Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Ποια είναι η καλύτερη δίαιτα για να χάσετε βάρος;




Το υπερβολικό βάρος σώματος είναι σοβαρό πρόβλημα που απασχολεί πολλούς, για λόγους που έχουν σχέση με την υγεία και την εμφάνιση τους. Οι προσπάθειες που γίνονται για απώλεια περιττών κιλών, μπορούν να πάρουν πολλές μορφές. Επιστρατεύονται διάφορα μέσα, από προγράμματα δίαιτας μέχρι ειδικά σκευάσματα διατροφής.
Το ερώτημα που τίθεται πολύ συχνά είναι, ποια μέθοδος και ποια δίαιτα αποτελούν τον καλύτερο τρόπο απαλλαγής από τα περιττά κιλά;  Η απάντηση είναι πολύ σημαντική, αν λάβει κανείς υπ' όψη την πληθώρα των προτάσεων που υπάρχουν, τη μεγάλη ποικιλία προϊόντων που προσφέρονται και σίγουρα το σοβαρό οικονομικό κόστος που συνοδεύει τέτοιες αποφάσεις.
Ακόμη ένα στοιχείο που δεν πρέπει να μας διαφεύγει για την τελική απόφαση, είναι κατά πόσο ο τρόπος που θα διαλέξουμε, θα μας επιτρέψει να διατηρήσουμε μακροχρόνια, το νέο μειωμένο βάρος σώματος που με κόπους στερήσεις και έξοδα θα καταφέρουμε να πετύχουμε. Σύμφωνα με έρευνες οι δίαιτες που φαίνεται να έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα είναι αυτές που ανταποκρίνονται και ταιριάζουν στις προσωπικές ανάγκες και προτιμήσεις του κάθε ατόμου.

Η συμμετοχή σε ακριβά προγράμματα, η κατανάλωση ειδικών τροφίμων ή συμπληρωμάτων διατροφής που διαφημίζονται ότι προκαλούν απώλεια βάρους δεν είναι πάντοτε αποτελεσματικές. Στην πράξη πολύ λίγα άτομα χάνουν βάρος και διατηρούν το νέο μειωμένο βάρος τους με τον τρόπο αυτό. Ο σημαντικότερος κοινός παράγοντας που συμβάλλει στην απώλεια περιττών κιλών και στη διατήρηση του μειωμένου βάρους, είναι  προσωπική θέληση και η τακτική  σωματική άσκηση.
Εφαρμόζονται τόσο στην καθημερινή ζωή όσο και όταν αποφασίσουμε να διώξουμε το ανεπιθύμητο και νοσηρό βάρος:
Το φαγητό να περιέχει πολλές φυτικές ίνες, δημητριακά ολικής αλέσεως και λιγότερο άσπρο ψωμί, ζάχαρη και ζυμαρικά.
Να τρώμε αρκετές πρωτεΐνες διότι αυτές μειώνουν την πείνα.
Τα φρούτα και λαχανικά είναι πλούσια σε νερό, δημιουργούν το αίσθημα της πληρότητας που μας αποτρέπει από του να τρώμε πολύ. Δεν πρέπει να αφαιρέσουμε όλες τις λιπαρές ουσίες από τη διατροφή μας.
Οι λιπαρές ουσίες που περιέχονται μέσα στους ξηρούς καρπούς, στις ελιές, στα αβοκάντο, στο ψάρι είναι ωφέλιμες, βοηθούν την καρδία, τα αγγεία και τον εγκέφαλο.
Είναι πολύ σημαντικό για την επιτυχία οποιασδήποτε προσπάθειας απώλειας περιττού βάρους, να υπάρχει συνέπεια, μέτρο, υπομονή και επιμονή.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα