Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2013

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα τσόφλια από τα αυγά


Δείτε 12 τρόπους να χρησιμοποιήσετε το κέλυφος των αυγών αντί να το πετάξετε :


1) Πρόσφατα, οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα κελύφη αυγών για καύσιμο. Αυτό βέβαια δεν είναι ένα πράγμα που ένα άτομο μπορεί να κάνει από μόνος του.


2) Μάσκα προσώπου από αυγό
Κονιορτοποιήστε αποξηραμένα κελύφη αυγών σε ένα γουδοχέρι, στη συνέχεια, ανακατέψτε τη σκόνη με ασπράδι αυγού και χρησιμοποιήστε το σαν μια υγιεινή κρέμα, για σύσφιξη προσώπου. Αφήστε τη μάσκα προσώπου να στεγνώσει πριν να ξεπλύνετε .
3) Λίπασμα για το έδαφος
Μπορείτε να σπάσετε το τσόφλι του αυγού σε μικροσκοπικά κομμάτια και να χρησιμοποιηθούν ως λίπασμα στον κήπο σας.


4) Το ασβέστιο από τα αυγά
Μπορείτε να διαλύσετε σε σκόνη το τσόφλι του αυγού με το χέρι, όσο μπορείτε και στη συνέχεια το βάζετε σε ένα μύλο του καφέ, έτσι ώστε να μπορεί να γίνει λεπτή σκόνη. Μπορείτε να έχετε 1/4th κουταλάκι του καφέ την ημέρα, καθώς δίνει 400 mgs ασβέστιο .Και μην ξεχνάτε ότι πρέπει να προσθέσετε λίγο χυμό λεμονιού στο μείγμα.

5) Οικολογικά οικιακά λειαντικά
Ανακινήστε διαλυμένα κελύφη αυγών και λίγο νερό με σαπουνάδα για να καθαρίσετε δύσκολα στον καθαρισμό αντικείμενα όπως βάζα. Θρυμματισμένο κέλυφος αυγών μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως μη τοξικό λειαντικό για κατσαρόλες και τηγάνια.


6) Λιγότερο πικρό καφέ
Προσθέστε θρυμματισμένα τσόφλια για τον καφέ  φίλτρου, και ο πρωινός καφές σας θα είναι λιγότερο πικρός.Ο καφές, τα τσόφλια και το φίλτρο του καφέ στη συνέχεια μοπρεί να χρησιμοποιηθεί για το κοποστ σας δηλαδή το βιολογικό σας λίπασμα.

7) Αντιμετωπίστε τους  ερεθισμούς του δέρματος 
Διαλύστε τα τσόφλια αυγών σε ένα μικρό βάζο με ξύδι  (διαρκεί περίπου δύο ημέρες) και χρησιμοποιήστε το μείγμα για τη θεραπεία στους κνησμούς και του ερεθισμένου δέρματος.

8) Διακόσμηση με κελύφη αυγών
Μπορείτε να διακοσμήσετε το κέλυφος του αυγού σας όσο όμορφα μπορείτε και μετά να το χρησιμοποιήσετε στη διακόσμηση του σπιτιού σας.

9) Μείωση της οξύτητας του εδάφους
Μπορείτε να προσθέσετε θρυμματισμένο κέλυφος του αυγού στο χώμα σας για την αύξηση του pH του εδάφους διότι το κέλυφος των αυγών είναι αλκαλικό.

10) Για την καλλιέργεια φυτών
Μπορείτε να κόψετε το κέλυφος με προσοχή κατά το ήμισυ και στη συνέχεια να τοποθετήσετε λίγο χώμα μέσα για καλλιέργεια φυτών απο σπόρους. 

11) Γλυπτική σε αυγό
Αρχικά πλύνετε το άδειο αυγό σας και στεγνώστε το, στη συνέχεια με ένα τρυπάνι /  εργαλείο  σκαλίστε κάτι όμορφο επάνω αυγό σας.

12) Αυγό φωτάκι νυκτός
Αυτό είναι από τα πιο ωραία. Αδειάζεις το περιεχόμενο του αυγού από μία τρύπα και βάζετε μέσα ένα φωτάκι  Led.


ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα