Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Τι Ο Γιατρός Σας Δεν Θα Σας Πει Για Την Υψηλή Αρτηριακή Πίεση!

 

Δεδομένου ότι η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι τόσο κοινή - επηρεάζει 1 στους 3 Αμερικανούς - θα νομίζετε ότι οι γιατροί θα έχουν αλάνθαστους τρόπους όσον αφορά τη διάγνωση και τη θεραπεία της.

 Δεν είναι έτσι όμως, λέει ο Samuel J. Mann, MD, γνωστός διεθνώς  ως ειδικός στην υπέρταση, από τη  Νέα Υόρκη-Presbyterian Hospital / Weill Cornell Medical Center και καθηγητής της κλινικής ιατρικής στο Ιατρικό Κολλέγιο του Weill Cornell.

 Στο νέο του βιβλίο, - Η Υπέρταση και εσείς: Παλιά φάρμακα, νέα φάρμακα και τα κατάλληλα φάρμακα για την υψηλή αρτηριακή πίεση, ο Δρ Mann αποκαλύπτει πώς η υπέρταση είναι συχνά μη σωστά διαγνωσμένη και κακοδιαχειρίσημη.

 Ανάμεσα στα ανησυχητικά συμπεράσματα του:


 Η Λανθασμένη μέτρηση είναι εξαιρετικά κοινή. Ανακριβώς υψηλές μετρήσεις στο γραφείο του γιατρού και στα σπίτια των ασθενών μπορούν να οδηγήσουν σε λανθασμένη διάγνωση της υπέρτασης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη θεραπεία των ανθρώπων που δεν την χρειάζονται.

Τα Νεότερης γενιάς φάρμακα δεν είναι πάντα τα καλύτερα φάρμακα. Καθώς τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας έχουν λήξει σε πολλά ασφαλή και αποτελεσματικά παλαιότερα φάρμακα, οι κατασκευαστές πιέζουν για νεότερες και πιο κερδοφόρες θεραπείες που μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες, όπως συντριπτική κούραση και ακόμη και γνωστική βλάβη.

 Η συνδυασμένη θεραπεία είναι συχνά άσκοπη. Αν ένα φάρμακο δεν παράγει αποτελέσματα, οι γιατροί έχουν την τάση να συσσωρεύουν περισσότερα φάρμακα. Από την στιγμή που διαφορετικοί ασθενείς  χρειάζονται διαφορετικά φάρμακα, γιατί να μην διακόψει απλά τα αναποτελεσματικά φάρμακα μέχρι να βρεθεί ένα αποτελεσματικό σχήμα;

 "Τα καλά νέα είναι ότι έχουμε πολλά φάρμακα που λειτουργούν," λέει ο Δρ Mann στο Newsmax Health. «Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, είμαστε σε θέση να θέσουμε την αρτηριακή πίεση υπό έλεγχο χωρίς παρενέργειες."

 Λάθος μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης. Ο Δρ Mann λέει ότι οι γιατροί και οι νοσηλευτές κάνουν συστηματικά λάθη κατά τη λήψη των μετρήσεων πίεσης του αίματος που μπορούν να προκαλέσουν ψευδώς υψηλές μετρήσεις.

 Πάρα πολύ-γρήγορη μέτρηση. Στο γραφείο του γιατρού ή στο σπίτι, θα πρέπει πάντα να καθόμαστε για τουλάχιστον πέντε λεπτά πριν από την λήψη της μέτρησης κάτι που επιτρέπει στην αρτηριακή σας πίεση να σταθεροποιηθεί σε κανονικά επίπεδα. Αν δεν το κάνετε, οι μετρήσεις μπορεί να είναι 10-20 mm υψηλότερες από ό, τι θα έπρεπε.

 Ομιλία κατά τη διάρκεια της μέτρησης. Κάντε ησυχία! Αν συζητάτε με το γιατρό ή τη νοσοκόμα σας κατά τη διάρκεια μιας μέτρησης, μπορεί να αυξήσει την μέτρηση σας κατά 20 mm.

Δεν λαμβάνεται υπόψιν η "white-coat hypertension". Περίπου το 20 τοις εκατό των ασθενών  βιώνουν αυτό το φαινόμενο, κατά το οποίο η μέτρηση της πίεσης τους είναι ασυνήθιστα υψηλή μόνο και μόνο επειδή βρίσκονται στο γραφείο ενός γιατρού. Επειδή αυτή η κατάσταση είναι τόσο κοινή, ο Δρ Mann συμβουλεύει τους περισσότερους ασθενείς να παρακολουθούν την αρτηριακή πίεση στο σπίτι τους.

 Από newsmaxhealth
Απόδοση Κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα