Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Όταν οι Έλληνες αυτοκτονούν…

autoktonies-kentrinews

Δραματικές διαστάσεις λαμβάνει το κύμα αυτοκτονιών στην Ελλάδα.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την πρόληψη της αυτοκτονίας μέλη της μη κυβερνητικής οργάνωσης ΚΛΙΜΑΚΑ μοιράζουν φυλλάδια για να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες.
Σύμφωνα με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης μόνο το 2012 3.124 άνθρωποι αυτοκτόνησαν ή αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν. Αιτία είναι και η οικονομική κρίση, για αυτό και αποκαλούνται «κοινωνικές αυτοκτονίες».

«Η οικονομική κρίση δεν είναι ο μόνος λόγος, το ένα δεν φέρνει απαραίτητα το άλλο, αλλά παντού στην Ευρώπη όπου έχει αυξηθεί η ανεργία έχουν αυξηθεί και οι αυτοκτονίες. Όταν μειώνεται η ανεργία μειώνονται και οι αυτοκτονίες. Είναι αλληλένδετα» δήλωσε ο πρόεδρος της μη κυβερνητικής οργάνωσης ΚΛΙΜΑΚΑ, Άρης Βιολατζής.
Ραγδαία είναι και η αύξηση στους χρήστες ναρκωτικών ουσιών. Σύμφωνα με τον Χαράλαμπο Πουλόπουλο, διευθυντή του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων η οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει ένα περιβάλλον ανασφάλειας και αβεβαιότητας.
Η καθηγήτρια ψυχιατρικής Μαρίνα Οικονόμου ξεκαθαρίζει ότι η πολιτεία πρέπει να λάβει τα μέτρα της, λέγοντας: «Η πολιτεία πρέπει να χειριστεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι. Πίσω από τους αριθμούς βρίσκονται άνθρωποι και ανθρώπινος πόνος, οι οικονομολόγοι δεν πρέπει να το αγνοούν αυτό».
Σύμφωνα με τα στοιχεία της «κλίμακας» κάθε 18 ώρες γίνεται μια απόπειρα αυτοκτονίας στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι από τους αυτόχειρες είναι άντρες, οι οποίοι έχουν χάσει τη δουλειά τους και νιώθουν ότι δεν μπορούν να στηρίξουν τις οικογένειές τους.

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα