Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΟΜΑΔΑ << Ε >>!!!! ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ!!!!


AGGEIOGRAFIA OMAS E 1
Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Κούρο, η φιλολογία των Έψιλον ξεκίνησε τη δεκαετία του ’70. Το 1976 ο Ανέστης Κεραμιδάς έκανε σχετική δημοσίευση στο Μακεδονικό Μήνυμα.[1]
Η Ομάδα Έψιλον αναφέρθηκε αρχικά από τον Ιωάννη Φουράκη. Αργότερα ασχολήθηκαν με το ζήτημα της Έψιλον συγγραφείς και αρθρογράφοι όπως Ανέστης Κεραμιδάς, Κλεάνθης Γιαλλουράκης, Κώστας Διαμαντής και άλλοι.
Οι παραπάνω αναφέρουν μέσα από τα κείμενά τους για την ύπαρξη της Ομάδας Έψιλον και να καταδείξουν το ρόλο που διαδραματίζει στην εξέλιξη των γεγονότων παγκοσμίως, υπέρ του Ελληνισμού και της Ανθρωπότητας.

Μερικοί από αυτούς που πιστεύουν στην ύπαρξη της ομάδας, συγγράφουν σε έντυπα και ιστοσελίδες ή έχουν εμφανιστεί ακόμη και στην τηλεόραση υποστηρίζοντας ότι είναι μέλη ή εκπρόσωποι της οργάνωσης ή ότι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα πρωτογενώς από πρώτο χέρι ή δευτερογενώς ερευνητικά.
Ορισμένοι είναι υπέρ της Χριστιανικής πίστης ενώ άλλοι είναι εναντίον της, θεωρώντας την ανθελληνική, υποστηρίζοντας οι ίδιοι μία αρχαιοελληνική θέαση των πραγμάτων.
Ενδεικτική αναφορά συγγραφέων που ασχολούνται με το θέμα της Ομάδας Έψιλον:
Ιωάννης Φουράκης
Ανέστης Κεραμυδάς
Παναγιώτης Τουλάτος
Κωνσταντίνος Κούρος
Η ομάδα ονομάστηκε Έψιλον από τον ίδιο τον Ι. Φουράκη, αφού κανείς δεν γνωρίζει το πραγματικό της όνομα. Είναι τόσο μυστική που κανείς δεν γνωρίζει τίποτα για αυτή, αν είναι οργάνωση, ομάδα, από ποιους αποτελείται, τι σκοπούς εξυπηρετεί και ποια είναι η δράση της μέχρι τώρα.
Με την ονομασία ομάδα << Ε >> φέρεται αρχαιοελληνική ομάδα αγγειογράφων της μελανόμορφης αγγειογραφίας. Χρονολογείται το 560 – 540 π.χ.. Το αρχικό Ε προέρχεται από τον Εξηκία, σημαντικότατο αγγειοπλάστη και αγγειογράφο της εποχής του όπου κάποιοι τον αναφέρουν και ως μύστη. Η ομάδα αυτή ήταν ο σημαντικός πυρήνας εξέλιξης της αρχαιοελληνικής αγγειογραφίας, και προηγείται χρονικά των έργων του Εξηκία. Αν και επί το πλείστον σώζονται τα έργα ενός μόνο αγγειοπλάστη, οι αρχαιολόγοι υποθέτουν ότι και άλλοι ανήκαν στην ομάδα αυτή. Για τον λόγο αυτό, η ομάδα << Ε >> είναι η σημαντικότερη ομάδα ανώνυμων τεχνητών της αρχαίας αττικής τέχνης, με έργα υψηλής ποιότητας. Εκτός αυτού ήταν οι πρώτοι που δεν αρκέστηκαν στην παραδοσιακή ζωγραφική του Λυδού, αλλά δημιούργησαν κάτι καινούργιο.
Η ζωγραφική της ομάδας << Ε ; >> δεν έχει το πομπώδες σχήμα του Λυδού, ούτε και ζωφόρους. Προτιμούν να απεικονίζουν τον Ηρακλή να παλεύει με το λιοντάρι, ή με τον Γηρυόνη, και τον Θησέα με τον Μινώταυρο. Επίσης επινόηση των καλλιτεχνών αυτών είναι η ερωτική επιγραφή (καλός), με πρώτη γνωστή αφιέρωση σε κάποιον έφηβο ονόματι Στησίας.
Λίγα λόγια για τον Λυδό:
Ο Λυδός είναι ένας από τους σημαντικότερους ζωγράφους, και πιθανότατα αγγειοπλάστης, της ώριμης μελανόμορφης αγγειογραφίας στην Αττική. Το ζωγραφικό του έργο χρονολογείται μεταξύ 560 και 535 π.χ. και αποτελείται από περίπου 130 αγγεία διαφόρων σχημάτων, μεγάλων και μικρών. Σε δύο από αυτά σώζεται η υπογραφή του!!!! Τα υπόλοιπα του αποδίδονται με τεχνοτροπικά κριτήρια. Το όνομά του φανερώνει ότι πιθανότατα δεν ήταν Ελληνικής καταγωγής αν και πολλοί διαφωνούν με αυτό, το έργο του όμως εντάσσεται απόλυτα στην αττική μελανόμορφη αγγειογραφία και δεν δείχνει περισσότερες ξένες επιδράσεις απ’ ότι η Ελληνική αγγειογραφία γενικά.
Ο Λυδός ζωγράφισε μυθολογικές σκηνές με θεούς και ήρωες, αλλά και σκηνές από την καθημερινή ζωή. Είναι ένας από τους τελευταίους αγγειογράφους που απέδωσε ζώα πάνω σε αγγεία μεγάλου μεγέθους σύμφωνα με την αθηναϊκή παράδοση των προηγούμενων χρόνων και ένας από τους πρώτους που τοποθέτησαν πολυπρόσωπες σκηνές στη μετόπη του αμφορέα τύπου Β. Αγαπημένα θέματά του ήταν ο Ηρακλής, ο Πάρης, ο Θησέας και διάφοροι θεοί. Διονυσιακές, πολεμικές, αθλητικές και νεκρικές σκηνές καθώς και συμπόσια και ερωτικές συνομιλίες είναι επίσης συχνά θέματα των έργων του. Στα περιορισμένα πλαίσια της μελανόμορφης τεχνικής μπορεί να χαρακτηριστεί πολυχρωμία η συχνή χρήση άλλων χρωμάτων (κυρίως λευκό και μενεξεδί, μια φορά κίτρινο) από το Λυδό.
Στη σύνθεση των σκηνών του ο Λυδός χρησιμοποιεί συχνά το σχήμα της συμμετρικής παράταξης μορφών γύρω από ένα κεντρικό πρόσωπο. Η απόδοση της κίνησης τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Άλλα χαρακτηριστικά του έργου του είναι οι λεγόμενες «γυναίκες – πιγκουΐνοι» της πρώιμης περιόδου του, δηλ. γυναίκες με ολόσωμα, προτεταμένα ενδύματα που δεν αφήνουν να φανούν τα χέρια, και οι σάτυροι σε << αξιοπρεπείς >> ρόλους. Τα διακοσμητικά μοτίβα των ενδυμάτων των μορφών του είναι στα πρωιμότερα έργα του περιορισμένα στις παρυφές, σταδιακά όμως απλώνονται σε ολόκληρο το ένδυμα και γίνονται πιο περίπλοκα. Με τις αναδιπλώσεις των απολήξεων των ιματίων προσπαθεί να τονίσει το βάθος. Άλλα χαρακτηριστικά του χρήσιμα για την απόδοση ανυπόγραφων έργων του είναι το δευτερεύον μοτίβο του πλοχμού με ανθέμια και άνθη λοτού και οι κλείδες στο στήθος των ανθρώπινων μορφών, που ο Λυδός τις ζωγραφίζει να καταλήγουν εσωτερικά σε άγκιστρα.
Ο αρχαιολόγος Μ. Τιβέριος διέκρινε τρεις φάσεις στο έργο του Λυδού. Στην πρώιμη φάση (περ. 560-555 π.χ.) η χρήση της εγχάραξης είναι περιορισμένη και τα μαλλιά, τα γένια, οι χαίτες και οι ουρές αποδίδονται χωρίς αυτήν. Μόνο στα υστερότερα έργα της πρώιμης φάσης πυκνώνει η χρήση της και γενικεύεται στο τέλος της. Στα ενδύματα μόνο οι παρυφές φέρουν εγχάρακτα κοσμήματα. Χαρακτηριστικά της πρώιμης φάσης του Λυδού είναι επίσης η διαφοροποίηση των μορφών κυρίως με επίθετα χρώματα και οι λεγόμενες << γυναίκες – πιγκουίνοι >> υπάρχουν όμως πολλά στοιχεία κωδικοποιημένα στα έργα του όπου αν κάποιος με υπομονή καθίσει και τα δει θα βρει πολλά στοιχεία για την ομάδα << Ε >> όπου ταυτοποιεί έτσι την ύπαρξη της ομάδας από αρχαιοτάτων χρόνων!!!! Όταν αυτό το διάζωμα φέρει μεταξύ των άλλων παραπάνω τμημάτων του Θρογκού ανάγλυφες παραστάσεις τότε η δημιουργούμενη σειρά αυτών λέγεται ζωφόρος. Η διαφορά της ζωφόρου από το απλό διάζωμα βρίσκεται στην ίδια την ετυμολογία της λέξης, που σημαίνει κυριολεκτικά φέρω ζωή.
Εν γένει αποτελεί τμήμα της ανωδομής των αρχαίων ναών και συγκεκριμένα του σηκού και βρίσκεται κοντά στην μαρμάρινη οροφή. Στην προκειμένη περίπτωση η ζωφόρος στην αρχαιότητα είναι γεμάτη παραστάσεις ανθρώπων, ζώων ή μυθικών πλασμάτων και αποτελεί ιδιαίτερο γνώρισμα του ιωνικού ρυθμού. Απαντάται όμως και σε αρχαίους ναούς δωρικού ρυθμού. Ειδικά στον Παρθενώνα που ανήκει στον δωρικό ρυθμό η ζωφόρος περιτρέχει όλο το πάνω μέρος του σηκού ενώ η εξωτερική ανωδομή του ναού επιστέφεται από μετόπες και τρίγλυφα.
Σημειώνεται ότι ενώ στους ναούς δωρικού ρυθμού αντί ζωφόρου φέρονται μετόπες και τρίγλυφα, στον Παρθενώνα συνδυάζονται και τα δύο αυτά αρχιτεκτονικά στοιχεία.
Όταν το διάζωμα φέρει ανάγλυφη και συνεχή μυθολογική ή ιστορική παράσταση και στις τέσσερις πλευρές του μνημείου ή ολοκυκλικά θόλων ή περιμετρικά πολύπλευρών μνημείων τότε είναι ισοϋψής με το κάτω αυτής επιστύλιο που στηρίζεται στους κίονες. Ειδικότερα η ζωφόρος του Παρθενώνα καλύπτει και τις τέσσερις πλευρές στη οποία και απεικονίζεται “εν σειρά” η πομπή των Παναθηναίων επί φερώνυμων πλακών από πεντελικό μάρμαρο ύψους 1 μέτρου και μήκους 1,60 μ. Στην ανατολική πλευρά απεικονίζεται η ετοιμασία προς θυσία, στη δυτική η προετοιμασία της πομπής και στις εκατέρωθεν πλευρές η όλη πομπή (οδηγοί μεσφάγια, κιθαριστές, αυλητές, πλήθος κόσμου, άρματα και ιππείς.
Το ανώτερο μέρος των τοίχων του πρόναου και του οπισθοδόμου του ναού του Ηφαίστου (του άλλοτε Θησείου), είχε κοσμηθεί με ζωφόρο με παράσταση της μάχης των Λαπιθών και των Κενταύρων (δυτικά), και της μάχης του Θησέα και των Παλλαντιδών, (ανατολικά). Επίσης το επιστύλιο του αρχαίου ναού στην Άσσο της Τρωάδας, δωρικού ρυθμού, έφερε ζωφόρο με μυθικές αυτούσιες παραστάσεις, σφίγγες, τον Ηρακλή κατά Κενταύρων, συμπόσιο, και Νηρηίδες απομακρυνόμενες.
Αντίθετα σε πολλούς αρχαίους ναούς στη Μικρά Ασία, ιωνικού ρυθμού, δεν απαντάται ζωφόρος. Σε αυτούς πάνω από το επιστύλιο είναι οι οδοντωτές προεξοχές του γείσου που λέγονται γεισίποδες ή οδόντες (γείσου). Αυτή την αρχιτεκτονική γραμμή τήρησαν οι αρχιτέκτονες μέχρι την ελληνιστική περίοδο όπου και απαντάται στο βωμό της Περγάμου. Αν και θεωρείται πως η ζωφόρος εισήχθηκε στην αρχαία Ελλαδική ηπειρωτική χώρα από την Ίωνία εντούτοις στον αττικό-ιωνικό ρυθμό “γεισίποδες” δεν υπάρχουν, αντ΄ αυτών αναπτύχθηκε η ζωφόρος που περιβάλλει το οικοδόμημα χωρίς διακοπή.
Η ζωφόρος φαίνεται να ήταν γνωστή από τον 6ο αιώνα π.χ. στο Θησαυρό των Σιφνίων και των Κνιδίων στους Δελφούς. Επίσης ζωφόρο έφερε και το Ερεχθείο με ένθετες μορφές. Από τη πρόσταση όμως αυτού έχει παραλειφθεί η ζωφόρος για να μην επιβαρύνονται αισθησιακά οι κεφαλές των Καρυάτιδων. Από τις ωραιότερες ζωφόρους της αρχαιότητας θεωρείται η ζωφόρος του ναού της Απτέρου Νίκης που εικονίζει επεισόδια από τους Περσικούς πολέμους. Κατ΄ επίδραση επίσης του Ιωνικού ρυθμού ζωφόρο έφεραν και πολλά μνημεία με Κορινθιακά κιονόκρανα. Τέτοιο είναι και το μνημείο του Λυσικράτη.
Πέραν των αρχαίων ναών η ζωφόρος απαντάται και σε σύγχρονα κτήρια, ιδιαίτερα εκείνα που ακολουθούν τον κλασικό ρυθμό.
Λίγα λόγια για τον Γηρυόνη:
Στην ελληνική μυθολογία ο Γηρυόνης (από το ρήμα γηρύω = φωνάζω, σκούζω) ήταν ένας τρισώματος ή τρικέφαλος γίγαντας, γιος του Χρυσάορα ή του θεού Ποσειδώνα και της Καλλιρρόης, κόρης του Ωκεανού. Και στις δύο εκδοχές, είναι εγγονός της Μέδουσας Γοργώς. Είναι επίσης γνωστός με τα ονόματα Γηρυονέας, Γηρυονεύς και Γηρυών.
Ο Γηρυόνης κατοικούσε στη νήσο Ερύθεια, στην ομιχλώδη Δύση, στα πέρατα του Ωκεανού. Είχε πλούσια κοπάδια βοδιών, που τα έβοσκε ο Ευρυτίων και ο δικέφαλος σκύλος Όρθρος ή Όρθος, κοντά στο μέρος όπου ο Μενοίτιος έβοσκε τα κοπάδια του Άδη. Με διαταγή του Ευρυσθέα ο Ηρακλής ήρθε στην Ερύθεια για να πάρει τα βόδια του Γηρυόνη στον ομώνυμο άθλο του, τον δέκατο κατά σειρά. Ο Ηρακλής σκότωσε τελικά τότε και τον Γηρυόνη, κοντά στον ποταμό Ανθεμούντα, όπου συναντήθηκαν και αναμετρήθηκαν.
Οι αρχαίοι προσπάθησαν να ερμηνεύσουν ποικιλότροπα τον μύθο του τρισώματου Γηρυόνη, λέγοντας ότι στην πραγματικότητα ήταν οι τρεις γιοί του Χρυσάορα, που εξεστράτευσαν κατά του Ηρακλή, είτε ότι ο Γηρυόνης εκφράζει τις τρεις χρονικές κατηγορίες (παρελθόν – παρόν – μέλλον). Επιστημονικότερος, ο Θουκυδίδης ερμηνεύει τον μύθο ως ανάμνηση της παλαιότερης εποχής, οπότε οι ληστείες ήταν συχνές, αλλά δεν θεωρούνταν επίμεμπτη πράξη. Ο Παλαίφατος, στο βιβλίο του “Περί Απίστων”, αναφέρει πως ο Γηρυόνης καταγόταν από την πόλη Τρικαρηνία (κάρα = κρανίο) κι έτσι από παρανόηση, όταν αναφέρονταν στον Γηρυόνη τον Τρικαρήνο, νόμιζαν πως είχε τρία κεφάλια.
Η πάλη του Ηρακλή με τον Γηρυόνη απεικονιζόταν κατά τον Παυσανία στη Λάρνακα του Κυψέλου στην Ολυμπία. Επίσης, η πάλη αυτή παριστανόταν στη μετόπη του << θησαυρού >> των Αθηναίων στους Δελφούς, στη μετόπη του ναού του Δία στην Ολυμπία, στις δύο μετόπες του ναού του Ηφαίστου στην Αθήνα (το γνωστό << Θησείο >>), σε πολλά αρχαϊκά αγγεία, ιδίως χαλκιδικά, καθώς και σε αττικά μελανόμορφα και ερυθρόμορφα αγγεία. Από τα μελανόμορφα το πιο αξιόλογο θεωρείται ο αμφορέας του Εξηκία όπου σήμερα βρίσκεται στο Λούβρο, ενώ από τα ερυθρόμορφα η κύλικα του Ευφρονίου και τα δυο λέγετε ότι έχουν το σύμβολο της ομάδας << Ε >>!!!!
AGGEIOGRAFIA OMAS E
AGGEIOGRAFIA OMAS E 1
 Αγγειογραφία όπου δείχνει το σύμβολο της ομάδας << Ε >> του 6 αιώνα π.χ.!!!!

Από τις αρχές του 6 π.χ. αιώνα η τεχνοτροπία που χρησιμοποιούσαν οι καλλιτέχνες ήταν πιο κομψή και οι ιερείς τους προέτρεπαν να επιδίδονται περισσότερο στον τρόπο έκφρασης επάνω στις πλάκες και στα αγγεία.
Επισκέφτηκαν τον ζωγράφο και αγγειοπλάστη Εξηκία και του υπενθύμισαν ένα πανάρχαιο σύνθημα :
<< Οι Θεοί δεν παρακαλούν , μόνο καλούν! >>
Έτσι ο Εξηκίας εισχώρησε στη Μυστική Αδελφότητα των Ελλήνων ( ομάδα << Ε >> , μαζί με άλλους καλλιτέχνες. Άρχισαν λοιπόν , να κατασκευάζουν διάφορα αγγεία , τα οποία ήταν ζωγραφισμένα με σχέδια που φαίνονταν ακαθόριστα, αλλά στην πραγματικότητα είχαν μια προκαθορισμένη σημασία. Τα αγγεία αυτά που ήταν γεμάτα σταφίδες , ελιές , σιτάρι, οίνο, λάδι, και ξερά σύκα, τα μετέφεραν σε διάφορες Ελληνικές αποικίες. Οι ιερείς των Ελληνικών πόλεων της Μεσογείου του Εύξεινου Πόντου , της βόρειας Αφρικής της Μέσης ανατολής και της Ιωνίας  διαβάζοντας τα κωδικά σχέδια που ήταν αποτυπωμένα στα αγγεία , πληροφορούνταν για τα σχέδια των εχθρικών λαών και ύστερα έστελναν με τη σειρά τους αγγεία με διάφορα εμπορεύματα στην Ελλάδα, ενημερώνοντας τους ιερείς για όσα συνέβαιναν στην αποικία τους και στις περιοχές τους. Πολλά αινιγματικά μηνύματα πέρασαν στις μετώπες των ναών , στις αυλακιές των κιόνων , στα σκαλοπάτια κλπ. Σήμερα τέτοια αγγεία υπάρχουν στα ευρωπαϊκά μουσεία. Ένα έργο του Εξηκία βρίσκεται στο Μουσείο του Βατικανού. Πρόκειται για έναν μελανόμορφο αττικό αμφορέα που χρονολογείται περίπου στο 530 π.χ. Κάτω χαμηλά είναι γραμμένο το όνομα ” Εξηκίας” και λίγο πιο κάτω γραφεί <Ομάς Ε>. Παρόμοια αγγεία υπάρχουν στο Museum of Fine Arts της Βοστώνης .Ένα από αυτά είναι ενας κωδωνοειδής κρατήρας του Πανός που χρονολογείται το 470π.χ.
Επίσης στις κρατικές συλλογές του Μοναχού βρίσκεται ένα έργο του ζωγράφου Κλεοφώντος , (χρονολογείται το 430π.χ.) στο κάτω μέρος του οποίου , αναγράφεται <Ομάς Ε > .Στο Μουσείο του Τόκυο υπάρχουν μερικά αγγεία , τα οποία ανακάλυψαν τυχαία οι Ιάπωνες όπου είναι ηχογραφημένη ελληνική ομιλία.
Φέρουν τους αριθμούς 421, 422, και επάνω τους αναγράφεται < Ομάς Ε >.
Μερικές δεκαετίες αργότερα οι ιερείς κάλεσαν τους άριστους άνδρες όπως ο Ισοκράτης , οι οποίοι αφού μυήθηκαν έγιναν μέλη της Ομάδας Ε .
Ο Ισοκράτης με την βοήθεια των ιερέων της Δωδώνης έπεισε την νεαρή ιέρεια Μυρτάλη να επισκεφτεί τη Σαμοθράκη , όπου θα λάμβανε ανώτερη μύηση και ύστερα θα αναλάμβανε μια Θεια αποστολή :
<< Να παντρευτεί τον ισχυρότερο άνδρα της Γης , με τον οποιο θα αποκτούσε έναν γιο. Θα ήταν γιος κατά σάρκα του άνδρα της Μυρτάλης, αλλά κατά πνεύμα γιος του Δια >>.
Η ιέρεια Μυρτάλη μετονομάστηκε Ολύμπιας παντρεύτηκε τον ισχυρότερο άνδρα τον Φίλιππο τον Β’ της Μακεδονίας και απέκτησαν τον άνθρωπο -θεό Αλέξανδρο!
Ο Αλέξανδρος έλαβε την ανώτατη μύηση από την μητέρα του , και διδάχτηκε από τον Αριστοτέλη τα μεγάλα μυστικά του κόσμου, εκ των οποίων και το πέρασμα από τις Πύλες ……Οταν έγινε βασιλιάς έγινε και αρχιερέας. Τότε του έδωσαν κάποια αγγεία να τα παραδώσει στους Ελληνογενείς “Μοναχούς ” του ” Μοναστηρίου ” Σούλι , όπου κατοικούσαν οι απόγονοι των Διονύσων και του Ηρακλή , βασιλέα των Θηβών. Ονόμασαν όλη εκείνη την περιοχή Θ.Ι.Β.Ε.Τ , δηλαδή, Θείον, Ιδεών, Βασιλέων ,Ελλήνων, Τρόπαιον !!!!
Ο Αλέξανδρος παρέλαβε κάποια άλλα αγγεία από τους Ελληνογενείς ” Μοναχούς ” και τα έδωσε σε έμπιστους του αγγελιοφόρους , οι οποίοι τα μετέφεραν στη Δωδώνη, στους Δελφούς , στη Σαμοθράκη, στις Βάσσες της Αρκαδίας , στην Κρήτη ( Ιδαίο Άντρο ), στην Πέλλα και στην Ακαδημία του Πλάτωνα , στην οποία προήδρευσε ο Αριστοτέλης. Σήμερα τέτοια αγγεία μέσω των οποίων μετέφεραν απόρρητα μυστικά, υπάρχουν κρυμμένα σε ιδιωτικές συλλογές κάποιων που προσπαθούν να τα διαφυλάξουν με κάθε τρόπο από τα χέρια αυτών που κυβερνούν.
Κάποιοι είχαν μιλήσει για τα Ελληνικά αγγεία όπου είχαν βρει Ιάπωνες αρχαιολόγοι όπου πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι ήταν της ομάδας << Ε >>:
Οι Ιάπωνες έχουν στην κατοχή τους μερικά Ελληνικά αγγεία τα οποία χρησίμευαν ως γραμμόφωνα!!!! Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν χαράξει επάνω τους γραμμές όπως είναι οι σύγχρονοι δίσκοι του πενταγράμμου και έτσι είχαν ηχογραφήσει τα μηνύματα που αυτοί ήθελαν να πουν στους ιερείς των ελληνικών αποικιών. Η ανακάλυψη έγινε τυχαία , καθώς οι Ιάπωνες συντηρητές καθάριζαν το εσωτερικό των αγγείων ακούστηκε ανθρώπινη ομιλία στην αρχαία Ελληνική γλώσσα , οι φράσεις που ακούγονταν ήταν οδηγίες προς τους ανθρώπους που θα παρελάμβαναν τα αγγεία….!!!!
Η Μυστική Αδελφότητα των Ελλήνων της εποχής εκείνης , έστελνε μηνύματα στους μυημένους πράκτορες της παντού. Αφού λοιπόν έπαιρναν τα μηνύματα και εκτελούσαν τις εντολές των αρχηγών τα χρησιμοποιούσαν για ξηρά τροφή , λάδι, οίνο κλπ.
H σκέψη ήταν απλή:
Εφόσον οι ανθρώπινες φωνές, η μουσική και τα μουσικά όργανα, οι ήχοι και οι θόρυβοι μπορούν να εγγραφούν με χάραξη σε περιστρεφόμενους δίσκους και να αναπαραχθούν, θα έπρεπε να ανιχνευθεί τι ήταν αυτό στον αρχαίο Ελληνικό κόσμο που είχε παραχθεί σε περιστρεφόμενο άξονα και το οποίο είχε τέτοια δομή χάραξης που να μπορέσει να κατακρατήσει και συνεπώς να εγγράψει ήχους, φωνές και μουσικές από την αρχαιότητα. Φυσικά, εκείνο που θα μπορούσε να προσομοιάζει στο “Πικ-απ” εγγραφής και στον δίσκο βινυλίου δεν ήταν άλλο από τον αγγειοπλαστικό τροχό και τα αγγεία που έφτιαχναν οι αρχαίοι Έλληνες αγγειοπλάστες!!!! Μία ομάδα Ιαπώνων Ελληνολατρών επιστημόνων έχει παθιαστεί με την πιθανότητα να “ακούσει” αληθινούς αρχαίους Έλληνες να μιλάνε αρχαία Ελληνικά ή να σιγοψιθυρίζουν κάποιο αρχαίο Ελληνικό τραγούδι, την ώρα που μηχανικά δουλεύουν στον τροχό.
Οι πιθανότητες βέβαια είναι πραγματικά λίγες και επειδή δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί ο τέλειος ηλεκτρονικός τρόπος να “ακουστούν” καθαρά οι ήχοι που δεσμεύτηκαν στο κεραμικό “βινύλιο” και επειδή δεν είναι καθόλου βέβαιο αν οι αγγειοπλάστες μιλούσαν και τραγούδαγαν την ώρα της δουλειάς ή αν παρέμεναν εντελώς σιωπηλοί. Ακόμα όμως και αν κάποιοι μιλούσαν ή τραγουδούσαν, θα είναι σαν να ψάχνει κανείς για ψύλλο στα άχυρα για να βρει το, σε άριστη κατάσταση, αγγείο το οποίο κατά την ώρα που ο αγγειοπλάστης του το δημιουργούσε κάποιος μιλούσε ή τραγουδούσε.
Επίσης δεν μπορούσε να είναι βέβαιο αν ο ήχος που καταγραφόταν στο κεραμικό υλικό, δεν θα αλλοιωνόταν εντελώς είτε από εξωγενείς παράγοντες που θα επιδρούσαν κατά την ώρα της δουλειάς στον τροχό είτε από της φύσης του κεραμικού υλικού είτε από την συνεχόμενη ενυδάτωση του υλικού κατά την παραμονή του αγγείου μέσα στο χώμα ή στον τάφο όπου συνήθως ανακαλύπτονται τα αγγεία. Αλλά το σημαντικότερο πρόβλημα της ομάδας είναι το να αποκτήσει πρόσβαση σε κάποια μεγάλη “αποθήκη” αρχαίων Ελληνικών αγγείων τα οποία θα πρέπει να βρίσκονται σε άριστη κατάσταση.
Παρόλα αυτά, η ομάδα έχει παθιαστεί με την έρευνα. Το εντυπωσιακό ωστόσο είναι ότι μέχρι τώρα και με την βοήθεια υψηλής τεχνολογίας κατάφεραν να “ακούσουν” κάποια βάζα. Δεν ακούγεται βέβαια κάποια φωνή άλλα.. ακούγεται καθαρά κάποιο επαναλαμβανόμενο τρίξιμο που θυμίζει αμυδρά την κίνηση του τροχού ενός αγγειοπλάστη!

Στο περιοδικό “Τρίτο Μάτι” είχε γραφτεί:
Υπάρχει μια θεωρία που με κάθε επιφύλαξη μεταφέρουμε και ίσως να είχαν υπ’ όψιν οι Ιάπωνες επιστήμονες, σύμφωνα με την οποία οι άνθρωποι της εποχής είχαν αντιληφθεί την δυνατότητα αποτύπωσης της φωνής επάνω στον πηλό. Και έτσι με αυτόν τον τρόπο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει apocalypsejohn.com, “ηχογραφούσαν” απόρρητα μηνύματα σε αγγεία και τα ‘στελναν στις αποικίες τους, όπου το εκεί ιερατείο τα “άκουγε” με κάποιου είδους συσκευή (αρχαίος φωνόγραφος;!!) και τα μετέφερε στους κυβερνώντες.
Όσο τρελή αν και όχι παράξενη ακούγεται όλη αυτή η ιστορία, εντούτοις μεταδόθηκε σε πολλά ΜΜΕ της Ιαπωνίας και δημοσιεύθηκε σε αρκετά Ευρωπαϊκά περιοδικά έρευνας. Το μόνο σίγουρο πάντως της υπόθεσης είναι ότι σε καμιά περίπτωση δεν είναι τρελοί οι Ιάπωνες επιστήμονες, που όλο και κάτι παραπάνω θα ξέρουν…… και επειδή εφευρέτης του φωνογράφου δεν είναι σε καμιά περίπτωση ο Έντισον όπως διδάσκει η επίσημη ιστορία, και απλά όλοι αυτοί αντιγράφανε συσκευές από προγενέστερους, οι οποίοι αντιγράφανε και αυτοί με την σειρά τους εφευρέσεις από προγενέστερους φτάνοντας έτσι για μια εφεύρεση ακόμα και σε βάθος χιλιετιών(!!!)
Εφόσον είδαμε λίγα από τα πραγματικά στοιχεία των << Ε >> ας δούμε και κάποια όπου πολλοί δεν συμφωνούν με αυτά…..:
Προκαλούν ενδιαφέρον αυτά που υποστηρίζει ο Κεραμιδάς, ακόμα κι αν δεχτούμε πως είναι αποκυήματα της φαντασίας του. Τη δεκαετία του 1950, λοιπόν, οι σιωνιστές άρχισαν να βάζουν μπρος τα σχέδιά τους για τη συρρίκνωση του Ελληνισμού. Έτσι, κατά τον Κεραμιδά, δημιουργήθηκε η χούντα, με τις ευλογίες των Αμερικανών. Και μια νύχτα του Ιουνίου, εν έτη 1970, σε ένα σπίτι δίπλα στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ιδρύεται η ΟΜΑΔΑ Ε. Ιδρυτικά της μέλη, Έλληνες και ξένοι επιστήμονες, οι οποίοι ήταν ορκισμένοι στους θεούς του Δωδεκάθεου. Οι περισσότεροι εργάζονταν σε ξένα κέντρα διαστημικών ερευνών και σε κέντρα κατασκευής διαστημικών όπλων. Ο Ανέστης Κεραμυδάς δεν αναφέρει τα ονόματά τους.
Στόχος τους; Να ανακαλύπτουν και να γνωστοποιούν κάθε σιωνιστικό σχέδιο που στρέφεται εναντίον του ελληνισμού, να εισχωρούν σε διάφορες σιωνιστικές ομάδες και να αποσπούν πληροφορίες. Γενικά να προστατεύουν κάθε τι ελληνικό από τις ξένες επιβουλές.
Το όνομα της ομάδας αυτής έχει σχέση με το << Ε >> που ήταν σκαλισμένο στο κέντρο του αετώματος του ναού του Απόλλωνα στους Δελφούς. Στα αριστερά υπήρχε το απόφθεγμα << ΓΝΩΘΙ Σ’ΑΥΤΟΝ >> (γνώρισε τον εαυτό σου), ενώ στα δεξιά έγραφε << ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ >> (τίποτα υπερβολικό, δηλαδή κάτι σαν το παν μέτρον άριστον). Αυτά τα αναφέρει ο Παυσανίας, στην περιήγηση που έγραψε. Ο Κεραμυδάς δίνει τη δική του ερμηνεία. Τα ρητά αυτά αποκάλυπταν πως οι Έλληνες είναι λαός εξωγήινης προελεύσεως και μπορούσαν να επισκεφτούν την πρώτη τους πατρίδα με ένα κοσμοσκάφος σε σχήμα Έψιλον.
Ο ανώτατος άρχων του πλανητικού συστήματος του Σείριου, έστειλε τρία διαστημόπλοια στη Γη για να κάνουν πειράματα γενετικής. Τη θεωρία αυτή υποστηρίζουν και κάποιες φυλές της Αφρικής. Οι Μάγια σε τοιχογραφίες τους αναπαριστούν αστροναύτες. Οι Ινδοί μιλούν για θεούς που ήρθαν από τον Βορρά. Σε μια από τις αποστολές αυτές, ήρθε ο Απόλλων και η Δήμητρα. Το μέρος όπου προσγειώθηκε η θεά, ονομάστηκε Ελευσίς (έλευση). Ο δε πρώτος ναός του Απόλλωνα στους Δελφούς ήταν το ίδιο του το διαστημόπλοιο, όπου επιτρεπόταν η είσοδος μόνο στους μυημένους, στους ιερείς. Το έψιλον λοιπόν, είναι το άστρο έψιλον του αστερισμού του Λαγού, που υπάγεται στον Σείριο. Ο Κεραμυδάς υποστηρίζει πως το δεκαεξάκτινο αστέρι της Βεργίνας, είναι το άστρο Έψιλον!!!!
Μα για να δούμε τι λένε κάποιοι για ακόμα ποιο παλιά για την ομάδα << Ε >>:
Η ομάδα Έψιλον υπήρχε από τα αρχαία χρόνια. Οι ιερείς του δωδεκαθέου επόπτευαν τις ελληνικές αποικίες και επικοινωνούσαν με αυτές μέσω κωδικοποιημένων μηνυμάτων που ζωγραφίζονταν σε αγγεία, ώστε να είναι ακατανόητα για τους ξένους λαούς. Το έργο αυτό ανέλαβε ο αγγειοπλάστης και ζωγράφος Εξηκίας, ο οποίος υπέγραφε με το όνομα της ομάδας (ΟΜΑΣ Ε). Είναι γεγονός ότι υπάρχουν τέτοια αγγεία στο μουσείο του Βερολίνου. Οι πολέμιοι των Έψιλον, υποστηρίζουν πως απλώς η επιγραφή ΟΜΑΣ Ε ήταν η ονομασία του εργαστηρίου του Εξηκία.
Οι μυστικές οργανώσεις που έδρασαν υπέρ του ελληνισμού, ξανάκαναν την εμφάνισή τους πριν την Ελληνική επανάσταση του ’21. Ο Δημήτρης Τρανέκος οργάνωσε στην ανατολική Θράκη μια τέτοια ομάδα. Σε μια μάχη εναντίον των Τούρκων, ο Τρανέκος πιάστηκε ζωντανός και κάηκε σε σιγανή φωτιά. Το όνομα της οργάνωσης ήταν 1061, αριθμός που αντιστοιχεί στο όνομα Απόλλων!!!!  Έπειτα την ηγεσία της ομάδας αυτής, ανέλαβε ο Σαράντης Αρχιγένης, ο οποίος ήταν ο προσωπικός ιατρός του σουλτάνου Αβδούλ Μετζίτ. Αφού άλλαξε το όνομα της ομάδας σε << ΦΟΙΒΟΣ >>, ανέλαβε δράση και διέθεσε την περιουσία του για να ενισχύσει την παιδεία.
Το 1808 ο Γρηγόριος Ζαλύκης ιδρύει την πατριωτική οργάνωση << Ελληνόγλωσσο ξενοδοχείο >> και ο Αδαμάντιος Κοραής τη   << Φιλόμουσο εταιρεία >>. Ο Κεραμυδάς υποστηρίζει πως η Φιλική Εταιρεία ήταν μια μετεξέλιξη των οργανώσεων αυτών. Και ακούστε τώρα το εξής εξοργιστικό για μένα που υποστηρίζει ο Κεραμιδάς:
<< Αυτός που μυούσε τα νέα μέλη στη Φιλική Εταιρεία, αυτοαποκαλείτο ΙΕΡΕΑΣ ΤΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΙΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ! >>.
Γιατί μας κρύβουν στα σχολεία αυτά τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ; Είναι ντροπή δηλαδή που ο Σκουφάς, ο Ξάνθος κι ο Τσακάλωφ θέλησαν να δείξουν με το περιεχόμενο του όρκου αυτού, τη συνέχεια του Ελληνικού πνεύματος;
Δεν είναι καθόλου αντιχριστιανικό αυτό. Κανείς δεν μπορεί άλλωστε να παραγνωρίσει τον τεράστιο ρόλο που έπαιξε η Ορθόδοξη Εκκλησία στη ζύμωση και στη στήριξη της εθνικής παλιγγενεσίας. Γιατί όμως να αποκρύπτονται τα στοιχεία αυτά; Και επίσης, γιατί να μην μαθαίνουμε και για τις επονείδιστες στιγμές της χριστιανικής Εκκλησίας; Γιατί να εμφανίζονται όλα ρόδινα κι ωραία; Μέγα λάθος. Ο πραγματικός Έλληνας δεν αποδέχεται το ψέμα. Ποτέ δεν το αποδέχθηκε. Αγαπούσε πάντα την αλήθεια, τρανό σημάδι ανδρισμού. Εκτός βέβαια από κάποιες εξαιρέσεις. Γι’ αυτό τον λόγο, εκτός από τους ένδοξους Μαραθώνες μας, πού και πού έρχονται και οι Θερμοπύλες….. Ο Κεραμυδάς υποστηρίζει πως ο Ίωνας Δραγούμης, ανέλαβε τα ηνία της οργάνωσης το 1918 και στήριξε τον μακεδονικό αγώνα.
Πολλοί ισχυρίζονται, πως η ομάδα Έψιλον είναι κάτοχος τρομερών σε ισχύ, όπλων, τα οποία θα χρησιμοποιήσει, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή. Ο πυρηνικός φυσικός Γεώργιος Γκιόλβας (συνεργάστηκε στο παρελθόν με το ΝΑΤΟ και την ΝΑΣΑ), δηλώνει πως στα χέρια της ομάδας Έψιλον βρίσκεται ένα υπερόπλο, το Μπέβατρον, το οποίο μπορεί να καταστρέψει με μία βολή, όλους τους δορυφόρους (!!!!) των ΗΠΑ. Ο Κεραμυδάς αναφέρει στα βιβλία του, πως οι Έψιλον έχουν ανακαλύψει κάποια κύματα που δεν είναι ερτζιανά και τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν πύρινες ενεργειακές σφαίρες και να καταστρέψουν τα πάντα. Επίσης μιλά για αμυντικά συστήματα, αντλούν ενέργεια από το ηλεκτροστατικό πεδίο της Γης και μπορούν να εξαϋλώσουν ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ.
Εδώ δηλαδή, μιλούμε για ένα όπλο που μπορεί να κατασκευαστεί με ελάχιστες δαπάνες, με δωρεάν ενέργεια από τη φύση! Ο Βίλχελμ Ράιχ, είχε ανακαλύψει την οργονοθεραπεία. Το όργονο είναι μία μορφή ενέργειας που εκπέμπουν τα φυτά. Δωρεάν ενέργεια, κατευθείαν από τη μητέρα μας, τη φύση. Πλησίασε πολύ κοντά στη θεραπεία του καρκίνου όπου πολλοί υποστηρίζουν πως το πέτυχε, αλλά όλως περιέργως του απαγόρευσαν να συνεχίσει τα πειράματά του και τον έκλεισαν φυλακή. Όπου και έχω γράψει σχετικό άρθρο για τον Βίλχελμ Ράιχ…
Η θεωρία περί της υπάρξεως της Ομάδας Έψιλον, δεν έχει μόνο φανατικούς φίλους, αλλά και πολλούς εχθρούς. Είναι σαφώς πιο επιστημονικό και αντικειμενικό να τις καταγράψουμε κι αυτές.
Ο Κωνσταντίνος Κούρος στο βιβλίο του << αίνιγμα των Έψιλον >>μίλησε και με ανθρώπους που θεωρούν τους Έψιλον, ένα καλοφτιαγμένο παραμύθι, ένα παραμύθι της Χαλιμάς, το οποίο λειτουργεί πολύ αρνητικά στη συνείδηση των Ελλήνων, αφού επέρχεται ένας εφησυχασμός. Πολλοί μιλούν για τραβηγμένες και ακραίες ερμηνείες μύθων και ιστορικών γεγονότων ( δεν έχουν άδικο σε αυτό ). Άλλοι διερωτούνται, γιατί, από τη στιγμή που υφίσταται μια τόσο δυνατή ομάδα Ελλήνων, ο Ελληνισμός υπέστη τεράστιες εθνικές καταστροφές κατά τη διάρκεια του περασμένου αιώνα ( Την απάντηση την έχω στα άρθρα που για τους << Ε >> ).
Κάποιοι σχολιάζουν πολύ σκωπτικά τη θεωρία περί της εξωγήινης προέλευσης των Ελλήνων. Οι γράφοντες για τους Έψιλον, χαρακτηρίζονται ως μυθοπλάστες, ως επιτήδειοι που δημιούργησαν αυτό το θέμα για να κερδοσκοπούν μέσω των βιβλίων τους. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, πως άνθρωποι του εθνικιστικού και του αρχαιολατρικού χώρου όπως ο Σοφιανόπουλος και ο Βλάσης Ρασσιάς, αρνούνται την ύπαρξη μιας τέτοιας ομάδας και χαρακτηρίζουν όσους ασχολούνται με αυτό το θέμα, << ψευτομεσσίες >> και << εψιλονλάγνους>>.
Ο Δρ. Ησαΐας Κωνσταντινίδης έγραψε για την ομάδα << Ε >>:
Πολλά και διάφορα έχουν γραφτεί κατά καιρούς για την περιβόητη Ομάδα Έψιλον. Άλλα από αυτά είναι σοβαρά πράγματα, τα οποία – έστω και με τη μορφή << κωδικοποιημένων >> κειμένων – δίνουν μια εικόνα της θρυλικής αυτής οργάνωσης και άλλα είναι εντελώς γελοία, που προκαλούν άλλοτε τα ειρωνικά σχόλια και άλλοτε τον προβληματισμό των αναγνωστών σχετικά με την ψυχολογική κατάσταση του συγγραφέα!…
Πάντως, γεγονός παραμένει ότι οι μέχρι τώρα αναφορές στην Ομάδα Έψιλον, είτε από κάποια βιβλία και άρθρα είτε από τηλεοπτικές εκπομπές, μάλλον περιέπλεξαν περισσότερο την κατάσταση, κάνοντας το πολύπλοκο αυτό θέμα ακόμα πιο πολύπλοκο. ( Γεννώντας ένα σωρό ανεγκέφαλους αλλά και βαλτούς να φτιάξουν από μια ομάδα και να λένε τα δικά τους… ).
Στο παρόν κείμενο δεν θα προβούμε σε τετριμμένες γνώσεις περί της Ομάδας Έψιλον, που έχουν και άλλοτε ειπωθεί και κουράζουν πλέον τον αναγνώστη. Αυτό που θα επιχειρήσουμε να κάνουμε είναι η αποκλειστικά δική μας εμπειρία σχετικά με το εν λόγω θέμα, αυτά δηλ. που περιέπεσαν στην αντίληψή μας στη διάρκεια των ερευνών που κάναμε τα προηγούμενα χρόνια σε διάφορους τομείς. Να σημειώσουμε δε εδώ απαραίτητα ότι (τυχαία άραγε;) όλα όσα ζήσαμε και ακούσαμε για την περίφημη αυτή οργάνωση έγιναν χωρίς εμείς να το προκαλέσουμε και χωρίς εμείς να επιδιώξουμε καμία απολύτως επαφή ή άλλη σχέση μαζί της! Ήταν δηλ. εντελώς συμπτωματικά και στο παρόν κείμενο θα κάνουμε στα εν λόγω γεγονότα μία πρώτη αναφορά.
Κάποτε, περί τα τέλη του 2001 ή τις αρχές του 2002 (περίπου 10 χρόνια πριν), συνομιλούσαμε σε χώρα του εξωτερικού με ισχυρό παράγοντα του διεθνούς παρασκηνίου. Η συνομιλία μας αυτή αφορούσε διάφορα θέματα εξωτερικής πολιτικής και διεθνών σχέσεων, πάντα με φόντο το πλούσιο παρασκήνιο που παιζόταν (και) τον καιρό εκείνο. Ξαφνικά ο – διόλου τυχαίος – ξένος συνομιλητής μας… έκανε αναφορά (εντελώς απρόσμενα και από μόνος του!) για την Ομάδα Έψιλον!!! Ήταν σίγουρα το τελευταίο που αναμέναμε, πόσο μάλλον που εκείνον τον καιρό, χωρίς να απορρίπτουμε εξολοκλήρου την ύπαρξή της, εν τούτοις αντιμετωπίζαμε με σκεπτικισμό την εν λόγω οργάνωση…
Χωρίς λοιπόν να προκληθεί από τον γράφοντα και χωρίς άλλη εξωτερική αιτία ο συγκεκριμένος άνθρωπος των διεθνών κυκλωμάτων, που μέσα από << αόρατα γρανάζια >> κινούν τον κόσμο, μας ανέφερε για την Ομάδα Έψιλον τα παρακάτω συγκλονιστικά. Ότι η Ομάδα Έψιλον όχι μόνο δεν αποτελεί καθόλου μυθοπλασία, αλλά ΥΠΑΡΧΕΙ! Και μάλιστα << αυτοί >> αναζητούν εναγωνίως πληροφορίες και γενικά οτιδήποτε υπάρχει για την Ελληνική αυτή μυστική οργάνωση, με σκοπό να τη νοθεύσουν και να την καταστρέψουν!… Τέλος, μας είπε ότι ενδεχομένως η Ομάδα Έψιλον να σχετίζεται με τις… ελληνικές ένοπλες δυνάμεις!
Όπως κανείς εύκολα μπορεί να αντιληφθεί ο γράφων περιέπεσε σε έκπληξη, διότι με τα όλα όσα ανέφερε το παραπάνω άτομο (που διακρίνεται για τη σοβαρότητα και την ακρίβεια των λεγομένων του, αλλά και για την άριστη ενημέρωση που έχει << από μέσα >>) ανατρεπόταν στην αντίληψή μας μία ολόκληρη κοσμοθεωρία, η οποία ήθελε την Ομάδα Έψιλον περίπου ,, ανύπαρκτη >>, ένα << φάντασμα >>, <<  γέννημα αρρωστημένης φαντασίας >>…
Πέρασαν τα χρόνια και το φθινόπωρο του 2010 εκδόθηκε το έργο του καθηγητή Δημήτρη Κιτσίκη << Εθνικομπολσεβικισμός, πέραν του φασισμού και του κομμουνισμού >>. Η εισαγωγή αυτού του βιβλίου δεν ήταν παρά η εκλαϊκευμένη σύνοψη της διδακτορικής διατριβής μας [Isaiah Constantinides: “The Eurasian Philosophical Stratagema”, University of Sofia, 17.12.2008], που αφορούσε τον ευρασιανισμό-εθνικομπολσεβικισμό της Ρωσίας, δηλ. τις ρίζες του σύγχρονου ρωσικού εθνικισμού και του πανσλαβισμού, καθώς και τις μελλοντικές τους προοπτικές (για το ίδιο θέμα βλ. και πρώτο θέμα της << Ε.Ω. >>, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011). Στο κείμενο αυτό αναφερόμασταν, μεταξύ άλλων, και στον θρύλο του Ευρασιάτη ηγέτη του μέλλοντος, που κάποιοι εκκλησιαστικοί κύκλοι ταυτίζουν ακόμα και με τον… Αντίχριστο!
Πώς όμως συνδέεται το παραπάνω κρίσιμο σίγουρα θέμα με την Ομάδα Έψιλον;
Να η αφήγησή μας περί τούτου.
Δεν πέρασαν λοιπόν παρά μερικές ημέρες μετά την κυκλοφορία του ως άνω βιβλίου και συγκεκριμένο άτομο πολύ αξιόλογος επιστήμονας μας αναζήτησε επιμόνως για να συζητήσει μαζί μας για τα όσα αναφέρουμε στην εισαγωγή του έργου του καθηγητή Κιτσίκη. Μάλιστα έδειξε ότι βιαζόταν, με τρόπο μάλλον ασυνήθιστο, λέγοντας ότι του προκάλεσε μεγάλη εντύπωση το κείμενό μας αυτό, που το βρήκε άκρως ενδιαφέρον! Τελικά δεχτήκαμε να γίνει αυτή η συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε και είχαμε μια όντως πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση.
Μα η συζήτησή μας αυτή θαρρείς και έντεχνα διατηρούταν από τον συνομιλητή μας συνεχώς στα περί της μυστηριώδους << κρυφής αδελφότητας >>, για την οποία κάνουμε σαφώς υπαινικτικό λόγο στο περί ευρασιανισμού και εθνικομπολσεβικισμού κείμενό μας. Τότε, σε κάποια στιγμή, ο ευρυμαθής και ευγενέστατος συνομιλητής μας, μας ρώτησε:
<< Πιστεύετε, κ. Κωνσταντινίδη, ότι υπάρχει Ομάδα Έψιλον; Μήπως αυτή είναι η Μυστική Αδελφότητα που επικαλείστε στο κείμενό σας;… >>.
Δώσαμε μια απάντηση στον εκλεκτό μας συνομιλητή, στον οποίο όμως ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ το προ δεκαετίας περίπου περιστατικό, και κατόπιν η κουβέντα πέρασε και σε άλλα θέματα, που αμφότεροι αναπτύξαμε και σχολιάσαμε. Πάντως από την όλη εικόνα του συνομιλητή μας αυτού, καθώς και από τα λεχθέντα στον μεταξύ μας διάλογο, βγάλαμε το συμπέρασμα ότι πρόκειται για όντως αξιόλογο νέο Έλληνα ερευνητή, που δεν πρέπει να είναι κάποιο τυχαίο πρόσωπο και ότι οι γνώσεις του πάνω σε διάφορα ζητήματα νευραλγικής φύσης είναι αρκετά βαθιές και προχωρημένες.
Δεν πέρασαν παρά λίγες μόλις εβδομάδες μετά την ως άνω συνάντηση και κουβέντα μας και στα χέρια μας έπεσε ένα κείμενο με… τις υπογραφές από κάτω μελών της Ομάδας Έψιλον!!! Βέβαια, εμείς παγίως διατηρούμε σοβαρές επιφυλάξεις για την αληθινότητα και, εν γένει, τη σοβαρότητα παρομοίων κειμένων κτλ. Με έκπληξη όμως είδαμε ότι ένα από τα ονόματα που κοσμούσαν την εν λόγω << προκήρυξη >> ήταν κι αυτό του προαναφερθέντος συνομιλητή μας!!! Απίστευτο; Τυχαίο; Ηθελημένο; Κανένας δεν μπορεί να πει με σιγουριά. Πάντως, γεγονός παραμένει ότι η μελέτη μας περί ευρασιανισμού-εθνικομπολσεβικισμού και ιδιαίτερα η αναφορά μας στον θρύλο του Ευρασιάτη ηγέτη του μέλλοντος προκάλεσε φοβερές συζητήσεις στα << άδυτα των αδύτων >>! Η δε παραπάνω συνάντηση πραγματοποιήθηκε προφανώς για να << δει >> ο ως άνω μυστικός κύκλος Ελλήνων τι ακριβώς γνωρίζουμε για το όλο θέμα… Αυτές τουλάχιστον τις διαπιστώσεις κάναμε μετά απ’ όλα τα παραπάνω.
Αναζητεί λοιπόν η δομή εκείνη, που είναι ευρύτερα γνωστή ως Ομάδα Έψιλον, τον ηγέτη της; Είναι άραγε αυτός ο ηγήτορας που αναμένει με αγωνία αυτές τις κρίσιμες ώρες ο ελληνισμός, για να δημιουργήσουμε τον πανελληνισμό και να φτάσει το ελληνικό έθνος και πάλι στη δόξα και τη νίκη; Εμείς στο παρόν έχουμε να πούμε μόνο ετούτο: είναι βέβαιο ότι οι γνωρίζοντες ξέρουν πολλά! Και βέβαια από τα δύο παραπάνω εντελώς συμπτωματικά (ή μήπως όχι;) συμβάντα συνεπάγεται ότι αυτό που εδώ και δεκαετίες φώναζε ο αείμνηστος Γιάννης Φουράκης, ότι δηλ. η Ομάδα Έψιλον ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ, δεν απέχει και πολύ απ’ την πραγματικότητα! Πόσο μάλλον που η πατρίδα αναμένει Εκείνον που Πρέπει, που την πιο κρίσιμη ώρα θα ξεπροβάλλει εντυπωσιακά και θα πει με φωνή στεντόρεια:
<< Δεν αναγνωρίζω κανέναν θεσμό, διότι ο μόνος θεσμός είναι ο Λαός! Και Εγώ είμαι η αντανάκλαση του Λαού μέσα στον καθρέφτη!.. >>
Επίσης έχουν δώσει και κάποια στοιχεία για την διατροφή των αρχαίων Ελλήνων λένε κάποιοι άλλοι η Ομάδα << Ε >> όπως του Γ. Γ. ΑΫΦΑΝΤΗΣ << Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ >> ΣΣ. 443-451. << Ζειά. Η “απαγορευμένη” τροφή των αρχαίων Ελλήνων >>:
Ομάδα επιστημόνων έφθασε εις τήν Θεσσαλονίκην, όπου εύρισκες τότε ανθρώπους από όλες τις φυλές. Ήρεύνησε προσε­κτικά και έδημοσίευσε το 1922 το πρώτο σύγγραμμα διά τις ομάδες αίματος και τις ιδιαιτερότητες εκάστης. Οι Έλληνες είναι κατά πλει­οψηφία “0″ ομάδος και οι υπόλοιποι “Α” ομάδος, οι Χάζαροι είναι “Β” ομάδος κ.λπ.
Αρχάς του 1923 στέλνουν εις τήν Θεσσαλονίκη ένα ζευγάρι ιατρών διά να εξετάσει τήν διατροφήν των….. Ελλήνων, επηρε­ασμένη από τον Ιπποκράτη, ό όποιος έλεγε εις τους ασθενείς “φάρ­μακο σου είναι ή τροφή σου”. Άρα αυτοί έσκέφθησαν, έχει καθιερώ­σει εις τον Έλληνα υγιεινή διατροφή, ποια είναι όμως ή βασική τροφή; Οί ερευνηταί κατέληξαν, σύντομα, ότι βασική τροφή τών Ελλήνων είναι τό ψωμί. Τό ψωμί όμως τών Ελλήνων ήταν από Ζειά και όχι άπό σιτάρι
. Είς τά χημικά εργαστήρια συνέκριναν γρήγορα αλεύρι άπό Ζειά και Σιτάρι καί μέχρι τό 1926 διαπιστώνουν ότι: Είς τόν εγκέφαλο του ανθρώπου υπάρχει ένας αδένας μεγέθους διδράχμου τόν όποιον ονόμασαν “Αμυγδαλή” ή “Αμύγδαλα”. Αυτός ό άδέν δημιουργεί τήν μνήμην καί τήν φαντασίαν είς τους ανθρώπους με 300 διαφορετικές πρωτεΐνες (Αμινοξέα). Αυτές οί πρωτεΐνες διά νά συνδεθούν μεταξύ των καί νά δημιουργήσουν τά συμπλέγματα της μνήμης καί νά διατηρηθούν αυτά είς τόν χρόνον, χρειάζονται μίαν δύναμιν, μίαν κόλλα, διά νά κολλήσουν (λεπτομέρειες περί μνήμης είς τό “Αφύπνισις”). Αυτήν τήν κόλλα τήν προσφέρουν οί τροφές μας καί τήν ονομάζουμε πρωτεΐνη στηρίξεως, πού σημαίνει συγκόλλησις καί σταθεροποίησις τής μνήμης. Τό ψωμί πού τρώμε άπό τό Σιτάρι έχει τελείως διαφορετικές πρωτεΐνες στηρίξεως άπό τό ψωμί άπό τη Ζειά. Εδώ ακριβώς έγκειται καί ή διαφορά τους.
Είς τό Σιτάρι υπάρχει άφθονη ή γλουτένη. Ή γλουτένη είναι μία ισχυρή κόλλα καί χρησιμοποιείται ώς φυσική κόλλα ύπό τών ανθρώπων στην καθημερινή ζωή των. Ή γλουτένη όμως ώς πρωτεΐνη – στη­ρίξεως- (συγκόλλησις) τών πρωτεϊνών του εγκεφάλου διά τήν δημιουργίαν τής μνήμης είναι καλή μέν, διότι δημιουργεί ίσχυράν μνήμην, αλλά περιορισμένην, διότι συγκολλά περισσότερες πρωτεΐνες των απαιτουμένων και περιορίζει τό απόθεμα αυτών. Αποτέλεσμα είναι να περιορίζει την μνήμην εις πολύ λίγες εικόνες. Έτσι καταστρέφει τήν φαντασίαν και τό δημιουργικό πνεύμα. Είναι δε εγκληματική, διότι έμμεσα καταστρέφει τήν ύγείαν και τό πνεύμα, τήν πρόοδον και τον πολιτισμόν του ανθρώπου. Ή γλουτένη του σιταριού καταστρέφει τήν ύγείαν, τό πνεύμα, τήν μεγαλοφυίαν, τον πολιτισμόν της άνθρωπότητος, διότι ώς ισχυρή κόλλα έπικολλάται εις τά τοιχώματα όλων τών αγγείων πού διέρχε­ται, πεπτικούς σωλήνες, έντερα, φλέβες, αρτηρίες κ.λπ. Ένεκα τούτου παρακωλύει τήν σωστήν πέψιν, κενώσεις και κυκλοφοριαν του αίματος, μέ τις αντίστοιχες επιβαρύνσεις είς τήν ύγείαν. Είς τόν εγκέφαλον ώς πρωτεΐνη στηρίξεως κολλά ισχυρά τις πρωτεΐνες τής μνήμης μέ αποτέλεσμα, ότι παραστάσεις και ιδέες έβίωσεν τό παιδί είς τήν ήλικίαν 3-7 ετών, όσο λανθασμένες καί άν είναι, όσο πιό δυνατές και ξεκάθαρες αποδείξεις περί πλάνης του και άν του παρουσιάσεις αργότερα, δεν πρόκειται ώς ενήλικας νά άπορρίψη τις αποθηκευμένες μνήμες και δοξασίες του περί θεού, πολιτικής, κ.λπ.
Δι’ αυτό ακριβώς οί θρησκείες, οι Δικτάτορες, οι έξουσιασταί μας μέ διάφορα τεχνάσματα καί ωραία λόγια προσπαθούν νά ποδηγετήσουν τά παιδιά άπό μικρή ηλικία και έσοφίστηκαν τά κατηχητικά, τις πολιτικές νεολαίες. Οί Δικτάτορες καί οί Τραπεζίτες είσήγαγον τήν πολιτικήν είς τά σχολεία μέ πρόφασιν, δήθεν, τήν προπαρασκευήν ενήμερων πολιτών, ενώ στην ουσία εκπαιδεύουν τυφλούς δούλους του τραπεζικού συστήματος.Όποιος από εσάς πιστεύει είς τήν ανεξάρτητον σκέψιν τών ανθρώπων, ας άγωνισθή διά τήν κατάργησιν του συνδικαλισμού είς όλα τά σχολεία, πλην πανεπιστημίων.
Επομένως ή γλουτένη του σιταριού είναι καί ή τροχοπέδη τής εξελίξεως καί του πολιτισμού. Ταυτοχρόνως, τροχοπεδεί και τήν έλευθέραν σκέψιν καί πνευματικήν άνοδον του άνθρωπου και τόν καθιστά δούλον του ιερατείου, του κατεστημένου, διότι αγωνίζεται και θυσιάζεται δια αξίες πού του ενέπνευσαν τά οργανωμένα συμφέ­ροντα και όχι ή φύσις. Είναι όλοι οι αγώνες του εναντίον των φυσικών νόμων.Αντίθετα ή πρωτεΐνη στηρίξεως της Ζειά (πληθυντικός Ζειαΐ) δια­σπάται από τά ένζυμα και αφομοιώνεται σάν καλή τροφή άπό τόν οργανισμό.Αυτό τό χαρακτηριστικό της την κάνει πολύτιμη εις τόν ανθρώπινο οργανισμό. Διότι ενώ χρησιμεύει ώς πρωτεΐνη “στηρίξεως” (συγκόλλησις – σταθεροποίησις) εις τις πρωτείνες μνήμης του εγκεφάλου, δεν μπλοκάρει αυτόν, δέν δημιουργεί σταθερές και άναλοίωτες ενώ­σεις σάν βαρύδια στον έγκέφαλον, ώς ή γλουτένη του σιταριού, και αφήνει τόν εγκέφαλο νά λειτουργή ελεύθερα νά συλλαμβάνη, νά σκέπτεται νέες ιδέες, δοξασίες, νά δημιουργεί όνειρα, φαντασία, επιστήμη, κ.λπ.
Οί αρχαίοι Έλληνες τό εγνώριζαν πολύ καλά αυτό, δι’ αυτό εκτρέφοντο μόνο μέ Ζειά εγνώριζαν ότι ή Ζειά τρέφει τό πνεύμα. Αυτό μας τό λέει ό Αισχύλος εις τό ύμνον του προς τήν Δήμητρα:
“Δήμητερ ή θρέψασα τήν έμήν φρένα είναι με άξιον τών σων μυστηρίων”(Αισχύλος)
Επίσης δέν φράσσει τά αγγεία πού διέρχεται, φλέβες, αρτηρίες, κ.λπ. Δέν παρουσιάζει τις πολλές ασθένειες πού παρουσιάζει ή γλουτένη.Έπί πλέον ή Ζειά περιέχει άφθονα βιταμίνη Ο και πολλά ιχνοστοι­χεία πού χρειάζεται ό οργανισμός μας, συν τό άμινοξύ “Λυσίνη” τό πολυτιμωτατο συστατικον δια τόν οργανισμό μας, πού σήμερα οί άνθρωποι τό αγοράζουμε πανάκριβα ώς συμπλήρωμα τής διατροφής μας, ένώ θά τό είχαμε άπό τό ψωμί της Ζειάς δωρεάν.
Η Ζειά: 1.- Βοηθάει στην άπορρόφησιν τών θρεπτικών συστατικών (ca, mg) κ.ά.2.- Καταστέλλει τις φλεγμονές πού χρονίζουν στον οργανισμό καίκαταστρέφουν τα υγιή κύτταρα. 3.- Καταστέλλει τα ένζυμα του καρκινικού κυττάρου (εμποδίζει τήνανάπτυξιν και μετάστασιν του καρκίνου). 4.- Περιέχει τό βασικό αμινοξύ Λυσίνη (Lycin) πού ενισχύει τόανοσοποιητικό σύστημα και είναι τό βασικό στοιχείο στηνβιοχημική λειτουργία του εγκεφάλου.Έκτος των ανωτέρω τά άρτοπαρασκευάσματα άπό αλεύρι Ζειάς είναι εύγεστα καί άσυγκρίτως νοστιμότερα άπό τά αντίστοιχα μέ αλεύρι σιταριού. Έάν δέ φάτε ψωμί ή μακαρόνια άπό Ζειά θά ερωτήσετε, τον κρέμασαν οι Έλληνες αυτόν που τους έστέρησε αυτήν τήν ασύγκριτη άπόλαυσιν;
Θά πάρετε τήν άπάντησιν ότι, του στή­νουν συνεχώς ανδριάντες σέ πλατείες, στην Βουλή, και δίδουν τό όνομα του στις λεωφόρους γιά νά μην τό ξεχάσουν ποτέ. Καί τότε θά διερωτηθήτε, τί φταίει; Νά φταίει άραγε ή μεγάλη πανουργία καί εμπειρία των κοσμοκρατόρων μόνον, ή μήπως ή δουλικότης των μωροφιλόδοξων και λοιπών οργανωμένων στις μυστικές εταιρείες των; Νομίζω πώς όλα αυτά δέν θά ήσαν αρκετά νά τυφλώσουν τον λαό μας καί δέν θά έπετύγχανον, έάν δέν υπήρχε τό ακαλλιέργητο, τό πρωτόγονο ΕΓΩ του, τό όποιο αντιδρά σκληρά καί δέν δέχεται τό αντίθετο, όσο καθαρά καί άν απόδειξης τήν πλάνην του.Μέ τό ακαλλιέργητο ΕΓΩ δέν δύναται νά παραδεχθή ότι οί γονείς του έπλανήθησαν, διότι τότε αισθάνεται ότι μειώνεται ή προσωπικότης του καί τό κύρος του, ένώ τό καλλιεργημένο ΕΓΩ, όταν πεισθή ότι έπλανήθη τό παραδέχεται αμέσως μέ ψηλά τό κεφάλι καί υπερή­φανα, διότι έτσι νοιώθει ότι είναι ισχυρό, επειδή επεβλήθη τών ενστί­κτων καί τής μικροπρέπειας.
Ερευνώντας ή επιτροπή, πού αναφέραμε πιό πάνω, τό διαιτολόγιο τών αρχαίων Ελλήνων έμεινε έκπληκτος. Οί αρχαίοι δεν έτρωγαν ψωμί άπό σιτάρι. Τό σιτάρι τό είχαν ώς τροφή τών ζώων καί τό (ονό­μαζαν πυρρό. Έτρωγαν μόνον ψωμί άπό Ζειά ή Κριθάρι καί έν ανάγκη μόνον από κριθάρι ανάμεικτο με Σιτάρι. Ό Μέγας Αλέξανδρος έτρε­φε την στρατιάν του μόνο μέ Ζειά, διά νά είναι οι άνδρες του υγιείς και πνευματικά ανεπτυγμένοι. Αν οι αρχαίοι Έλληνες έτρωγαν ψωμί άπό σιτάρι δέν θά είχαν τόσο ύψηλήν πνευματικήν άνάπτυξιν.
Μόλις οι κοσμοκράτορες διάβασαν αυτήν τήν έκθεσιν τής επι­τροπής, δίδουν εντολή το 1928 νά αναιρεθή αμέσως ή καλλιέργεια Ζειά στην Ελλάδα, και μόνον στην Ελλάδα. Διά νά μειώσουν μέ το σιτάρι τήν πνευματικήν άνάπτυξιν των Ελλήνων, μειώνοντας τήν άντίληψίν τους και οργανώνοντας ταπεινήν έκπαίδευσιν των παιδιών τους καί διδάσκοντας τις πολιτικές τους εις τά σχολεία και πολιτικοποιούντες τα εις τά κόμματα που αυτοί ελέγχουν απόλυτα, για νά ποδηγετήσουν πλήρως εις πρώτον χρόνον τους Έλληνας. Ενώ τώρα αναμειγνύοντας τους μέ αλλοδαπούς, θέλουν νά τους εξαφανί­σουν τελείως. Ναι άλλα πώς θά τό επιτύχουν αυτό;
Αμέσως δίδουν έντολήν είς τόν τέκνον των τον Βενιζέλο νά έπιστρέψη στην Ελλάδα καί νά εξαφάνιση τήν Ζειά. Οπότε βλέπουμε τόν Βενιζέλο νά έπιστρέφη στην Ελλάδα μετά άπό 8 χρόνια αυτοε­ξορίας του, νά άνασκουμπώνεται και νά ορμά σάν λέων κατά τής Ζειάς. Μέσα σέ 60 χρόνια μόνον ήλλοίωσαν τήν πνευματικήν ύπεροχήν του σκέπτεσθαι τών Ελλήνων, τους έκαναν αδιάφορους, άβουλους, μέ μετρίαν αντίληψιν και φιλάσθενους καί τώρα μέ τους αλλοδαπούς επιδιώκουν τόν πλήρη εξαφανισμό τής φυλής των, ένώ συγχρόνως ξοδεύουν δισεκατομμύρια δολλάρια οι φιλεύσπλαχνοι διά νά μην εξαφανισθούν οί οχιές, κόμπρες, πάντα καί άλλα ζώα καί ερπετά.
Όλα τά ανωτέρω περί Ζειά, γλουτένης καί σωστής διατροφής μέ λεπτομέρειες καί τάς παραμέτρους όλων αυτών καί τήν ύγιεινήν θά τά βρήτε είς τά εμπνευσμένα καί καλομελετημένα βιβλία “Τό Όλον” καί τό << ΌΛ-ΟΝ >> Ένα βιβλίο γιά τήν “ΊΑΣΗ”, του πρωτοποριακού μελετητή Μιχάλη Γρηγορίου..
Προς τό τέλος του 1928 ό “Εθνάρχης” μας Βενιζέλος, προφανώς μετά άπό κάποια εντολή, μέ της Αμύνης τά Παιδιά, τυφλά εις τον νουν καί την κρίσιν, και διψασμένα τό πώς νά ευχαριστήσουν καλλί­τερα τόν άρχηγόν των έκήρυξαν τόν πόλεμον κατά της Ζειάς καί, έφορμήσαντες ακαταμάχητοι, ένίκησαν νίκην λαμπράν και εις βραχύτατον χρόνον 4 ετών δεν υπήρχε εις την Ελλάδα ούτε ένα σπυρί Ζειάς γιά σπόρο.Είπαν εις τόν λαό ότι ή Ζειά είναι ζωοτροφή, δι’ αυτό τά λεξικά την γράφουν έκτοτε ζωοτροφή και ότι είναι βλαβερή στην υγεία. Αυτό τό πρόβαλαν έντονα τά ΜΜΕ καί σέ 4 χρόνια έξηφανίσθη η Ζειά.
Όλοι οί Έλληνες εγκατέλειψαν τήν Ζειά μόνον ένας άπό όλους κράτησε σπόρο Ζειάς. Καί σήμερα 2010 καλλιεργεί Ζειά μόνον ένας ό Γ.Α. είς ένα χωριό καί κατασκευάζει μακαρόνια άπό αλεύρι Ζειάς, τά όποια είναι υπερβολικά νοστιμότερα άπό τά μακαρόνια του σίτου .Τήν έπιθεσίν του κατά τής Ζειάς ό “εθνάρχης” μας τήν ήρχισε μέ τήν αθρόα εισαγωγήν αλεύρων σίτου ύπό τών φίλων του. Οί φίλοι του έγιναν πάμπλουτοι καί έξέσπασε τότε τό μέγα διά τήν έποχήν και γνωστό ώς “Σκάνδαλο τών αλεύρων”. Μέσα είς 4 χρόνια οί Έλλη­νες είχαν ξεχάσει τήν Ζειά τελείως καί οί φίλοι του Βενιζέλου έγιναν δισεκατομμυριούχοι άπό τήν εισαγωγή τών αλεύρων του σίτου.”Αν σήμερα θελήσετε νά επαναλάβετε αυτό γιά τό σιτάρι ή κριθάρι ή κάτι άλλο, δέν θά τό πετύχετε ούτε σέ 50 χρόνια. Τόσο πολύ είχε τυφλώσει καί πειθαρχήσει ό Βενιζέλος τους οπαδούς του.
Αυτό βέβαια είναι εχθρική ψυχολογία. Θέλουν τους οπαδούς τους τελείως τυφλούς στην σκέψιν καί δούλους. Καί δέν ήρκέσθη μόνον είς τήν έξαφάνισιν του σπόρου ό “εθνάρχης” μας, επέτυχε νά σβήση τήν Ζειά από τήν μνήμην καί τήν γλώσσαν τών Ελλήνων. Αυτό θά πή τέλειον έγκλημα.
Αποδείξεις: Εσείς έγνωρίζατε τήν λέξιν Ζειά πριν λίγα χρόνια, όταν ήρχισε νά προβάλεται άπό εμάς στά κανάλια; Εύρήκατε τήν λέξιν σέ λεξικό πού συντάχθηκε μετά τό 1930; Δεν θά τήν εύρητε, μήν ψάχνετε. Άλλα και αν κάπου τήν εύρητε, θά τήν έξηγεί ώς ζωοτροφή… Μόνον εις τυχόν ανατυπωθέντα παλαιά λεξικά θά τήν εύρητε, ή εις τό των Άγγλων “LINDELL SCΟΤΤ”, τό όποιον δέν τήν εξηγεί σωστά.Εις τό “ΗΛΙΟΣ” πού είναι πιο ενήμερο και σοβαρό λεξικό γράφει: Ζειά ή Ζέα… τήν Ζέαν τήν μάϊδα πού είναι ό γνωστός αραβόσιτος και κοινώς αραποσίτι”. Αραβόσιτος όμως είναι κοινώς τό Καλαμπόκι. Ή Ζειά όμως ώς φυτό είναι κάτι σάν σιτάρι και κριθάρι, δέν έχει καμμία σχέσιν στην όψιν μέ τό καλαμπόκι, άλλα και τό σπυρί του είναι ώς του σιταριού πιό πεπλατυσμένο καί χονδρό.
Ή Ζειά μέ τον Σΐτον είναι όπως ή Νερατζιά μέ τήν πορτοκαλιά. Αν άπό άπόστασιν 50-1ΟΟμ. κοιτάζεις τήν Νερατζιά είναι όμοια μέ τήν πορτοκαλιά. Καί τό νεράτζι μέ τό πορτοκάλι, ένώ έξωτερικώς είναι όμοια, εις τήν πραγματικότητα έχουν μεγάλες διαφορές εις τά συστατικά των. Αυτό ακριβώς συμβαίνει καί μέ τους σπόρους της Ζειας και του Σιταριού. Δέν θά έκανε ό Ι. Πασσάς αυτό τό λάθος, έάν δέν έξηφάνιζε και τήν βιβλιογραφία περί Ζειά ό “εθνάρχης” μας, όπως ό Σαούλ – Παύλος τήν βιβλιογραφία των αρχαίων Ελλήνων.
Εκεί όμως πού έμεινα εμβρόντητος είναι όταν διάβασα τήν “Οδύσσεια” ραψωδία δ (4)-603-604, τό αρχαίο: “Ω έν μέν λωτός πολύς, έν δέ κύπειρον πυροί τε ζειαί τε ίδ’ εύρυφυές κρίλευκον”. Ό Κ. Δούκας ερμηνεύει: “όπου υπάρχει τριφύλλι πολύ, καί κύπερι, καί σιτάρια καί ζωοτροφές κι εύρύφυτο κριθάρι λευκό”. Πώ! Πω!… Ό κ. Δούκας ό έκλεκτώτερος ερμηνευτής έκανε λάθος; Ένώ οί “Ελληνες χρησιμοποιούσαν πυρούς (σιτάρια) γιά ζωοτροφές καί τήν ζειά γιά ψωμί, ερμήνευσε τήν ζειά ώς ζωοτροφές, διότι ό Βενιζέλος είχε εξα­φανίσει από τήν βιβλιογραφίαν καί άπό τήν μνήμην τών Ελλήνων τήν ζειά ή ζέα.Τό δημητριακό Ζειά η φύσις τό έδώρισε είς τους λαούς του Αιγαίου. Αργότερα οί Έλληνες μετανάστες τό μετέφεραν καί είς άλλες χώρες. Τό σιτάρι ήτο φυσικό δημητριακό τών βορείων περιοχών. Οί Έλληνες τό έφεραν είς τήν Ελλάδα καί τό έκαλλιέργησαν ώς ζωοτροφή, αρκετά χρόνια πρό του Τρωικού Πολέμου, όταν ήρχισαν τό εμπόριο μέ τις βορεώς του Ευξείνου Πόντου χώρες.Οι Βόρειοι λαοί αντί χρημάτων, που δέν είχαν, έπλήρωναν τα είδη πού ήγόραζαν άπό τους Έλληνας έμπορους μέ σιτάρι και έτσι ήλθε εις την Ελλάδα τό σιτάρι.
Εις τό διαδίκτυο, έάν γράψετε τήν λέξιν “Ζειά”, θά εκπλαγείτε. Θά διαβάσετε πάρα πολλά, εις τήν παράγραφο “ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ” (ύμνοι Όρφέως, Ομηρικά έπη, Μύθοι), διαβάζουμε: «Ή πόλη τών Αθηνών ονομα­ζόταν και Ζείδωρος, διότι έπί του εδάφους της έκαλλιεργειτο έκτος άπό τήν έλαία και τό δημητριακό ζειά. Τό ζειά μέ τό ζήτα δηλώνει ζωή, μέ τό εψιλον γιώτα τήν μακρά πορεία και μέ τό άλφα που είναι τό πρώτο στοιχείο τό άριστον, τήν παρουσία του Αιθέρα (τό στοιχείο πού βρίσκεται παντού και δομεί τά πάντα είναι ό Αιθέρας), άρα ζειά σημαίνει μακροζωία».Τήν Ζειά φορτωεκφόρτωναν άπό ένα λιμάνι του Πειραιώς που έξ αυτής έλαβε τό όνομα Ζέα, και μέχρι σήμερα τό λιμάνι ονομάζεται Ζέα.Και τώρα πώς επεβλήθη ή ζειά νά ερμηνεύεται εις ορισμένα λεξικά ώς ζωοτροφή. Εις τό διαδίκτυο χειριζόμενοι τήν λέξιν “Ζειά” εις τήν ΙΛΙΑΔΑ – ραψωδία Ε, στίχοι 121-240 διαβάζουμε:
<< …παρά δέ σφίν έκάστω δίζυγες ίπποι έστάσι κρί λευκόν έρεπτόμενοι και όλύρας >> (195).
Πιό κάτω ό μετα­φραστής, ελαφρά τή συνειδήσει, ή καλοπληρωμένος μεταφράζει:
<< …εις κάθε αμάξι είναι σιμά ζευγαρωτά πουλάρια, στέκουν και τρώγουν τήν ζειά και τό λευκό κριθάρι >>.
Έδώ δολοφονείται ή Ζειά, διότι ό μεταφραστής, μεταφράζει τήν ζωοτροφή “όλύρας” εις “ζειά”. Οι μεταγενέστεροι αντιγράφουν από αυτό ζειά = όλύρας = ζωοτροφή, ένώ ό Όμηρος εγνώριζε και τά δύο, ζειά και όλύρας, και έγραφε πάντα τό ορθόν, αυτό που ήθελε και έπρεπε νά διδάξη. Έδώ γράφει σαφώς:
<< κρι λευκόν έρεπτόμενοι και όλύρας >>.
Όχι ζειά, όπως ελαφρά τήν συνείδησιν και βαρυτάτην άγνοια γράφουν οι μεταφρασταί.
Από τις έρευνες που έκανα, κατέληξα ότι όλύρα ώνόμαζαν τόν σημερινόν “Οροβον κοινώς ρόβην ή τό ρόβι. Πρόκειται διά τήν πιό δυνατή και αγαπητή εις τά ζώα τροφή. Ομοιάζει μέ τό βίκο (άγριαρακά). Είναι ή πιό θρεπτική τροφή τών ζώων, άλλα είναι βλαβερή διά τόν άνθρωπον. Ή όλύρα εκαλλιεργείτο από αρχαιοτάτων χρόνων εις την Ελλάδα ως ζωοτροφή. Ήτο μεσογειακό φυτό (Λεξικό “ΗΛΙΟΣ”, λήμμα Όροβος). Είναι λογικόν νά κατάληξη μέ τόν χρόνο ή όλύρα εις όροβο. Εις τό λεξικό “LINDELL SCΟΤΤ” θά τήν βρήτε ώς Σίκαλιν η Αγριοσίκαλιν, αυτήν τήν σύγχυσιν έκαλλιέργησαν οι φιλέλληνες… διά νά ξεχά­σουμε τήν Ζειά.Ή Ζειά καλλιεργείται σήμερα εις πολλές χώρες τής Ευρώπης και εις τόν Καναδά εις μεγάλην εκτασιν, φέρει δέ όνομα ανάλογο τής γλώσσης έκαστης χώρας. Οι Ιταλοί τήν ονομάζουν Faro, οί Γερμανοί Dingel, κ.τ.λ. Οί Έλληνες εισάγουμε σήμερα αλεύρι Ζειά άπό τήν Γερμανία μέ τό όνομα Ντίνγκελ, ώς μή περιέχον γλουτένη, αντί 6,45 Εύρώ, ήτοι τό αγοράζουμε Δέκα φορές άκριβώτερα άπό τό σιταρένιο.
Ας δούμε έναν από τους αρχαίους πολιτισμούς όπου πιστεύουν πολλοί ότι είχαν να κάνουν με την ομάδα << Ε >> όπου και εξαφανιστήκαν τελείως ξαφνικά από την γη όπου και παραμένει ένα μέγα μυστήριο το πως:
Η λέξη “ΑΝΑΣΑΖΙ” σημαίνει στην γλώσσα των Ναβάχο “ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ” .Σήμερα οι Χόπι είναι οι κάτοικοι των περιοχών των << Ανασάζι >> που εθνικά και πολιτιστικά διαφέρουν από τους άλλους ινδιάνους γείτονές τους. Οι Ανασάζι έχτισαν ακροπόλεις και φρούρια όμοια με εκείνα των Μυκηναίων , κατασκεύασαν δρόμους , αμφιθέατρα και αρδευτικά έργα. Έκαναν ηλιακές παρατηρήσεις και κατασκεύαζαν πήλινα αγγεία και σκεύη παρεμφερή προς εκείνα της Ελληνικής γεωμετρικής περιόδου.
Τα σύμβολα και σχέδια των Ανασάζι που είναι σκαλισμένα πάνω σε πέτρες , τα κεραμικά σχέδια και ιδιαίτερα οι μύθοι που διασώζουν οι Χόπι , φωτίζουν αυτά που για τους << ειδικούς >> φαντάζουν σαν “άλυτα μυστήρια”. Ο Γάλλος συγγραφέας Pierre Honnore παρατηρεί ότι “η γραφή των Μάγια είναι εντελώς όμοια με την Μινωική γραμμική Α’ . Πιθάρι Κρητικής προέλευσης που βρέθηκε στο Μπίμινι δημιουργεί ένα αναπάντεχο δήθεν «αίνιγμα». Χάλκινοι διπλοί Κρητικοί πελέκεις βρέθηκαν στο Ουισκόνσιν και το Οχάϊο των ΗΠΑ. (Τι μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά;)
Επιστρέφοντας στους Ανασάζι ,συναντάμε τα γνωστά Ελληνικά σύμβολα ( σπειροειδής κυματοειδής κύκλος , μαίανδρος οφιοειδής , μέδουσα κλπ) , τα οποία βρίσκουμε παντού στην Εσπερία (Εσπερία = η χώρα που βρίσκεται εκεί που δύει ο ήλιος ).
Τελειώνοντας να προσθέσουμε ότι στους μύθους των Χόπι συναντάμε πολλές ομοιότητες με τους αρχαιοελληνικούς μύθους .
ΟΜΑΔΑ << Ε >>!!!!  ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ!!!!
Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Κούρο, η φιλολογία των Έψιλον ξεκίνησε τη δεκαετία του ’70. Το 1976 ο Ανέστης Κεραμιδάς έκανε σχετική δημοσίευση στο Μακεδονικό Μήνυμα.[1]
Η Ομάδα Έψιλον αναφέρθηκε αρχικά από τον Ιωάννη Φουράκη. Αργότερα ασχολήθηκαν με το ζήτημα της Έψιλον συγγραφείς και αρθρογράφοι όπως Ανέστης Κεραμιδάς, Κλεάνθης Γιαλλουράκης, Κώστας Διαμαντής και άλλοι.
Οι παραπάνω αναφέρουν μέσα από τα κείμενά τους για την ύπαρξη της Ομάδας Έψιλον και να καταδείξουν το ρόλο που διαδραματίζει στην εξέλιξη των γεγονότων παγκοσμίως, υπέρ του Ελληνισμού και της Ανθρωπότητας.
Μερικοί από αυτούς που πιστεύουν στην ύπαρξη της ομάδας, συγγράφουν σε έντυπα και ιστοσελίδες ή έχουν εμφανιστεί ακόμη και στην τηλεόραση υποστηρίζοντας ότι είναι μέλη ή εκπρόσωποι της οργάνωσης ή ότι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα πρωτογενώς από πρώτο χέρι ή δευτερογενώς ερευνητικά.
Ορισμένοι είναι υπέρ της Χριστιανικής πίστης ενώ άλλοι είναι εναντίον της, θεωρώντας την ανθελληνική, υποστηρίζοντας οι ίδιοι μία αρχαιοελληνική θέαση των πραγμάτων.
Ενδεικτική αναφορά συγγραφέων που ασχολούνται με το θέμα της Ομάδας Έψιλον:
Ιωάννης Φουράκης
Ανέστης Κεραμυδάς
Παναγιώτης Τουλάτος
Κωνσταντίνος Κούρος
Η ομάδα ονομάστηκε Έψιλον από τον ίδιο τον Ι. Φουράκη, αφού κανείς δεν γνωρίζει το πραγματικό της όνομα. Είναι τόσο μυστική που κανείς δεν γνωρίζει τίποτα για αυτή, αν είναι οργάνωση, ομάδα, από ποιους αποτελείται, τι σκοπούς εξυπηρετεί και ποια είναι η δράση της μέχρι τώρα.
Με την ονομασία ομάδα << Ε >> φέρεται αρχαιοελληνική ομάδα αγγειογράφων της μελανόμορφης αγγειογραφίας. Χρονολογείται το 560 – 540 π.χ.. Το αρχικό Ε προέρχεται από τον Εξηκία, σημαντικότατο αγγειοπλάστη και αγγειογράφο της εποχής του όπου κάποιοι τον αναφέρουν και ως μύστη. Η ομάδα αυτή ήταν ο σημαντικός πυρήνας εξέλιξης της αρχαιοελληνικής αγγειογραφίας, και προηγείται χρονικά των έργων του Εξηκία. Αν και επί το πλείστον σώζονται τα έργα ενός μόνο αγγειοπλάστη, οι αρχαιολόγοι υποθέτουν ότι και άλλοι ανήκαν στην ομάδα αυτή. Για τον λόγο αυτό, η ομάδα << Ε >> είναι η σημαντικότερη ομάδα ανώνυμων τεχνητών της αρχαίας αττικής τέχνης, με έργα υψηλής ποιότητας. Εκτός αυτού ήταν οι πρώτοι που δεν αρκέστηκαν στην παραδοσιακή ζωγραφική του Λυδού, αλλά δημιούργησαν κάτι καινούργιο.
Η ζωγραφική της ομάδας << Ε ; >> δεν έχει το πομπώδες σχήμα του Λυδού, ούτε και ζωφόρους. Προτιμούν να απεικονίζουν τον Ηρακλή να παλεύει με το λιοντάρι, ή με τον Γηρυόνη, και τον Θησέα με τον Μινώταυρο. Επίσης επινόηση των καλλιτεχνών αυτών είναι η ερωτική επιγραφή (καλός), με πρώτη γνωστή αφιέρωση σε κάποιον έφηβο ονόματι Στησίας.
Λίγα λόγια για τον Λυδό:
Ο Λυδός είναι ένας από τους σημαντικότερους ζωγράφους, και πιθανότατα αγγειοπλάστης, της ώριμης μελανόμορφης αγγειογραφίας στην Αττική. Το ζωγραφικό του έργο χρονολογείται μεταξύ 560 και 535 π.χ. και αποτελείται από περίπου 130 αγγεία διαφόρων σχημάτων, μεγάλων και μικρών. Σε δύο από αυτά σώζεται η υπογραφή του!!!! Τα υπόλοιπα του αποδίδονται με τεχνοτροπικά κριτήρια. Το όνομά του φανερώνει ότι πιθανότατα δεν ήταν Ελληνικής καταγωγής αν και πολλοί διαφωνούν με αυτό, το έργο του όμως εντάσσεται απόλυτα στην αττική μελανόμορφη αγγειογραφία και δεν δείχνει περισσότερες ξένες επιδράσεις απ’ ότι η Ελληνική αγγειογραφία γενικά.
Ο Λυδός ζωγράφισε μυθολογικές σκηνές με θεούς και ήρωες, αλλά και σκηνές από την καθημερινή ζωή. Είναι ένας από τους τελευταίους αγγειογράφους που απέδωσε ζώα πάνω σε αγγεία μεγάλου μεγέθους σύμφωνα με την αθηναϊκή παράδοση των προηγούμενων χρόνων και ένας από τους πρώτους που τοποθέτησαν πολυπρόσωπες σκηνές στη μετόπη του αμφορέα τύπου Β. Αγαπημένα θέματά του ήταν ο Ηρακλής, ο Πάρης, ο Θησέας και διάφοροι θεοί. Διονυσιακές, πολεμικές, αθλητικές και νεκρικές σκηνές καθώς και συμπόσια και ερωτικές συνομιλίες είναι επίσης συχνά θέματα των έργων του. Στα περιορισμένα πλαίσια της μελανόμορφης τεχνικής μπορεί να χαρακτηριστεί πολυχρωμία η συχνή χρήση άλλων χρωμάτων (κυρίως λευκό και μενεξεδί, μια φορά κίτρινο) από το Λυδό.
Στη σύνθεση των σκηνών του ο Λυδός χρησιμοποιεί συχνά το σχήμα της συμμετρικής παράταξης μορφών γύρω από ένα κεντρικό πρόσωπο. Η απόδοση της κίνησης τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Άλλα χαρακτηριστικά του έργου του είναι οι λεγόμενες «γυναίκες – πιγκουΐνοι» της πρώιμης περιόδου του, δηλ. γυναίκες με ολόσωμα, προτεταμένα ενδύματα που δεν αφήνουν να φανούν τα χέρια, και οι σάτυροι σε << αξιοπρεπείς >> ρόλους. Τα διακοσμητικά μοτίβα των ενδυμάτων των μορφών του είναι στα πρωιμότερα έργα του περιορισμένα στις παρυφές, σταδιακά όμως απλώνονται σε ολόκληρο το ένδυμα και γίνονται πιο περίπλοκα. Με τις αναδιπλώσεις των απολήξεων των ιματίων προσπαθεί να τονίσει το βάθος. Άλλα χαρακτηριστικά του χρήσιμα για την απόδοση ανυπόγραφων έργων του είναι το δευτερεύον μοτίβο του πλοχμού με ανθέμια και άνθη λοτού και οι κλείδες στο στήθος των ανθρώπινων μορφών, που ο Λυδός τις ζωγραφίζει να καταλήγουν εσωτερικά σε άγκιστρα.
Ο αρχαιολόγος Μ. Τιβέριος διέκρινε τρεις φάσεις στο έργο του Λυδού. Στην πρώιμη φάση (περ. 560-555 π.χ.) η χρήση της εγχάραξης είναι περιορισμένη και τα μαλλιά, τα γένια, οι χαίτες και οι ουρές αποδίδονται χωρίς αυτήν. Μόνο στα υστερότερα έργα της πρώιμης φάσης πυκνώνει η χρήση της και γενικεύεται στο τέλος της. Στα ενδύματα μόνο οι παρυφές φέρουν εγχάρακτα κοσμήματα. Χαρακτηριστικά της πρώιμης φάσης του Λυδού είναι επίσης η διαφοροποίηση των μορφών κυρίως με επίθετα χρώματα και οι λεγόμενες << γυναίκες – πιγκουίνοι >> υπάρχουν όμως πολλά στοιχεία κωδικοποιημένα στα έργα του όπου αν κάποιος με υπομονή καθίσει και τα δει θα βρει πολλά στοιχεία για την ομάδα << Ε >> όπου ταυτοποιεί έτσι την ύπαρξη της ομάδας από αρχαιοτάτων χρόνων!!!! Όταν αυτό το διάζωμα φέρει μεταξύ των άλλων παραπάνω τμημάτων του Θρογκού ανάγλυφες παραστάσεις τότε η δημιουργούμενη σειρά αυτών λέγεται ζωφόρος. Η διαφορά της ζωφόρου από το απλό διάζωμα βρίσκεται στην ίδια την ετυμολογία της λέξης, που σημαίνει κυριολεκτικά φέρω ζωή.
Εν γένει αποτελεί τμήμα της ανωδομής των αρχαίων ναών και συγκεκριμένα του σηκού και βρίσκεται κοντά στην μαρμάρινη οροφή. Στην προκειμένη περίπτωση η ζωφόρος στην αρχαιότητα είναι γεμάτη παραστάσεις ανθρώπων, ζώων ή μυθικών πλασμάτων και αποτελεί ιδιαίτερο γνώρισμα του ιωνικού ρυθμού. Απαντάται όμως και σε αρχαίους ναούς δωρικού ρυθμού. Ειδικά στον Παρθενώνα που ανήκει στον δωρικό ρυθμό η ζωφόρος περιτρέχει όλο το πάνω μέρος του σηκού ενώ η εξωτερική ανωδομή του ναού επιστέφεται από μετόπες και τρίγλυφα.
Σημειώνεται ότι ενώ στους ναούς δωρικού ρυθμού αντί ζωφόρου φέρονται μετόπες και τρίγλυφα, στον Παρθενώνα συνδυάζονται και τα δύο αυτά αρχιτεκτονικά στοιχεία.
Όταν το διάζωμα φέρει ανάγλυφη και συνεχή μυθολογική ή ιστορική παράσταση και στις τέσσερις πλευρές του μνημείου ή ολοκυκλικά θόλων ή περιμετρικά πολύπλευρών μνημείων τότε είναι ισοϋψής με το κάτω αυτής επιστύλιο που στηρίζεται στους κίονες. Ειδικότερα η ζωφόρος του Παρθενώνα καλύπτει και τις τέσσερις πλευρές στη οποία και απεικονίζεται “εν σειρά” η πομπή των Παναθηναίων επί φερώνυμων πλακών από πεντελικό μάρμαρο ύψους 1 μέτρου και μήκους 1,60 μ. Στην ανατολική πλευρά απεικονίζεται η ετοιμασία προς θυσία, στη δυτική η προετοιμασία της πομπής και στις εκατέρωθεν πλευρές η όλη πομπή (οδηγοί μεσφάγια, κιθαριστές, αυλητές, πλήθος κόσμου, άρματα και ιππείς.
Το ανώτερο μέρος των τοίχων του πρόναου και του οπισθοδόμου του ναού του Ηφαίστου (του άλλοτε Θησείου), είχε κοσμηθεί με ζωφόρο με παράσταση της μάχης των Λαπιθών και των Κενταύρων (δυτικά), και της μάχης του Θησέα και των Παλλαντιδών, (ανατολικά). Επίσης το επιστύλιο του αρχαίου ναού στην Άσσο της Τρωάδας, δωρικού ρυθμού, έφερε ζωφόρο με μυθικές αυτούσιες παραστάσεις, σφίγγες, τον Ηρακλή κατά Κενταύρων, συμπόσιο, και Νηρηίδες απομακρυνόμενες.
Αντίθετα σε πολλούς αρχαίους ναούς στη Μικρά Ασία, ιωνικού ρυθμού, δεν απαντάται ζωφόρος. Σε αυτούς πάνω από το επιστύλιο είναι οι οδοντωτές προεξοχές του γείσου που λέγονται γεισίποδες ή οδόντες (γείσου). Αυτή την αρχιτεκτονική γραμμή τήρησαν οι αρχιτέκτονες μέχρι την ελληνιστική περίοδο όπου και απαντάται στο βωμό της Περγάμου. Αν και θεωρείται πως η ζωφόρος εισήχθηκε στην αρχαία Ελλαδική ηπειρωτική χώρα από την Ίωνία εντούτοις στον αττικό-ιωνικό ρυθμό “γεισίποδες” δεν υπάρχουν, αντ΄ αυτών αναπτύχθηκε η ζωφόρος που περιβάλλει το οικοδόμημα χωρίς διακοπή.
Η ζωφόρος φαίνεται να ήταν γνωστή από τον 6ο αιώνα π.χ. στο Θησαυρό των Σιφνίων και των Κνιδίων στους Δελφούς. Επίσης ζωφόρο έφερε και το Ερεχθείο με ένθετες μορφές. Από τη πρόσταση όμως αυτού έχει παραλειφθεί η ζωφόρος για να μην επιβαρύνονται αισθησιακά οι κεφαλές των Καρυάτιδων. Από τις ωραιότερες ζωφόρους της αρχαιότητας θεωρείται η ζωφόρος του ναού της Απτέρου Νίκης που εικονίζει επεισόδια από τους Περσικούς πολέμους. Κατ΄ επίδραση επίσης του Ιωνικού ρυθμού ζωφόρο έφεραν και πολλά μνημεία με Κορινθιακά κιονόκρανα. Τέτοιο είναι και το μνημείο του Λυσικράτη.
Πέραν των αρχαίων ναών η ζωφόρος απαντάται και σε σύγχρονα κτήρια, ιδιαίτερα εκείνα που ακολουθούν τον κλασικό ρυθμό.
Λίγα λόγια για τον Γηρυόνη:
Στην ελληνική μυθολογία ο Γηρυόνης (από το ρήμα γηρύω = φωνάζω, σκούζω) ήταν ένας τρισώματος ή τρικέφαλος γίγαντας, γιος του Χρυσάορα ή του θεού Ποσειδώνα και της Καλλιρρόης, κόρης του Ωκεανού. Και στις δύο εκδοχές, είναι εγγονός της Μέδουσας Γοργώς. Είναι επίσης γνωστός με τα ονόματα Γηρυονέας, Γηρυονεύς και Γηρυών.
Ο Γηρυόνης κατοικούσε στη νήσο Ερύθεια, στην ομιχλώδη Δύση, στα πέρατα του Ωκεανού. Είχε πλούσια κοπάδια βοδιών, που τα έβοσκε ο Ευρυτίων και ο δικέφαλος σκύλος Όρθρος ή Όρθος, κοντά στο μέρος όπου ο Μενοίτιος έβοσκε τα κοπάδια του Άδη. Με διαταγή του Ευρυσθέα ο Ηρακλής ήρθε στην Ερύθεια για να πάρει τα βόδια του Γηρυόνη στον ομώνυμο άθλο του, τον δέκατο κατά σειρά. Ο Ηρακλής σκότωσε τελικά τότε και τον Γηρυόνη, κοντά στον ποταμό Ανθεμούντα, όπου συναντήθηκαν και αναμετρήθηκαν.
Οι αρχαίοι προσπάθησαν να ερμηνεύσουν ποικιλότροπα τον μύθο του τρισώματου Γηρυόνη, λέγοντας ότι στην πραγματικότητα ήταν οι τρεις γιοί του Χρυσάορα, που εξεστράτευσαν κατά του Ηρακλή, είτε ότι ο Γηρυόνης εκφράζει τις τρεις χρονικές κατηγορίες (παρελθόν – παρόν – μέλλον). Επιστημονικότερος, ο Θουκυδίδης ερμηνεύει τον μύθο ως ανάμνηση της παλαιότερης εποχής, οπότε οι ληστείες ήταν συχνές, αλλά δεν θεωρούνταν επίμεμπτη πράξη. Ο Παλαίφατος, στο βιβλίο του “Περί Απίστων”, αναφέρει πως ο Γηρυόνης καταγόταν από την πόλη Τρικαρηνία (κάρα = κρανίο) κι έτσι από παρανόηση, όταν αναφέρονταν στον Γηρυόνη τον Τρικαρήνο, νόμιζαν πως είχε τρία κεφάλια.
Η πάλη του Ηρακλή με τον Γηρυόνη απεικονιζόταν κατά τον Παυσανία στη Λάρνακα του Κυψέλου στην Ολυμπία. Επίσης, η πάλη αυτή παριστανόταν στη μετόπη του << θησαυρού >> των Αθηναίων στους Δελφούς, στη μετόπη του ναού του Δία στην Ολυμπία, στις δύο μετόπες του ναού του Ηφαίστου στην Αθήνα (το γνωστό << Θησείο >>), σε πολλά αρχαϊκά αγγεία, ιδίως χαλκιδικά, καθώς και σε αττικά μελανόμορφα και ερυθρόμορφα αγγεία. Από τα μελανόμορφα το πιο αξιόλογο θεωρείται ο αμφορέας του Εξηκία όπου σήμερα βρίσκεται στο Λούβρο, ενώ από τα ερυθρόμορφα η κύλικα του Ευφρονίου και τα δυο λέγετε ότι έχουν το σύμβολο της ομάδας << Ε >>!!!!
AGGEIOGRAFIA OMAS E
AGGEIOGRAFIA OMAS E 1
 Αγγειογραφία όπου δείχνει το σύμβολο της ομάδας << Ε >> του 6 αιώνα π.χ.!!!!

Από τις αρχές του 6 π.χ. αιώνα η τεχνοτροπία που χρησιμοποιούσαν οι καλλιτέχνες ήταν πιο κομψή και οι ιερείς τους προέτρεπαν να επιδίδονται περισσότερο στον τρόπο έκφρασης επάνω στις πλάκες και στα αγγεία.
Επισκέφτηκαν τον ζωγράφο και αγγειοπλάστη Εξηκία και του υπενθύμισαν ένα πανάρχαιο σύνθημα :
<< Οι Θεοί δεν παρακαλούν , μόνο καλούν! >>
Έτσι ο Εξηκίας εισχώρησε στη Μυστική Αδελφότητα των Ελλήνων ( ομάδα << Ε >> , μαζί με άλλους καλλιτέχνες. Άρχισαν λοιπόν , να κατασκευάζουν διάφορα αγγεία , τα οποία ήταν ζωγραφισμένα με σχέδια που φαίνονταν ακαθόριστα, αλλά στην πραγματικότητα είχαν μια προκαθορισμένη σημασία. Τα αγγεία αυτά που ήταν γεμάτα σταφίδες , ελιές , σιτάρι, οίνο, λάδι, και ξερά σύκα, τα μετέφεραν σε διάφορες Ελληνικές αποικίες. Οι ιερείς των Ελληνικών πόλεων της Μεσογείου του Εύξεινου Πόντου , της βόρειας Αφρικής της Μέσης ανατολής και της Ιωνίας  διαβάζοντας τα κωδικά σχέδια που ήταν αποτυπωμένα στα αγγεία , πληροφορούνταν για τα σχέδια των εχθρικών λαών και ύστερα έστελναν με τη σειρά τους αγγεία με διάφορα εμπορεύματα στην Ελλάδα, ενημερώνοντας τους ιερείς για όσα συνέβαιναν στην αποικία τους και στις περιοχές τους. Πολλά αινιγματικά μηνύματα πέρασαν στις μετώπες των ναών , στις αυλακιές των κιόνων , στα σκαλοπάτια κλπ. Σήμερα τέτοια αγγεία υπάρχουν στα ευρωπαϊκά μουσεία. Ένα έργο του Εξηκία βρίσκεται στο Μουσείο του Βατικανού. Πρόκειται για έναν μελανόμορφο αττικό αμφορέα που χρονολογείται περίπου στο 530 π.χ. Κάτω χαμηλά είναι γραμμένο το όνομα ” Εξηκίας” και λίγο πιο κάτω γραφεί <Ομάς Ε>. Παρόμοια αγγεία υπάρχουν στο Museum of Fine Arts της Βοστώνης .Ένα από αυτά είναι ενας κωδωνοειδής κρατήρας του Πανός που χρονολογείται το 470π.χ.
Επίσης στις κρατικές συλλογές του Μοναχού βρίσκεται ένα έργο του ζωγράφου Κλεοφώντος , (χρονολογείται το 430π.χ.) στο κάτω μέρος του οποίου , αναγράφεται <Ομάς Ε > .Στο Μουσείο του Τόκυο υπάρχουν μερικά αγγεία , τα οποία ανακάλυψαν τυχαία οι Ιάπωνες όπου είναι ηχογραφημένη ελληνική ομιλία.
Φέρουν τους αριθμούς 421, 422, και επάνω τους αναγράφεται < Ομάς Ε >.
Μερικές δεκαετίες αργότερα οι ιερείς κάλεσαν τους άριστους άνδρες όπως ο Ισοκράτης , οι οποίοι αφού μυήθηκαν έγιναν μέλη της Ομάδας Ε .
Ο Ισοκράτης με την βοήθεια των ιερέων της Δωδώνης έπεισε την νεαρή ιέρεια Μυρτάλη να επισκεφτεί τη Σαμοθράκη , όπου θα λάμβανε ανώτερη μύηση και ύστερα θα αναλάμβανε μια Θεια αποστολή :
<< Να παντρευτεί τον ισχυρότερο άνδρα της Γης , με τον οποιο θα αποκτούσε έναν γιο. Θα ήταν γιος κατά σάρκα του άνδρα της Μυρτάλης, αλλά κατά πνεύμα γιος του Δια >>.
Η ιέρεια Μυρτάλη μετονομάστηκε Ολύμπιας παντρεύτηκε τον ισχυρότερο άνδρα τον Φίλιππο τον Β’ της Μακεδονίας και απέκτησαν τον άνθρωπο -θεό Αλέξανδρο!
Ο Αλέξανδρος έλαβε την ανώτατη μύηση από την μητέρα του , και διδάχτηκε από τον Αριστοτέλη τα μεγάλα μυστικά του κόσμου, εκ των οποίων και το πέρασμα από τις Πύλες ……Οταν έγινε βασιλιάς έγινε και αρχιερέας. Τότε του έδωσαν κάποια αγγεία να τα παραδώσει στους Ελληνογενείς “Μοναχούς ” του ” Μοναστηρίου ” Σούλι , όπου κατοικούσαν οι απόγονοι των Διονύσων και του Ηρακλή , βασιλέα των Θηβών. Ονόμασαν όλη εκείνη την περιοχή Θ.Ι.Β.Ε.Τ , δηλαδή, Θείον, Ιδεών, Βασιλέων ,Ελλήνων, Τρόπαιον !!!!
Ο Αλέξανδρος παρέλαβε κάποια άλλα αγγεία από τους Ελληνογενείς ” Μοναχούς ” και τα έδωσε σε έμπιστους του αγγελιοφόρους , οι οποίοι τα μετέφεραν στη Δωδώνη, στους Δελφούς , στη Σαμοθράκη, στις Βάσσες της Αρκαδίας , στην Κρήτη ( Ιδαίο Άντρο ), στην Πέλλα και στην Ακαδημία του Πλάτωνα , στην οποία προήδρευσε ο Αριστοτέλης. Σήμερα τέτοια αγγεία μέσω των οποίων μετέφεραν απόρρητα μυστικά, υπάρχουν κρυμμένα σε ιδιωτικές συλλογές κάποιων που προσπαθούν να τα διαφυλάξουν με κάθε τρόπο από τα χέρια αυτών που κυβερνούν.
Κάποιοι είχαν μιλήσει για τα Ελληνικά αγγεία όπου είχαν βρει Ιάπωνες αρχαιολόγοι όπου πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι ήταν της ομάδας << Ε >>:
Οι Ιάπωνες έχουν στην κατοχή τους μερικά Ελληνικά αγγεία τα οποία χρησίμευαν ως γραμμόφωνα!!!! Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν χαράξει επάνω τους γραμμές όπως είναι οι σύγχρονοι δίσκοι του πενταγράμμου και έτσι είχαν ηχογραφήσει τα μηνύματα που αυτοί ήθελαν να πουν στους ιερείς των ελληνικών αποικιών. Η ανακάλυψη έγινε τυχαία , καθώς οι Ιάπωνες συντηρητές καθάριζαν το εσωτερικό των αγγείων ακούστηκε ανθρώπινη ομιλία στην αρχαία Ελληνική γλώσσα , οι φράσεις που ακούγονταν ήταν οδηγίες προς τους ανθρώπους που θα παρελάμβαναν τα αγγεία….!!!!
Η Μυστική Αδελφότητα των Ελλήνων της εποχής εκείνης , έστελνε μηνύματα στους μυημένους πράκτορες της παντού. Αφού λοιπόν έπαιρναν τα μηνύματα και εκτελούσαν τις εντολές των αρχηγών τα χρησιμοποιούσαν για ξηρά τροφή , λάδι, οίνο κλπ.
H σκέψη ήταν απλή:
Εφόσον οι ανθρώπινες φωνές, η μουσική και τα μουσικά όργανα, οι ήχοι και οι θόρυβοι μπορούν να εγγραφούν με χάραξη σε περιστρεφόμενους δίσκους και να αναπαραχθούν, θα έπρεπε να ανιχνευθεί τι ήταν αυτό στον αρχαίο Ελληνικό κόσμο που είχε παραχθεί σε περιστρεφόμενο άξονα και το οποίο είχε τέτοια δομή χάραξης που να μπορέσει να κατακρατήσει και συνεπώς να εγγράψει ήχους, φωνές και μουσικές από την αρχαιότητα. Φυσικά, εκείνο που θα μπορούσε να προσομοιάζει στο “Πικ-απ” εγγραφής και στον δίσκο βινυλίου δεν ήταν άλλο από τον αγγειοπλαστικό τροχό και τα αγγεία που έφτιαχναν οι αρχαίοι Έλληνες αγγειοπλάστες!!!! Μία ομάδα Ιαπώνων Ελληνολατρών επιστημόνων έχει παθιαστεί με την πιθανότητα να “ακούσει” αληθινούς αρχαίους Έλληνες να μιλάνε αρχαία Ελληνικά ή να σιγοψιθυρίζουν κάποιο αρχαίο Ελληνικό τραγούδι, την ώρα που μηχανικά δουλεύουν στον τροχό.
Οι πιθανότητες βέβαια είναι πραγματικά λίγες και επειδή δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί ο τέλειος ηλεκτρονικός τρόπος να “ακουστούν” καθαρά οι ήχοι που δεσμεύτηκαν στο κεραμικό “βινύλιο” και επειδή δεν είναι καθόλου βέβαιο αν οι αγγειοπλάστες μιλούσαν και τραγούδαγαν την ώρα της δουλειάς ή αν παρέμεναν εντελώς σιωπηλοί. Ακόμα όμως και αν κάποιοι μιλούσαν ή τραγουδούσαν, θα είναι σαν να ψάχνει κανείς για ψύλλο στα άχυρα για να βρει το, σε άριστη κατάσταση, αγγείο το οποίο κατά την ώρα που ο αγγειοπλάστης του το δημιουργούσε κάποιος μιλούσε ή τραγουδούσε.
Επίσης δεν μπορούσε να είναι βέβαιο αν ο ήχος που καταγραφόταν στο κεραμικό υλικό, δεν θα αλλοιωνόταν εντελώς είτε από εξωγενείς παράγοντες που θα επιδρούσαν κατά την ώρα της δουλειάς στον τροχό είτε από της φύσης του κεραμικού υλικού είτε από την συνεχόμενη ενυδάτωση του υλικού κατά την παραμονή του αγγείου μέσα στο χώμα ή στον τάφο όπου συνήθως ανακαλύπτονται τα αγγεία. Αλλά το σημαντικότερο πρόβλημα της ομάδας είναι το να αποκτήσει πρόσβαση σε κάποια μεγάλη “αποθήκη” αρχαίων Ελληνικών αγγείων τα οποία θα πρέπει να βρίσκονται σε άριστη κατάσταση.
Παρόλα αυτά, η ομάδα έχει παθιαστεί με την έρευνα. Το εντυπωσιακό ωστόσο είναι ότι μέχρι τώρα και με την βοήθεια υψηλής τεχνολογίας κατάφεραν να “ακούσουν” κάποια βάζα. Δεν ακούγεται βέβαια κάποια φωνή άλλα.. ακούγεται καθαρά κάποιο επαναλαμβανόμενο τρίξιμο που θυμίζει αμυδρά την κίνηση του τροχού ενός αγγειοπλάστη!

Στο περιοδικό “Τρίτο Μάτι” είχε γραφτεί:
Υπάρχει μια θεωρία που με κάθε επιφύλαξη μεταφέρουμε και ίσως να είχαν υπ’ όψιν οι Ιάπωνες επιστήμονες, σύμφωνα με την οποία οι άνθρωποι της εποχής είχαν αντιληφθεί την δυνατότητα αποτύπωσης της φωνής επάνω στον πηλό. Και έτσι με αυτόν τον τρόπο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει apocalypsejohn.com, “ηχογραφούσαν” απόρρητα μηνύματα σε αγγεία και τα ‘στελναν στις αποικίες τους, όπου το εκεί ιερατείο τα “άκουγε” με κάποιου είδους συσκευή (αρχαίος φωνόγραφος;!!) και τα μετέφερε στους κυβερνώντες.
Όσο τρελή αν και όχι παράξενη ακούγεται όλη αυτή η ιστορία, εντούτοις μεταδόθηκε σε πολλά ΜΜΕ της Ιαπωνίας και δημοσιεύθηκε σε αρκετά Ευρωπαϊκά περιοδικά έρευνας. Το μόνο σίγουρο πάντως της υπόθεσης είναι ότι σε καμιά περίπτωση δεν είναι τρελοί οι Ιάπωνες επιστήμονες, που όλο και κάτι παραπάνω θα ξέρουν…… και επειδή εφευρέτης του φωνογράφου δεν είναι σε καμιά περίπτωση ο Έντισον όπως διδάσκει η επίσημη ιστορία, και απλά όλοι αυτοί αντιγράφανε συσκευές από προγενέστερους, οι οποίοι αντιγράφανε και αυτοί με την σειρά τους εφευρέσεις από προγενέστερους φτάνοντας έτσι για μια εφεύρεση ακόμα και σε βάθος χιλιετιών(!!!)
Εφόσον είδαμε λίγα από τα πραγματικά στοιχεία των << Ε >> ας δούμε και κάποια όπου πολλοί δεν συμφωνούν με αυτά…..:
Προκαλούν ενδιαφέρον αυτά που υποστηρίζει ο Κεραμιδάς, ακόμα κι αν δεχτούμε πως είναι αποκυήματα της φαντασίας του. Τη δεκαετία του 1950, λοιπόν, οι σιωνιστές άρχισαν να βάζουν μπρος τα σχέδιά τους για τη συρρίκνωση του Ελληνισμού. Έτσι, κατά τον Κεραμιδά, δημιουργήθηκε η χούντα, με τις ευλογίες των Αμερικανών. Και μια νύχτα του Ιουνίου, εν έτη 1970, σε ένα σπίτι δίπλα στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ιδρύεται η ΟΜΑΔΑ Ε. Ιδρυτικά της μέλη, Έλληνες και ξένοι επιστήμονες, οι οποίοι ήταν ορκισμένοι στους θεούς του Δωδεκάθεου. Οι περισσότεροι εργάζονταν σε ξένα κέντρα διαστημικών ερευνών και σε κέντρα κατασκευής διαστημικών όπλων. Ο Ανέστης Κεραμυδάς δεν αναφέρει τα ονόματά τους.
Στόχος τους; Να ανακαλύπτουν και να γνωστοποιούν κάθε σιωνιστικό σχέδιο που στρέφεται εναντίον του ελληνισμού, να εισχωρούν σε διάφορες σιωνιστικές ομάδες και να αποσπούν πληροφορίες. Γενικά να προστατεύουν κάθε τι ελληνικό από τις ξένες επιβουλές.
Το όνομα της ομάδας αυτής έχει σχέση με το << Ε >> που ήταν σκαλισμένο στο κέντρο του αετώματος του ναού του Απόλλωνα στους Δελφούς. Στα αριστερά υπήρχε το απόφθεγμα << ΓΝΩΘΙ Σ’ΑΥΤΟΝ >> (γνώρισε τον εαυτό σου), ενώ στα δεξιά έγραφε << ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ >> (τίποτα υπερβολικό, δηλαδή κάτι σαν το παν μέτρον άριστον). Αυτά τα αναφέρει ο Παυσανίας, στην περιήγηση που έγραψε. Ο Κεραμυδάς δίνει τη δική του ερμηνεία. Τα ρητά αυτά αποκάλυπταν πως οι Έλληνες είναι λαός εξωγήινης προελεύσεως και μπορούσαν να επισκεφτούν την πρώτη τους πατρίδα με ένα κοσμοσκάφος σε σχήμα Έψιλον.
Ο ανώτατος άρχων του πλανητικού συστήματος του Σείριου, έστειλε τρία διαστημόπλοια στη Γη για να κάνουν πειράματα γενετικής. Τη θεωρία αυτή υποστηρίζουν και κάποιες φυλές της Αφρικής. Οι Μάγια σε τοιχογραφίες τους αναπαριστούν αστροναύτες. Οι Ινδοί μιλούν για θεούς που ήρθαν από τον Βορρά. Σε μια από τις αποστολές αυτές, ήρθε ο Απόλλων και η Δήμητρα. Το μέρος όπου προσγειώθηκε η θεά, ονομάστηκε Ελευσίς (έλευση). Ο δε πρώτος ναός του Απόλλωνα στους Δελφούς ήταν το ίδιο του το διαστημόπλοιο, όπου επιτρεπόταν η είσοδος μόνο στους μυημένους, στους ιερείς. Το έψιλον λοιπόν, είναι το άστρο έψιλον του αστερισμού του Λαγού, που υπάγεται στον Σείριο. Ο Κεραμυδάς υποστηρίζει πως το δεκαεξάκτινο αστέρι της Βεργίνας, είναι το άστρο Έψιλον!!!!
Μα για να δούμε τι λένε κάποιοι για ακόμα ποιο παλιά για την ομάδα << Ε >>:
Η ομάδα Έψιλον υπήρχε από τα αρχαία χρόνια. Οι ιερείς του δωδεκαθέου επόπτευαν τις ελληνικές αποικίες και επικοινωνούσαν με αυτές μέσω κωδικοποιημένων μηνυμάτων που ζωγραφίζονταν σε αγγεία, ώστε να είναι ακατανόητα για τους ξένους λαούς. Το έργο αυτό ανέλαβε ο αγγειοπλάστης και ζωγράφος Εξηκίας, ο οποίος υπέγραφε με το όνομα της ομάδας (ΟΜΑΣ Ε). Είναι γεγονός ότι υπάρχουν τέτοια αγγεία στο μουσείο του Βερολίνου. Οι πολέμιοι των Έψιλον, υποστηρίζουν πως απλώς η επιγραφή ΟΜΑΣ Ε ήταν η ονομασία του εργαστηρίου του Εξηκία.
Οι μυστικές οργανώσεις που έδρασαν υπέρ του ελληνισμού, ξανάκαναν την εμφάνισή τους πριν την Ελληνική επανάσταση του ’21. Ο Δημήτρης Τρανέκος οργάνωσε στην ανατολική Θράκη μια τέτοια ομάδα. Σε μια μάχη εναντίον των Τούρκων, ο Τρανέκος πιάστηκε ζωντανός και κάηκε σε σιγανή φωτιά. Το όνομα της οργάνωσης ήταν 1061, αριθμός που αντιστοιχεί στο όνομα Απόλλων!!!!  Έπειτα την ηγεσία της ομάδας αυτής, ανέλαβε ο Σαράντης Αρχιγένης, ο οποίος ήταν ο προσωπικός ιατρός του σουλτάνου Αβδούλ Μετζίτ. Αφού άλλαξε το όνομα της ομάδας σε << ΦΟΙΒΟΣ >>, ανέλαβε δράση και διέθεσε την περιουσία του για να ενισχύσει την παιδεία.
Το 1808 ο Γρηγόριος Ζαλύκης ιδρύει την πατριωτική οργάνωση << Ελληνόγλωσσο ξενοδοχείο >> και ο Αδαμάντιος Κοραής τη   << Φιλόμουσο εταιρεία >>. Ο Κεραμυδάς υποστηρίζει πως η Φιλική Εταιρεία ήταν μια μετεξέλιξη των οργανώσεων αυτών. Και ακούστε τώρα το εξής εξοργιστικό για μένα που υποστηρίζει ο Κεραμιδάς:
<< Αυτός που μυούσε τα νέα μέλη στη Φιλική Εταιρεία, αυτοαποκαλείτο ΙΕΡΕΑΣ ΤΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΙΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ! >>.
Γιατί μας κρύβουν στα σχολεία αυτά τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ; Είναι ντροπή δηλαδή που ο Σκουφάς, ο Ξάνθος κι ο Τσακάλωφ θέλησαν να δείξουν με το περιεχόμενο του όρκου αυτού, τη συνέχεια του Ελληνικού πνεύματος;
Δεν είναι καθόλου αντιχριστιανικό αυτό. Κανείς δεν μπορεί άλλωστε να παραγνωρίσει τον τεράστιο ρόλο που έπαιξε η Ορθόδοξη Εκκλησία στη ζύμωση και στη στήριξη της εθνικής παλιγγενεσίας. Γιατί όμως να αποκρύπτονται τα στοιχεία αυτά; Και επίσης, γιατί να μην μαθαίνουμε και για τις επονείδιστες στιγμές της χριστιανικής Εκκλησίας; Γιατί να εμφανίζονται όλα ρόδινα κι ωραία; Μέγα λάθος. Ο πραγματικός Έλληνας δεν αποδέχεται το ψέμα. Ποτέ δεν το αποδέχθηκε. Αγαπούσε πάντα την αλήθεια, τρανό σημάδι ανδρισμού. Εκτός βέβαια από κάποιες εξαιρέσεις. Γι’ αυτό τον λόγο, εκτός από τους ένδοξους Μαραθώνες μας, πού και πού έρχονται και οι Θερμοπύλες….. Ο Κεραμυδάς υποστηρίζει πως ο Ίωνας Δραγούμης, ανέλαβε τα ηνία της οργάνωσης το 1918 και στήριξε τον μακεδονικό αγώνα.
Πολλοί ισχυρίζονται, πως η ομάδα Έψιλον είναι κάτοχος τρομερών σε ισχύ, όπλων, τα οποία θα χρησιμοποιήσει, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή. Ο πυρηνικός φυσικός Γεώργιος Γκιόλβας (συνεργάστηκε στο παρελθόν με το ΝΑΤΟ και την ΝΑΣΑ), δηλώνει πως στα χέρια της ομάδας Έψιλον βρίσκεται ένα υπερόπλο, το Μπέβατρον, το οποίο μπορεί να καταστρέψει με μία βολή, όλους τους δορυφόρους (!!!!) των ΗΠΑ. Ο Κεραμυδάς αναφέρει στα βιβλία του, πως οι Έψιλον έχουν ανακαλύψει κάποια κύματα που δεν είναι ερτζιανά και τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν πύρινες ενεργειακές σφαίρες και να καταστρέψουν τα πάντα. Επίσης μιλά για αμυντικά συστήματα, αντλούν ενέργεια από το ηλεκτροστατικό πεδίο της Γης και μπορούν να εξαϋλώσουν ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ.
Εδώ δηλαδή, μιλούμε για ένα όπλο που μπορεί να κατασκευαστεί με ελάχιστες δαπάνες, με δωρεάν ενέργεια από τη φύση! Ο Βίλχελμ Ράιχ, είχε ανακαλύψει την οργονοθεραπεία. Το όργονο είναι μία μορφή ενέργειας που εκπέμπουν τα φυτά. Δωρεάν ενέργεια, κατευθείαν από τη μητέρα μας, τη φύση. Πλησίασε πολύ κοντά στη θεραπεία του καρκίνου όπου πολλοί υποστηρίζουν πως το πέτυχε, αλλά όλως περιέργως του απαγόρευσαν να συνεχίσει τα πειράματά του και τον έκλεισαν φυλακή. Όπου και έχω γράψει σχετικό άρθρο για τον Βίλχελμ Ράιχ…
Η θεωρία περί της υπάρξεως της Ομάδας Έψιλον, δεν έχει μόνο φανατικούς φίλους, αλλά και πολλούς εχθρούς. Είναι σαφώς πιο επιστημονικό και αντικειμενικό να τις καταγράψουμε κι αυτές.
Ο Κωνσταντίνος Κούρος στο βιβλίο του << αίνιγμα των Έψιλον >>μίλησε και με ανθρώπους που θεωρούν τους Έψιλον, ένα καλοφτιαγμένο παραμύθι, ένα παραμύθι της Χαλιμάς, το οποίο λειτουργεί πολύ αρνητικά στη συνείδηση των Ελλήνων, αφού επέρχεται ένας εφησυχασμός. Πολλοί μιλούν για τραβηγμένες και ακραίες ερμηνείες μύθων και ιστορικών γεγονότων ( δεν έχουν άδικο σε αυτό ). Άλλοι διερωτούνται, γιατί, από τη στιγμή που υφίσταται μια τόσο δυνατή ομάδα Ελλήνων, ο Ελληνισμός υπέστη τεράστιες εθνικές καταστροφές κατά τη διάρκεια του περασμένου αιώνα ( Την απάντηση την έχω στα άρθρα που για τους << Ε >> ).
Κάποιοι σχολιάζουν πολύ σκωπτικά τη θεωρία περί της εξωγήινης προέλευσης των Ελλήνων. Οι γράφοντες για τους Έψιλον, χαρακτηρίζονται ως μυθοπλάστες, ως επιτήδειοι που δημιούργησαν αυτό το θέμα για να κερδοσκοπούν μέσω των βιβλίων τους. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, πως άνθρωποι του εθνικιστικού και του αρχαιολατρικού χώρου όπως ο Σοφιανόπουλος και ο Βλάσης Ρασσιάς, αρνούνται την ύπαρξη μιας τέτοιας ομάδας και χαρακτηρίζουν όσους ασχολούνται με αυτό το θέμα, << ψευτομεσσίες >> και << εψιλονλάγνους>>.
Ο Δρ. Ησαΐας Κωνσταντινίδης έγραψε για την ομάδα << Ε >>:
Πολλά και διάφορα έχουν γραφτεί κατά καιρούς για την περιβόητη Ομάδα Έψιλον. Άλλα από αυτά είναι σοβαρά πράγματα, τα οποία – έστω και με τη μορφή << κωδικοποιημένων >> κειμένων – δίνουν μια εικόνα της θρυλικής αυτής οργάνωσης και άλλα είναι εντελώς γελοία, που προκαλούν άλλοτε τα ειρωνικά σχόλια και άλλοτε τον προβληματισμό των αναγνωστών σχετικά με την ψυχολογική κατάσταση του συγγραφέα!…
Πάντως, γεγονός παραμένει ότι οι μέχρι τώρα αναφορές στην Ομάδα Έψιλον, είτε από κάποια βιβλία και άρθρα είτε από τηλεοπτικές εκπομπές, μάλλον περιέπλεξαν περισσότερο την κατάσταση, κάνοντας το πολύπλοκο αυτό θέμα ακόμα πιο πολύπλοκο. ( Γεννώντας ένα σωρό ανεγκέφαλους αλλά και βαλτούς να φτιάξουν από μια ομάδα και να λένε τα δικά τους… ).
Στο παρόν κείμενο δεν θα προβούμε σε τετριμμένες γνώσεις περί της Ομάδας Έψιλον, που έχουν και άλλοτε ειπωθεί και κουράζουν πλέον τον αναγνώστη. Αυτό που θα επιχειρήσουμε να κάνουμε είναι η αποκλειστικά δική μας εμπειρία σχετικά με το εν λόγω θέμα, αυτά δηλ. που περιέπεσαν στην αντίληψή μας στη διάρκεια των ερευνών που κάναμε τα προηγούμενα χρόνια σε διάφορους τομείς. Να σημειώσουμε δε εδώ απαραίτητα ότι (τυχαία άραγε;) όλα όσα ζήσαμε και ακούσαμε για την περίφημη αυτή οργάνωση έγιναν χωρίς εμείς να το προκαλέσουμε και χωρίς εμείς να επιδιώξουμε καμία απολύτως επαφή ή άλλη σχέση μαζί της! Ήταν δηλ. εντελώς συμπτωματικά και στο παρόν κείμενο θα κάνουμε στα εν λόγω γεγονότα μία πρώτη αναφορά.
Κάποτε, περί τα τέλη του 2001 ή τις αρχές του 2002 (περίπου 10 χρόνια πριν), συνομιλούσαμε σε χώρα του εξωτερικού με ισχυρό παράγοντα του διεθνούς παρασκηνίου. Η συνομιλία μας αυτή αφορούσε διάφορα θέματα εξωτερικής πολιτικής και διεθνών σχέσεων, πάντα με φόντο το πλούσιο παρασκήνιο που παιζόταν (και) τον καιρό εκείνο. Ξαφνικά ο – διόλου τυχαίος – ξένος συνομιλητής μας… έκανε αναφορά (εντελώς απρόσμενα και από μόνος του!) για την Ομάδα Έψιλον!!! Ήταν σίγουρα το τελευταίο που αναμέναμε, πόσο μάλλον που εκείνον τον καιρό, χωρίς να απορρίπτουμε εξολοκλήρου την ύπαρξή της, εν τούτοις αντιμετωπίζαμε με σκεπτικισμό την εν λόγω οργάνωση…
Χωρίς λοιπόν να προκληθεί από τον γράφοντα και χωρίς άλλη εξωτερική αιτία ο συγκεκριμένος άνθρωπος των διεθνών κυκλωμάτων, που μέσα από << αόρατα γρανάζια >> κινούν τον κόσμο, μας ανέφερε για την Ομάδα Έψιλον τα παρακάτω συγκλονιστικά. Ότι η Ομάδα Έψιλον όχι μόνο δεν αποτελεί καθόλου μυθοπλασία, αλλά ΥΠΑΡΧΕΙ! Και μάλιστα << αυτοί >> αναζητούν εναγωνίως πληροφορίες και γενικά οτιδήποτε υπάρχει για την Ελληνική αυτή μυστική οργάνωση, με σκοπό να τη νοθεύσουν και να την καταστρέψουν!… Τέλος, μας είπε ότι ενδεχομένως η Ομάδα Έψιλον να σχετίζεται με τις… ελληνικές ένοπλες δυνάμεις!
Όπως κανείς εύκολα μπορεί να αντιληφθεί ο γράφων περιέπεσε σε έκπληξη, διότι με τα όλα όσα ανέφερε το παραπάνω άτομο (που διακρίνεται για τη σοβαρότητα και την ακρίβεια των λεγομένων του, αλλά και για την άριστη ενημέρωση που έχει << από μέσα >>) ανατρεπόταν στην αντίληψή μας μία ολόκληρη κοσμοθεωρία, η οποία ήθελε την Ομάδα Έψιλον περίπου ,, ανύπαρκτη >>, ένα << φάντασμα >>, <<  γέννημα αρρωστημένης φαντασίας >>…
Πέρασαν τα χρόνια και το φθινόπωρο του 2010 εκδόθηκε το έργο του καθηγητή Δημήτρη Κιτσίκη << Εθνικομπολσεβικισμός, πέραν του φασισμού και του κομμουνισμού >>. Η εισαγωγή αυτού του βιβλίου δεν ήταν παρά η εκλαϊκευμένη σύνοψη της διδακτορικής διατριβής μας [Isaiah Constantinides: “The Eurasian Philosophical Stratagema”, University of Sofia, 17.12.2008], που αφορούσε τον ευρασιανισμό-εθνικομπολσεβικισμό της Ρωσίας, δηλ. τις ρίζες του σύγχρονου ρωσικού εθνικισμού και του πανσλαβισμού, καθώς και τις μελλοντικές τους προοπτικές (για το ίδιο θέμα βλ. και πρώτο θέμα της << Ε.Ω. >>, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011). Στο κείμενο αυτό αναφερόμασταν, μεταξύ άλλων, και στον θρύλο του Ευρασιάτη ηγέτη του μέλλοντος, που κάποιοι εκκλησιαστικοί κύκλοι ταυτίζουν ακόμα και με τον… Αντίχριστο!
Πώς όμως συνδέεται το παραπάνω κρίσιμο σίγουρα θέμα με την Ομάδα Έψιλον;
Να η αφήγησή μας περί τούτου.
Δεν πέρασαν λοιπόν παρά μερικές ημέρες μετά την κυκλοφορία του ως άνω βιβλίου και συγκεκριμένο άτομο πολύ αξιόλογος επιστήμονας μας αναζήτησε επιμόνως για να συζητήσει μαζί μας για τα όσα αναφέρουμε στην εισαγωγή του έργου του καθηγητή Κιτσίκη. Μάλιστα έδειξε ότι βιαζόταν, με τρόπο μάλλον ασυνήθιστο, λέγοντας ότι του προκάλεσε μεγάλη εντύπωση το κείμενό μας αυτό, που το βρήκε άκρως ενδιαφέρον! Τελικά δεχτήκαμε να γίνει αυτή η συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε και είχαμε μια όντως πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση.
Μα η συζήτησή μας αυτή θαρρείς και έντεχνα διατηρούταν από τον συνομιλητή μας συνεχώς στα περί της μυστηριώδους << κρυφής αδελφότητας >>, για την οποία κάνουμε σαφώς υπαινικτικό λόγο στο περί ευρασιανισμού και εθνικομπολσεβικισμού κείμενό μας. Τότε, σε κάποια στιγμή, ο ευρυμαθής και ευγενέστατος συνομιλητής μας, μας ρώτησε:
<< Πιστεύετε, κ. Κωνσταντινίδη, ότι υπάρχει Ομάδα Έψιλον; Μήπως αυτή είναι η Μυστική Αδελφότητα που επικαλείστε στο κείμενό σας;… >>.
Δώσαμε μια απάντηση στον εκλεκτό μας συνομιλητή, στον οποίο όμως ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ το προ δεκαετίας περίπου περιστατικό, και κατόπιν η κουβέντα πέρασε και σε άλλα θέματα, που αμφότεροι αναπτύξαμε και σχολιάσαμε. Πάντως από την όλη εικόνα του συνομιλητή μας αυτού, καθώς και από τα λεχθέντα στον μεταξύ μας διάλογο, βγάλαμε το συμπέρασμα ότι πρόκειται για όντως αξιόλογο νέο Έλληνα ερευνητή, που δεν πρέπει να είναι κάποιο τυχαίο πρόσωπο και ότι οι γνώσεις του πάνω σε διάφορα ζητήματα νευραλγικής φύσης είναι αρκετά βαθιές και προχωρημένες.
Δεν πέρασαν παρά λίγες μόλις εβδομάδες μετά την ως άνω συνάντηση και κουβέντα μας και στα χέρια μας έπεσε ένα κείμενο με… τις υπογραφές από κάτω μελών της Ομάδας Έψιλον!!! Βέβαια, εμείς παγίως διατηρούμε σοβαρές επιφυλάξεις για την αληθινότητα και, εν γένει, τη σοβαρότητα παρομοίων κειμένων κτλ. Με έκπληξη όμως είδαμε ότι ένα από τα ονόματα που κοσμούσαν την εν λόγω << προκήρυξη >> ήταν κι αυτό του προαναφερθέντος συνομιλητή μας!!! Απίστευτο; Τυχαίο; Ηθελημένο; Κανένας δεν μπορεί να πει με σιγουριά. Πάντως, γεγονός παραμένει ότι η μελέτη μας περί ευρασιανισμού-εθνικομπολσεβικισμού και ιδιαίτερα η αναφορά μας στον θρύλο του Ευρασιάτη ηγέτη του μέλλοντος προκάλεσε φοβερές συζητήσεις στα << άδυτα των αδύτων >>! Η δε παραπάνω συνάντηση πραγματοποιήθηκε προφανώς για να << δει >> ο ως άνω μυστικός κύκλος Ελλήνων τι ακριβώς γνωρίζουμε για το όλο θέμα… Αυτές τουλάχιστον τις διαπιστώσεις κάναμε μετά απ’ όλα τα παραπάνω.
Αναζητεί λοιπόν η δομή εκείνη, που είναι ευρύτερα γνωστή ως Ομάδα Έψιλον, τον ηγέτη της; Είναι άραγε αυτός ο ηγήτορας που αναμένει με αγωνία αυτές τις κρίσιμες ώρες ο ελληνισμός, για να δημιουργήσουμε τον πανελληνισμό και να φτάσει το ελληνικό έθνος και πάλι στη δόξα και τη νίκη; Εμείς στο παρόν έχουμε να πούμε μόνο ετούτο: είναι βέβαιο ότι οι γνωρίζοντες ξέρουν πολλά! Και βέβαια από τα δύο παραπάνω εντελώς συμπτωματικά (ή μήπως όχι;) συμβάντα συνεπάγεται ότι αυτό που εδώ και δεκαετίες φώναζε ο αείμνηστος Γιάννης Φουράκης, ότι δηλ. η Ομάδα Έψιλον ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ, δεν απέχει και πολύ απ’ την πραγματικότητα! Πόσο μάλλον που η πατρίδα αναμένει Εκείνον που Πρέπει, που την πιο κρίσιμη ώρα θα ξεπροβάλλει εντυπωσιακά και θα πει με φωνή στεντόρεια:
<< Δεν αναγνωρίζω κανέναν θεσμό, διότι ο μόνος θεσμός είναι ο Λαός! Και Εγώ είμαι η αντανάκλαση του Λαού μέσα στον καθρέφτη!.. >>
Επίσης έχουν δώσει και κάποια στοιχεία για την διατροφή των αρχαίων Ελλήνων λένε κάποιοι άλλοι η Ομάδα << Ε >> όπως του Γ. Γ. ΑΫΦΑΝΤΗΣ << Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ >> ΣΣ. 443-451. << Ζειά. Η “απαγορευμένη” τροφή των αρχαίων Ελλήνων >>:
Ομάδα επιστημόνων έφθασε εις τήν Θεσσαλονίκην, όπου εύρισκες τότε ανθρώπους από όλες τις φυλές. Ήρεύνησε προσε­κτικά και έδημοσίευσε το 1922 το πρώτο σύγγραμμα διά τις ομάδες αίματος και τις ιδιαιτερότητες εκάστης. Οι Έλληνες είναι κατά πλει­οψηφία “0″ ομάδος και οι υπόλοιποι “Α” ομάδος, οι Χάζαροι είναι “Β” ομάδος κ.λπ.
Αρχάς του 1923 στέλνουν εις τήν Θεσσαλονίκη ένα ζευγάρι ιατρών διά να εξετάσει τήν διατροφήν των….. Ελλήνων, επηρε­ασμένη από τον Ιπποκράτη, ό όποιος έλεγε εις τους ασθενείς “φάρ­μακο σου είναι ή τροφή σου”. Άρα αυτοί έσκέφθησαν, έχει καθιερώ­σει εις τον Έλληνα υγιεινή διατροφή, ποια είναι όμως ή βασική τροφή; Οί ερευνηταί κατέληξαν, σύντομα, ότι βασική τροφή τών Ελλήνων είναι τό ψωμί. Τό ψωμί όμως τών Ελλήνων ήταν από Ζειά και όχι άπό σιτάρι
. Είς τά χημικά εργαστήρια συνέκριναν γρήγορα αλεύρι άπό Ζειά και Σιτάρι καί μέχρι τό 1926 διαπιστώνουν ότι: Είς τόν εγκέφαλο του ανθρώπου υπάρχει ένας αδένας μεγέθους διδράχμου τόν όποιον ονόμασαν “Αμυγδαλή” ή “Αμύγδαλα”. Αυτός ό άδέν δημιουργεί τήν μνήμην καί τήν φαντασίαν είς τους ανθρώπους με 300 διαφορετικές πρωτεΐνες (Αμινοξέα). Αυτές οί πρωτεΐνες διά νά συνδεθούν μεταξύ των καί νά δημιουργήσουν τά συμπλέγματα της μνήμης καί νά διατηρηθούν αυτά είς τόν χρόνον, χρειάζονται μίαν δύναμιν, μίαν κόλλα, διά νά κολλήσουν (λεπτομέρειες περί μνήμης είς τό “Αφύπνισις”). Αυτήν τήν κόλλα τήν προσφέρουν οί τροφές μας καί τήν ονομάζουμε πρωτεΐνη στηρίξεως, πού σημαίνει συγκόλλησις καί σταθεροποίησις τής μνήμης. Τό ψωμί πού τρώμε άπό τό Σιτάρι έχει τελείως διαφορετικές πρωτεΐνες στηρίξεως άπό τό ψωμί άπό τη Ζειά. Εδώ ακριβώς έγκειται καί ή διαφορά τους.
Είς τό Σιτάρι υπάρχει άφθονη ή γλουτένη. Ή γλουτένη είναι μία ισχυρή κόλλα καί χρησιμοποιείται ώς φυσική κόλλα ύπό τών ανθρώπων στην καθημερινή ζωή των. Ή γλουτένη όμως ώς πρωτεΐνη – στη­ρίξεως- (συγκόλλησις) τών πρωτεϊνών του εγκεφάλου διά τήν δημιουργίαν τής μνήμης είναι καλή μέν, διότι δημιουργεί ίσχυράν μνήμην, αλλά περιορισμένην, διότι συγκολλά περισσότερες πρωτεΐνες των απαιτουμένων και περιορίζει τό απόθεμα αυτών. Αποτέλεσμα είναι να περιορίζει την μνήμην εις πολύ λίγες εικόνες. Έτσι καταστρέφει τήν φαντασίαν και τό δημιουργικό πνεύμα. Είναι δε εγκληματική, διότι έμμεσα καταστρέφει τήν ύγείαν και τό πνεύμα, τήν πρόοδον και τον πολιτισμόν του ανθρώπου. Ή γλουτένη του σιταριού καταστρέφει τήν ύγείαν, τό πνεύμα, τήν μεγαλοφυίαν, τον πολιτισμόν της άνθρωπότητος, διότι ώς ισχυρή κόλλα έπικολλάται εις τά τοιχώματα όλων τών αγγείων πού διέρχε­ται, πεπτικούς σωλήνες, έντερα, φλέβες, αρτηρίες κ.λπ. Ένεκα τούτου παρακωλύει τήν σωστήν πέψιν, κενώσεις και κυκλοφοριαν του αίματος, μέ τις αντίστοιχες επιβαρύνσεις είς τήν ύγείαν. Είς τόν εγκέφαλον ώς πρωτεΐνη στηρίξεως κολλά ισχυρά τις πρωτεΐνες τής μνήμης μέ αποτέλεσμα, ότι παραστάσεις και ιδέες έβίωσεν τό παιδί είς τήν ήλικίαν 3-7 ετών, όσο λανθασμένες καί άν είναι, όσο πιό δυνατές και ξεκάθαρες αποδείξεις περί πλάνης του και άν του παρουσιάσεις αργότερα, δεν πρόκειται ώς ενήλικας νά άπορρίψη τις αποθηκευμένες μνήμες και δοξασίες του περί θεού, πολιτικής, κ.λπ.
Δι’ αυτό ακριβώς οί θρησκείες, οι Δικτάτορες, οι έξουσιασταί μας μέ διάφορα τεχνάσματα καί ωραία λόγια προσπαθούν νά ποδηγετήσουν τά παιδιά άπό μικρή ηλικία και έσοφίστηκαν τά κατηχητικά, τις πολιτικές νεολαίες. Οί Δικτάτορες καί οί Τραπεζίτες είσήγαγον τήν πολιτικήν είς τά σχολεία μέ πρόφασιν, δήθεν, τήν προπαρασκευήν ενήμερων πολιτών, ενώ στην ουσία εκπαιδεύουν τυφλούς δούλους του τραπεζικού συστήματος.Όποιος από εσάς πιστεύει είς τήν ανεξάρτητον σκέψιν τών ανθρώπων, ας άγωνισθή διά τήν κατάργησιν του συνδικαλισμού είς όλα τά σχολεία, πλην πανεπιστημίων.
Επομένως ή γλουτένη του σιταριού είναι καί ή τροχοπέδη τής εξελίξεως καί του πολιτισμού. Ταυτοχρόνως, τροχοπεδεί και τήν έλευθέραν σκέψιν καί πνευματικήν άνοδον του άνθρωπου και τόν καθιστά δούλον του ιερατείου, του κατεστημένου, διότι αγωνίζεται και θυσιάζεται δια αξίες πού του ενέπνευσαν τά οργανωμένα συμφέ­ροντα και όχι ή φύσις. Είναι όλοι οι αγώνες του εναντίον των φυσικών νόμων.Αντίθετα ή πρωτεΐνη στηρίξεως της Ζειά (πληθυντικός Ζειαΐ) δια­σπάται από τά ένζυμα και αφομοιώνεται σάν καλή τροφή άπό τόν οργανισμό.Αυτό τό χαρακτηριστικό της την κάνει πολύτιμη εις τόν ανθρώπινο οργανισμό. Διότι ενώ χρησιμεύει ώς πρωτεΐνη “στηρίξεως” (συγκόλλησις – σταθεροποίησις) εις τις πρωτείνες μνήμης του εγκεφάλου, δεν μπλοκάρει αυτόν, δέν δημιουργεί σταθερές και άναλοίωτες ενώ­σεις σάν βαρύδια στον έγκέφαλον, ώς ή γλουτένη του σιταριού, και αφήνει τόν εγκέφαλο νά λειτουργή ελεύθερα νά συλλαμβάνη, νά σκέπτεται νέες ιδέες, δοξασίες, νά δημιουργεί όνειρα, φαντασία, επιστήμη, κ.λπ.
Οί αρχαίοι Έλληνες τό εγνώριζαν πολύ καλά αυτό, δι’ αυτό εκτρέφοντο μόνο μέ Ζειά εγνώριζαν ότι ή Ζειά τρέφει τό πνεύμα. Αυτό μας τό λέει ό Αισχύλος εις τό ύμνον του προς τήν Δήμητρα:
“Δήμητερ ή θρέψασα τήν έμήν φρένα είναι με άξιον τών σων μυστηρίων”(Αισχύλος)
Επίσης δέν φράσσει τά αγγεία πού διέρχεται, φλέβες, αρτηρίες, κ.λπ. Δέν παρουσιάζει τις πολλές ασθένειες πού παρουσιάζει ή γλουτένη.Έπί πλέον ή Ζειά περιέχει άφθονα βιταμίνη Ο και πολλά ιχνοστοι­χεία πού χρειάζεται ό οργανισμός μας, συν τό άμινοξύ “Λυσίνη” τό πολυτιμωτατο συστατικον δια τόν οργανισμό μας, πού σήμερα οί άνθρωποι τό αγοράζουμε πανάκριβα ώς συμπλήρωμα τής διατροφής μας, ένώ θά τό είχαμε άπό τό ψωμί της Ζειάς δωρεάν.
Η Ζειά: 1.- Βοηθάει στην άπορρόφησιν τών θρεπτικών συστατικών (ca, mg) κ.ά.2.- Καταστέλλει τις φλεγμονές πού χρονίζουν στον οργανισμό καίκαταστρέφουν τα υγιή κύτταρα. 3.- Καταστέλλει τα ένζυμα του καρκινικού κυττάρου (εμποδίζει τήνανάπτυξιν και μετάστασιν του καρκίνου). 4.- Περιέχει τό βασικό αμινοξύ Λυσίνη (Lycin) πού ενισχύει τόανοσοποιητικό σύστημα και είναι τό βασικό στοιχείο στηνβιοχημική λειτουργία του εγκεφάλου.Έκτος των ανωτέρω τά άρτοπαρασκευάσματα άπό αλεύρι Ζειάς είναι εύγεστα καί άσυγκρίτως νοστιμότερα άπό τά αντίστοιχα μέ αλεύρι σιταριού. Έάν δέ φάτε ψωμί ή μακαρόνια άπό Ζειά θά ερωτήσετε, τον κρέμασαν οι Έλληνες αυτόν που τους έστέρησε αυτήν τήν ασύγκριτη άπόλαυσιν;
Θά πάρετε τήν άπάντησιν ότι, του στή­νουν συνεχώς ανδριάντες σέ πλατείες, στην Βουλή, και δίδουν τό όνομα του στις λεωφόρους γιά νά μην τό ξεχάσουν ποτέ. Καί τότε θά διερωτηθήτε, τί φταίει; Νά φταίει άραγε ή μεγάλη πανουργία καί εμπειρία των κοσμοκρατόρων μόνον, ή μήπως ή δουλικότης των μωροφιλόδοξων και λοιπών οργανωμένων στις μυστικές εταιρείες των; Νομίζω πώς όλα αυτά δέν θά ήσαν αρκετά νά τυφλώσουν τον λαό μας καί δέν θά έπετύγχανον, έάν δέν υπήρχε τό ακαλλιέργητο, τό πρωτόγονο ΕΓΩ του, τό όποιο αντιδρά σκληρά καί δέν δέχεται τό αντίθετο, όσο καθαρά καί άν απόδειξης τήν πλάνην του.Μέ τό ακαλλιέργητο ΕΓΩ δέν δύναται νά παραδεχθή ότι οί γονείς του έπλανήθησαν, διότι τότε αισθάνεται ότι μειώνεται ή προσωπικότης του καί τό κύρος του, ένώ τό καλλιεργημένο ΕΓΩ, όταν πεισθή ότι έπλανήθη τό παραδέχεται αμέσως μέ ψηλά τό κεφάλι καί υπερή­φανα, διότι έτσι νοιώθει ότι είναι ισχυρό, επειδή επεβλήθη τών ενστί­κτων καί τής μικροπρέπειας.
Ερευνώντας ή επιτροπή, πού αναφέραμε πιό πάνω, τό διαιτολόγιο τών αρχαίων Ελλήνων έμεινε έκπληκτος. Οί αρχαίοι δεν έτρωγαν ψωμί άπό σιτάρι. Τό σιτάρι τό είχαν ώς τροφή τών ζώων καί τό (ονό­μαζαν πυρρό. Έτρωγαν μόνον ψωμί άπό Ζειά ή Κριθάρι καί έν ανάγκη μόνον από κριθάρι ανάμεικτο με Σιτάρι. Ό Μέγας Αλέξανδρος έτρε­φε την στρατιάν του μόνο μέ Ζειά, διά νά είναι οι άνδρες του υγιείς και πνευματικά ανεπτυγμένοι. Αν οι αρχαίοι Έλληνες έτρωγαν ψωμί άπό σιτάρι δέν θά είχαν τόσο ύψηλήν πνευματικήν άνάπτυξιν.
Μόλις οι κοσμοκράτορες διάβασαν αυτήν τήν έκθεσιν τής επι­τροπής, δίδουν εντολή το 1928 νά αναιρεθή αμέσως ή καλλιέργεια Ζειά στην Ελλάδα, και μόνον στην Ελλάδα. Διά νά μειώσουν μέ το σιτάρι τήν πνευματικήν άνάπτυξιν των Ελλήνων, μειώνοντας τήν άντίληψίν τους και οργανώνοντας ταπεινήν έκπαίδευσιν των παιδιών τους καί διδάσκοντας τις πολιτικές τους εις τά σχολεία και πολιτικοποιούντες τα εις τά κόμματα που αυτοί ελέγχουν απόλυτα, για νά ποδηγετήσουν πλήρως εις πρώτον χρόνον τους Έλληνας. Ενώ τώρα αναμειγνύοντας τους μέ αλλοδαπούς, θέλουν νά τους εξαφανί­σουν τελείως. Ναι άλλα πώς θά τό επιτύχουν αυτό;
Αμέσως δίδουν έντολήν είς τόν τέκνον των τον Βενιζέλο νά έπιστρέψη στην Ελλάδα καί νά εξαφάνιση τήν Ζειά. Οπότε βλέπουμε τόν Βενιζέλο νά έπιστρέφη στην Ελλάδα μετά άπό 8 χρόνια αυτοε­ξορίας του, νά άνασκουμπώνεται και νά ορμά σάν λέων κατά τής Ζειάς. Μέσα σέ 60 χρόνια μόνον ήλλοίωσαν τήν πνευματικήν ύπεροχήν του σκέπτεσθαι τών Ελλήνων, τους έκαναν αδιάφορους, άβουλους, μέ μετρίαν αντίληψιν και φιλάσθενους καί τώρα μέ τους αλλοδαπούς επιδιώκουν τόν πλήρη εξαφανισμό τής φυλής των, ένώ συγχρόνως ξοδεύουν δισεκατομμύρια δολλάρια οι φιλεύσπλαχνοι διά νά μην εξαφανισθούν οί οχιές, κόμπρες, πάντα καί άλλα ζώα καί ερπετά.
Όλα τά ανωτέρω περί Ζειά, γλουτένης καί σωστής διατροφής μέ λεπτομέρειες καί τάς παραμέτρους όλων αυτών καί τήν ύγιεινήν θά τά βρήτε είς τά εμπνευσμένα καί καλομελετημένα βιβλία “Τό Όλον” καί τό << ΌΛ-ΟΝ >> Ένα βιβλίο γιά τήν “ΊΑΣΗ”, του πρωτοποριακού μελετητή Μιχάλη Γρηγορίου..
Προς τό τέλος του 1928 ό “Εθνάρχης” μας Βενιζέλος, προφανώς μετά άπό κάποια εντολή, μέ της Αμύνης τά Παιδιά, τυφλά εις τον νουν καί την κρίσιν, και διψασμένα τό πώς νά ευχαριστήσουν καλλί­τερα τόν άρχηγόν των έκήρυξαν τόν πόλεμον κατά της Ζειάς καί, έφορμήσαντες ακαταμάχητοι, ένίκησαν νίκην λαμπράν και εις βραχύτατον χρόνον 4 ετών δεν υπήρχε εις την Ελλάδα ούτε ένα σπυρί Ζειάς γιά σπόρο.Είπαν εις τόν λαό ότι ή Ζειά είναι ζωοτροφή, δι’ αυτό τά λεξικά την γράφουν έκτοτε ζωοτροφή και ότι είναι βλαβερή στην υγεία. Αυτό τό πρόβαλαν έντονα τά ΜΜΕ καί σέ 4 χρόνια έξηφανίσθη η Ζειά.
Όλοι οί Έλληνες εγκατέλειψαν τήν Ζειά μόνον ένας άπό όλους κράτησε σπόρο Ζειάς. Καί σήμερα 2010 καλλιεργεί Ζειά μόνον ένας ό Γ.Α. είς ένα χωριό καί κατασκευάζει μακαρόνια άπό αλεύρι Ζειάς, τά όποια είναι υπερβολικά νοστιμότερα άπό τά μακαρόνια του σίτου .Τήν έπιθεσίν του κατά τής Ζειάς ό “εθνάρχης” μας τήν ήρχισε μέ τήν αθρόα εισαγωγήν αλεύρων σίτου ύπό τών φίλων του. Οί φίλοι του έγιναν πάμπλουτοι καί έξέσπασε τότε τό μέγα διά τήν έποχήν και γνωστό ώς “Σκάνδαλο τών αλεύρων”. Μέσα είς 4 χρόνια οί Έλλη­νες είχαν ξεχάσει τήν Ζειά τελείως καί οί φίλοι του Βενιζέλου έγιναν δισεκατομμυριούχοι άπό τήν εισαγωγή τών αλεύρων του σίτου.”Αν σήμερα θελήσετε νά επαναλάβετε αυτό γιά τό σιτάρι ή κριθάρι ή κάτι άλλο, δέν θά τό πετύχετε ούτε σέ 50 χρόνια. Τόσο πολύ είχε τυφλώσει καί πειθαρχήσει ό Βενιζέλος τους οπαδούς του.
Αυτό βέβαια είναι εχθρική ψυχολογία. Θέλουν τους οπαδούς τους τελείως τυφλούς στην σκέψιν καί δούλους. Καί δέν ήρκέσθη μόνον είς τήν έξαφάνισιν του σπόρου ό “εθνάρχης” μας, επέτυχε νά σβήση τήν Ζειά από τήν μνήμην καί τήν γλώσσαν τών Ελλήνων. Αυτό θά πή τέλειον έγκλημα.
Αποδείξεις: Εσείς έγνωρίζατε τήν λέξιν Ζειά πριν λίγα χρόνια, όταν ήρχισε νά προβάλεται άπό εμάς στά κανάλια; Εύρήκατε τήν λέξιν σέ λεξικό πού συντάχθηκε μετά τό 1930; Δεν θά τήν εύρητε, μήν ψάχνετε. Άλλα και αν κάπου τήν εύρητε, θά τήν έξηγεί ώς ζωοτροφή… Μόνον εις τυχόν ανατυπωθέντα παλαιά λεξικά θά τήν εύρητε, ή εις τό των Άγγλων “LINDELL SCΟΤΤ”, τό όποιον δέν τήν εξηγεί σωστά.Εις τό “ΗΛΙΟΣ” πού είναι πιο ενήμερο και σοβαρό λεξικό γράφει: Ζειά ή Ζέα… τήν Ζέαν τήν μάϊδα πού είναι ό γνωστός αραβόσιτος και κοινώς αραποσίτι”. Αραβόσιτος όμως είναι κοινώς τό Καλαμπόκι. Ή Ζειά όμως ώς φυτό είναι κάτι σάν σιτάρι και κριθάρι, δέν έχει καμμία σχέσιν στην όψιν μέ τό καλαμπόκι, άλλα και τό σπυρί του είναι ώς του σιταριού πιό πεπλατυσμένο καί χονδρό.
Ή Ζειά μέ τον Σΐτον είναι όπως ή Νερατζιά μέ τήν πορτοκαλιά. Αν άπό άπόστασιν 50-1ΟΟμ. κοιτάζεις τήν Νερατζιά είναι όμοια μέ τήν πορτοκαλιά. Καί τό νεράτζι μέ τό πορτοκάλι, ένώ έξωτερικώς είναι όμοια, εις τήν πραγματικότητα έχουν μεγάλες διαφορές εις τά συστατικά των. Αυτό ακριβώς συμβαίνει καί μέ τους σπόρους της Ζειας και του Σιταριού. Δέν θά έκανε ό Ι. Πασσάς αυτό τό λάθος, έάν δέν έξηφάνιζε και τήν βιβλιογραφία περί Ζειά ό “εθνάρχης” μας, όπως ό Σαούλ – Παύλος τήν βιβλιογραφία των αρχαίων Ελλήνων.
Εκεί όμως πού έμεινα εμβρόντητος είναι όταν διάβασα τήν “Οδύσσεια” ραψωδία δ (4)-603-604, τό αρχαίο: “Ω έν μέν λωτός πολύς, έν δέ κύπειρον πυροί τε ζειαί τε ίδ’ εύρυφυές κρίλευκον”. Ό Κ. Δούκας ερμηνεύει: “όπου υπάρχει τριφύλλι πολύ, καί κύπερι, καί σιτάρια καί ζωοτροφές κι εύρύφυτο κριθάρι λευκό”. Πώ! Πω!… Ό κ. Δούκας ό έκλεκτώτερος ερμηνευτής έκανε λάθος; Ένώ οί “Ελληνες χρησιμοποιούσαν πυρούς (σιτάρια) γιά ζωοτροφές καί τήν ζειά γιά ψωμί, ερμήνευσε τήν ζειά ώς ζωοτροφές, διότι ό Βενιζέλος είχε εξα­φανίσει από τήν βιβλιογραφίαν καί άπό τήν μνήμην τών Ελλήνων τήν ζειά ή ζέα.Τό δημητριακό Ζειά η φύσις τό έδώρισε είς τους λαούς του Αιγαίου. Αργότερα οί Έλληνες μετανάστες τό μετέφεραν καί είς άλλες χώρες. Τό σιτάρι ήτο φυσικό δημητριακό τών βορείων περιοχών. Οί Έλληνες τό έφεραν είς τήν Ελλάδα καί τό έκαλλιέργησαν ώς ζωοτροφή, αρκετά χρόνια πρό του Τρωικού Πολέμου, όταν ήρχισαν τό εμπόριο μέ τις βορεώς του Ευξείνου Πόντου χώρες.Οι Βόρειοι λαοί αντί χρημάτων, που δέν είχαν, έπλήρωναν τα είδη πού ήγόραζαν άπό τους Έλληνας έμπορους μέ σιτάρι και έτσι ήλθε εις την Ελλάδα τό σιτάρι.
Εις τό διαδίκτυο, έάν γράψετε τήν λέξιν “Ζειά”, θά εκπλαγείτε. Θά διαβάσετε πάρα πολλά, εις τήν παράγραφο “ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ” (ύμνοι Όρφέως, Ομηρικά έπη, Μύθοι), διαβάζουμε: «Ή πόλη τών Αθηνών ονομα­ζόταν και Ζείδωρος, διότι έπί του εδάφους της έκαλλιεργειτο έκτος άπό τήν έλαία και τό δημητριακό ζειά. Τό ζειά μέ τό ζήτα δηλώνει ζωή, μέ τό εψιλον γιώτα τήν μακρά πορεία και μέ τό άλφα που είναι τό πρώτο στοιχείο τό άριστον, τήν παρουσία του Αιθέρα (τό στοιχείο πού βρίσκεται παντού και δομεί τά πάντα είναι ό Αιθέρας), άρα ζειά σημαίνει μακροζωία».Τήν Ζειά φορτωεκφόρτωναν άπό ένα λιμάνι του Πειραιώς που έξ αυτής έλαβε τό όνομα Ζέα, και μέχρι σήμερα τό λιμάνι ονομάζεται Ζέα.Και τώρα πώς επεβλήθη ή ζειά νά ερμηνεύεται εις ορισμένα λεξικά ώς ζωοτροφή. Εις τό διαδίκτυο χειριζόμενοι τήν λέξιν “Ζειά” εις τήν ΙΛΙΑΔΑ – ραψωδία Ε, στίχοι 121-240 διαβάζουμε:
<< …παρά δέ σφίν έκάστω δίζυγες ίπποι έστάσι κρί λευκόν έρεπτόμενοι και όλύρας >> (195).
Πιό κάτω ό μετα­φραστής, ελαφρά τή συνειδήσει, ή καλοπληρωμένος μεταφράζει:
<< …εις κάθε αμάξι είναι σιμά ζευγαρωτά πουλάρια, στέκουν και τρώγουν τήν ζειά και τό λευκό κριθάρι >>.
Έδώ δολοφονείται ή Ζειά, διότι ό μεταφραστής, μεταφράζει τήν ζωοτροφή “όλύρας” εις “ζειά”. Οι μεταγενέστεροι αντιγράφουν από αυτό ζειά = όλύρας = ζωοτροφή, ένώ ό Όμηρος εγνώριζε και τά δύο, ζειά και όλύρας, και έγραφε πάντα τό ορθόν, αυτό που ήθελε και έπρεπε νά διδάξη. Έδώ γράφει σαφώς:
<< κρι λευκόν έρεπτόμενοι και όλύρας >>.
Όχι ζειά, όπως ελαφρά τήν συνείδησιν και βαρυτάτην άγνοια γράφουν οι μεταφρασταί.
Από τις έρευνες που έκανα, κατέληξα ότι όλύρα ώνόμαζαν τόν σημερινόν “Οροβον κοινώς ρόβην ή τό ρόβι. Πρόκειται διά τήν πιό δυνατή και αγαπητή εις τά ζώα τροφή. Ομοιάζει μέ τό βίκο (άγριαρακά). Είναι ή πιό θρεπτική τροφή τών ζώων, άλλα είναι βλαβερή διά τόν άνθρωπον. Ή όλύρα εκαλλιεργείτο από αρχαιοτάτων χρόνων εις την Ελλάδα ως ζωοτροφή. Ήτο μεσογειακό φυτό (Λεξικό “ΗΛΙΟΣ”, λήμμα Όροβος). Είναι λογικόν νά κατάληξη μέ τόν χρόνο ή όλύρα εις όροβο. Εις τό λεξικό “LINDELL SCΟΤΤ” θά τήν βρήτε ώς Σίκαλιν η Αγριοσίκαλιν, αυτήν τήν σύγχυσιν έκαλλιέργησαν οι φιλέλληνες… διά νά ξεχά­σουμε τήν Ζειά.Ή Ζειά καλλιεργείται σήμερα εις πολλές χώρες τής Ευρώπης και εις τόν Καναδά εις μεγάλην εκτασιν, φέρει δέ όνομα ανάλογο τής γλώσσης έκαστης χώρας. Οι Ιταλοί τήν ονομάζουν Faro, οί Γερμανοί Dingel, κ.τ.λ. Οί Έλληνες εισάγουμε σήμερα αλεύρι Ζειά άπό τήν Γερμανία μέ τό όνομα Ντίνγκελ, ώς μή περιέχον γλουτένη, αντί 6,45 Εύρώ, ήτοι τό αγοράζουμε Δέκα φορές άκριβώτερα άπό τό σιταρένιο.
Ας δούμε έναν από τους αρχαίους πολιτισμούς όπου πιστεύουν πολλοί ότι είχαν να κάνουν με την ομάδα << Ε >> όπου και εξαφανιστήκαν τελείως ξαφνικά από την γη όπου και παραμένει ένα μέγα μυστήριο το πως:
Η λέξη “ΑΝΑΣΑΖΙ” σημαίνει στην γλώσσα των Ναβάχο “ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ” .Σήμερα οι Χόπι είναι οι κάτοικοι των περιοχών των << Ανασάζι >> που εθνικά και πολιτιστικά διαφέρουν από τους άλλους ινδιάνους γείτονές τους. Οι Ανασάζι έχτισαν ακροπόλεις και φρούρια όμοια με εκείνα των Μυκηναίων , κατασκεύασαν δρόμους , αμφιθέατρα και αρδευτικά έργα. Έκαναν ηλιακές παρατηρήσεις και κατασκεύαζαν πήλινα αγγεία και σκεύη παρεμφερή προς εκείνα της Ελληνικής γεωμετρικής περιόδου.
Τα σύμβολα και σχέδια των Ανασάζι που είναι σκαλισμένα πάνω σε πέτρες , τα κεραμικά σχέδια και ιδιαίτερα οι μύθοι που διασώζουν οι Χόπι , φωτίζουν αυτά που για τους << ειδικούς >> φαντάζουν σαν “άλυτα μυστήρια”. Ο Γάλλος συγγραφέας Pierre Honnore παρατηρεί ότι “η γραφή των Μάγια είναι εντελώς όμοια με την Μινωική γραμμική Α’ . Πιθάρι Κρητικής προέλευσης που βρέθηκε στο Μπίμινι δημιουργεί ένα αναπάντεχο δήθεν «αίνιγμα». Χάλκινοι διπλοί Κρητικοί πελέκεις βρέθηκαν στο Ουισκόνσιν και το Οχάϊο των ΗΠΑ. (Τι μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά;)
Επιστρέφοντας στους Ανασάζι ,συναντάμε τα γνωστά Ελληνικά σύμβολα ( σπειροειδής κυματοειδής κύκλος , μαίανδρος οφιοειδής , μέδουσα κλπ) , τα οποία βρίσκουμε παντού στην Εσπερία (Εσπερία = η χώρα που βρίσκεται εκεί που δύει ο ήλιος ).
Τελειώνοντας να προσθέσουμε ότι στους μύθους των Χόπι συναντάμε πολλές ομοιότητες με τους αρχαιοελληνικούς μύθους .
ΟΜΑΔΑ << Ε >>!!!!  ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ!!!!
Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Κούρο, η φιλολογία των Έψιλον ξεκίνησε τη δεκαετία του ’70. Το 1976 ο Ανέστης Κεραμιδάς έκανε σχετική δημοσίευση στο Μακεδονικό Μήνυμα.[1]
Η Ομάδα Έψιλον αναφέρθηκε αρχικά από τον Ιωάννη Φουράκη. Αργότερα ασχολήθηκαν με το ζήτημα της Έψιλον συγγραφείς και αρθρογράφοι όπως Ανέστης Κεραμιδάς, Κλεάνθης Γιαλλουράκης, Κώστας Διαμαντής και άλλοι.
Οι παραπάνω αναφέρουν μέσα από τα κείμενά τους για την ύπαρξη της Ομάδας Έψιλον και να καταδείξουν το ρόλο που διαδραματίζει στην εξέλιξη των γεγονότων παγκοσμίως, υπέρ του Ελληνισμού και της Ανθρωπότητας.
Μερικοί από αυτούς που πιστεύουν στην ύπαρξη της ομάδας, συγγράφουν σε έντυπα και ιστοσελίδες ή έχουν εμφανιστεί ακόμη και στην τηλεόραση υποστηρίζοντας ότι είναι μέλη ή εκπρόσωποι της οργάνωσης ή ότι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα πρωτογενώς από πρώτο χέρι ή δευτερογενώς ερευνητικά.
Ορισμένοι είναι υπέρ της Χριστιανικής πίστης ενώ άλλοι είναι εναντίον της, θεωρώντας την ανθελληνική, υποστηρίζοντας οι ίδιοι μία αρχαιοελληνική θέαση των πραγμάτων.
Ενδεικτική αναφορά συγγραφέων που ασχολούνται με το θέμα της Ομάδας Έψιλον:
Ιωάννης Φουράκης
Ανέστης Κεραμυδάς
Παναγιώτης Τουλάτος
Κωνσταντίνος Κούρος
Η ομάδα ονομάστηκε Έψιλον από τον ίδιο τον Ι. Φουράκη, αφού κανείς δεν γνωρίζει το πραγματικό της όνομα. Είναι τόσο μυστική που κανείς δεν γνωρίζει τίποτα για αυτή, αν είναι οργάνωση, ομάδα, από ποιους αποτελείται, τι σκοπούς εξυπηρετεί και ποια είναι η δράση της μέχρι τώρα.
Με την ονομασία ομάδα << Ε >> φέρεται αρχαιοελληνική ομάδα αγγειογράφων της μελανόμορφης αγγειογραφίας. Χρονολογείται το 560 – 540 π.χ.. Το αρχικό Ε προέρχεται από τον Εξηκία, σημαντικότατο αγγειοπλάστη και αγγειογράφο της εποχής του όπου κάποιοι τον αναφέρουν και ως μύστη. Η ομάδα αυτή ήταν ο σημαντικός πυρήνας εξέλιξης της αρχαιοελληνικής αγγειογραφίας, και προηγείται χρονικά των έργων του Εξηκία. Αν και επί το πλείστον σώζονται τα έργα ενός μόνο αγγειοπλάστη, οι αρχαιολόγοι υποθέτουν ότι και άλλοι ανήκαν στην ομάδα αυτή. Για τον λόγο αυτό, η ομάδα << Ε >> είναι η σημαντικότερη ομάδα ανώνυμων τεχνητών της αρχαίας αττικής τέχνης, με έργα υψηλής ποιότητας. Εκτός αυτού ήταν οι πρώτοι που δεν αρκέστηκαν στην παραδοσιακή ζωγραφική του Λυδού, αλλά δημιούργησαν κάτι καινούργιο.
Η ζωγραφική της ομάδας << Ε ; >> δεν έχει το πομπώδες σχήμα του Λυδού, ούτε και ζωφόρους. Προτιμούν να απεικονίζουν τον Ηρακλή να παλεύει με το λιοντάρι, ή με τον Γηρυόνη, και τον Θησέα με τον Μινώταυρο. Επίσης επινόηση των καλλιτεχνών αυτών είναι η ερωτική επιγραφή (καλός), με πρώτη γνωστή αφιέρωση σε κάποιον έφηβο ονόματι Στησίας.
Λίγα λόγια για τον Λυδό:
Ο Λυδός είναι ένας από τους σημαντικότερους ζωγράφους, και πιθανότατα αγγειοπλάστης, της ώριμης μελανόμορφης αγγειογραφίας στην Αττική. Το ζωγραφικό του έργο χρονολογείται μεταξύ 560 και 535 π.χ. και αποτελείται από περίπου 130 αγγεία διαφόρων σχημάτων, μεγάλων και μικρών. Σε δύο από αυτά σώζεται η υπογραφή του!!!! Τα υπόλοιπα του αποδίδονται με τεχνοτροπικά κριτήρια. Το όνομά του φανερώνει ότι πιθανότατα δεν ήταν Ελληνικής καταγωγής αν και πολλοί διαφωνούν με αυτό, το έργο του όμως εντάσσεται απόλυτα στην αττική μελανόμορφη αγγειογραφία και δεν δείχνει περισσότερες ξένες επιδράσεις απ’ ότι η Ελληνική αγγειογραφία γενικά.
Ο Λυδός ζωγράφισε μυθολογικές σκηνές με θεούς και ήρωες, αλλά και σκηνές από την καθημερινή ζωή. Είναι ένας από τους τελευταίους αγγειογράφους που απέδωσε ζώα πάνω σε αγγεία μεγάλου μεγέθους σύμφωνα με την αθηναϊκή παράδοση των προηγούμενων χρόνων και ένας από τους πρώτους που τοποθέτησαν πολυπρόσωπες σκηνές στη μετόπη του αμφορέα τύπου Β. Αγαπημένα θέματά του ήταν ο Ηρακλής, ο Πάρης, ο Θησέας και διάφοροι θεοί. Διονυσιακές, πολεμικές, αθλητικές και νεκρικές σκηνές καθώς και συμπόσια και ερωτικές συνομιλίες είναι επίσης συχνά θέματα των έργων του. Στα περιορισμένα πλαίσια της μελανόμορφης τεχνικής μπορεί να χαρακτηριστεί πολυχρωμία η συχνή χρήση άλλων χρωμάτων (κυρίως λευκό και μενεξεδί, μια φορά κίτρινο) από το Λυδό.
Στη σύνθεση των σκηνών του ο Λυδός χρησιμοποιεί συχνά το σχήμα της συμμετρικής παράταξης μορφών γύρω από ένα κεντρικό πρόσωπο. Η απόδοση της κίνησης τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Άλλα χαρακτηριστικά του έργου του είναι οι λεγόμενες «γυναίκες – πιγκουΐνοι» της πρώιμης περιόδου του, δηλ. γυναίκες με ολόσωμα, προτεταμένα ενδύματα που δεν αφήνουν να φανούν τα χέρια, και οι σάτυροι σε << αξιοπρεπείς >> ρόλους. Τα διακοσμητικά μοτίβα των ενδυμάτων των μορφών του είναι στα πρωιμότερα έργα του περιορισμένα στις παρυφές, σταδιακά όμως απλώνονται σε ολόκληρο το ένδυμα και γίνονται πιο περίπλοκα. Με τις αναδιπλώσεις των απολήξεων των ιματίων προσπαθεί να τονίσει το βάθος. Άλλα χαρακτηριστικά του χρήσιμα για την απόδοση ανυπόγραφων έργων του είναι το δευτερεύον μοτίβο του πλοχμού με ανθέμια και άνθη λοτού και οι κλείδες στο στήθος των ανθρώπινων μορφών, που ο Λυδός τις ζωγραφίζει να καταλήγουν εσωτερικά σε άγκιστρα.
Ο αρχαιολόγος Μ. Τιβέριος διέκρινε τρεις φάσεις στο έργο του Λυδού. Στην πρώιμη φάση (περ. 560-555 π.χ.) η χρήση της εγχάραξης είναι περιορισμένη και τα μαλλιά, τα γένια, οι χαίτες και οι ουρές αποδίδονται χωρίς αυτήν. Μόνο στα υστερότερα έργα της πρώιμης φάσης πυκνώνει η χρήση της και γενικεύεται στο τέλος της. Στα ενδύματα μόνο οι παρυφές φέρουν εγχάρακτα κοσμήματα. Χαρακτηριστικά της πρώιμης φάσης του Λυδού είναι επίσης η διαφοροποίηση των μορφών κυρίως με επίθετα χρώματα και οι λεγόμενες << γυναίκες – πιγκουίνοι >> υπάρχουν όμως πολλά στοιχεία κωδικοποιημένα στα έργα του όπου αν κάποιος με υπομονή καθίσει και τα δει θα βρει πολλά στοιχεία για την ομάδα << Ε >> όπου ταυτοποιεί έτσι την ύπαρξη της ομάδας από αρχαιοτάτων χρόνων!!!! Όταν αυτό το διάζωμα φέρει μεταξύ των άλλων παραπάνω τμημάτων του Θρογκού ανάγλυφες παραστάσεις τότε η δημιουργούμενη σειρά αυτών λέγεται ζωφόρος. Η διαφορά της ζωφόρου από το απλό διάζωμα βρίσκεται στην ίδια την ετυμολογία της λέξης, που σημαίνει κυριολεκτικά φέρω ζωή.
Εν γένει αποτελεί τμήμα της ανωδομής των αρχαίων ναών και συγκεκριμένα του σηκού και βρίσκεται κοντά στην μαρμάρινη οροφή. Στην προκειμένη περίπτωση η ζωφόρος στην αρχαιότητα είναι γεμάτη παραστάσεις ανθρώπων, ζώων ή μυθικών πλασμάτων και αποτελεί ιδιαίτερο γνώρισμα του ιωνικού ρυθμού. Απαντάται όμως και σε αρχαίους ναούς δωρικού ρυθμού. Ειδικά στον Παρθενώνα που ανήκει στον δωρικό ρυθμό η ζωφόρος περιτρέχει όλο το πάνω μέρος του σηκού ενώ η εξωτερική ανωδομή του ναού επιστέφεται από μετόπες και τρίγλυφα.
Σημειώνεται ότι ενώ στους ναούς δωρικού ρυθμού αντί ζωφόρου φέρονται μετόπες και τρίγλυφα, στον Παρθενώνα συνδυάζονται και τα δύο αυτά αρχιτεκτονικά στοιχεία.
Όταν το διάζωμα φέρει ανάγλυφη και συνεχή μυθολογική ή ιστορική παράσταση και στις τέσσερις πλευρές του μνημείου ή ολοκυκλικά θόλων ή περιμετρικά πολύπλευρών μνημείων τότε είναι ισοϋψής με το κάτω αυτής επιστύλιο που στηρίζεται στους κίονες. Ειδικότερα η ζωφόρος του Παρθενώνα καλύπτει και τις τέσσερις πλευρές στη οποία και απεικονίζεται “εν σειρά” η πομπή των Παναθηναίων επί φερώνυμων πλακών από πεντελικό μάρμαρο ύψους 1 μέτρου και μήκους 1,60 μ. Στην ανατολική πλευρά απεικονίζεται η ετοιμασία προς θυσία, στη δυτική η προετοιμασία της πομπής και στις εκατέρωθεν πλευρές η όλη πομπή (οδηγοί μεσφάγια, κιθαριστές, αυλητές, πλήθος κόσμου, άρματα και ιππείς.
Το ανώτερο μέρος των τοίχων του πρόναου και του οπισθοδόμου του ναού του Ηφαίστου (του άλλοτε Θησείου), είχε κοσμηθεί με ζωφόρο με παράσταση της μάχης των Λαπιθών και των Κενταύρων (δυτικά), και της μάχης του Θησέα και των Παλλαντιδών, (ανατολικά). Επίσης το επιστύλιο του αρχαίου ναού στην Άσσο της Τρωάδας, δωρικού ρυθμού, έφερε ζωφόρο με μυθικές αυτούσιες παραστάσεις, σφίγγες, τον Ηρακλή κατά Κενταύρων, συμπόσιο, και Νηρηίδες απομακρυνόμενες.
Αντίθετα σε πολλούς αρχαίους ναούς στη Μικρά Ασία, ιωνικού ρυθμού, δεν απαντάται ζωφόρος. Σε αυτούς πάνω από το επιστύλιο είναι οι οδοντωτές προεξοχές του γείσου που λέγονται γεισίποδες ή οδόντες (γείσου). Αυτή την αρχιτεκτονική γραμμή τήρησαν οι αρχιτέκτονες μέχρι την ελληνιστική περίοδο όπου και απαντάται στο βωμό της Περγάμου. Αν και θεωρείται πως η ζωφόρος εισήχθηκε στην αρχαία Ελλαδική ηπειρωτική χώρα από την Ίωνία εντούτοις στον αττικό-ιωνικό ρυθμό “γεισίποδες” δεν υπάρχουν, αντ΄ αυτών αναπτύχθηκε η ζωφόρος που περιβάλλει το οικοδόμημα χωρίς διακοπή.
Η ζωφόρος φαίνεται να ήταν γνωστή από τον 6ο αιώνα π.χ. στο Θησαυρό των Σιφνίων και των Κνιδίων στους Δελφούς. Επίσης ζωφόρο έφερε και το Ερεχθείο με ένθετες μορφές. Από τη πρόσταση όμως αυτού έχει παραλειφθεί η ζωφόρος για να μην επιβαρύνονται αισθησιακά οι κεφαλές των Καρυάτιδων. Από τις ωραιότερες ζωφόρους της αρχαιότητας θεωρείται η ζωφόρος του ναού της Απτέρου Νίκης που εικονίζει επεισόδια από τους Περσικούς πολέμους. Κατ΄ επίδραση επίσης του Ιωνικού ρυθμού ζωφόρο έφεραν και πολλά μνημεία με Κορινθιακά κιονόκρανα. Τέτοιο είναι και το μνημείο του Λυσικράτη.
Πέραν των αρχαίων ναών η ζωφόρος απαντάται και σε σύγχρονα κτήρια, ιδιαίτερα εκείνα που ακολουθούν τον κλασικό ρυθμό.
Λίγα λόγια για τον Γηρυόνη:
Στην ελληνική μυθολογία ο Γηρυόνης (από το ρήμα γηρύω = φωνάζω, σκούζω) ήταν ένας τρισώματος ή τρικέφαλος γίγαντας, γιος του Χρυσάορα ή του θεού Ποσειδώνα και της Καλλιρρόης, κόρης του Ωκεανού. Και στις δύο εκδοχές, είναι εγγονός της Μέδουσας Γοργώς. Είναι επίσης γνωστός με τα ονόματα Γηρυονέας, Γηρυονεύς και Γηρυών.
Ο Γηρυόνης κατοικούσε στη νήσο Ερύθεια, στην ομιχλώδη Δύση, στα πέρατα του Ωκεανού. Είχε πλούσια κοπάδια βοδιών, που τα έβοσκε ο Ευρυτίων και ο δικέφαλος σκύλος Όρθρος ή Όρθος, κοντά στο μέρος όπου ο Μενοίτιος έβοσκε τα κοπάδια του Άδη. Με διαταγή του Ευρυσθέα ο Ηρακλής ήρθε στην Ερύθεια για να πάρει τα βόδια του Γηρυόνη στον ομώνυμο άθλο του, τον δέκατο κατά σειρά. Ο Ηρακλής σκότωσε τελικά τότε και τον Γηρυόνη, κοντά στον ποταμό Ανθεμούντα, όπου συναντήθηκαν και αναμετρήθηκαν.
Οι αρχαίοι προσπάθησαν να ερμηνεύσουν ποικιλότροπα τον μύθο του τρισώματου Γηρυόνη, λέγοντας ότι στην πραγματικότητα ήταν οι τρεις γιοί του Χρυσάορα, που εξεστράτευσαν κατά του Ηρακλή, είτε ότι ο Γηρυόνης εκφράζει τις τρεις χρονικές κατηγορίες (παρελθόν – παρόν – μέλλον). Επιστημονικότερος, ο Θουκυδίδης ερμηνεύει τον μύθο ως ανάμνηση της παλαιότερης εποχής, οπότε οι ληστείες ήταν συχνές, αλλά δεν θεωρούνταν επίμεμπτη πράξη. Ο Παλαίφατος, στο βιβλίο του “Περί Απίστων”, αναφέρει πως ο Γηρυόνης καταγόταν από την πόλη Τρικαρηνία (κάρα = κρανίο) κι έτσι από παρανόηση, όταν αναφέρονταν στον Γηρυόνη τον Τρικαρήνο, νόμιζαν πως είχε τρία κεφάλια.
Η πάλη του Ηρακλή με τον Γηρυόνη απεικονιζόταν κατά τον Παυσανία στη Λάρνακα του Κυψέλου στην Ολυμπία. Επίσης, η πάλη αυτή παριστανόταν στη μετόπη του << θησαυρού >> των Αθηναίων στους Δελφούς, στη μετόπη του ναού του Δία στην Ολυμπία, στις δύο μετόπες του ναού του Ηφαίστου στην Αθήνα (το γνωστό << Θησείο >>), σε πολλά αρχαϊκά αγγεία, ιδίως χαλκιδικά, καθώς και σε αττικά μελανόμορφα και ερυθρόμορφα αγγεία. Από τα μελανόμορφα το πιο αξιόλογο θεωρείται ο αμφορέας του Εξηκία όπου σήμερα βρίσκεται στο Λούβρο, ενώ από τα ερυθρόμορφα η κύλικα του Ευφρονίου και τα δυο λέγετε ότι έχουν το σύμβολο της ομάδας << Ε >>!!!!
AGGEIOGRAFIA OMAS E
AGGEIOGRAFIA OMAS E 1
 Αγγειογραφία όπου δείχνει το σύμβολο της ομάδας << Ε >> του 6 αιώνα π.χ.!!!!

Από τις αρχές του 6 π.χ. αιώνα η τεχνοτροπία που χρησιμοποιούσαν οι καλλιτέχνες ήταν πιο κομψή και οι ιερείς τους προέτρεπαν να επιδίδονται περισσότερο στον τρόπο έκφρασης επάνω στις πλάκες και στα αγγεία.
Επισκέφτηκαν τον ζωγράφο και αγγειοπλάστη Εξηκία και του υπενθύμισαν ένα πανάρχαιο σύνθημα :
<< Οι Θεοί δεν παρακαλούν , μόνο καλούν! >>
Έτσι ο Εξηκίας εισχώρησε στη Μυστική Αδελφότητα των Ελλήνων ( ομάδα << Ε >> , μαζί με άλλους καλλιτέχνες. Άρχισαν λοιπόν , να κατασκευάζουν διάφορα αγγεία , τα οποία ήταν ζωγραφισμένα με σχέδια που φαίνονταν ακαθόριστα, αλλά στην πραγματικότητα είχαν μια προκαθορισμένη σημασία. Τα αγγεία αυτά που ήταν γεμάτα σταφίδες , ελιές , σιτάρι, οίνο, λάδι, και ξερά σύκα, τα μετέφεραν σε διάφορες Ελληνικές αποικίες. Οι ιερείς των Ελληνικών πόλεων της Μεσογείου του Εύξεινου Πόντου , της βόρειας Αφρικής της Μέσης ανατολής και της Ιωνίας  διαβάζοντας τα κωδικά σχέδια που ήταν αποτυπωμένα στα αγγεία , πληροφορούνταν για τα σχέδια των εχθρικών λαών και ύστερα έστελναν με τη σειρά τους αγγεία με διάφορα εμπορεύματα στην Ελλάδα, ενημερώνοντας τους ιερείς για όσα συνέβαιναν στην αποικία τους και στις περιοχές τους. Πολλά αινιγματικά μηνύματα πέρασαν στις μετώπες των ναών , στις αυλακιές των κιόνων , στα σκαλοπάτια κλπ. Σήμερα τέτοια αγγεία υπάρχουν στα ευρωπαϊκά μουσεία. Ένα έργο του Εξηκία βρίσκεται στο Μουσείο του Βατικανού. Πρόκειται για έναν μελανόμορφο αττικό αμφορέα που χρονολογείται περίπου στο 530 π.χ. Κάτω χαμηλά είναι γραμμένο το όνομα ” Εξηκίας” και λίγο πιο κάτω γραφεί <Ομάς Ε>. Παρόμοια αγγεία υπάρχουν στο Museum of Fine Arts της Βοστώνης .Ένα από αυτά είναι ενας κωδωνοειδής κρατήρας του Πανός που χρονολογείται το 470π.χ.
Επίσης στις κρατικές συλλογές του Μοναχού βρίσκεται ένα έργο του ζωγράφου Κλεοφώντος , (χρονολογείται το 430π.χ.) στο κάτω μέρος του οποίου , αναγράφεται <Ομάς Ε > .Στο Μουσείο του Τόκυο υπάρχουν μερικά αγγεία , τα οποία ανακάλυψαν τυχαία οι Ιάπωνες όπου είναι ηχογραφημένη ελληνική ομιλία.
Φέρουν τους αριθμούς 421, 422, και επάνω τους αναγράφεται < Ομάς Ε >.
Μερικές δεκαετίες αργότερα οι ιερείς κάλεσαν τους άριστους άνδρες όπως ο Ισοκράτης , οι οποίοι αφού μυήθηκαν έγιναν μέλη της Ομάδας Ε .
Ο Ισοκράτης με την βοήθεια των ιερέων της Δωδώνης έπεισε την νεαρή ιέρεια Μυρτάλη να επισκεφτεί τη Σαμοθράκη , όπου θα λάμβανε ανώτερη μύηση και ύστερα θα αναλάμβανε μια Θεια αποστολή :
<< Να παντρευτεί τον ισχυρότερο άνδρα της Γης , με τον οποιο θα αποκτούσε έναν γιο. Θα ήταν γιος κατά σάρκα του άνδρα της Μυρτάλης, αλλά κατά πνεύμα γιος του Δια >>.
Η ιέρεια Μυρτάλη μετονομάστηκε Ολύμπιας παντρεύτηκε τον ισχυρότερο άνδρα τον Φίλιππο τον Β’ της Μακεδονίας και απέκτησαν τον άνθρωπο -θεό Αλέξανδρο!
Ο Αλέξανδρος έλαβε την ανώτατη μύηση από την μητέρα του , και διδάχτηκε από τον Αριστοτέλη τα μεγάλα μυστικά του κόσμου, εκ των οποίων και το πέρασμα από τις Πύλες ……Οταν έγινε βασιλιάς έγινε και αρχιερέας. Τότε του έδωσαν κάποια αγγεία να τα παραδώσει στους Ελληνογενείς “Μοναχούς ” του ” Μοναστηρίου ” Σούλι , όπου κατοικούσαν οι απόγονοι των Διονύσων και του Ηρακλή , βασιλέα των Θηβών. Ονόμασαν όλη εκείνη την περιοχή Θ.Ι.Β.Ε.Τ , δηλαδή, Θείον, Ιδεών, Βασιλέων ,Ελλήνων, Τρόπαιον !!!!
Ο Αλέξανδρος παρέλαβε κάποια άλλα αγγεία από τους Ελληνογενείς ” Μοναχούς ” και τα έδωσε σε έμπιστους του αγγελιοφόρους , οι οποίοι τα μετέφεραν στη Δωδώνη, στους Δελφούς , στη Σαμοθράκη, στις Βάσσες της Αρκαδίας , στην Κρήτη ( Ιδαίο Άντρο ), στην Πέλλα και στην Ακαδημία του Πλάτωνα , στην οποία προήδρευσε ο Αριστοτέλης. Σήμερα τέτοια αγγεία μέσω των οποίων μετέφεραν απόρρητα μυστικά, υπάρχουν κρυμμένα σε ιδιωτικές συλλογές κάποιων που προσπαθούν να τα διαφυλάξουν με κάθε τρόπο από τα χέρια αυτών που κυβερνούν.
Κάποιοι είχαν μιλήσει για τα Ελληνικά αγγεία όπου είχαν βρει Ιάπωνες αρχαιολόγοι όπου πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι ήταν της ομάδας << Ε >>:
Οι Ιάπωνες έχουν στην κατοχή τους μερικά Ελληνικά αγγεία τα οποία χρησίμευαν ως γραμμόφωνα!!!! Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν χαράξει επάνω τους γραμμές όπως είναι οι σύγχρονοι δίσκοι του πενταγράμμου και έτσι είχαν ηχογραφήσει τα μηνύματα που αυτοί ήθελαν να πουν στους ιερείς των ελληνικών αποικιών. Η ανακάλυψη έγινε τυχαία , καθώς οι Ιάπωνες συντηρητές καθάριζαν το εσωτερικό των αγγείων ακούστηκε ανθρώπινη ομιλία στην αρχαία Ελληνική γλώσσα , οι φράσεις που ακούγονταν ήταν οδηγίες προς τους ανθρώπους που θα παρελάμβαναν τα αγγεία….!!!!
Η Μυστική Αδελφότητα των Ελλήνων της εποχής εκείνης , έστελνε μηνύματα στους μυημένους πράκτορες της παντού. Αφού λοιπόν έπαιρναν τα μηνύματα και εκτελούσαν τις εντολές των αρχηγών τα χρησιμοποιούσαν για ξηρά τροφή , λάδι, οίνο κλπ.
H σκέψη ήταν απλή:
Εφόσον οι ανθρώπινες φωνές, η μουσική και τα μουσικά όργανα, οι ήχοι και οι θόρυβοι μπορούν να εγγραφούν με χάραξη σε περιστρεφόμενους δίσκους και να αναπαραχθούν, θα έπρεπε να ανιχνευθεί τι ήταν αυτό στον αρχαίο Ελληνικό κόσμο που είχε παραχθεί σε περιστρεφόμενο άξονα και το οποίο είχε τέτοια δομή χάραξης που να μπορέσει να κατακρατήσει και συνεπώς να εγγράψει ήχους, φωνές και μουσικές από την αρχαιότητα. Φυσικά, εκείνο που θα μπορούσε να προσομοιάζει στο “Πικ-απ” εγγραφής και στον δίσκο βινυλίου δεν ήταν άλλο από τον αγγειοπλαστικό τροχό και τα αγγεία που έφτιαχναν οι αρχαίοι Έλληνες αγγειοπλάστες!!!! Μία ομάδα Ιαπώνων Ελληνολατρών επιστημόνων έχει παθιαστεί με την πιθανότητα να “ακούσει” αληθινούς αρχαίους Έλληνες να μιλάνε αρχαία Ελληνικά ή να σιγοψιθυρίζουν κάποιο αρχαίο Ελληνικό τραγούδι, την ώρα που μηχανικά δουλεύουν στον τροχό.
Οι πιθανότητες βέβαια είναι πραγματικά λίγες και επειδή δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί ο τέλειος ηλεκτρονικός τρόπος να “ακουστούν” καθαρά οι ήχοι που δεσμεύτηκαν στο κεραμικό “βινύλιο” και επειδή δεν είναι καθόλου βέβαιο αν οι αγγειοπλάστες μιλούσαν και τραγούδαγαν την ώρα της δουλειάς ή αν παρέμεναν εντελώς σιωπηλοί. Ακόμα όμως και αν κάποιοι μιλούσαν ή τραγουδούσαν, θα είναι σαν να ψάχνει κανείς για ψύλλο στα άχυρα για να βρει το, σε άριστη κατάσταση, αγγείο το οποίο κατά την ώρα που ο αγγειοπλάστης του το δημιουργούσε κάποιος μιλούσε ή τραγουδούσε.
Επίσης δεν μπορούσε να είναι βέβαιο αν ο ήχος που καταγραφόταν στο κεραμικό υλικό, δεν θα αλλοιωνόταν εντελώς είτε από εξωγενείς παράγοντες που θα επιδρούσαν κατά την ώρα της δουλειάς στον τροχό είτε από της φύσης του κεραμικού υλικού είτε από την συνεχόμενη ενυδάτωση του υλικού κατά την παραμονή του αγγείου μέσα στο χώμα ή στον τάφο όπου συνήθως ανακαλύπτονται τα αγγεία. Αλλά το σημαντικότερο πρόβλημα της ομάδας είναι το να αποκτήσει πρόσβαση σε κάποια μεγάλη “αποθήκη” αρχαίων Ελληνικών αγγείων τα οποία θα πρέπει να βρίσκονται σε άριστη κατάσταση.
Παρόλα αυτά, η ομάδα έχει παθιαστεί με την έρευνα. Το εντυπωσιακό ωστόσο είναι ότι μέχρι τώρα και με την βοήθεια υψηλής τεχνολογίας κατάφεραν να “ακούσουν” κάποια βάζα. Δεν ακούγεται βέβαια κάποια φωνή άλλα.. ακούγεται καθαρά κάποιο επαναλαμβανόμενο τρίξιμο που θυμίζει αμυδρά την κίνηση του τροχού ενός αγγειοπλάστη!

Στο περιοδικό “Τρίτο Μάτι” είχε γραφτεί:
Υπάρχει μια θεωρία που με κάθε επιφύλαξη μεταφέρουμε και ίσως να είχαν υπ’ όψιν οι Ιάπωνες επιστήμονες, σύμφωνα με την οποία οι άνθρωποι της εποχής είχαν αντιληφθεί την δυνατότητα αποτύπωσης της φωνής επάνω στον πηλό. Και έτσι με αυτόν τον τρόπο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει apocalypsejohn.com, “ηχογραφούσαν” απόρρητα μηνύματα σε αγγεία και τα ‘στελναν στις αποικίες τους, όπου το εκεί ιερατείο τα “άκουγε” με κάποιου είδους συσκευή (αρχαίος φωνόγραφος;!!) και τα μετέφερε στους κυβερνώντες.
Όσο τρελή αν και όχι παράξενη ακούγεται όλη αυτή η ιστορία, εντούτοις μεταδόθηκε σε πολλά ΜΜΕ της Ιαπωνίας και δημοσιεύθηκε σε αρκετά Ευρωπαϊκά περιοδικά έρευνας. Το μόνο σίγουρο πάντως της υπόθεσης είναι ότι σε καμιά περίπτωση δεν είναι τρελοί οι Ιάπωνες επιστήμονες, που όλο και κάτι παραπάνω θα ξέρουν…… και επειδή εφευρέτης του φωνογράφου δεν είναι σε καμιά περίπτωση ο Έντισον όπως διδάσκει η επίσημη ιστορία, και απλά όλοι αυτοί αντιγράφανε συσκευές από προγενέστερους, οι οποίοι αντιγράφανε και αυτοί με την σειρά τους εφευρέσεις από προγενέστερους φτάνοντας έτσι για μια εφεύρεση ακόμα και σε βάθος χιλιετιών(!!!)
Εφόσον είδαμε λίγα από τα πραγματικά στοιχεία των << Ε >> ας δούμε και κάποια όπου πολλοί δεν συμφωνούν με αυτά…..:
Προκαλούν ενδιαφέρον αυτά που υποστηρίζει ο Κεραμιδάς, ακόμα κι αν δεχτούμε πως είναι αποκυήματα της φαντασίας του. Τη δεκαετία του 1950, λοιπόν, οι σιωνιστές άρχισαν να βάζουν μπρος τα σχέδιά τους για τη συρρίκνωση του Ελληνισμού. Έτσι, κατά τον Κεραμιδά, δημιουργήθηκε η χούντα, με τις ευλογίες των Αμερικανών. Και μια νύχτα του Ιουνίου, εν έτη 1970, σε ένα σπίτι δίπλα στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ιδρύεται η ΟΜΑΔΑ Ε. Ιδρυτικά της μέλη, Έλληνες και ξένοι επιστήμονες, οι οποίοι ήταν ορκισμένοι στους θεούς του Δωδεκάθεου. Οι περισσότεροι εργάζονταν σε ξένα κέντρα διαστημικών ερευνών και σε κέντρα κατασκευής διαστημικών όπλων. Ο Ανέστης Κεραμυδάς δεν αναφέρει τα ονόματά τους.
Στόχος τους; Να ανακαλύπτουν και να γνωστοποιούν κάθε σιωνιστικό σχέδιο που στρέφεται εναντίον του ελληνισμού, να εισχωρούν σε διάφορες σιωνιστικές ομάδες και να αποσπούν πληροφορίες. Γενικά να προστατεύουν κάθε τι ελληνικό από τις ξένες επιβουλές.
Το όνομα της ομάδας αυτής έχει σχέση με το << Ε >> που ήταν σκαλισμένο στο κέντρο του αετώματος του ναού του Απόλλωνα στους Δελφούς. Στα αριστερά υπήρχε το απόφθεγμα << ΓΝΩΘΙ Σ’ΑΥΤΟΝ >> (γνώρισε τον εαυτό σου), ενώ στα δεξιά έγραφε << ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ >> (τίποτα υπερβολικό, δηλαδή κάτι σαν το παν μέτρον άριστον). Αυτά τα αναφέρει ο Παυσανίας, στην περιήγηση που έγραψε. Ο Κεραμυδάς δίνει τη δική του ερμηνεία. Τα ρητά αυτά αποκάλυπταν πως οι Έλληνες είναι λαός εξωγήινης προελεύσεως και μπορούσαν να επισκεφτούν την πρώτη τους πατρίδα με ένα κοσμοσκάφος σε σχήμα Έψιλον.
Ο ανώτατος άρχων του πλανητικού συστήματος του Σείριου, έστειλε τρία διαστημόπλοια στη Γη για να κάνουν πειράματα γενετικής. Τη θεωρία αυτή υποστηρίζουν και κάποιες φυλές της Αφρικής. Οι Μάγια σε τοιχογραφίες τους αναπαριστούν αστροναύτες. Οι Ινδοί μιλούν για θεούς που ήρθαν από τον Βορρά. Σε μια από τις αποστολές αυτές, ήρθε ο Απόλλων και η Δήμητρα. Το μέρος όπου προσγειώθηκε η θεά, ονομάστηκε Ελευσίς (έλευση). Ο δε πρώτος ναός του Απόλλωνα στους Δελφούς ήταν το ίδιο του το διαστημόπλοιο, όπου επιτρεπόταν η είσοδος μόνο στους μυημένους, στους ιερείς. Το έψιλον λοιπόν, είναι το άστρο έψιλον του αστερισμού του Λαγού, που υπάγεται στον Σείριο. Ο Κεραμυδάς υποστηρίζει πως το δεκαεξάκτινο αστέρι της Βεργίνας, είναι το άστρο Έψιλον!!!!
Μα για να δούμε τι λένε κάποιοι για ακόμα ποιο παλιά για την ομάδα << Ε >>:
Η ομάδα Έψιλον υπήρχε από τα αρχαία χρόνια. Οι ιερείς του δωδεκαθέου επόπτευαν τις ελληνικές αποικίες και επικοινωνούσαν με αυτές μέσω κωδικοποιημένων μηνυμάτων που ζωγραφίζονταν σε αγγεία, ώστε να είναι ακατανόητα για τους ξένους λαούς. Το έργο αυτό ανέλαβε ο αγγειοπλάστης και ζωγράφος Εξηκίας, ο οποίος υπέγραφε με το όνομα της ομάδας (ΟΜΑΣ Ε). Είναι γεγονός ότι υπάρχουν τέτοια αγγεία στο μουσείο του Βερολίνου. Οι πολέμιοι των Έψιλον, υποστηρίζουν πως απλώς η επιγραφή ΟΜΑΣ Ε ήταν η ονομασία του εργαστηρίου του Εξηκία.
Οι μυστικές οργανώσεις που έδρασαν υπέρ του ελληνισμού, ξανάκαναν την εμφάνισή τους πριν την Ελληνική επανάσταση του ’21. Ο Δημήτρης Τρανέκος οργάνωσε στην ανατολική Θράκη μια τέτοια ομάδα. Σε μια μάχη εναντίον των Τούρκων, ο Τρανέκος πιάστηκε ζωντανός και κάηκε σε σιγανή φωτιά. Το όνομα της οργάνωσης ήταν 1061, αριθμός που αντιστοιχεί στο όνομα Απόλλων!!!!  Έπειτα την ηγεσία της ομάδας αυτής, ανέλαβε ο Σαράντης Αρχιγένης, ο οποίος ήταν ο προσωπικός ιατρός του σουλτάνου Αβδούλ Μετζίτ. Αφού άλλαξε το όνομα της ομάδας σε << ΦΟΙΒΟΣ >>, ανέλαβε δράση και διέθεσε την περιουσία του για να ενισχύσει την παιδεία.
Το 1808 ο Γρηγόριος Ζαλύκης ιδρύει την πατριωτική οργάνωση << Ελληνόγλωσσο ξενοδοχείο >> και ο Αδαμάντιος Κοραής τη   << Φιλόμουσο εταιρεία >>. Ο Κεραμυδάς υποστηρίζει πως η Φιλική Εταιρεία ήταν μια μετεξέλιξη των οργανώσεων αυτών. Και ακούστε τώρα το εξής εξοργιστικό για μένα που υποστηρίζει ο Κεραμιδάς:
<< Αυτός που μυούσε τα νέα μέλη στη Φιλική Εταιρεία, αυτοαποκαλείτο ΙΕΡΕΑΣ ΤΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΙΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ! >>.
Γιατί μας κρύβουν στα σχολεία αυτά τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ; Είναι ντροπή δηλαδή που ο Σκουφάς, ο Ξάνθος κι ο Τσακάλωφ θέλησαν να δείξουν με το περιεχόμενο του όρκου αυτού, τη συνέχεια του Ελληνικού πνεύματος;
Δεν είναι καθόλου αντιχριστιανικό αυτό. Κανείς δεν μπορεί άλλωστε να παραγνωρίσει τον τεράστιο ρόλο που έπαιξε η Ορθόδοξη Εκκλησία στη ζύμωση και στη στήριξη της εθνικής παλιγγενεσίας. Γιατί όμως να αποκρύπτονται τα στοιχεία αυτά; Και επίσης, γιατί να μην μαθαίνουμε και για τις επονείδιστες στιγμές της χριστιανικής Εκκλησίας; Γιατί να εμφανίζονται όλα ρόδινα κι ωραία; Μέγα λάθος. Ο πραγματικός Έλληνας δεν αποδέχεται το ψέμα. Ποτέ δεν το αποδέχθηκε. Αγαπούσε πάντα την αλήθεια, τρανό σημάδι ανδρισμού. Εκτός βέβαια από κάποιες εξαιρέσεις. Γι’ αυτό τον λόγο, εκτός από τους ένδοξους Μαραθώνες μας, πού και πού έρχονται και οι Θερμοπύλες….. Ο Κεραμυδάς υποστηρίζει πως ο Ίωνας Δραγούμης, ανέλαβε τα ηνία της οργάνωσης το 1918 και στήριξε τον μακεδονικό αγώνα.
Πολλοί ισχυρίζονται, πως η ομάδα Έψιλον είναι κάτοχος τρομερών σε ισχύ, όπλων, τα οποία θα χρησιμοποιήσει, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή. Ο πυρηνικός φυσικός Γεώργιος Γκιόλβας (συνεργάστηκε στο παρελθόν με το ΝΑΤΟ και την ΝΑΣΑ), δηλώνει πως στα χέρια της ομάδας Έψιλον βρίσκεται ένα υπερόπλο, το Μπέβατρον, το οποίο μπορεί να καταστρέψει με μία βολή, όλους τους δορυφόρους (!!!!) των ΗΠΑ. Ο Κεραμυδάς αναφέρει στα βιβλία του, πως οι Έψιλον έχουν ανακαλύψει κάποια κύματα που δεν είναι ερτζιανά και τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν πύρινες ενεργειακές σφαίρες και να καταστρέψουν τα πάντα. Επίσης μιλά για αμυντικά συστήματα, αντλούν ενέργεια από το ηλεκτροστατικό πεδίο της Γης και μπορούν να εξαϋλώσουν ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ.
Εδώ δηλαδή, μιλούμε για ένα όπλο που μπορεί να κατασκευαστεί με ελάχιστες δαπάνες, με δωρεάν ενέργεια από τη φύση! Ο Βίλχελμ Ράιχ, είχε ανακαλύψει την οργονοθεραπεία. Το όργονο είναι μία μορφή ενέργειας που εκπέμπουν τα φυτά. Δωρεάν ενέργεια, κατευθείαν από τη μητέρα μας, τη φύση. Πλησίασε πολύ κοντά στη θεραπεία του καρκίνου όπου πολλοί υποστηρίζουν πως το πέτυχε, αλλά όλως περιέργως του απαγόρευσαν να συνεχίσει τα πειράματά του και τον έκλεισαν φυλακή. Όπου και έχω γράψει σχετικό άρθρο για τον Βίλχελμ Ράιχ…
Η θεωρία περί της υπάρξεως της Ομάδας Έψιλον, δεν έχει μόνο φανατικούς φίλους, αλλά και πολλούς εχθρούς. Είναι σαφώς πιο επιστημονικό και αντικειμενικό να τις καταγράψουμε κι αυτές.
Ο Κωνσταντίνος Κούρος στο βιβλίο του << αίνιγμα των Έψιλον >>μίλησε και με ανθρώπους που θεωρούν τους Έψιλον, ένα καλοφτιαγμένο παραμύθι, ένα παραμύθι της Χαλιμάς, το οποίο λειτουργεί πολύ αρνητικά στη συνείδηση των Ελλήνων, αφού επέρχεται ένας εφησυχασμός. Πολλοί μιλούν για τραβηγμένες και ακραίες ερμηνείες μύθων και ιστορικών γεγονότων ( δεν έχουν άδικο σε αυτό ). Άλλοι διερωτούνται, γιατί, από τη στιγμή που υφίσταται μια τόσο δυνατή ομάδα Ελλήνων, ο Ελληνισμός υπέστη τεράστιες εθνικές καταστροφές κατά τη διάρκεια του περασμένου αιώνα ( Την απάντηση την έχω στα άρθρα που για τους << Ε >> ).
Κάποιοι σχολιάζουν πολύ σκωπτικά τη θεωρία περί της εξωγήινης προέλευσης των Ελλήνων. Οι γράφοντες για τους Έψιλον, χαρακτηρίζονται ως μυθοπλάστες, ως επιτήδειοι που δημιούργησαν αυτό το θέμα για να κερδοσκοπούν μέσω των βιβλίων τους. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, πως άνθρωποι του εθνικιστικού και του αρχαιολατρικού χώρου όπως ο Σοφιανόπουλος και ο Βλάσης Ρασσιάς, αρνούνται την ύπαρξη μιας τέτοιας ομάδας και χαρακτηρίζουν όσους ασχολούνται με αυτό το θέμα, << ψευτομεσσίες >> και << εψιλονλάγνους>>.
Ο Δρ. Ησαΐας Κωνσταντινίδης έγραψε για την ομάδα << Ε >>:
Πολλά και διάφορα έχουν γραφτεί κατά καιρούς για την περιβόητη Ομάδα Έψιλον. Άλλα από αυτά είναι σοβαρά πράγματα, τα οποία – έστω και με τη μορφή << κωδικοποιημένων >> κειμένων – δίνουν μια εικόνα της θρυλικής αυτής οργάνωσης και άλλα είναι εντελώς γελοία, που προκαλούν άλλοτε τα ειρωνικά σχόλια και άλλοτε τον προβληματισμό των αναγνωστών σχετικά με την ψυχολογική κατάσταση του συγγραφέα!…
Πάντως, γεγονός παραμένει ότι οι μέχρι τώρα αναφορές στην Ομάδα Έψιλον, είτε από κάποια βιβλία και άρθρα είτε από τηλεοπτικές εκπομπές, μάλλον περιέπλεξαν περισσότερο την κατάσταση, κάνοντας το πολύπλοκο αυτό θέμα ακόμα πιο πολύπλοκο. ( Γεννώντας ένα σωρό ανεγκέφαλους αλλά και βαλτούς να φτιάξουν από μια ομάδα και να λένε τα δικά τους… ).
Στο παρόν κείμενο δεν θα προβούμε σε τετριμμένες γνώσεις περί της Ομάδας Έψιλον, που έχουν και άλλοτε ειπωθεί και κουράζουν πλέον τον αναγνώστη. Αυτό που θα επιχειρήσουμε να κάνουμε είναι η αποκλειστικά δική μας εμπειρία σχετικά με το εν λόγω θέμα, αυτά δηλ. που περιέπεσαν στην αντίληψή μας στη διάρκεια των ερευνών που κάναμε τα προηγούμενα χρόνια σε διάφορους τομείς. Να σημειώσουμε δε εδώ απαραίτητα ότι (τυχαία άραγε;) όλα όσα ζήσαμε και ακούσαμε για την περίφημη αυτή οργάνωση έγιναν χωρίς εμείς να το προκαλέσουμε και χωρίς εμείς να επιδιώξουμε καμία απολύτως επαφή ή άλλη σχέση μαζί της! Ήταν δηλ. εντελώς συμπτωματικά και στο παρόν κείμενο θα κάνουμε στα εν λόγω γεγονότα μία πρώτη αναφορά.
Κάποτε, περί τα τέλη του 2001 ή τις αρχές του 2002 (περίπου 10 χρόνια πριν), συνομιλούσαμε σε χώρα του εξωτερικού με ισχυρό παράγοντα του διεθνούς παρασκηνίου. Η συνομιλία μας αυτή αφορούσε διάφορα θέματα εξωτερικής πολιτικής και διεθνών σχέσεων, πάντα με φόντο το πλούσιο παρασκήνιο που παιζόταν (και) τον καιρό εκείνο. Ξαφνικά ο – διόλου τυχαίος – ξένος συνομιλητής μας… έκανε αναφορά (εντελώς απρόσμενα και από μόνος του!) για την Ομάδα Έψιλον!!! Ήταν σίγουρα το τελευταίο που αναμέναμε, πόσο μάλλον που εκείνον τον καιρό, χωρίς να απορρίπτουμε εξολοκλήρου την ύπαρξή της, εν τούτοις αντιμετωπίζαμε με σκεπτικισμό την εν λόγω οργάνωση…
Χωρίς λοιπόν να προκληθεί από τον γράφοντα και χωρίς άλλη εξωτερική αιτία ο συγκεκριμένος άνθρωπος των διεθνών κυκλωμάτων, που μέσα από << αόρατα γρανάζια >> κινούν τον κόσμο, μας ανέφερε για την Ομάδα Έψιλον τα παρακάτω συγκλονιστικά. Ότι η Ομάδα Έψιλον όχι μόνο δεν αποτελεί καθόλου μυθοπλασία, αλλά ΥΠΑΡΧΕΙ! Και μάλιστα << αυτοί >> αναζητούν εναγωνίως πληροφορίες και γενικά οτιδήποτε υπάρχει για την Ελληνική αυτή μυστική οργάνωση, με σκοπό να τη νοθεύσουν και να την καταστρέψουν!… Τέλος, μας είπε ότι ενδεχομένως η Ομάδα Έψιλον να σχετίζεται με τις… ελληνικές ένοπλες δυνάμεις!
Όπως κανείς εύκολα μπορεί να αντιληφθεί ο γράφων περιέπεσε σε έκπληξη, διότι με τα όλα όσα ανέφερε το παραπάνω άτομο (που διακρίνεται για τη σοβαρότητα και την ακρίβεια των λεγομένων του, αλλά και για την άριστη ενημέρωση που έχει << από μέσα >>) ανατρεπόταν στην αντίληψή μας μία ολόκληρη κοσμοθεωρία, η οποία ήθελε την Ομάδα Έψιλον περίπου ,, ανύπαρκτη >>, ένα << φάντασμα >>, <<  γέννημα αρρωστημένης φαντασίας >>…
Πέρασαν τα χρόνια και το φθινόπωρο του 2010 εκδόθηκε το έργο του καθηγητή Δημήτρη Κιτσίκη << Εθνικομπολσεβικισμός, πέραν του φασισμού και του κομμουνισμού >>. Η εισαγωγή αυτού του βιβλίου δεν ήταν παρά η εκλαϊκευμένη σύνοψη της διδακτορικής διατριβής μας [Isaiah Constantinides: “The Eurasian Philosophical Stratagema”, University of Sofia, 17.12.2008], που αφορούσε τον ευρασιανισμό-εθνικομπολσεβικισμό της Ρωσίας, δηλ. τις ρίζες του σύγχρονου ρωσικού εθνικισμού και του πανσλαβισμού, καθώς και τις μελλοντικές τους προοπτικές (για το ίδιο θέμα βλ. και πρώτο θέμα της << Ε.Ω. >>, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011). Στο κείμενο αυτό αναφερόμασταν, μεταξύ άλλων, και στον θρύλο του Ευρασιάτη ηγέτη του μέλλοντος, που κάποιοι εκκλησιαστικοί κύκλοι ταυτίζουν ακόμα και με τον… Αντίχριστο!
Πώς όμως συνδέεται το παραπάνω κρίσιμο σίγουρα θέμα με την Ομάδα Έψιλον;
Να η αφήγησή μας περί τούτου.
Δεν πέρασαν λοιπόν παρά μερικές ημέρες μετά την κυκλοφορία του ως άνω βιβλίου και συγκεκριμένο άτομο πολύ αξιόλογος επιστήμονας μας αναζήτησε επιμόνως για να συζητήσει μαζί μας για τα όσα αναφέρουμε στην εισαγωγή του έργου του καθηγητή Κιτσίκη. Μάλιστα έδειξε ότι βιαζόταν, με τρόπο μάλλον ασυνήθιστο, λέγοντας ότι του προκάλεσε μεγάλη εντύπωση το κείμενό μας αυτό, που το βρήκε άκρως ενδιαφέρον! Τελικά δεχτήκαμε να γίνει αυτή η συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε και είχαμε μια όντως πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση.
Μα η συζήτησή μας αυτή θαρρείς και έντεχνα διατηρούταν από τον συνομιλητή μας συνεχώς στα περί της μυστηριώδους << κρυφής αδελφότητας >>, για την οποία κάνουμε σαφώς υπαινικτικό λόγο στο περί ευρασιανισμού και εθνικομπολσεβικισμού κείμενό μας. Τότε, σε κάποια στιγμή, ο ευρυμαθής και ευγενέστατος συνομιλητής μας, μας ρώτησε:
<< Πιστεύετε, κ. Κωνσταντινίδη, ότι υπάρχει Ομάδα Έψιλον; Μήπως αυτή είναι η Μυστική Αδελφότητα που επικαλείστε στο κείμενό σας;… >>.
Δώσαμε μια απάντηση στον εκλεκτό μας συνομιλητή, στον οποίο όμως ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ το προ δεκαετίας περίπου περιστατικό, και κατόπιν η κουβέντα πέρασε και σε άλλα θέματα, που αμφότεροι αναπτύξαμε και σχολιάσαμε. Πάντως από την όλη εικόνα του συνομιλητή μας αυτού, καθώς και από τα λεχθέντα στον μεταξύ μας διάλογο, βγάλαμε το συμπέρασμα ότι πρόκειται για όντως αξιόλογο νέο Έλληνα ερευνητή, που δεν πρέπει να είναι κάποιο τυχαίο πρόσωπο και ότι οι γνώσεις του πάνω σε διάφορα ζητήματα νευραλγικής φύσης είναι αρκετά βαθιές και προχωρημένες.
Δεν πέρασαν παρά λίγες μόλις εβδομάδες μετά την ως άνω συνάντηση και κουβέντα μας και στα χέρια μας έπεσε ένα κείμενο με… τις υπογραφές από κάτω μελών της Ομάδας Έψιλον!!! Βέβαια, εμείς παγίως διατηρούμε σοβαρές επιφυλάξεις για την αληθινότητα και, εν γένει, τη σοβαρότητα παρομοίων κειμένων κτλ. Με έκπληξη όμως είδαμε ότι ένα από τα ονόματα που κοσμούσαν την εν λόγω << προκήρυξη >> ήταν κι αυτό του προαναφερθέντος συνομιλητή μας!!! Απίστευτο; Τυχαίο; Ηθελημένο; Κανένας δεν μπορεί να πει με σιγουριά. Πάντως, γεγονός παραμένει ότι η μελέτη μας περί ευρασιανισμού-εθνικομπολσεβικισμού και ιδιαίτερα η αναφορά μας στον θρύλο του Ευρασιάτη ηγέτη του μέλλοντος προκάλεσε φοβερές συζητήσεις στα << άδυτα των αδύτων >>! Η δε παραπάνω συνάντηση πραγματοποιήθηκε προφανώς για να << δει >> ο ως άνω μυστικός κύκλος Ελλήνων τι ακριβώς γνωρίζουμε για το όλο θέμα… Αυτές τουλάχιστον τις διαπιστώσεις κάναμε μετά απ’ όλα τα παραπάνω.
Αναζητεί λοιπόν η δομή εκείνη, που είναι ευρύτερα γνωστή ως Ομάδα Έψιλον, τον ηγέτη της; Είναι άραγε αυτός ο ηγήτορας που αναμένει με αγωνία αυτές τις κρίσιμες ώρες ο ελληνισμός, για να δημιουργήσουμε τον πανελληνισμό και να φτάσει το ελληνικό έθνος και πάλι στη δόξα και τη νίκη; Εμείς στο παρόν έχουμε να πούμε μόνο ετούτο: είναι βέβαιο ότι οι γνωρίζοντες ξέρουν πολλά! Και βέβαια από τα δύο παραπάνω εντελώς συμπτωματικά (ή μήπως όχι;) συμβάντα συνεπάγεται ότι αυτό που εδώ και δεκαετίες φώναζε ο αείμνηστος Γιάννης Φουράκης, ότι δηλ. η Ομάδα Έψιλον ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ, δεν απέχει και πολύ απ’ την πραγματικότητα! Πόσο μάλλον που η πατρίδα αναμένει Εκείνον που Πρέπει, που την πιο κρίσιμη ώρα θα ξεπροβάλλει εντυπωσιακά και θα πει με φωνή στεντόρεια:
<< Δεν αναγνωρίζω κανέναν θεσμό, διότι ο μόνος θεσμός είναι ο Λαός! Και Εγώ είμαι η αντανάκλαση του Λαού μέσα στον καθρέφτη!.. >>
Επίσης έχουν δώσει και κάποια στοιχεία για την διατροφή των αρχαίων Ελλήνων λένε κάποιοι άλλοι η Ομάδα << Ε >> όπως του Γ. Γ. ΑΫΦΑΝΤΗΣ << Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ >> ΣΣ. 443-451. << Ζειά. Η “απαγορευμένη” τροφή των αρχαίων Ελλήνων >>:
Ομάδα επιστημόνων έφθασε εις τήν Θεσσαλονίκην, όπου εύρισκες τότε ανθρώπους από όλες τις φυλές. Ήρεύνησε προσε­κτικά και έδημοσίευσε το 1922 το πρώτο σύγγραμμα διά τις ομάδες αίματος και τις ιδιαιτερότητες εκάστης. Οι Έλληνες είναι κατά πλει­οψηφία “0″ ομάδος και οι υπόλοιποι “Α” ομάδος, οι Χάζαροι είναι “Β” ομάδος κ.λπ.
Αρχάς του 1923 στέλνουν εις τήν Θεσσαλονίκη ένα ζευγάρι ιατρών διά να εξετάσει τήν διατροφήν των….. Ελλήνων, επηρε­ασμένη από τον Ιπποκράτη, ό όποιος έλεγε εις τους ασθενείς “φάρ­μακο σου είναι ή τροφή σου”. Άρα αυτοί έσκέφθησαν, έχει καθιερώ­σει εις τον Έλληνα υγιεινή διατροφή, ποια είναι όμως ή βασική τροφή; Οί ερευνηταί κατέληξαν, σύντομα, ότι βασική τροφή τών Ελλήνων είναι τό ψωμί. Τό ψωμί όμως τών Ελλήνων ήταν από Ζειά και όχι άπό σιτάρι
. Είς τά χημικά εργαστήρια συνέκριναν γρήγορα αλεύρι άπό Ζειά και Σιτάρι καί μέχρι τό 1926 διαπιστώνουν ότι: Είς τόν εγκέφαλο του ανθρώπου υπάρχει ένας αδένας μεγέθους διδράχμου τόν όποιον ονόμασαν “Αμυγδαλή” ή “Αμύγδαλα”. Αυτός ό άδέν δημιουργεί τήν μνήμην καί τήν φαντασίαν είς τους ανθρώπους με 300 διαφορετικές πρωτεΐνες (Αμινοξέα). Αυτές οί πρωτεΐνες διά νά συνδεθούν μεταξύ των καί νά δημιουργήσουν τά συμπλέγματα της μνήμης καί νά διατηρηθούν αυτά είς τόν χρόνον, χρειάζονται μίαν δύναμιν, μίαν κόλλα, διά νά κολλήσουν (λεπτομέρειες περί μνήμης είς τό “Αφύπνισις”). Αυτήν τήν κόλλα τήν προσφέρουν οί τροφές μας καί τήν ονομάζουμε πρωτεΐνη στηρίξεως, πού σημαίνει συγκόλλησις καί σταθεροποίησις τής μνήμης. Τό ψωμί πού τρώμε άπό τό Σιτάρι έχει τελείως διαφορετικές πρωτεΐνες στηρίξεως άπό τό ψωμί άπό τη Ζειά. Εδώ ακριβώς έγκειται καί ή διαφορά τους.
Είς τό Σιτάρι υπάρχει άφθονη ή γλουτένη. Ή γλουτένη είναι μία ισχυρή κόλλα καί χρησιμοποιείται ώς φυσική κόλλα ύπό τών ανθρώπων στην καθημερινή ζωή των. Ή γλουτένη όμως ώς πρωτεΐνη – στη­ρίξεως- (συγκόλλησις) τών πρωτεϊνών του εγκεφάλου διά τήν δημιουργίαν τής μνήμης είναι καλή μέν, διότι δημιουργεί ίσχυράν μνήμην, αλλά περιορισμένην, διότι συγκολλά περισσότερες πρωτεΐνες των απαιτουμένων και περιορίζει τό απόθεμα αυτών. Αποτέλεσμα είναι να περιορίζει την μνήμην εις πολύ λίγες εικόνες. Έτσι καταστρέφει τήν φαντασίαν και τό δημιουργικό πνεύμα. Είναι δε εγκληματική, διότι έμμεσα καταστρέφει τήν ύγείαν και τό πνεύμα, τήν πρόοδον και τον πολιτισμόν του ανθρώπου. Ή γλουτένη του σιταριού καταστρέφει τήν ύγείαν, τό πνεύμα, τήν μεγαλοφυίαν, τον πολιτισμόν της άνθρωπότητος, διότι ώς ισχυρή κόλλα έπικολλάται εις τά τοιχώματα όλων τών αγγείων πού διέρχε­ται, πεπτικούς σωλήνες, έντερα, φλέβες, αρτηρίες κ.λπ. Ένεκα τούτου παρακωλύει τήν σωστήν πέψιν, κενώσεις και κυκλοφοριαν του αίματος, μέ τις αντίστοιχες επιβαρύνσεις είς τήν ύγείαν. Είς τόν εγκέφαλον ώς πρωτεΐνη στηρίξεως κολλά ισχυρά τις πρωτεΐνες τής μνήμης μέ αποτέλεσμα, ότι παραστάσεις και ιδέες έβίωσεν τό παιδί είς τήν ήλικίαν 3-7 ετών, όσο λανθασμένες καί άν είναι, όσο πιό δυνατές και ξεκάθαρες αποδείξεις περί πλάνης του και άν του παρουσιάσεις αργότερα, δεν πρόκειται ώς ενήλικας νά άπορρίψη τις αποθηκευμένες μνήμες και δοξασίες του περί θεού, πολιτικής, κ.λπ.
Δι’ αυτό ακριβώς οί θρησκείες, οι Δικτάτορες, οι έξουσιασταί μας μέ διάφορα τεχνάσματα καί ωραία λόγια προσπαθούν νά ποδηγετήσουν τά παιδιά άπό μικρή ηλικία και έσοφίστηκαν τά κατηχητικά, τις πολιτικές νεολαίες. Οί Δικτάτορες καί οί Τραπεζίτες είσήγαγον τήν πολιτικήν είς τά σχολεία μέ πρόφασιν, δήθεν, τήν προπαρασκευήν ενήμερων πολιτών, ενώ στην ουσία εκπαιδεύουν τυφλούς δούλους του τραπεζικού συστήματος.Όποιος από εσάς πιστεύει είς τήν ανεξάρτητον σκέψιν τών ανθρώπων, ας άγωνισθή διά τήν κατάργησιν του συνδικαλισμού είς όλα τά σχολεία, πλην πανεπιστημίων.
Επομένως ή γλουτένη του σιταριού είναι καί ή τροχοπέδη τής εξελίξεως καί του πολιτισμού. Ταυτοχρόνως, τροχοπεδεί και τήν έλευθέραν σκέψιν καί πνευματικήν άνοδον του άνθρωπου και τόν καθιστά δούλον του ιερατείου, του κατεστημένου, διότι αγωνίζεται και θυσιάζεται δια αξίες πού του ενέπνευσαν τά οργανωμένα συμφέ­ροντα και όχι ή φύσις. Είναι όλοι οι αγώνες του εναντίον των φυσικών νόμων.Αντίθετα ή πρωτεΐνη στηρίξεως της Ζειά (πληθυντικός Ζειαΐ) δια­σπάται από τά ένζυμα και αφομοιώνεται σάν καλή τροφή άπό τόν οργανισμό.Αυτό τό χαρακτηριστικό της την κάνει πολύτιμη εις τόν ανθρώπινο οργανισμό. Διότι ενώ χρησιμεύει ώς πρωτεΐνη “στηρίξεως” (συγκόλλησις – σταθεροποίησις) εις τις πρωτείνες μνήμης του εγκεφάλου, δεν μπλοκάρει αυτόν, δέν δημιουργεί σταθερές και άναλοίωτες ενώ­σεις σάν βαρύδια στον έγκέφαλον, ώς ή γλουτένη του σιταριού, και αφήνει τόν εγκέφαλο νά λειτουργή ελεύθερα νά συλλαμβάνη, νά σκέπτεται νέες ιδέες, δοξασίες, νά δημιουργεί όνειρα, φαντασία, επιστήμη, κ.λπ.
Οί αρχαίοι Έλληνες τό εγνώριζαν πολύ καλά αυτό, δι’ αυτό εκτρέφοντο μόνο μέ Ζειά εγνώριζαν ότι ή Ζειά τρέφει τό πνεύμα. Αυτό μας τό λέει ό Αισχύλος εις τό ύμνον του προς τήν Δήμητρα:
“Δήμητερ ή θρέψασα τήν έμήν φρένα είναι με άξιον τών σων μυστηρίων”(Αισχύλος)
Επίσης δέν φράσσει τά αγγεία πού διέρχεται, φλέβες, αρτηρίες, κ.λπ. Δέν παρουσιάζει τις πολλές ασθένειες πού παρουσιάζει ή γλουτένη.Έπί πλέον ή Ζειά περιέχει άφθονα βιταμίνη Ο και πολλά ιχνοστοι­χεία πού χρειάζεται ό οργανισμός μας, συν τό άμινοξύ “Λυσίνη” τό πολυτιμωτατο συστατικον δια τόν οργανισμό μας, πού σήμερα οί άνθρωποι τό αγοράζουμε πανάκριβα ώς συμπλήρωμα τής διατροφής μας, ένώ θά τό είχαμε άπό τό ψωμί της Ζειάς δωρεάν.
Η Ζειά: 1.- Βοηθάει στην άπορρόφησιν τών θρεπτικών συστατικών (ca, mg) κ.ά.2.- Καταστέλλει τις φλεγμονές πού χρονίζουν στον οργανισμό καίκαταστρέφουν τα υγιή κύτταρα. 3.- Καταστέλλει τα ένζυμα του καρκινικού κυττάρου (εμποδίζει τήνανάπτυξιν και μετάστασιν του καρκίνου). 4.- Περιέχει τό βασικό αμινοξύ Λυσίνη (Lycin) πού ενισχύει τόανοσοποιητικό σύστημα και είναι τό βασικό στοιχείο στηνβιοχημική λειτουργία του εγκεφάλου.Έκτος των ανωτέρω τά άρτοπαρασκευάσματα άπό αλεύρι Ζειάς είναι εύγεστα καί άσυγκρίτως νοστιμότερα άπό τά αντίστοιχα μέ αλεύρι σιταριού. Έάν δέ φάτε ψωμί ή μακαρόνια άπό Ζειά θά ερωτήσετε, τον κρέμασαν οι Έλληνες αυτόν που τους έστέρησε αυτήν τήν ασύγκριτη άπόλαυσιν;
Θά πάρετε τήν άπάντησιν ότι, του στή­νουν συνεχώς ανδριάντες σέ πλατείες, στην Βουλή, και δίδουν τό όνομα του στις λεωφόρους γιά νά μην τό ξεχάσουν ποτέ. Καί τότε θά διερωτηθήτε, τί φταίει; Νά φταίει άραγε ή μεγάλη πανουργία καί εμπειρία των κοσμοκρατόρων μόνον, ή μήπως ή δουλικότης των μωροφιλόδοξων και λοιπών οργανωμένων στις μυστικές εταιρείες των; Νομίζω πώς όλα αυτά δέν θά ήσαν αρκετά νά τυφλώσουν τον λαό μας καί δέν θά έπετύγχανον, έάν δέν υπήρχε τό ακαλλιέργητο, τό πρωτόγονο ΕΓΩ του, τό όποιο αντιδρά σκληρά καί δέν δέχεται τό αντίθετο, όσο καθαρά καί άν απόδειξης τήν πλάνην του.Μέ τό ακαλλιέργητο ΕΓΩ δέν δύναται νά παραδεχθή ότι οί γονείς του έπλανήθησαν, διότι τότε αισθάνεται ότι μειώνεται ή προσωπικότης του καί τό κύρος του, ένώ τό καλλιεργημένο ΕΓΩ, όταν πεισθή ότι έπλανήθη τό παραδέχεται αμέσως μέ ψηλά τό κεφάλι καί υπερή­φανα, διότι έτσι νοιώθει ότι είναι ισχυρό, επειδή επεβλήθη τών ενστί­κτων καί τής μικροπρέπειας.
Ερευνώντας ή επιτροπή, πού αναφέραμε πιό πάνω, τό διαιτολόγιο τών αρχαίων Ελλήνων έμεινε έκπληκτος. Οί αρχαίοι δεν έτρωγαν ψωμί άπό σιτάρι. Τό σιτάρι τό είχαν ώς τροφή τών ζώων καί τό (ονό­μαζαν πυρρό. Έτρωγαν μόνον ψωμί άπό Ζειά ή Κριθάρι καί έν ανάγκη μόνον από κριθάρι ανάμεικτο με Σιτάρι. Ό Μέγας Αλέξανδρος έτρε­φε την στρατιάν του μόνο μέ Ζειά, διά νά είναι οι άνδρες του υγιείς και πνευματικά ανεπτυγμένοι. Αν οι αρχαίοι Έλληνες έτρωγαν ψωμί άπό σιτάρι δέν θά είχαν τόσο ύψηλήν πνευματικήν άνάπτυξιν.
Μόλις οι κοσμοκράτορες διάβασαν αυτήν τήν έκθεσιν τής επι­τροπής, δίδουν εντολή το 1928 νά αναιρεθή αμέσως ή καλλιέργεια Ζειά στην Ελλάδα, και μόνον στην Ελλάδα. Διά νά μειώσουν μέ το σιτάρι τήν πνευματικήν άνάπτυξιν των Ελλήνων, μειώνοντας τήν άντίληψίν τους και οργανώνοντας ταπεινήν έκπαίδευσιν των παιδιών τους καί διδάσκοντας τις πολιτικές τους εις τά σχολεία και πολιτικοποιούντες τα εις τά κόμματα που αυτοί ελέγχουν απόλυτα, για νά ποδηγετήσουν πλήρως εις πρώτον χρόνον τους Έλληνας. Ενώ τώρα αναμειγνύοντας τους μέ αλλοδαπούς, θέλουν νά τους εξαφανί­σουν τελείως. Ναι άλλα πώς θά τό επιτύχουν αυτό;
Αμέσως δίδουν έντολήν είς τόν τέκνον των τον Βενιζέλο νά έπιστρέψη στην Ελλάδα καί νά εξαφάνιση τήν Ζειά. Οπότε βλέπουμε τόν Βενιζέλο νά έπιστρέφη στην Ελλάδα μετά άπό 8 χρόνια αυτοε­ξορίας του, νά άνασκουμπώνεται και νά ορμά σάν λέων κατά τής Ζειάς. Μέσα σέ 60 χρόνια μόνον ήλλοίωσαν τήν πνευματικήν ύπεροχήν του σκέπτεσθαι τών Ελλήνων, τους έκαναν αδιάφορους, άβουλους, μέ μετρίαν αντίληψιν και φιλάσθενους καί τώρα μέ τους αλλοδαπούς επιδιώκουν τόν πλήρη εξαφανισμό τής φυλής των, ένώ συγχρόνως ξοδεύουν δισεκατομμύρια δολλάρια οι φιλεύσπλαχνοι διά νά μην εξαφανισθούν οί οχιές, κόμπρες, πάντα καί άλλα ζώα καί ερπετά.
Όλα τά ανωτέρω περί Ζειά, γλουτένης καί σωστής διατροφής μέ λεπτομέρειες καί τάς παραμέτρους όλων αυτών καί τήν ύγιεινήν θά τά βρήτε είς τά εμπνευσμένα καί καλομελετημένα βιβλία “Τό Όλον” καί τό << ΌΛ-ΟΝ >> Ένα βιβλίο γιά τήν “ΊΑΣΗ”, του πρωτοποριακού μελετητή Μιχάλη Γρηγορίου..
Προς τό τέλος του 1928 ό “Εθνάρχης” μας Βενιζέλος, προφανώς μετά άπό κάποια εντολή, μέ της Αμύνης τά Παιδιά, τυφλά εις τον νουν καί την κρίσιν, και διψασμένα τό πώς νά ευχαριστήσουν καλλί­τερα τόν άρχηγόν των έκήρυξαν τόν πόλεμον κατά της Ζειάς καί, έφορμήσαντες ακαταμάχητοι, ένίκησαν νίκην λαμπράν και εις βραχύτατον χρόνον 4 ετών δεν υπήρχε εις την Ελλάδα ούτε ένα σπυρί Ζειάς γιά σπόρο.Είπαν εις τόν λαό ότι ή Ζειά είναι ζωοτροφή, δι’ αυτό τά λεξικά την γράφουν έκτοτε ζωοτροφή και ότι είναι βλαβερή στην υγεία. Αυτό τό πρόβαλαν έντονα τά ΜΜΕ καί σέ 4 χρόνια έξηφανίσθη η Ζειά.
Όλοι οί Έλληνες εγκατέλειψαν τήν Ζειά μόνον ένας άπό όλους κράτησε σπόρο Ζειάς. Καί σήμερα 2010 καλλιεργεί Ζειά μόνον ένας ό Γ.Α. είς ένα χωριό καί κατασκευάζει μακαρόνια άπό αλεύρι Ζειάς, τά όποια είναι υπερβολικά νοστιμότερα άπό τά μακαρόνια του σίτου .Τήν έπιθεσίν του κατά τής Ζειάς ό “εθνάρχης” μας τήν ήρχισε μέ τήν αθρόα εισαγωγήν αλεύρων σίτου ύπό τών φίλων του. Οί φίλοι του έγιναν πάμπλουτοι καί έξέσπασε τότε τό μέγα διά τήν έποχήν και γνωστό ώς “Σκάνδαλο τών αλεύρων”. Μέσα είς 4 χρόνια οί Έλλη­νες είχαν ξεχάσει τήν Ζειά τελείως καί οί φίλοι του Βενιζέλου έγιναν δισεκατομμυριούχοι άπό τήν εισαγωγή τών αλεύρων του σίτου.”Αν σήμερα θελήσετε νά επαναλάβετε αυτό γιά τό σιτάρι ή κριθάρι ή κάτι άλλο, δέν θά τό πετύχετε ούτε σέ 50 χρόνια. Τόσο πολύ είχε τυφλώσει καί πειθαρχήσει ό Βενιζέλος τους οπαδούς του.
Αυτό βέβαια είναι εχθρική ψυχολογία. Θέλουν τους οπαδούς τους τελείως τυφλούς στην σκέψιν καί δούλους. Καί δέν ήρκέσθη μόνον είς τήν έξαφάνισιν του σπόρου ό “εθνάρχης” μας, επέτυχε νά σβήση τήν Ζειά από τήν μνήμην καί τήν γλώσσαν τών Ελλήνων. Αυτό θά πή τέλειον έγκλημα.
Αποδείξεις: Εσείς έγνωρίζατε τήν λέξιν Ζειά πριν λίγα χρόνια, όταν ήρχισε νά προβάλεται άπό εμάς στά κανάλια; Εύρήκατε τήν λέξιν σέ λεξικό πού συντάχθηκε μετά τό 1930; Δεν θά τήν εύρητε, μήν ψάχνετε. Άλλα και αν κάπου τήν εύρητε, θά τήν έξηγεί ώς ζωοτροφή… Μόνον εις τυχόν ανατυπωθέντα παλαιά λεξικά θά τήν εύρητε, ή εις τό των Άγγλων “LINDELL SCΟΤΤ”, τό όποιον δέν τήν εξηγεί σωστά.Εις τό “ΗΛΙΟΣ” πού είναι πιο ενήμερο και σοβαρό λεξικό γράφει: Ζειά ή Ζέα… τήν Ζέαν τήν μάϊδα πού είναι ό γνωστός αραβόσιτος και κοινώς αραποσίτι”. Αραβόσιτος όμως είναι κοινώς τό Καλαμπόκι. Ή Ζειά όμως ώς φυτό είναι κάτι σάν σιτάρι και κριθάρι, δέν έχει καμμία σχέσιν στην όψιν μέ τό καλαμπόκι, άλλα και τό σπυρί του είναι ώς του σιταριού πιό πεπλατυσμένο καί χονδρό.
Ή Ζειά μέ τον Σΐτον είναι όπως ή Νερατζιά μέ τήν πορτοκαλιά. Αν άπό άπόστασιν 50-1ΟΟμ. κοιτάζεις τήν Νερατζιά είναι όμοια μέ τήν πορτοκαλιά. Καί τό νεράτζι μέ τό πορτοκάλι, ένώ έξωτερικώς είναι όμοια, εις τήν πραγματικότητα έχουν μεγάλες διαφορές εις τά συστατικά των. Αυτό ακριβώς συμβαίνει καί μέ τους σπόρους της Ζειας και του Σιταριού. Δέν θά έκανε ό Ι. Πασσάς αυτό τό λάθος, έάν δέν έξηφάνιζε και τήν βιβλιογραφία περί Ζειά ό “εθνάρχης” μας, όπως ό Σαούλ – Παύλος τήν βιβλιογραφία των αρχαίων Ελλήνων.
Εκεί όμως πού έμεινα εμβρόντητος είναι όταν διάβασα τήν “Οδύσσεια” ραψωδία δ (4)-603-604, τό αρχαίο: “Ω έν μέν λωτός πολύς, έν δέ κύπειρον πυροί τε ζειαί τε ίδ’ εύρυφυές κρίλευκον”. Ό Κ. Δούκας ερμηνεύει: “όπου υπάρχει τριφύλλι πολύ, καί κύπερι, καί σιτάρια καί ζωοτροφές κι εύρύφυτο κριθάρι λευκό”. Πώ! Πω!… Ό κ. Δούκας ό έκλεκτώτερος ερμηνευτής έκανε λάθος; Ένώ οί “Ελληνες χρησιμοποιούσαν πυρούς (σιτάρια) γιά ζωοτροφές καί τήν ζειά γιά ψωμί, ερμήνευσε τήν ζειά ώς ζωοτροφές, διότι ό Βενιζέλος είχε εξα­φανίσει από τήν βιβλιογραφίαν καί άπό τήν μνήμην τών Ελλήνων τήν ζειά ή ζέα.Τό δημητριακό Ζειά η φύσις τό έδώρισε είς τους λαούς του Αιγαίου. Αργότερα οί Έλληνες μετανάστες τό μετέφεραν καί είς άλλες χώρες. Τό σιτάρι ήτο φυσικό δημητριακό τών βορείων περιοχών. Οί Έλληνες τό έφεραν είς τήν Ελλάδα καί τό έκαλλιέργησαν ώς ζωοτροφή, αρκετά χρόνια πρό του Τρωικού Πολέμου, όταν ήρχισαν τό εμπόριο μέ τις βορεώς του Ευξείνου Πόντου χώρες.Οι Βόρειοι λαοί αντί χρημάτων, που δέν είχαν, έπλήρωναν τα είδη πού ήγόραζαν άπό τους Έλληνας έμπορους μέ σιτάρι και έτσι ήλθε εις την Ελλάδα τό σιτάρι.
Εις τό διαδίκτυο, έάν γράψετε τήν λέξιν “Ζειά”, θά εκπλαγείτε. Θά διαβάσετε πάρα πολλά, εις τήν παράγραφο “ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ” (ύμνοι Όρφέως, Ομηρικά έπη, Μύθοι), διαβάζουμε: «Ή πόλη τών Αθηνών ονομα­ζόταν και Ζείδωρος, διότι έπί του εδάφους της έκαλλιεργειτο έκτος άπό τήν έλαία και τό δημητριακό ζειά. Τό ζειά μέ τό ζήτα δηλώνει ζωή, μέ τό εψιλον γιώτα τήν μακρά πορεία και μέ τό άλφα που είναι τό πρώτο στοιχείο τό άριστον, τήν παρουσία του Αιθέρα (τό στοιχείο πού βρίσκεται παντού και δομεί τά πάντα είναι ό Αιθέρας), άρα ζειά σημαίνει μακροζωία».Τήν Ζειά φορτωεκφόρτωναν άπό ένα λιμάνι του Πειραιώς που έξ αυτής έλαβε τό όνομα Ζέα, και μέχρι σήμερα τό λιμάνι ονομάζεται Ζέα.Και τώρα πώς επεβλήθη ή ζειά νά ερμηνεύεται εις ορισμένα λεξικά ώς ζωοτροφή. Εις τό διαδίκτυο χειριζόμενοι τήν λέξιν “Ζειά” εις τήν ΙΛΙΑΔΑ – ραψωδία Ε, στίχοι 121-240 διαβάζουμε:
<< …παρά δέ σφίν έκάστω δίζυγες ίπποι έστάσι κρί λευκόν έρεπτόμενοι και όλύρας >> (195).
Πιό κάτω ό μετα­φραστής, ελαφρά τή συνειδήσει, ή καλοπληρωμένος μεταφράζει:
<< …εις κάθε αμάξι είναι σιμά ζευγαρωτά πουλάρια, στέκουν και τρώγουν τήν ζειά και τό λευκό κριθάρι >>.
Έδώ δολοφονείται ή Ζειά, διότι ό μεταφραστής, μεταφράζει τήν ζωοτροφή “όλύρας” εις “ζειά”. Οι μεταγενέστεροι αντιγράφουν από αυτό ζειά = όλύρας = ζωοτροφή, ένώ ό Όμηρος εγνώριζε και τά δύο, ζειά και όλύρας, και έγραφε πάντα τό ορθόν, αυτό που ήθελε και έπρεπε νά διδάξη. Έδώ γράφει σαφώς:
<< κρι λευκόν έρεπτόμενοι και όλύρας >>.
Όχι ζειά, όπως ελαφρά τήν συνείδησιν και βαρυτάτην άγνοια γράφουν οι μεταφρασταί.
Από τις έρευνες που έκανα, κατέληξα ότι όλύρα ώνόμαζαν τόν σημερινόν “Οροβον κοινώς ρόβην ή τό ρόβι. Πρόκειται διά τήν πιό δυνατή και αγαπητή εις τά ζώα τροφή. Ομοιάζει μέ τό βίκο (άγριαρακά). Είναι ή πιό θρεπτική τροφή τών ζώων, άλλα είναι βλαβερή διά τόν άνθρωπον. Ή όλύρα εκαλλιεργείτο από αρχαιοτάτων χρόνων εις την Ελλάδα ως ζωοτροφή. Ήτο μεσογειακό φυτό (Λεξικό “ΗΛΙΟΣ”, λήμμα Όροβος). Είναι λογικόν νά κατάληξη μέ τόν χρόνο ή όλύρα εις όροβο. Εις τό λεξικό “LINDELL SCΟΤΤ” θά τήν βρήτε ώς Σίκαλιν η Αγριοσίκαλιν, αυτήν τήν σύγχυσιν έκαλλιέργησαν οι φιλέλληνες… διά νά ξεχά­σουμε τήν Ζειά.Ή Ζειά καλλιεργείται σήμερα εις πολλές χώρες τής Ευρώπης και εις τόν Καναδά εις μεγάλην εκτασιν, φέρει δέ όνομα ανάλογο τής γλώσσης έκαστης χώρας. Οι Ιταλοί τήν ονομάζουν Faro, οί Γερμανοί Dingel, κ.τ.λ. Οί Έλληνες εισάγουμε σήμερα αλεύρι Ζειά άπό τήν Γερμανία μέ τό όνομα Ντίνγκελ, ώς μή περιέχον γλουτένη, αντί 6,45 Εύρώ, ήτοι τό αγοράζουμε Δέκα φορές άκριβώτερα άπό τό σιταρένιο.
Ας δούμε έναν από τους αρχαίους πολιτισμούς όπου πιστεύουν πολλοί ότι είχαν να κάνουν με την ομάδα << Ε >> όπου και εξαφανιστήκαν τελείως ξαφνικά από την γη όπου και παραμένει ένα μέγα μυστήριο το πως:
Η λέξη “ΑΝΑΣΑΖΙ” σημαίνει στην γλώσσα των Ναβάχο “ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ” .Σήμερα οι Χόπι είναι οι κάτοικοι των περιοχών των << Ανασάζι >> που εθνικά και πολιτιστικά διαφέρουν από τους άλλους ινδιάνους γείτονές τους. Οι Ανασάζι έχτισαν ακροπόλεις και φρούρια όμοια με εκείνα των Μυκηναίων , κατασκεύασαν δρόμους , αμφιθέατρα και αρδευτικά έργα. Έκαναν ηλιακές παρατηρήσεις και κατασκεύαζαν πήλινα αγγεία και σκεύη παρεμφερή προς εκείνα της Ελληνικής γεωμετρικής περιόδου.
Τα σύμβολα και σχέδια των Ανασάζι που είναι σκαλισμένα πάνω σε πέτρες , τα κεραμικά σχέδια και ιδιαίτερα οι μύθοι που διασώζουν οι Χόπι , φωτίζουν αυτά που για τους << ειδικούς >> φαντάζουν σαν “άλυτα μυστήρια”. Ο Γάλλος συγγραφέας Pierre Honnore παρατηρεί ότι “η γραφή των Μάγια είναι εντελώς όμοια με την Μινωική γραμμική Α’ . Πιθάρι Κρητικής προέλευσης που βρέθηκε στο Μπίμινι δημιουργεί ένα αναπάντεχο δήθεν «αίνιγμα». Χάλκινοι διπλοί Κρητικοί πελέκεις βρέθηκαν στο Ουισκόνσιν και το Οχάϊο των ΗΠΑ. (Τι μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά;)
Επιστρέφοντας στους Ανασάζι ,συναντάμε τα γνωστά Ελληνικά σύμβολα ( σπειροειδής κυματοειδής κύκλος , μαίανδρος οφιοειδής , μέδουσα κλπ) , τα οποία βρίσκουμε παντού στην Εσπερία (Εσπερία = η χώρα που βρίσκεται εκεί που δύει ο ήλιος ).
Τελειώνοντας να προσθέσουμε ότι στους μύθους των Χόπι συναντάμε πολλές ομοιότητες με τους αρχαιοελληνικούς μύθους .
AGGEIA ANASAZI
Πάνω : Αγγεία των Ανασάζι διακοσμημένα με Ελληνικά σύμβολα
Κάτω : Πέτρινη επιγραφή που βρέθηκε στο Kensigton της Μινεσότα
το 1898 με Ελληνικά γράμματα . Πηγή (όπως και του δίπλα κειμένου)
περιοδικό “ΔΑΥΛΟΣ” τεύχος 172 σελ.10399
Θα επανέλθω με το ζήτημα της ομάδας << Ε >> και με άλλα στοιχεία, τώρα ποιος λέει αλήθεια από όλους αυτό είναι στην κρίση την δικιά σας. Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι πάντα καλά και να θυμάστε.
Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει ότι αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!
INVISIBLE LYCANS TEAM!!!


AGGEIA ANASAZI
Πάνω : Αγγεία των Ανασάζι διακοσμημένα με Ελληνικά σύμβολα
Κάτω : Πέτρινη επιγραφή που βρέθηκε στο Kensigton της Μινεσότα
το 1898 με Ελληνικά γράμματα . Πηγή (όπως και του δίπλα κειμένου)
περιοδικό “ΔΑΥΛΟΣ” τεύχος 172 σελ.10399
Θα επανέλθω με το ζήτημα της ομάδας << Ε >> και με άλλα στοιχεία, τώρα ποιος λέει αλήθεια από όλους αυτό είναι στην κρίση την δικιά σας. Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι πάντα καλά και να θυμάστε.
Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει ότι αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!
INVISIBLE LYCANS TEAM!!!
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα