Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Σεισμός στην Τουρκία: Ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών δηλώνει ότι δεν είναι Τούρκος αλλά ...Αλβανός!!!

Φωτογραφία για Σεισμός στην Τουρκία: Ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών δηλώνει ότι δεν είναι Τούρκος αλλά ...Αλβανός!!!

Χακάν Σιουκιούρ "Ο Βασιλιάς", όπως τον αποκαλούσαν οι Τούρκοι φίλαθλοι. Τώρα έβαλε φωτιά στον τουρκικό εθνικισμό, δηλώνοντας ότι δεν είναι Τούρκος, αλλά Αλβανός!

Ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών της νεώτερης Τουρκίας, ο Χακάν Σιουκιούρ (Hakan Şükür), που εκλέχτηκε βουλευτής με το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), έκανε μια δήλωση που έπεσε σαν πυρηνική βόμβα στην τουρκική κοινή γνώμη.


Ο Χακάν Σιουκιούρ, σε εκδήλωσε του Πανεπιστημίου Mehmet Akif Ersoy, της πόλης Μπούρντουρ, απαντώντας σε ερώτηση φοιτητή είπε: δήλωσε συγκεκριμένα:

  "Εγώ είμαι Αλβανός. Στην πραγματικότητα, αν το δείτε από αυτήν την πλευρά, εγώ δεν είμαι Τούρκος. Όμως σ' αυτά τα χώματα έφαγα ψωμί".

Δεδομένου ότι τα ποδοσφαιρικά είδωλα έχουν τεράστια επιρροή στην τουρκική κοινή γνώμη, η δήλωση του Χακάν έπεσε σαν βόμβα και μεταδόθηκε σε όλα ανεξαιρέτως τα ΜΜΕ της Τουρκίας, ανοίγοντας ένας κύκλος συζητήσεων για την λεγόμενη ενότητα του τουρκικού έθνους, η οποία ήδη έχει αρχίσει να ξηλώνεται  σαν πουλόβερ, με την τουρκική αντιπολίτευση να επιρρίπτει ευθύνες στον ίδιο τον Ερντογάν.


Ο Ερντογάν, σχολιάζοντας τη δήλωση του Χακάν είπε:

" Κανείς να μην βγει μπροστά μας, επαιρόμενος για τον τουρκισμό ή τον κουρδισμό του. Αλβανός. Εμείς είμαστε μια κυβέρνηση που βάλαμε τον κάθε είδους εθνικισμό κάτω από τα πόδια μας. Και ο Μεχετ Ακίφ, ο ποιητής του τουρκικού εθνικού ύμνου ήταν Αλβανός. Τι σημαίνει αυτό ότι αποκλείεται από τον τουρκισμό; Ο αδελφός μας Χακάν Σιουκιούρ είναι ένας Αλβανός που φόρεσε τις περισσότερες φορές από οποιονδήποτε άλλον την φανέλα της εθνικής μας ομάδας.  Είναι παιδί αυτού του έθνους. Χωρίς να ντρέπονται, θέλουν να αποβάλλουν τον Χακάν και να τον θέσουν εκτός τουρκισμού. Ο Χακάν, με τα γκολ που έβαλε έγινε ιστορία, με την εθνική φανέλα έγινε ιστορία".

Οι συζητήσεις αυτές έχουν ιδιαίτερη σημασία το διάστημα αυτό, γιατί είναι σε εξέλιξη συνομιλίες και διαπραγματεύσεις με τον Άπο και τους Κούρδους, για τον επανακαθορισμό της έννοιας του έθνους και την συνταγματική αναγνώριση της κουρδικής ταυτότητας, που θα ανοίξει το δρόμο για ανάλογες διεκδικήσεις και στις άλλες εθνικές ομάδες της Τουρκίας, μεταξύ των οποίων και οι Αλβανοί, ο αριθμός των οποίων ανέρχεται στα τρία με τέσσερα εκατομμύρια!



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα