Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Το '' Αλλά .....'' και η εσωτερική μας πρόθεση......!!!


Σήμερα ένιωσα την ανάγκη να μιλήσω μαζί σας και να μοιραστώ όμορφα πράγματα, Είναι ευκαιρία σκέφτηκα να βάλουμε ένα όριο στην καταστροφική πορεία που μας υποχρεώνουν οι πάσης λογής εξουσιαστές μας, εσωτερικοί και εξωτερικοί. 

Συζητώντας με αρκετούς από εσάς σε τακτική βάση βλέπω τον αγώνα που κάνετε για την επιβίωση και ακούω την αγωνία σας για τα αδιέξοδα στα οποία έχουμε οδηγηθεί. Και θεωρώ ότι είναι ανθρώπινο να γονατίζουμε κάποιες στιγμές, όλοι μας. Δεν εξαιρούμαι από αυτό.

Σήμερα όμως, μετά από μια υπέροχη εκδρομή στο θεραπευτήριο της Επιδαύρου, ξύπνησα με όμορφη διάθεση και είπα να σας προτείνω μιαν αλλαγή: Θέλετε; Αν όχι, μπορείτε κάλλιστα να διαγράψετε το μήνυμα.

Έχετε ακούσει τον εαυτό σας όταν μιλάει; 
Έχετε παρατηρήσει τις λέξεις που χρησιμοποιείτε; 
Τί φορά έχουν αυτές οι λέξεις; ανοδική ή καθοδική;

Α όχι, μην τρομάζετε. Δεν πρόκειται να σας κάνω μάθημα γλωσσολογίας ούτε γραμματικής. Έχει όμως μεγάλη σημασία ο τρόπος που σκεπτόμαστε και ο τρόπος που μιλάμε. 
Αν παρατηρήσετε λιγάκι τον εαυτό σας θα δείτε ότι οι σκέψεις που κάνετε είναι λέξεις που γράφονται στην οθόνη του μυαλού σας, και ο λόγος που αρθρώνετε μέσα από τα χείλη σας είναι οι ίδιες λέξεις με εκείνες της οθόνης σας.

Οι λέξεις αυτές είναι το αποτέλεσμα χημείας και στην ουσία τους είναι ηλεκτρομαγνητικά φορτία. Τα ηλεκτρομαγνητικά φορτία δημιουργούν Συχνότητες και Κραδασμούς και Τάσεις. 

Οι Τάσεις δίνουν Φορές (κατευθύνσεις) και Φόρες (ορμή) στα συναισθήματά μας κι αυτά με τη σειρά τους γίνονται μαγνήτες που έλκουν τα όμοιά τους, δηλαδή ελκύουν συναισθήματα και καθημερινά γεγονότα που έχουν το ίδιο πρόσημο, αρνητικό ή θετικό.

Γι αυτό χρειάζεται να είμαστε πολύ, μα πάρα πολύ προσεκτικοί στον τρόπο που φτιάχνουμε την εσωτερική μας χημεία και κατ επέκταση στον τρόπο που σκεπτόμαστε και στον τρόπο που μιλάμε.

Σήμερα λοιπόν λέω να επικεντρωθούμε σε μια μικρή, πολύ μικρή λεξούλα που όλοι μας όμως την χρησιμοποιούμε κατά κόρον, και ενίοτε με υπερβολή : το Αλλά. 

Το Αλλά είναι μια πρόθεση όπως μάθαμε στην Γραμματική που δηλώνει όμως την εσωτερική μας πρόθεση. Το έχετε σκεφτεί; 

Άντε τώρα αρχίστε να κρυφακούτε τον εαυτό σας κάθε φορά που σκέφτεται ή χρησιμοποιεί αυτή την πρόθεση. Θα δείτε ότι τις περισσότερες φορές την χρησιμοποιείτε Ακυρωτικά, με αρνητική φορά. Κι ας δούμε ένα παράδειγμα : Ακούτε κάποιον να σας λέει « …καλός άνθρωπος ο Νίκος, οικογενειάρχης, ηθικός, ευαίσθητος, φιλάνθρωπος, κουβαρντάς, καλός φίλος αλλά βρε παιδί μου πολύ νευρικός». 

Τι θαρρείτε ότι θα σας μείνει από τον Νίκο; 
Να είστε βέβαιοι ότι αυτό που θα καταγραφεί μέσα σας είναι το : νευρικός, οπότε αυτόματα μπαίνετε συναισθηματικά σε μια κατάσταση ετοιμότητας και άμυνας απέναντι στον Νίκο. Έτσι όταν τον συναντήσετε θα είστε τουλάχιστον επιφυλακτικοί μαζί του αν όχι και επιθετικοί. Μπορείτε να δείτε πώς εκείνο το μικρό αλλά μέσα στη φράση ακύρωσε όλα τα καλά του φίλου μας του Νίκου;

Και φυσικά δεν φταίει το ΑΛΛΑ, και προς θεού δεν σας προτείνω να το αφαιρέσετε από το λεξιλόγιό σας, μα να σκύψετε επάνω του κάθε φορά που το χρησιμοποιείτε και να διαβάσετε την εσωτερική σας πρόθεση. Με μεγάλη σας έκπληξη θα πιάσετε πολύ συχνά τον εαυτό σας να ακυρώνει τον εαυτό σας, τη ζωή σας, τη βοήθεια που σας προσφέρεται, τη συντροφιά και τη συνοδοιπορία των συνανθρώπων σας την ίδια στιγμή που λαχταράτε για όλα αυτά. Δεν είναι κρίμα; Ε; 

Δεν είναι κρίμα και άδικο αυτό που κάνουμε στον εαυτό μας; 
Να ξέρετε λοιπόν ότι την πρώτη αδικία την διαπράττουμε οι ίδιοι στον εαυτό μας, σφραγίζουμε τη ζωή μας με την αδικία κι αφού το κάνουμε ύστερα αναρωτιόμαστε γιατί η ζωή μάς φέρεται άδικα. Μα η ζωή το μόνο που κάνει είναι να μας προμηθεύει τα όμοια για να μας κρατά σε συνοχή. 

Άντε λοιπόν, ας κινήσουμε για αλλού ! 
Η εποχή μας ευνοεί. Οι Συμπαντικές Ενέργειες αυτήν την εποχή είναι πολύ δυνατές, ενθαρρυντικές και εξαιρετικά βοηθητικές αν θέλουμε να αλλάξουμε τη φορά του εαυτού. Μόλις ολοκληρώθηκαν οι τρεις σπουδαίες και μεγάλες ανοιξιάτικες εκλείψεις / Σελήνης, Ηλίου, Σελήνης που μας άνοιξαν το δρόμο για την εσωτερική μας φώτιση. 

Τι προτείνω; 
Μην βγάλετε το Αλλά από τη ζωή σας μα να το χρησιμοποιείτε ΣΥΝ - φιλιωτικά, με θετικό πρόσημο. 

Για να το καταλάβετε καλύτερα κάντε το πείραμα του Νίκου: « … Ο Νίκος είναι πολύ νευρικός αλλά είναι καλός άνθρωπος, οικογενειάρχης, ηθικός και κουβαρντάς, φιλάνθρωπος και καλός φίλος». 

Τι σας έμεινε τώρα από τον Νίκο; 
Κάντε λοιπόν το ίδιο σε όλα και προς όλους. Ακούτε κάτι άσχημο; Αντιστρέψτε την φράση. Σκέπτεστε κάτι που σας φοβίζει; Πείτε ναι, φοβάμαι αλλά πόσες φορές δεν έχω φοβηθεί κι όμως τα κατάφερα; 

Αντιστρέψτε το, αλλάξτε τη φορά της πρόθεσής σας, φιλιώθητε με τον εαυτό σας. 
Αναζητείστε τον καλό λόγο που πάντα βρίσκεται πίσω από ένα γεγονός και πιαστείτε από αυτόν, είναι το σωσίβιό σας. 
Χρησιμοποιείτε την πρόθεση Αλλά με θετικό πρόσημο και επανατοποθετηθείτε στη ζωή σας.

Πιστέψτε με θα εκπλαγείτε από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα κάνετε την αλλαγή. Είναι η αρχή της Ολιστικής Σκέψης και Διαβίωσης και μόνο μ αυτήν μπορούμε να θεραπεύσουμε τον εαυτό και την κοινωνία μας.

Θέλετε να πάρετε μια μικρή γεύση αυτού που θα εισπράξετε;
- Συμφιλίωση με τον εαυτό σας και τους άλλους
- Υγεία
- Χαρά
- Συνεργασία με τον εαυτό και τους άλλους,
- Μεγαλύτερη αντίληψη
- Κατανόηση
- Συγχώρεση κι άλλα πολλά.

Με λίγα λόγια θα ξαναμαζέψετε και θα ενώσετε τα διασκορπισμένα κομμάτια σας, θα θεραπεύσετε τον εαυτό σας και θα τον κάνετε έναν Ήλιο που θα φωτίζει το δρόμο των αγαπημένων και συνοδοιπόρων σας. Μια μικρή, τοσοδούλα αλλαγή σας προτείνω και θα ανακαλύψετε τις ακτίνες του Θεϊκού Απόλλωνα μέσα σας.

Επιχειρήστε το έστω και για να με διαψεύσετε.






ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

1 σχόλιο:

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα