Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Αντίο σε ένα μεγαλοφυή hacker. Τον Barnaby Jack



O 35χρονος Barnaby Jack ήταν από εκείνους τους hackers που η ιδιοφυία τους είχε γίνει γνωστή σε όλο τον κόσμο. Πώς; Πώς να μην γραφτούν σειρές επί σειρών στα διεθνή δίκτυα όταν σε ένα Black Hat συνέδριο, έδειξε στη σκηνή πως παρακάμπτει το σύστημα των ATM και αυτά αρχίζουν να «πετάνε λεφτά»; Η μέθοδος μάλιστα που χρησιμοποίησε ονομάστηκε «jackspotting».
O Barnaby Jack βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο San Francisco, την Πέμπτη το βράδυ, μία εβδομάδα πριν ανέβει και πάλι στη σκηνή του συνεδρίου Black Hat 2013 για να δείξει αυτή τη φορά πώς «χακάρει» βηματοδότες.
Branaby Jack

Από τους περιώνυμους white hat hackers, ο Barnaby Jack ήταν από εκείνους τους ιδιοφυείς ανθρώπους που τους άρεσε και μπορούσαν να εντοπίζουν κενά ασφαλείας σε μικρουπολογιστές που χρησιμοποιούνται για ιατρικά όργανα. Μπορούσε να χακάρει μία εμφυτευμένη αντλία ινσουλίνης που χρησιμοποιούν οι διαβητικοί και το ίδιο θα έκανε στην ομιλία του στο Black Hat. Θα αποδείκνυε πως ήταν δυνατόν να χακάρει ένα εμφυτευμένο βηματοδότη και να τον κάνει όπλο. Από μία απόσταση 10 μέτρων από τον ασθενή που έχει τον βηματοδότη εμφυτευμένο μέσα του.
Γιατί να τα κάνει όλα αυτά; Ο Barnaby Jack έχει συνεργαστεί με πολλές μεγάλες εταιρείες ασφαλείας προκειμένου να εντοπίζει τα κενά ασφαλείας αυτών των μικροκυκλωμάτων και οι εταιρείες να αναπτύσσουν λύσεις γι αυτά. Έχει συνεργαστεί με την McAfee, την Juniper, την eEye Digital και αυτή την περίοδο, ήταν διευθυντής ασφαλείας των embedded devices στην IOActive.
ATM-Hacking
Ο «αγαπημένος πειρατής» βρέθηκε νεκρός στα 35 του, στο διαμέρισμά του στο SanFrancisco. Δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά τα αίτια του θανάτου του. Η τοπική αστυνομία αποφεύγει να κάνει δηλώσεις πάνω σε αυτό, ενώ δηλώνει μόνο πως περιμένει την επίσημη αυτοψία η οποία μπορεί να διαρκέσει μερικούς μήνες (…). Η δήλωση αυτή έχει κινητοποιήσει πολλές θεωρίες γύρω από τα αίτια του θανάτου του Barnaby Jack, μία εβδομάδα πριν  την αναμενόμενη παρουσίασή του. Δολοφονήθηκε; Ή θα αποκαλυφθεί ότι πέθανε από φυσιολογικά αίτια; Και ποιος θα το πιστέψει; Οι οπαδοί των θεωριών συνωμοσίας υποστηρίζουν πως ακόμα κι αν έχει δολοφονηθεί, τα αίτια του θανάτου του θα συγκαλυφθούν  Πολλοί είναι εκείνοι που θα κέρδιζαν αν ο Barnaby Jack σταματούσε να μιλά. Εταιρείες ιατρικών υλικών, τρομοκράτες, ακόμα και η ίδια η κυβέρνηση των ΗΠΑ που έχει ξεκινήσει ένα κυνήγι μαγισσών άνευ προηγουμένου εναντίον όλων εκείνων που «σπάνε» συστήματα.
Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Barnaby Jack δεν θα ξεχαστεί. Και ευτυχώς υπάρχει το Youtube για να το φροντίσει αυτό. Δείτε εδώ την παρουσίασή του στο Black Hat 2010, όταν έκανε τα ATM να «τρελαθούν».

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

1 σχόλιο:

  1. οι δικες μου πληροφοριες λενε οτι πεθανε απο βαθια γεραματα πλήρης ημερών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα