Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Ρωσία: Η πρόσβαση των μυστικών υπηρεσιών στα δεδομένα του διαδικτύου



Ιούνιος 9, 2013.

«Οι ρωσικές ειδικές υπηρεσίες μπορούν να έχουν πρόσβαση στους διακομιστές των εταιρειών του Διαδικτύου που δραστηριοποιούνται στην εγχώρια αγορά  και, κατά συνέπεια, στα δεδομένα του χρήστη μόνο στο βαθμό που προβλέπεται από το δίκαιο της χώρας», σύμφωνα με εκπροσώπους των εταιρειών του Διαδικτύου.

Νωρίτερα την Παρασκευή, η εφημερίδα «The Washington Post» είχε αναφέρει ότι η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) και το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI),  έχουν άμεση πρόσβαση στους κεντρικούς διακομιστές των εταιρειώνMicrosoftYahooGoogleFacebookPaltalkAOL και Apple.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν δυνατότητα απόκτησης δεδομένων ήχου, βίντεο, φωτογραφιών, μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ώστε να παρακολουθούν τις κινήσεις των ανθρώπων και των επαφών τους.

Ωστόσο οι εταιρείες αρνούνται να παράσχουν πληροφορίες στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ για τους χρήστες τους.

Με τη σειρά τους, οι ρωσικές ειδικές υπηρεσίες, μπορούν να έχουν πρόσβαση στους διακομιστές των εταιρειών του Διαδικτύου και, κατά συνέπεια, στα δεδομένα των χρηστών μόνο στο βαθμό που προβλέπεται από το δίκαιο της χώρας, λένε οι εκπρόσωποι των εταιρειών Διαδικτύου.

Έτσι, η υπηρεσία Τύπου της ‘Yandex’ ("Яндекс"), δήλωσε ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες δεν έχουν άμεση πρόσβαση στους servers της εταιρείας, καθώς και ότι στην ιστορία της ‘Yandex’ δεν έχει κατασχέσεις servers από τα ρωσικά ή ξένα κέντρα δεδομένων.

Ωστόσο η ‘Yandex’ είναι υποχρεωμένη να ανταποκριθεί σε νόμιμα αιτήματα των αρμοδίων οργάνων για πληροφορίες που μπορούν να ληφθούν μόνο με τον τρόπο και σύμφωνα με διαδικασίες που καθορίζονται  από τη νομοθεσία.

Η πρόσβαση σε ατομικά στοιχεία- για παράδειγμα σε περιεχόμενα e mails, επειδή προστατεύονται από το συνταγματικό δικαίωμα της ‘ατομικότητας’  της αλληλογραφίας, γίνεται μόνο με δικαστική απόφαση, γράφει το RiaNovosti.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα