Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ «ΝΕΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ» - ΚΡΙΟΣ ΚΑΙ ΤΑΥΡΟΣ




Ας δούμε λοιπόν τη σύνδεση κάθε ζωδίου με ανατομικά σημεία του σώματος και με αντίστοιχα συναισθήματα και ψυχικές καταστάσεις. Ξεκινώντας από τα πρώτα δυο ζώδια, το Κριό και τον Ταύρο.

Ζώδια, φυσιολογία και συναισθήματα



Κριός:

Ο Κριός ανατομικά συνδέεται με το κεφάλι, άρα είναι ευάλωτος σε συναισθήματα που έχουν να κάνουν με τη συμβολική λειτουργία του κεφαλιού μιας και, μην το ξεχνάμε αυτό, κάθε σημείο του σώματος επιτελεί μεταφορική λειτουργία και μεταφέρει το συναίσθημα σε συγκεκριμένο σημείο του σώματος που συνδέεται με αυτό, λες και ένας «αόρατος» χημικός διαβιβαστής μεταφέρει το συναισθηματικό- ψυχικό πρόβλημα στο συγκεκριμένο σημείο του σώματος.

Το κεφάλι, το ανατομικό αυτό σημείο του Κριού είναι το σημαντικότερο ίσως όργανο του σώματος, ο Hamer το αποκαλεί «κομπιούτερ του οργανισμού μας», έχει να κάνει με διοίκηση, εξουσία (δεν είναι τυχαία η έκφραση που χρησιμοποιούμε «επικεφαλής») και βέβαια όταν βιώνουμε κάποιο στρες σχετικά με διοίκηση ή εξουσία, αυτό σωματοποιείται στον εγκέφαλο και μπορεί να εκφρασθεί στην πιο απλή περίπτωση με ημικρανίες. Για παράδειγμα αν κάποιος εργάζεται σε διοικητική στρατηγική θέση βιώνει συνεχώς καταστάσεις στρες και αυτό το στρες μπορεί να προκαλεί συναισθήματα εξαιρετικά ισχυρά (π.χ. οργή) και αυτά να εκδηλωθούν στο ανατομικό σημείο με το οποίο συνδέονται, το κεφάλι.

Φυσικά αν κάποιος πάλι θέλει να γίνει επικεφαλής και δεν γίνεται, πάλι αυτό το αίσθημα της αποτυχίας μπορεί να εκφρασθεί στον εγκέφαλο είτε με μορφή άλγους ή με οποιαδήποτε μορφή εγκεφαλικής ενόχλησης.

Γι’ αυτό άτομα που έχουν έντονο το στοιχείο του Κριού στο ωροσκόπιό τους (Ήλιο, Σελήνη, Ωροσκόπο, Μεσουράνημα, Μεσοδιαστήματα ασθενειών ή θανάτου) πρέπει να προσέχουν υπερβολικά όταν έρχονται σε επαφή με οποιαδήποτε μορφή διοίκησης, να ασκηθούν στην ψυχραιμία για να μην «Ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι».

Ταύρος:

Το ζώδιο αυτό συνδέεται ανατομικά με την περιοχή του λαιμού μιας και αυτό είναι το πρώτο σημείο από το οποίο κατεβαίνει η τροφή μέχρι να φθάσει στο στομάχι που θα την επεξεργασθεί. Έχει δηλαδή ο Ταύρος να κάνει με την διαδικασία της εισόδου της τροφής στον οργανισμό. επειδή όμως ο Ταύρος είναι και ζώδιο κτητικό συνδέεται με το σημείο του λαιμού γιατί μέσω αυτού οικειοποιούμαστε την τροφή, την κάνουμε δική μας.

Ο Ταύρος δηλαδή έχει συμβολικά να κάνει με το ρήμα «καταπίνω» και γι’ αυτό και η σύνδεσή του με τον λαιμό που είναι το βασικότερο όργανο της κατάποσης. Με τον λαιμό όμως πάλι μιλάμε, εκφραζόμαστε, γι’ αυτό και προβλήματα με τον λαιμό έχουμε όταν:

Δεν μπορούμε κάτι να το «καταπιούμε» π.χ. μία προσβολή, μία υποτίμηση, μια απώλεια, τότε όπως λέει ο λαός «δεν μιλιόμαστε» και μπορεί να έχουμε και περιπτώσεις νευρικής αφωνίας.
Δεν μπορούμε να εκφράσουμε κάτι που θέλουμε να το πούμε, λόγω φόβου για κοινωνική κατακραυγή. Δύο πασίγνωστοι και μετρ στον τομέα τους ο Κων/νος Καβάφης και ο αυστριακός φιλόσοφος Ludwig Wittgenstein, ήταν ομοφυλόφιλοι και πέθαναν και οι δύο από καρκίνο του λάρυγγα και αμφότεροι ήταν Ταύροι. Δεν μπορούσαν να δηλώσουν ανοικτά την ομοφυλοφιλία τους παρά μόνο εμμέσως, είχαν πιθανότατα ενοχικό σύνδρομο για αυτή (ο Ταύρος, μην το ξεχνάτε είναι συντηρητικό ζώδιο). Και βέβαια η αδυναμία να εκφράσουν αυτό που ήθελαν εκφράσθηκε στο ανατομικό σημείο του λαιμού.


Άρα άτομα με έντονο το στοιχείο του Ταύρου στο ωροσκόπιό τους πρέπει να ενθαρρύνονται να εκφράσουν ότι έχουν μέσα τους και να μπορούν να διαχειρίζονται καταστάσεις που δεν μπόρεσαν να «καταπιούν». Το κατάλληλο ομοιοπαθητικό φάρμακο ή ένα ανθοίαμα Bach μπορεί να βοηθήσει πολύ σε αυτό.



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα