Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Βλάσφημη κατάνυξη

mp25ce25ba25ce25b125cf258425ce25ac25ce25bb25ce25bf25ce25b325ce25bf25cf2582

Γενικώς δε μου αρέσουν οι γιορτές. Αντιπαθώ τις διαδικασίες. Αυτή την υποχρεωτική κατάνυξη την οποία θα ακολουθήσει μια υποχρεωτική χαρά. Αυτή την υποχρεωτική νηστεία (λέμε τώρα) την οποία θα ακολουθήσει μια υποχρεωτική κτηνωδία.
Αναρωτιέμαι γιατί να είναι οι γιορτές ευκαιρία για οικογενειακές και παρεΐστικες μαζώξεις και γιατί να μη γίνονται όποτε νιώθουμε την ανάγκη να μαζευτούμε. Σιχαίνομαι τις προετοιμασίες και τα ψώνια και ξερνάω με τα εορταστικά τηλεοπτικά προγράμματα. Μόνο που δεν έχω αποφασίσει αν ξερνάω περισσότερο με τα χριστουγεννιάτικα μιούζικαλ ή με τα πασχαλιάτικα τηλεοπτικά και κινηματογραφικά πάθη του Χριστού.

Εξαιρώ την παζολινική εκδοχή, όπου ο Χριστός δεν είναι ο γλυκανάλατος Σάξονας με την ξανθιά την μπούκλα να κυματίζει στους ώμους και τα τεράστια γαλάζια μάτια να καρφώνουν με νόημα το άπειρο. Και τη σκηνή που έξαλλος τα χώνει στους υποκριτές, τη θεωρώ μάθημα και υπόδειξη σκέψης, ηθικής και στάσης ζωής.
Σκέφτομαι τι θα έκανε αν ερχόταν τώρα μια βόλτα απ' αυτόν τον άθλιο κόσμο. Και πώς θα αντιδρούσε αν ερχόταν αντιμέτωπος με τους σημερινούς φαρισαϊσμούς. Πώς θα αντιμετώπιζε τους ανθρώπους που η πίστη τους σ' αυτόν όχι μόνο δεν τους άλλαξε, αλλά τους έκανε χειρότερους.
Ξεκινώντας από την καθημερινότητά μας, παρατηρούμε ότι άνθρωποι χωρίς ήθος, δε σηκώνουν κουβέντα για τη θρησκεία τους και για το σταυρό που έχουν κρεμασμένο στο λαιμό τους. Υποστηρίζουν με αυταπάρνηση την εκκλησία και την περιουσία της και δεν πάει το μυαλό τους στο ότι θα μπορούσε με αυτήν την περιουσία να σώσει πολλούς ανθρώπους που υποφέρουν.
Σκέφτομαι πως αν ερχόταν, πρώτα θα έμπαινε στις εκκλησίες και θα τα έκανε λαμπόγυαλο. Γιατί τώρα τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Τα αίσχη συνεχίζονται και μάλιστα στο όνομά του. Ιερές εξετάσεις, σταυροφορίες, καψίματα στην πυρά και άλλες χριστιανικές πράξεις αγάπης. Και για να έρθουμε και στις μέρες μας και στον τόπο μας, οι πιο φανατικοί Χριστιανοί είναι συγχρόνως και οι πιο φανατικοί μισάνθρωποι, έτοιμοι να στήσουν πυρά για να κάψουν ό,τι δεν ταιριάζει στο βλακώδες ήθος τους. Και θα γιορτάσουν Πάσχα έχοντας κάνει όσα επιβάλλει η εκκλησία, με νηστεία, θεία κοινωνία, σφαγμένο αρνί και μπόλικο κανιβαλισμό.
Τώρα πρέπει να ξανάρθει ο Χριστός. Και είμαι σίγουρη πως το πρώτο πράγμα που θα έκανε, θα ήταν να στήσει όλους τους υποκριτές απέναντί του και να τους γαμωσταυρίσει.
(Η επιλογή της τελευταίας λέξης έγινε με πολύ αυστηρά κριτήρια). 
Καλό Πάσχα, Χριστιανοί 
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα