Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Οι αρχαιολόγοι επιστρέφουν στην Leptis Magna


Η Leptis Magna, η τρίτη πιο σημαντική πόλη της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, αποτελεί σήμερα έναν από τους καλύτερους διατηρημένους αρχαιολογικούς χώρους του κόσμου.

Η Leptis Magna, η τρίτη πιο σημαντική πόλη της Ρωμαϊκής


Ο αρχαιολόγος Guillaume Dagnas 
και ο αρχιτέκτονας Michel Paulin 
μπροστά από την κύρια είσοδο των λουτρών. 
Προτεραιότητά τους είναι να κατανοήσουν 
την ένταξη των λουτρών στην υπόλοιπη πόλη.

Η Leptis Magna, η τρίτη πιο σημαντική πόλη της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, αποτελεί σήμερα έναν από τους καλύτερους διατηρημένους αρχαιολογικούς χώρους του κόσμου.

Αποτελεί επίσης ένα εκπληκτικά καλά κρατημένο μυστικό - ενώ συναγωνίζεται ισάξια παρόμοιους αρχαιολογικούς χώρους όπως της Καρχηδόνας και της Παλμύρας σε μέγεθος και σκοπό, παραμένει εν πολλοίς άγνωστος στο ευρύ κοινό.

Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να αλλάξει, στην μετά Καντάφι εποχή καθώς η Λιβύη ανοίγει προς τον έξω κόσμο. Από την πτώση του πρώην ηγέτη, η αρχαιολογική κοινότητα της χώρας έχει εκφράσει την επιθυμία να σπάσει τους δεσμούς με την μετα-αποικιακή κληρονομιά της και να συνεργαστεί με ξένους ερευνητές.

Το Forum του Σεπτίμιου Σεβήρου.
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2012, στον απόηχο της λιβυκής επανάστασης, η γαλλική αρχαιολογική αποστολή στη Λιβύη, με επικεφαλής τον Vincent Michel, επέστρεψε στην περιοχή. Ως μία από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές μελέτες που λαμβάνουν χώρα στην Leptis Magna, η αποστολή του Michel επικεντρώνεται στην ανασκαφή των ρωμαϊκών λουτρών. Μόλις ολοκληρωθεί η μελέτη, η Leptis Magna θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την περίοδο της Ύστερης Αρχαιότητας στη Λιβύη.

Το πολύ καλά διατηρημένο θέατρο της Leptis Magna είναι το παλαιότερο αρχαίο θέατρο στη ρωμαϊκή Αφρική. Η χρονολογία κατασκευής του εκτιμάται περίπου στον 1ο αιώνα μ.Χ.
Ωστόσο, η έλλειψη μέτρων συντήρησης οδήγησε τους αρχαιολόγους να ανησυχούν για τις επιπτώσεις του τουρισμού και των βανδαλισμών. 

Ακόμη περισσότερο, η ίδια η αποστολή των αρχαιολόγων είναι εύθραυστη σε θέματα ασφαλείας. Η συνεχιζόμενη αναταραχή στη χώρα και η πρόσφατη επίθεση στην γαλλική πρεσβεία απειλούν να βάλουν πρόωρο τέλος στην έρευνά τους.



ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα