Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Reality Tunnels:ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


Reality Tunnels : Υπερβατικότητα
Το σπάσιμο κάθε δόγματος θα βοηθήσει στην υπερβατική συμπεριφορά της συνειδητότητας..
Μία πληροφορία που πέρασε στα ψιλά, και ίσως είναι πολύ σημαντικότερη από την έκταση που της δόθηκε στο διαδίκτυο, ήταν πως πλέον εκείνοι που δεν υιοθετούν κάποιο θρησκευτικό σύστημα είναι 3οι σε αριθμό παγκοσμίως, με ραγδαίως αυξανόμενο ρυθμό. Και προσπαθώντας να διαπιστώσουμε τις παρεμβάσεις που γίνονται υποσυνείδητα στο άτομο από τις πεποιθήσεις που ασπάζεται, και τις «κρυφές» οδηγίες του δόγματος που ακολουθεί, θα παρατηρήσουμε πως λειτουργεί ως δεσμά στην ελεύθερη σκέψη, και άρα στην πρόοδο της ανθρώπινης ύπαρξης, της υψηλής νόησης και της αναζήτησης!

 Όμως ίσως ακόμα και αν είμαστε δέσμιοι κάποιου δογματικού status που όσο και να το απορρίπτουμε επανέρχεται και μπλοκάρει κάθε νέα ιδέα, κάθε εξέλιξη, να υπάρχει μία διαδικασία που ακολουθώντας την θα απελευθερώσουμε το νου προς νέες κατευθύνσεις, νέες κοσμοθεωρίες! Εξαπλώνοντας αυτό το δίκτυο ελεύθερης αναζήτησης των φιλοσοφιών και των ιδεών θα έχουμε πραγματικά την δυνατότητα να στρέψουμε το συλλογικό ασυνείδητο προς την απαρχή μίας νέας Αναγέννησης. Πνευματικής, Νοητικής, Συνειδησιακής.
 Βοηθός σε αυτή την εξελιγκτική διαδικασία είναι όλες εκείνες οι θεωρίες που στρέφουν τον άνθρωπο προς αυτή την κατεύθυνση. Μία από αυτές είναι και η Τρανσουμανιστική Θεωρία των Reality Tunnels. Ας ρίξουμε μία ματιά..
 “Everyone Sits in the Prison of his own ideas…
 Το ανθρώπινο ον είναι μονάχα ένα μέρος από το σύνολο που αποκαλούμε σύμπαν, περιορισμένο σε σχέση με τον χώρο και τον χρόνο. Βιώνει τον εαυτό του, τις σκέψεις και τα συναισθήματά του ως κάτι ξέχωρο από τους υπόλοιπους, ως ένα είδος οπτικής ψευδαίσθησης της συνειδητότητάς του! Αυτή η ψευδαίσθηση είναι ένα είδος φυλακής για τον άνθρωπο, περιορίζοντάς τον και κρατώντας τον δέσμιο στις προσωπικές βλέψεις του και την επιρροή που ασκεί στα λιγοστά άτομα που τον περιβάλλουν.  Είναι καθήκον μας να απελευθερωθούμε από αυτή την φυλακή εξαπλώνοντας τον κύκλο σύγκρισης  και να αποδεχθούμε κάθε ζωντανό ον και την ολοκληρωτική ομορφιά της Φύσης.” Albert Einstein
 Reality Tunnel : Truth is the Eye of the Beholder…
 O Όρος Reality Tunnel ( Σύστημα πεποιθήσεων, ιδεολογία, κοσμολογικό μοντέλο κ.α) δημιουργήθηκε από τον Timothy Leary και διαδόθηκε από τον Robert Anton Wilson. Αναφέρεται στην ιδέα πως με μία σειρά υποσυνείδητων φίλτρων που σχηματίζονται από τις εμπειρίες και τις πεποιθήσεις ο κάθε ένας απο εμάς αντιλαμβάνεται τον ίδιο κόσμο διαφορετικά. Αυτό δεν σημαίνει αυτόματα πως δεν υπάρχει μία αντικειμενική αλήθεια του κόσμου, παρά μόνο πως η πρόσβασή μας σε αυτή την αλήθεια φιλτράρεται από τις αισθήσεις μας, τις εμπειρίες, την περιβάλλουσα κατάσταση, τις πεποιθήσεις και άλλους μη αντικειμενικούς παράγοντες. Ο προσωπικός κόσμος που απασχολεί τον κάθε ένα μας είναι το προσωπικό reality tunnel μας. Ο ίδιος όρος επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ομάδες ατόμων που τους ενώνει μία κοινή ζωή και κοινές πεποιθήσεις.
Η έννοια των Reality Tunnels συνδυάζεται με την επιστημονική Έννοια της επιβεβαίωσης σύμφωνα με την οποία τείνουμε να σημειώνουμε την σημασία των παρατηρήσεων που επιβεβαιώνουν τις πρότερες πεποιθήσεις μας, ενώ την ίδια στιγμή απορρίπτουμε φιλτράροντας η εκλογικεύοντας παρατηρήσεις που δεν ταιριάζουν σε αυτά που πιστεύουμε. Αυτό το παράδειγμα μας βοηθά να κατανοήσουμε πως τα reality tunnels είναι συνήθως αφανή στην συνείδηση. Και ενώ φαίνεται πως οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν την προσωπική κοσμοθεωρία τους ως την «μία και μοναδική αντικειμενική πραγματικότητα», ο R.A.Wilson επισημαίνει πως είναι μία καλλιτεχνική δημιουργία του ατόμου, είτε το άτομο το αντιλαμβάνεται,είτε όχι!
 Μέσω διαφόρων τεχνικών το άτομο μπορεί να διασπάσει τα παλιά reality tunnels και να ασπαστεί νέα αφαιρώντας τα παλιά φίλτρα αντικαθιστώντας τα με νέες προοπτικές της πραγματικότητας. Κάτι τέτοιο επιτυγχάνεται μέσα από διάφορες διαδικασίες επαναπρογραμματισμού χρησιμοποιώντας διαλογισμό, μεθόδους νευρό-γλωσσικού προγραμματισμού, ύπνωση κ.α. Έτσι θεωρούμε πως το reality tunnel του ατόμου μπορεί να εξαπλωθεί για να εκμεταλλευτεί το πλήρες εύρος των ανθρώπινων δυνατοτήτων και άρα το άτομο να βιώσει το σύνολο της αντικειμενικής πραγματικότητας.Tο Prometheus Rising του Wilson είναι εκτός άλλων ένας οδηγός αναζήτησης διαφόρων reality tunnel που «σπάει» το ήδη υπάρχον και ανοίγει το νου σε ένα νέο κόσμο.
 Το ιδανικότερο Reality Tunnel θα ήταν και το πλέον ανοιχτό. Μην πιστεύεις απόλυτα σε τίποτα, Αναζήτα τα πάντα. Αυτή ίσως θα ήταν η ιδανικη΄φιλοσοφία και άρα παραμένεις απελευθερωμένος στις νέες πεποιθήσεις, μακριά από δογματισμούς που φιλτράρουν ένα μεγάλο ποσοστό της πραγματικότητας. Τα Catmas, είναι σχετικές μετά-πεποιθήσεις, ή ευέλικτες προσωρινές απόψεις που μπορούν να παραμείνουν στην συνειδητότητα του ατόμου. Έτσι αποκτάμε έναν μεγαλύτερο «χάρτη» και μία ευρύτερη προοπτική. Ίσως θα μπορούσαμε να επιτύχουμε την μέγιστη πρόοδο αν προχωρούσαμε δίχως τα δογματικά συστήματα. Είτε  αυτό είναι ιδεολογικό, θρησκευτικό ή πολιτικό.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα