Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Εξι κραυγαλές περιπτώσεις εξωφρενικής ατυχίας


Δεν είναι λίγες οι φορές που όταν μας συμβαίνει κάποια ατυχία αναφωνούμε φράσεις του τύπου«πόσο γκαντέμης είμαι» ή «γιατί όλα σε εμένα» και διάφορα τέτοια, ωστόσο, πάντα αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει κάποιος πολύ πιο άτυχος από εμάς.

Η τύχη είναι «τυφλή» και σε ορισμένους ανθρώπους έρχεται συνέχεια, σε άλλους σπανίως, ενώ σε πολλούς δεν εμφανίζεται ποτέ.
Οι παρακάτω περιπτώσεις ανθρώπων καταγράφουν μερικές πραγματικά εξαιρετικές στιγμές γκαντεμιάς.

  1. Αν Χότζες: Ο μοναδικός άνθρωπος που έχει χτυπηθεί από μετεωρίτη. Η άτυχη Αν έγινε γνωστή στις 30 Νοεμβρίου του 1954 όταν, απλώνοντας της μπουγάδα της κάπου στην Αλαμπάμα, παρατήρησε ένα περίεργο γεγονός, καθώς υποστήριζε ότι είδε δύο ήλιους. Βέβαια το ένα από τα δύο δεν ήταν ήλιος αλλά θραύσματα από μετεωρίτη τα οποία έπεσαν πάνω στο σπίτι της, ενώ χτύπησαν και την ίδια στα πόδια κάνοντάς την το μοναδικό άνθρωπο στην Ιστορία που έχει τραυματιστεί από τέτοιο φαινόμενο.
  2. Χένρι Ζίγκλαντ: Σκοτώθηκε από σφαίρα που ήταν σφηνωμένη σε δέντρο για 20 χρόνια. Το 1883 ο Ζίγκλαντ αισθανόταν πολύ τυχερός, καθώς επέζησε από απόπειρα δολοφονίας. Για την ακρίβεια όταν χώρισε με την κοπέλα του εκείνη αυτοκτόνησε και ο αδελφός της αποφάσισε να πάρει εκδίκηση, πήγε στο σπίτι του Ζίκγλαντ τον πυροβόλησε και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Η σφαίρα, ωστόσο, πέρασε ξυστά από τον Ζίγκλαντ και σφηνώθηκε σε ένα δέντρο. Μετά από 20 χρόνια, ωστόσο, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου όταν ο Ζίγκλαντ αποφάσισχε να κόψει το δέντρο. Επειδή δεν μπορούσε να το κάνει ο ίδιος χρησιμοποίησε δυναμίτη. Το αποτέλεσμα της έκρηξης ήταν να εκτοξευθεί η σφαίρα κατευθείαν στο κεφάλι του Ζίγκλαντ σκοτώνοντάς τον ακαριαία. Εκείνη την περίοδο, άλλωστε, στην άγρια Δύση επικρατούσε το ρητό που έλεγε «υπάρχει πάντα μια σφαίρα με το όνομά σου γραμμένο».
  3. Βάιολετ Τζέσοπ: Επιβάτης σε τρία πλοία που ναυάγησαν. Η αλήθεια είναι ότι η Τζέσοπ μπορεί να χαρακτηριστεί τυχερή μέσα στην ατυχία της, καθώς μπορεί να βρέθηκε σε τρία ναυάγια, αλλά επέζησε από όλα και πέθανε πλήρης ημερών σε ηλικία 84 ετών. Υπάλληλος της Γουάιτ Σταρ Λάιν, η Βάιολετ, ήταν επιβάτης και στα τρία «αδελφά» πλοία της εταιρείας, τον Ολυμπικό, τον Τιτανικό και τον Βρετανικό.
  4. Ρόι Σάλιβαν: Χτυπήθηκε επτά φορές από κεραυνό. Το εντυπωσιακό είναι πως οι πιθανότητες να χτυπηθεί ένας άνθρωπος από κεραυνός είναι μία προς τρεις χιλιάδες, ωστόσο, ο Σάλιβαν έσπασε όλα τα ρεκόρ. Οντας δασοφύλακας σε Εθνικό Πάρκο Σεναντόα στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ ο Σάλιβαν ήταν συνεχώς εκτεθειμένος και απ ‘ ότι φαίνεται τραβούσε τα φαινόμενα σαν κανονικό αλεξικέραυνο.
  5. Τζέισον και Τζένυ Λόρενς: Οπου πήγαιναν διακοπές γινόταν τρομοκρατική επίθεση. Το ζεύγος Λόρενς συνήθιζε να ταξιδεύει σε πολλά μέρη, ανάμεσά τους η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, αλλά και το Μουμπάι. Σε πρώτη φάση δεν υπάρχει τίποτα περίεργο σε αυτό, ωστόσο, οι Λόρενς έκαναν διακοπές σε αυτές τις πόλεις τον Σεπτέμβριο του 2001, τον Ιούλιο του 2005 και το Νοέμβριο του 2008. Το σημαδιακό των ημερομηνιών είναι πως ακριβώς τότε συνέβησαν τρεις από τις πιο φονικές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ιστορία.
  6. Τσουτόμου Γιαμαγκούτσι: Αλλος ένας άνθρωπος που υπήρξε εξαιρετικά τυχερός μέσα στην γκαντεμιά του, καθώς, βρέθηκε τόσο στη Χιροσίμα όσο και στο Ναγκασάκι όταν έπεσαν οι ατομικές βόμβες. Ταξίδεψε στη Χιροσίμα τον Αύγουστο του 1945 και καθώς κατέβαινε από ένα τραμ παρατήρησε στον ορίζοντα μια μεγάλη λάμψη. Προσωρινά τυφλωμένος και με κατεστραμμένα τύμπανα από την έκρηξη πήγε σε ένα καταφύγιο και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες επέστρεψε στην πατρίδα του το Ναγκασάκι. Εκεί, τρεις ημέρες αργότερα, καθώς εξηγούσε στο αφεντικό του τις δυσκολίες του να πουλήσεις αυτοκίνητο σε μια πόλη κατεστραμμένη από πυρηνική βόμβα, ήλθε και το δεύτερο χτύπημα που ισοπέδωσε το Ναγκασάκι.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα