Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Η Εσωτερική Κλειτορίδα


1


Σκεφτείτε το εξής: Σε πάνω από πέντε εκατομμύρια χρόνια ανθρώπινης εξέλιξης, μόνον ένα όργανο έχει έρθει σε ύπαρξη με αποκλειστικό σκοπό να παρέχει ηδονή – η κλειτορίδα. Δεν διαθέτει ουρήθρα που την διαπερνά όπως το πέος, και για αυτό δεν χρησιμεύει για ούρηση. Η μοναδική της λειτουργία και ο θαυμαστός σκοπός της είναι να κάνει μια γυναίκα να αισθάνεται καλά!!

Δυστυχώς, είναι ακριβώς αυτός ο λόγος, το ότι δηλ. η κλειτορίδα δεν έχει άλλο σκοπό εκτός από την γυναικεία απόλαυση, που η επιστήμη παραμέλησε να την μελετήσει τόσο όσο έκανε για το πέος. Είχα γράψει σε άλλο άρθρο για την πριγκίπισσα Marie Boneparte και την επαναστατική της δουλειά για τον γυναικείο οργασμό. Υπήρχε όμως, έν κομμάτι συναφούς πληροφορίας που της έλλειπε και που η επιστήμη ακόμη δεν έχει ανακαλύψει: Το πραγματικό μέγεθος και τον σκοπό της κλειτορίδας.

Δοκιμάστε να ρωτήσετε τον πρώτο άνθρωπο που θα συναντήσετε να σας πει που βρίσκεται η κλειτορίδα. Έχοντας κάνει αυτήν την ερώτηση σε άλλους, πολλές φορές ο ίδιος, η απάντηση είναι κάπως έτσι …«Είναι αυτό το μικρό εξόγκωμα στην κορυφή των χειλιών μου,» ή «αυτό είναι το κουμπί κάτω από το καπό.» Αν και αυτές οι απαντήσεις δεν είναι ακριβώς λάθος, η ενδιαφέρουσα αλήθεια ότι το μεγαλύτερο μέρος της κλειτορίδας είναι μέσα στην πύελο – αυτό σημαίνει ότι είναι περισσότερο εσωτερική παρά εξωτερική.Επίσης, οι περισσότερες γυναίκες που προπονώ, ενώ είναι γενικά κοσμικές και καλά πληροφορημένες για το σώμα τους, αντιδρούν με ένα συνδυασμό γοητείας και συγχύσεως όταν τους εξηγώ ότι η κλειτορίδα τους επεκτείνεται βαθιά μέσα τους.

Το επιστημονικό όνομα του εξωτερικού «μικρού κουμπιού» ή «εξογκώματος» είναι βάλανος. Δεν πρέπει να την μπερδεύετε με τους αδένες, η βάλανος συνήθως αναφέρεται σε μια μικρή κυκλική μάζα. Η μικρή κατασκευή περιέχει περίπου 8.000 αισθητικές νευρικές ίνες. Περισσότερες από οπουδήποτε αλλού στο ανθρώπινο σώμα και σχεδόν διπλάσιες από ότι στην κεφαλή του πέους. Διαβάζοντας το έργο της η Marie Bonaparte θεώρησε κατά λάθος ότι η αποτελείται αποκλειστικά από την βάλανο και επειδή είναι υπερευαίσθητη όπως καταλαβαίνει ο καθένας, η συγχισή της έχει περάσει στις περισσότερες γυναίκες σήμερα.

Το θέμα είναι όμως, ότι το μεγαλύτερο μέρος της κλειτορίδας είναι υπόγεια, που αποτελείται από δύο σηραγγώδη σώματα (σηραγγώδες σώμα όταν γίνεται αναφορά στη δομή ως σύνολο), δύο crura (crus όταν γίνεται αναφορά στη δομή ως σύνολο), τους προθαλάμους κλειτορίδας ή βολβούς. Το κύριο σώμα της κλειτορίδας έχει δύο «πόδια» (η επιστημονική ονομασία τους είναι crura), τα οποία έχουν μήκος περίπου 9 εκατοστά και η θέση τους είναι παράλληλη στα εξωτερικά χείλη του κόλπου. Μοιάζει σαν γιάντες, η κορυφή του οποίου είναι η βάλανος. Αυτή, το κύριο σώμα και τα πόδια της κλειτορίδας έχουν τόσο στυτικό ιστό όσο και το πέος.

Η βάλανος είναι συνδεδεμένη με το σώμα ή άξονα της εσωτερικής κλειτορίδας, η οποία αποτελείται από δύο σηραγγώδη σώματα. Όταν βρίσκεται σε στύση, τα σηραγγώδη σώματα περικυκλώνουν τον κόλπο και στις δύο πλευρές, σαν να αναδιπλώνεται γύρω από αυτόν, δίνοντας του «μια μεγάλη αγκαλιά»

Το σηραγγώδες σώμα επεκτείνεται επίσης περαιτέρω, διχαζόμενο ξανά και πάλι για να σχηματίσει τα δύο crura. Αυτά τα δύο σκέλη εκτείνονται έως 9 εκατοστά, δείχνοντας προς τους μηρούς, όταν βρίσκονται σε κατάσταση ηρεμίας και κατευθύνονται πίσω προς τη σπονδυλική στήλη όταν βρίσκονται σε στύση. Για να τους απεικονίσουμε σε κατάσταση ηρεμίας, φανταστείτε το crura σαν γιάντες, συνδέονται μαζί με το σώμα της κλειτορίδας, όπου ενώνονται στην ηβική σύμφυση.
Κοντά σε κάθε μια crura εκατέρωθεν του κολπικού ανοίγματος βρίσκονται οι προθάλαμοι της κλειτορίδας. Αυτά είναι εσωτερικά κάτω από τα μεγάλα χείλη (παράλληλα). Όταν γίνει συμφόρηση με αίμα στην πραγματικότητα αγκαλιάζουν το άνοιγμα του κόλπου σαν χειροπέδες και προκαλούν το αιδοίο να επεκταθεί προς τα έξω. Οπότε οι άνδρες έχετε, ένα πιο πεινασμένο, με σφιχτότερη αίσθηση άνοιγμα του κόλπου για να εξερευνήσετε! Τι σημαίνει όλο αυτό; Λοιπόν για ξεκίνημα μπορούμε να τερματίσουμε την αιώνια διαμάχη μεταξύ κολπικού και κλειτοριδικού οργασμού.
Το 1953, ο Kinsey έγραφε:
«τα τοιχώματα του κόλπου είναι αρκετά αναίσθητα στην μεγάλη πλειοψηφία των γυναικών … Δεν υπάρχει απόδειξη ότι ο κόλπος είναι η μοναδική πηγή διεγέρσεως, η ακόμη η πρωτεύουσα πηγή στην ερωτική διέγερση οποιασδήποτε γυναίκας.»
Το 1970, η Germaine Greer εξέδωσε τον «Θηλυκό Ευνούχο», που κορόιδευε την θεωρία του Kinsey. Έγραψε, «είναι ανοησία να λέμε ότι η γυναίκα δεν αισθάνεται τίποτα όταν ο άνδρας κινεί το πέος του μέσα στον κόλπο της. Ο οργασμός είναι ποιοτικά διαφορετικός όταν ο κόλπος μπορεί να κυματίζει γύρω από το πέος αντί να παρουσιάζει κενό.»
Το ενδιαφέρον είναι ότι και οι δύο έχουν δίκιο. Ο κόλπος δεν είναι η μόνη πηγή της διέγερσης, αν και για να διεγερθεί η εσωτερική κλειτορίδα που μπορείτε να συμβάλετε σημαντικά με την χειραγώγηση, την μετατόπιση, και την εξερεύνηση του κόλπου με ένα πέος ή άλλες συσκευές.
Πολλές γυναίκες μπορούν να φτάσουν σε οργασμό χωρίς ποτέ να τοποθετήσουν κάτι στο εσωτερικό του εαυτού τους. Προκαλούν την εσωτερική κλειτορίδα τους να διεγερθεί και διεγείρουν την βάλανο, τους βολβούς τους, και τα δύο σκέλη τρίβοντας τα εξωτερικά. Ο cavernousum corpus είναι ο πρόσθετος στυτικός ιστός που αγκαλιάζει τον κόλπο και είναι σε μεγάλο βαθμό ερωτογενείς όταν διεγείρονται εσωτερικά.
Επίσης ας θυμηθούμε, ότι ο γυναικείος οργασμός δεν αφορά μόνο την κλειτορίδα ή τον κόλπο μόνον.Είναι πολύ πιο περίπλοκος και περιλαμβάνει την συνεργασία μιας πλειάδας νεύρων, ιστών, μυών, αντανακλαστικών και νοητικής προσπάθειας. Μερικές φθάνουν με την σκέψη στον οργασμό. Άλλες φθάνουν σε οργασμό με την έλξη των μυών της πυέλου. Λαμβάνοντας υπ όψιν όλα τα στοιχεία που εμπλέκονται συν την μεταβλητότητα των ανθρώπινων όντων και τις ανατομίες τους, είναι εξαιρετικά σημαντικό να θυμάστε ότι δύο άνθρωποι ποτέ δεν είναι ίδιοι. Ότι δουλεύει για την μία γυναίκα δεν σημαίνει ότι θα δουλέψει και για μια άλλη. Με άλλα λόγια, όλα είναι προσαρμοσμένα και σε τάξη τα κομμάτια «κάτω από το καπό».
Αυτό που τινάζει το μυαλό μου στον αέρα είναι η πληθώρα της παραπληροφόρησης που υπάρχει στα βιβλία, στους επαγγελματικούς ιατρικούς οδηγούς και στο ιντερνέτ. Πάρτε για παράδειγμα ένα από τα φοιτητικά μου βιβλία με τίτλο Understanding Human Sexuality, η κλειτορίδα απεικονίζεται μόνον ως η βάλανος. Το λυπηρό γεγονός ήταν ό,τι  έπρεπε να περιμένουμε μέχρι την δεκαετία του 1990, που οι ερευνητές άρχισαν να χρησιμοποιούν μαγνητική τομογραφία για να μελετήσουν την εσωτερική δομή της κλειτορίδας. Μέχρι τότε οι πολύπλοκες λεπτομέρειες του πέους ήταν πολύ καλά γνωστές. Το γιατί είναι ήδη γνωστό όσο και τραγικό κυρίες μου.
[Η γυναικεία σύνδεση με τη γνώση είναι ευρεία. Από την άλλη, η σύνδεση των αντρών με τη γνώση είναι σαφώς περιορισμένη. Οι άντρες είναι κοντύτερα στο απτό, στο συγκεκριμένο αλλά επιδιώκουν το αφηρημένο. Οι γυναίκες είναι κοντύτερα στο αφηρημένο και παρ’ όλα αυτά προσπαθούν να ενδώσουν στο συγκεκριμένο. Ο λόγος που οι γυναίκες θεωρούνται κατώτερες ή, στην καλύτερη περίπτωση συμπληρωματικές των αντρών, σχετίζεται με τον τρόπο που οι γυναίκες και οι άντρες προσεγγίζουν τη γνώση. Σε γενικό επίπεδο, οι γυναίκες ενδιαφέρονται περισσότερο στο να εξουσιάζουν τον εαυτό τους παρά τους άλλους, κάτι που βρίσκει τους άντρες απόλυτα σύμφωνους… Οι περισσότερες γυναίκες δεν βλέπουν κανέναν λόγο για να αξιοποιήσουν αυτή τους την ικανότητα της άμεσης σύνδεσης σε ευρύ φάσμα, με το πνεύμα. Δεν βλέπουν κανένα λόγο για να μιλήσουν ή να φιλοσοφήσουν γι’ αυτή τη φυσική τους ικανότητα, γιατί είναι αρκετό γι’ αυτές να θέτουν αυτή την ικανότητα σε κίνηση, γνωρίζοντας απλά ότι την κατέχουν.] Don Juan Matus
Η ουρολόγος Helen O’Connell του νοσοκομείου Royal Melbourne αποφάσισε να καταλάβει την τροφοδοσία των μικροσκοπικών νεύρων της κλειτορίδας με την μαγνητική τομογραφία, κάτι που είχε ήδη γίνει για τους άνδρες σε σχέση με την σεξουαλική τους λειτουργία από την δεκαετία του 1970. Το 1988 δημοσίευσε τα ευρήματα της, πληροφορώντας τον ιατρικό κόσμο για τον αληθινό σκοπό και μέγεθος της κλειτορίδας. Αλλά η ειρωνεία ήταν ότι την ίδια χρονιά, οι άνδρες στην Αμερική άρχισαν να χρησιμοποιούν το Viagra για να θεραπεύουν την στυτική δυσλειτουργία τους.
Το 2005 η Αμερικανική Ουρολογική Εταιρεία δημοσίευσε μια από τις αναφορές της Dr. O’Connell στην κλειτοριδική ανατομία. Η αναφορά επισημαίνει, «Η ανατομία της κλειτορίδας δεν ήταν σταθερή συναρτήσει του χρόνου όπως  αναμενόταν. Σε ένα μεγάλο βαθμό η μελέτη της καθορίστηκε από κοινωνικούς παράγοντες … Αρκετά πρόσφατα βιβλία ανατομίας παραλείπουν την περιγραφή της κλειτορίδας. Σε σύγκριση, ολόκληρες σελίδες αφιερώνονται στην ανατομία του πέους.» Η έκθεση αναφέρει επίσης πόσο φαινομενικά αδύνατο είναι να καταλάβουμε την εσωτερική δομή της κλειτορίδας με ένα μόνο διάγραμμα. Απαιτούνται αρκετά για να έχουμε μια ολοκληρωμένη αντίληψη.
Δυστυχώς δεν ήταν παρά πρόσφατα το 2009, που οι Γάλλοι ερευνητές Dr Odile Buisson και ο Dr Pierre Foldes έδωσαν στον ιατρικό κόσμο το πρώτο πλήρες 3-D (τρισδιάστατο) υπερηχογράφημα της διεγερμένης κλειτορίδας. Εργάστηκαν για τρία χρόνια χωρίς καθόλου επιδότηση. Χάρις σε αυτούς τώρα καταλαβαίνουμε το πώς ο διεγερμένος ιστός της κλειτορίδας φουσκώνει και περικυκλώνει τον κόλπο – μια ολοκληρωμένη επανάσταση που εξηγεί πώς αυτό που κάποτε θεωρείτο ότι είναι ένας κολπικός οργασμός, είναι στην πραγματικότητα είναι ένας εσωτερικός κλειτοριδικός οργασμός.
Ο Dr. Foldès έκανε εγχειρήσεις σε γυναίκες που είχαν υποστεί Κλειτοριδεκτομή, αποκαθιστώντας την ηδονή σε πάνω από 3.000 γυναίκες που είχαν υποστεί Κλειτοριδεκτομή. Παίρνει επίσης παθιασμένα επάνω του, την έλλειψη της μελέτης σε σχέση με την κλειτορίδα:
«Όταν επέστρεψα στην Γαλλία για τη θεραπεία του ακρωτηριασμού των γεννητικών οργάνων, ήμουν έκπληκτος ότι ποτέ δεν προσπάθησαν να κάνουν κάτι προς αυτή την κατεύθυνση. Η ιατρική βιβλιογραφία, μας λέει την αλήθεια, σχετικά με την περιφρόνησή μας για τις γυναίκες. Τρείς αιώνες τώρα, υπάρχουν χιλιάδες αναφορές για χειρουργική επέμβαση στο πέος, αλλα΄τίποτα σχετικά με την κλειτορίδα, εκτός από ορισμένες μορφές καρκίνου ή δερματολογίας και τίποτα για να αποκαταστήσει την ευαισθησία της. Σήμερα, αν κοιτάξετε τα βιβλία ανατομίας που έχουν όλοι οι χειρουργοί, θα βρείτε μονάχα δύο σελίδες παραπάνω. Υπάρχει μια πραγματική πνευματική εκτομή στο θέμα κλειτορίδα.»
Έτσι εκεί το έχουν το θέμα, τόσο παραπεταμένο, τόσο χαμηλά. Ως εάν τάχα όλες οι θρησκευτικές καταστολές, οι πολιτιστικές επιρροές, οι ενοχές γύρω από τον γυναικείο οργασμό, αποτυπώνονται στην παιδική ηλικία, και ο φόβος του να είστε το αληθινό επίκεντρο του εαυτού σας στην κοινωνία δεν είναι αρκετό, έχουμε επίσης και την πολιτική της επίσημης ιατρικής, με σκοπό να μας κρατάει στο σκοτάδι.
Η μεγάλη είδηση είναι ότι οι ερευνητές, όπως ο Dr Buisson, ο Dr Foldes, και ο Dr O’Connell ανοίγουν τον δρόμο για μεγαλύτερη γνώση …και μεγαλύτερη απόλαυση!
Τώρα, για κάτι λίγο λιγότερο σοβαρό και πιο διασκεδαστικό! Εδώ είναι ένα βίντεο της καλλιτέχνιδος και σεξουαλικού παιδαγωγού, Betty Dodson, που σχεδιάζει την εσωτερική κλειτορίδα. Παρακολουθήστε το και Απολαύστε το!
[ Σημείωση: η βάλανος αναφέρεται λάθος σαν "αδένας" στο βίντεο, αλλά να θυμάστε ο κατάλληλος όρος είναι βάλανος! ]
by melodiousmsm
Αν σας δημιουργήθηκαν απορίες … οι απαντήσεις βρίσκονται μέσα στους συνδέσμους
Κλειτοριδεκτομή: Αίγυπτος, Αιθιοπία, Γάμπια, Γουινέα, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Ερυθραία, Κένυα, Ακτή Ελεφαντοστού, Μάλι, Μπενίν, Μπουρκίνα Φάσο, Νιγηρία, Τζιμπουτί, Σιέρα Λεόνε, Σομαλία, Σουδάν, Τσαντ, Λιβερία, Υεμένη, Ινδονησία, Ομάν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αλλά και κοινότητες μουσουλμάνων μεταναστών στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Ευρώπη… Οι κοινωνικοί επιστήμονες κάνουν λόγο για ένα «πολιτιστικό αδίκημα», οι διεθνείς οργανισμοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου θανατηφόρων μολύνσεων, λόγω των μηδαμινών εγγυήσεων υγιεινής προφύλαξης, οι φεμινιστικές και οι κοινωνικές-ακτιβιστικές οργανώσεις καταγγέλλουν ένα έγκλημα κατά των γυναικών και τα Δυτικά κράτη έχουν αρχίσει να την συμπεριλαμβάνουν στην ποινική τους νομοθεσία.

Αντιμέτωποι με τη Συγκινησιακή Πανούκλα (Wilhelm Reich) Οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από συγκινησιακή πανούκλα, ενεργούν έχοντας την υποκειμενικά ακλόνητη πεποί­θηση ότι υπηρετούν κάποιο καλό σκοπό. Το κάψιμο των μαγισ­σών στο Μεσαίωνα, η θανάτωση των Εβραίων στους χιτλερι­κούς θαλάμους αερίων στην Ευρώπη του εικοστού αιώνα, οι τουφεκισμοί και οι απαγχονισμοί των πολιτικών αντιπάλων από τους ερυθροφασϊστες, οι διωγμοί των Νέγρων στο νότο των Ηνωμένων Πολιτειών, η θανάτωση των χηρών στην παλιά Ινδία, ο εγκλεισμός των νέων σε αναμορφωτήρια επειδή έρχονται σε σεξουαλική επαφή, η καταδίκη αθώων ανθρώπων από εισαγγελείς με υπερβολικό ζήλο, η ενοχοποίηση έντιμων ανθρώπων επειδή θεωρούνται επικίνδυνοι για ορισμένα συμφέροντα.

Τα παιδιά της Ιοκάστης: Λάιος – Ιοκάστη… Ιοκάστη – Οιδίποδας… Οιδίποδας – Αντιγόνη και Ισμήνη… Αυτή είναι η ελληνική τραγωδία που εξιστορεί το ξεκίνημα και το τέλος του δυστυχισμένου ήρωα που ο Φρόυντ διάλεξε σαν πρότυπο όλης της ανθρώπινης μοίρας. Απ’ την τραγωδία αυτή, πλούσια σε πρωταγωνιστές και κομπάρσους, ο Φρόυντ ξεχώρισε μόνο τον Οιδίποδα, το γιό – εραστή της μητέρας του και φονιά του πατέρα του: μας περιγράφει εκτεταμένα τα αισθήματα, τις ελπίδες και τις τύψεις του. Για τον Οιδίποδα μας μιλάει αδιάκοπα, για την Ιοκάστη όμως, τη συμπρωταγωνίστριά του;

Ποιός νοιάζεται για κείνην; Για κείνην που ο πόθος τη σπρώχνει να κοιμηθεί με τον ίδιο της το γιό, τη σάρκα της σάρκας της, αυτόν που ανήκει στο φύλο στο οποίο η ίδια δεν μπορεί να ανήκει, για κείνην, μια και είναι γυναίκα. Η Ιοκάστη, μυθικό πρόσωπο της ελληνική μυθολογίας –ιστορίας που αναφέρεται στον Όμηρο, είναι η πραγματοποίηση του πανάρχαιου ανδρογυνικού ονείρου όλης της ανθρωπότητας, είναι δυνατόν ποτέ να ξεχαστεί; Εκείνη που ολοκληρώνει το Όν κατορθώνοντας το αδύνατο, εκείνη που αναπληρώνει την Έλλειψη, που αναιρεί τον Ευνουχισμό, μπορεί ποτέ να μείνει στη σκιά;

Μπορείς να κάνεις ό’τι σε ευχαριστεί, αλλά ελεύθερη δεν είσαι. Είσαι γυναίκα και αυτό αναντίρρητα συνεπάγεται ότι βρίσκεσαι στο έλεος των ανδρών. Από τη στιγμή που είσαι γυναίκα, είσαι σκλάβα. Οι γυναίκες είναι σκλάβες. Οι άντρες υποδουλώνουν τις γυναίκες. Εκεί ακριβώς είναι και το πρόβλημα, νομίζουν ότι είμαστε ιδιοκτησία τους. Αυτή η υποδούλωση κρέμεται γύρω απ’ το λαιμό μας σαν ζυγός. Το σεξ υποδουλώνει τις γυναίκες. Οι γυναίκες είναι υπόδουλες, είναι σκλάβες και ούτε καν μπορούν να σκεφτούν ότι το χαμηλό επίπεδό τους στην κοινωνία είναι, πιθανότατα, αποτέλεσμα της σεξουαλικής τους μεταχείρισης.

Τίποτα δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά. Οι γυναίκες είναι σκλάβες. Έχουμε μεγαλώσει σαν δούλοι. Είμαστε οι σκλάβοι που όμως έχουμε εκπαιδευτεί να επισημαίνουμε τις κοινωνικές και πολιτικές αδικίες που διαπράττονται σε βάρος των γυναικών. Όμως, καμία υπόδουλη γυναίκα δε μπορεί να εστιάσει στη ρίζα του προβλήματος – στην ίδια τη φύση της σεξουαλικής πράξης – εκτός απ’ τις περιπτώσεις ολοφάνερου βιασμού ή άσκησης σωματικής βίας. Οι θεοσεβούμενοι, οι φιλόσοφοι και οι επιστήμονες, έχουν για αιώνες υποστηρίξει ότι οι άντρες και οι γυναίκες οφείλουν να ακολουθούν μια βιολογική θεόσταλτη αναγκαιότητα. Αναγκαιότητα που σχετίζεται άμεσα με τις αναπαραγωγικές ικανότητες. Μας έχουν μάθει να πιστεύουμε ότι το σεξ μας κάνει καλό. Αυτή η σχεδόν έμφυτη πεποίθηση και αποδοχή μας έχει κάνει ανίκανες να θέσουμε τη σωστή ερώτηση. Η ερώτηση που κανένας δεν τολμά να υποβάλει είναι η εξής: ποιό το νόημα του να είσαι ερωτική σύντροφος;
«Τρεις φορές πονάει η αγάπη-όταν σε κόβουν, όταν παντρεύεσαι κι όταν γεννάς»
Παλιά αφρικανική σοφία
Το έγκλημα κατά της γυναικείας σεξουαλικότητας συνεχίζεται.
Κλειτεριδεκτομή είναι η αποφυγή σεξουαλικής ικανοποίησης και εξασφάλιση ελέγχου
πάνω στα συναισθήματα και τις σεξουαλικές συμπεριφορές τ
ων γυναικών.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια πρώτα για το άρθρο σας.

    ´´ποιό το νόημα του να είσαι ερωτική σύντροφος;´´

    Κανένα. Το σέξ σε αυτή του την υπόσταση, είναι η πηγή πολλών ασθενιών,κυρίως ψυχολογικών που αργά ή γρήγορα θα εμφανιστούν και ως σωματικές.
    Είμαι εργένησα εδώ και 7 χρόνια περίπου και σας διαβεβαιώ οτι χαίρω άκρας υγείας. Ο μεταβολισμός μου δουλεύει άριστα, είμαι γεμάτη ζωντάνια και ενέργεια, έχει διευρινθεί η πνευματικότητα και δημιουργικότητά μου, δείχνω πολύ νεότερη, είμαι πιό ήρεμη και απολαμβάνω κάθε λεπτό την ελευθερία μου.
    Πολλοί με ρωτούν αν μου λείπει το σέξ και πώς τα καταφέρνω τόσα χρόνια χωρίς παρτενέρ και αναρωτιέμαι ΄΄μα γιατί νομίζουν οτι κάτι μου λείπει ενώ νιώθω πλήρης;΄΄ Στην εμπειρία μου αυτή μπορώ να σας πώ πως άν το αφήσεις σε αφήνει. Σας διαβεβαιώ οτι δεν βιώνουμε κανένα απολύτως πρόβλημα και η διαδικασία του να το αφήσεις για να σε αφήσει, έρχεται απο μόνη της εντελώς ανώδυνα χωρίς όμως αυτό να σημαίνει οτι δεν πρόκειται να ξαναλειτουργήσει το σύστημα όταν έρθει η κατάλληλη ώρα.
    Απλώς αρνήθηκα να γίνομαι σεξουαλικό αντικείμενο με ότι αυτό συνεπάγεται και βρήκα την υγειά μου που λένε στην λαική γλώσσα.
    Η λέξη σύν/τροφός για μένα, σημαίνει οτι έχω ακόμα κάποιον επιπλέον εκτός απο τον εαυτό μου, που τρέφω με την ενέργειά μου. Αυτό είναι που λέμε ΄΄σχέση΄΄. Αν καταλάβουμε αυτό, εύκολα μπορούμε να κατανοήσουμε τα γιατί και τα πώς της.
    Το άρθρο σας αναφέρεται στην ανατομία και λειτουργία ενός σημαντικού γυναικείου οργάνου, το οποίο όμως συνδέεται άμεσα με τον ψυχολογικό μας βυθό, γι αυτό και θεώρησα σημαντικό να κάνω αυτήν την αναφορά.
    Να είστε καλά


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα