Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Νέα θεωρία σχετικά με το γιατί οι άνδρες αγαπούν τα στήθη

Men are programmed to like breasts, but it isn't for the reasons scientists once thought.


Γιατί οι στρέιτ άντρες δίνουν τόσο πολύ ενδιαφέρον σε εκείνους τους μεγάλους, βολβώδεις σάκους λίπους που κρέμονται από τα στήθη των γυναικών; Οι επιστήμονες δεν έχουν εξηγήσει ικανοποιητικά το περίεργο αυτό ενδιαφέρον των ανδρών, αλλά τώρα, νευροεπιστήμονας δίνει μια εξήγηση με « πολύ νόημα."

Ο Larry Young, καθηγητής ψυχιατρικής στο Emory University, ο οποίος μελετά τη νευρολογική βάση πολύπλοκων  κοινωνικών συμπεριφορών, πιστεύει ότι η ανθρώπινη εξέλιξη έχει καταφέρει να αξιοποιήσει ένα αρχαίο νευρωνικό κύκλωμα που σχεδιάστηκε αρχικά για την ενίσχυση της σχέσης μητέρας-βρέφους κατά τη διάρκεια του θηλασμού, και τώρα χρησιμοποιεί αυτό το κύκλωμα του εγκεφάλου για την ενίσχυση του δεσμού μεταξύ των ζευγαριών.



Το αποτέλεσμα; Οι άνδρες, όπως τα μωρά , αγαπούν το στήθος.

Όταν οι θηλές της γυναίκας διεγείρονται κατά τη διάρκεια του θηλασμού, η νευροχημική οξυτοκίνη , αλλιώς γνωστή ως «φάρμακο της αγάπης," πλημμυρίζει τον εγκέφαλο της, βοηθώντας την να εστιάσει την προσοχή και την αγάπη της για το μωρό της .
Αλλά η έρευνα κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών έχει δείξει ότι στον άνθρωπο, αυτό το κύκλωμα δεν προορίζεται για αποκλειστική χρήση από τα βρέφη.

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι  η διέγερση της θηλής  ενισχύει τη σεξουαλική διέγερση στη μεγάλη πλειοψηφία των γυναικών, και ενεργοποιεί τις ίδιες περιοχές του εγκεφάλου όπως η κολπική και κλειτοριδική διέγερση. Όταν ο σεξουαλικός σύντροφος αγγίζει, κάνει μασάζ ή πιπιλάει το στήθος μιας γυναίκας, λέει ο Young, αυτό προκαλεί την έκκριση της οξυτοκίνης στον εγκέφαλο της γυναίκας, όπως ακριβώς συμβαίνει όταν ένα μωρό θηλάζει. Όμως, σε αυτό το πλαίσιο, η ωκυτοκίνη εστιάζει την προσοχή της γυναίκας στον σεξουαλικό σύντροφό της, ενισχύοντας την επιθυμία της να συνδεθεί με αυτό το πρόσωπο.

Με άλλα λόγια, οι άνδρες μπορούν να γίνουν περισσότερο επιθυμητοί διεγείροντας τα στήθη μιας γυναίκας κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης και του σεξ. Η εξέλιξη έκανε, κατά μία έννοια, τους άνδρες να θέλουν να το κάνουν αυτό.

Το θέλγητρο για τα στήθη "είναι ένα φαινόμενο οργάνωσης του εγκεφάλου που εμφανίζεται σε στρέιτ άνδρες όταν περνούν από την εφηβεία,"  τα μικρά μυστήρια της ζωής δήλωσε ο Young. «Η εξέλιξη έχει επιλέξει αυτήν την οργάνωση του εγκεφάλου στους άνδρες που τους κάνει να έλκονται σεξουαλικά από τα στήθη, διότι το αποτέλεσμα  ενεργοποιεί το θηλυκό κύκλωμα σύνδεσης, το οποίο κάνει τις γυναίκες να αισθάνονται πιο συνδεδεμένες με αυτόν. Είναι μια συμπεριφορά που οι  άνδρες έχουν εξελίξει προκειμένου να τονωθεί το μητρικό κύκλωμα ένωσης του θηλυκού. "  

Λοιπόν, γιατί αυτή η εξελικτική αλλαγή να συμβαίνει στους ανθρώπους, και όχι σε άλλα θηλαστικά; Ο Young πιστεύει ότι συμβαίνει επειδή  σχηματίζουμε μονογαμικές σχέσεις , ενώ το 97 τοις εκατό των θηλαστικών δεν το κάνουν.

 «Δεύτερον, θα μπορούσε να κάνει με το γεγονός ότι είμαστε σε όρθια θέση και κάνουμε σεξ πρόσωπο με πρόσωπο , το οποίο παρέχει περισσότερες ευκαιρίες για διέγερση της θηλής κατά τη διάρκεια του σεξ. 

Στα μονογαμικά τρωκτικά, για παράδειγμα, οι θηλές κρέμονται προς το έδαφος και το αρσενικό βρίσκεται από πίσω, οπότε αυτό δεν εξελίσσεται », είπε.
 "Έτσι, ίσως η φύση της σεξουαλικότητας μας επέτρεψε μεγαλύτερη πρόσβαση στο στήθος.

Ο Young δήλωσε ότι οι ανταγωνιστικές θεωρίες περί  μαστού δεν ευσταθούν. Για παράδειγμα, το επιχείρημα ότι οι άνδρες τείνουν να επιλέγουν γυναίκες με μεγάλα στήθη επειδή νομίζουν ότι με το λίπος του μαστού τους θα γίνουν καλύτερες στην θρέψη των μωρών δεν ανταποκρίνεται. Είναι όπως όταν κάποιος θεωρεί ότι «το σπέρμα είναι φτηνό σε σχέση με τα αυγά, και οι άνδρες δεν χρειάζεται να είναι εκλεκτικοί.


Αλλά  η νέα θεωρία του Young αντιμετωπίζει  κριτική εκ των έσω. Σχολιάζοντας τη θεωρία, ο ανθρωπολόγος Fran Mascia-Lees από το πανεπιστήμιο του Rutgers , ο οποίος έχει γράψει εκτενώς για τον εξελικτικό ρόλο των μαστών, είπε ότι  δεν έλκονται όλοι οι άνθρωποι από αυτούς. 

"Είναι πάντα σημαντικό κάθε φορά που οι εξελικτικοί βιολόγοι προτείνουν έναν καθολικό λόγο για μια συμπεριφορά και ένα συναίσθημα να δίνουν εξέχουσα σημασία στις  πολιτιστικές διαφορές" έγραψε ο Mascia-Lees σε ένα email. Σε ορισμένες αφρικανικές κουλτούρες, για παράδειγμα, οι γυναίκες δεν καλύπτουν τα στήθη τους, και οι άνδρες δεν φαίνεται να τα βρίσκουν τόσο ελκυστικά, ας πούμε, ώστε να θέλουν να τα αγγίξουν.

Ο Young λέει ότι μόνο και μόνο επειδή τα στήθη δεν καλύπτονται σε αυτούς τους πολιτισμούς »δεν σημαίνει ότι το μασάζ τους και η διέγερση τους δεν αποτελεί μέρος της σεξουαλικής πράξης.Δεδομένου ακόμα, ότι δεν υπάρχουν πάρα πολλές μελέτες που να το εξετάζουν [διέγερση του μαστού κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης] σε ένα ανθρωπολογικό πλαίσιο », είπε.

Ο Young αναλύει τη θεωρία του για την αγάπη του μαστού, και άλλες νευρολογικές πτυχές της ανθρώπινης σεξουαλικότητας, στο νέο του βιβλίο, «Η χημεία μεταξύ μας" (Current Hardcover, 2012), συν-συγγραφέας ΑBrian Alexander.

Από shockerdaily livescience

Απόδοση Κειμένου dorieas

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα