Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Χρήσιμες συμβουλές για τα επεισόδια πανικού

                                 

Τα επεισόδια πανικού μπορεί να προκαλούνται από πολλούς παράγοντες. Μια περίοδος σημαντικών πιέσεων, μια συγκέντρωση αγχογόνων καταστάσεων, σωματική ασθένεια, γρίπη ή κάποιος ιός, η γέννηση ενός παιδιού, το χασίς ή κάποια άλλη ουσία κ.λπ...

Σας έχει εξηγήσει ο γιατρός ακριβώς τι σας συμβαίνει όταν έχετε ένα επεισόδιο πανικού; Καταλαβαίνετε την «λειτουργία» τους την "δυναμική" τους; Εάν όχι,
χρειάζεται να μιλήσετε με το γιατρό σας το συντομότερο δυνατόν και να του ζητήσετε να σας ενημερώσει για τα επεισόδια πανικού που εσείς αντιμετωπίζετε.


Ανησυχείτε ότι ο γιατρός σας μπορεί να είχε κάνει ένα λάθος στη διάγνωση; Οι περισσότεροι άνθρωποι με διαταραχή πανικού ανησυχούν για αυτό. Εάν ανησυχείτε, τότε μιλήστε με το γιατρό σας και πέστε του ότι ανησυχείτε μήπως κάτι δεν έχει ληφθεί υπόψιν.
Μπορείτε να αναζητήσετε μια δεύτερη ιατρική άποψη εάν επιθυμείτε. Αυτή είναι μια συμβουλή που απευθύνεται σε όσους δυσκολεύονται να δεχτούν την διάγνωσή που τους έχει γίνει.

Μόλις βεβαιωθείτε, είτε από το γιατρό σας είτε από μια δεύτερη γνώμη κάποιου ειδικού, ότι αυτό που σας συμβαίνει αφορά επεισόδια πανικού, πρέπει να το πιστέψετε και να το δεχτείτε. Εάν συνεχίζετε να μην δέχεστε την διάγνωση, ο φόβος σας ότι το πρόβλημα μπορεί να αφοράς κάτι άλλο, είναι δυνατόν να επιδεινώσει την εξέλιξη μιας αγχώδους διαταραχής.


Διαβάστε όσο περισσότερες πληροφορίες μπορείτε για τα επεισόδια πανικού και την διαταραχή πανικού και ενημερωθείτε. Η γνώση και η κατανόηση της εμπειρίας σας είναι σημαντικές. Η γνώση είναι δύναμη...δύναμη για να αντιμετωπίσετε τα επεισόδια πανικού και οποιαδήποτε αγχος που μπορεί να αναπτύσσεται.

Αν σας συνταγογραφήσουν ηρεμιστικά εξασφαλίστε ότι θα τα παίρνετε μόνο για 2 - 4 εβδομάδες καθώς μπορούν να είναι εθιστικά. Σταματήστε τα μόνο υπό ιατρική επίβλεψη. Υπάρχουν συνθήκες κατα τις οποίες κάποιος χρειάζεται να πάρει φάρμακα και εάν αισθάνεστε ότι τα χρειάζεστε, τότε προσπαθήστε να μην επηρεαστείτε απο σκέψεις οτι ειστε «αποτυχημένοι» ή «αδύναμοι». Είναι πάρα πολλοί αυτοί που χρειάστηκε κάποια στιγμή της ζωής τους να πάρουν κάποια φάρμακα.


Θυμηθείτε η ψυχική υγεία σας είναι εξίσου σημαντική με τη σωματική σας υγεία. Μάθετε να λετε «όχι» σε άλλους ανθρώπους!

Προσπαθήστε να μην επηρεάζεστε από σκέψεις του είδους... «αυτός/ή είμαι εγώ ή εγώ δεν είμαι έτσι... 'Η εγώ είμαι ο δυνατός στην οικογένεια, πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό σε εμένα» .....Όλοι αυτό σκέφτονται!


Εάν σας το έχουν πει άλλοι άνθρωποι, μην επηρεαστείτε από τις παρατηρήσεις τους, " μην είσαι ανόητος, εσύ δεν είσαι τέτοιος/α!" Αυτό θα σας προσθέσει μόνο φόβο ..... Όλοι έχουν ακούσει κάτι τέτοιο!


Μην επηρεαστείτε από τις «κοινωνικές» αντιλήψεις που λένε ότι είστε "αδύνατο" άτομο. Δεν είστε . Στην πραγματικότητα το ότι είστε «ο /η δυνατός/ή στην οικογένεια»... (και γι΄ αυτό τον λόγο και όχι μόνο στην οικογένεια), έχει συμβάλλει στην ανάπτυξη τέτοιων επεισοδίων. Μερικές φορές απλώς είμαστε «πολύ δυνατοί» για να κάνουμε ό,τι είναι καλό για εμάς.

Μην φοβηθείτε να το φανερώσετε σε άλλους ανθρώπους. Προσπαθώντας να το κρύψετε, μπορεί να προσθέσετε περισσότερη πίεση και άγχος που μπορεί να σας κάνουν πιο ευάλωτους σε ενδεχόμενα επεισόδια. Θα δείτε ότι γνωρίζετε τουλάχιστον άλλους τρεις ανθρώπους που είχαν επεισόδια πανικού ή/και μια αγχώδη διαταραχή , οι οποίοι σας το κρύβουν επειδή ανησυχούν για αυτό που θα σκεφτείτε για αυτούς!


Όταν διαβάζετε σχετικά κείμενα σε βιβλία, άρθρα ή στο internet, μην φοβηθείτε αν αντιληφθείτε ότι υπάρχουν άνθρωποι που αντιμετωπίζουν ένα τέτοιο πρόβλημα για χρόνια. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα συμβεί το ίδιο και σε εσάς. Θυμηθείτε, ότι πολλοί άνθρωποι είχαν την διαταραχή για χρόνια πριν το εντοπίσουν ή/και δεν τους έχει προσφερθεί ποτέ κάποια θεραπεία.


Έχετε επίσης υπόψιν σας ότι άλλοι άνθρωποι μπορεί να έχουν και άλλα προβλήματα που δεν τα αναφέρουν και τα οποία ίσως επηρεάζουν την θεραπεία τους.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ μάθετε να μην φοβάστε τα ξαφνικά επεισόδια πανικού σας. Ναι μπορούν να είναι έντονα, ναι προκαλούν φόβο, αλλά δεν πρόκειται να σας βλάψουν. Είναι ο φόβος τους που δημιουργεί την ανάπτυξη της διαταραχής .


ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα