρίκαλα όπου και κρέμονται σε έναν φανοστάτη της κεντρικής πλατείας σε δημόσια θέα για 2 ημέρες.

















Νότια Καρολίνα 1950 


Μια εικόνα που δείχνει το μέγεθος των φυλετικών διακρίσεων στις ΗΠΑ.

4 Σεπτεμβρίου 1957 
Η Dorothy Countsγίνεται μια απ' τις πρώτες μαύρες μαθήτριες που μπαίνουν σε Λύκειο της Charlotte στην Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ. Κατά την είσοδό της η Counts αποδοκιμάστηκε και χλευάστηκε έντονα, ενώ οι γονείς της την απέσυραν από το σχολείο μόλις 4 μέρες αργότερα.







12 Οκτωβρίου 1960 

Ο 17χρονος ακροδεξιός μαθητής, Otoya Yamaguchi , σκοτώνει με ένα ξίφος τον σοσιαλιστή πολιτικό, Inejiro Asanuma, κατά την διάρκεια ομιλίας του στο Τόκιο. Ο φωτογράφος Yasushi Nagao που αποτύπωσε τη σκηνή, δηλώνει αργότερα ότι απλά βρέθηκε στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή.

















11 Ιουνίου 1963
Ο βουδιστής μοναχός,Thich Quang Duc, αυτοπυρπολείται ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταπίεση των βουδιστών απ' την κυβέρνηση του Βιετνάμ.












Νότιο Βιετνάμ 1966 
Ένα τεθωρακισμένο των ΗΠΑ σέρνει έναν νεκρό Βιετκόνγκ.

















20 Ιουλίου 1969
Ο Neil Armstrong αφήνει το πρώτο ανθρώπινο αποτύπωμα στην επιφάνεια της Σελήνης το οποίο θα παραμείνει εκεί για εκατομμύρια χρόνια.


Αύγουστος 1977 
Ο Elvis Presleyνεκρός. Η φωτογράφηση έγινε κρυφά από ξάδερφό του και πουλήθηκε έναντι ευτελούς τιμής σε περιοδικό.














ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα