Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Πόσο ασφαλή είναι τα βότανα και τα συμπληρώματα διατροφής;


2-179

Αποκλειστικό από το alliance for natural health !
Tα Φυσικά υγιεινά προϊόντα είναι υπερ-ασφαλή, ενώ τα φάρμακα  είναι τόσο επικίνδυνα όσο ο πόλεμος στο Αφγανιστάν.
Μια εικόνα  χίλιες λέξεις, έτσι λένε.
Σήμερα, η ANH-Intl δημοσιεύει πραγματικά δεδομένα σε γραφική μορφή, από επίσημες πηγές, τα οποία δείχνουν ότι τα συμπληρώματα διατροφής είναι οι πιο ασφαλείς ουσίες στις οποίες  συνήθως εκτιθέμεθα – ενώ έχουν γίνει  στόχος με την  όλο και πιο περιοριστική ευρωπαϊκή νομοθεσία  με  την δικαιολογία δήθεν για την «προστασία των καταναλωτών».
Αντίθετα, η εισαγωγή σε ένα νοσοκομείο του Ηνωμένου Βασιλείου, ή η λήψη συνταγογραφούμενων φαρμάκων εκθέτει το άτομο σε έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους, που μπορούν όμως μπορούν να αποφευχθούν σαν κίνδυνοι στην κοινωνία.
Στην πραγματικότητα, τα ιατρικά λάθη  που προκαλούνται στα νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου και τα  οποία  μπορούν να προληφθούν,  μας  εκθέτουν  στον ίδιο κίνδυνο θανάτου, περίπου όπως  εαν υπηρετούσαμε την στρατιωτική μας θητεία στο Αφγανιστάν -  για τα  οποία και τα δύο, ο κίνδυνος θανάτου είναι περίπου 300.000 φορές μεγαλύτερος  από τον κίνδυνο από τη λήψη των φυσικών υγιεινών προϊόντων.
2-179
Βάζοντας τους κινδύνους στην ίδια προοπτική
Κίνδυνος: Είναι ένα λεπτεπίλεπτο θέμα, και δεν έχει συζητηθεί πουθενά περισσότερο από ό, τι στην αντιπαράθεση επικινδυνότητας μεταξύ των φυσικών προϊόντων και των βιταμινών και της επικρατούσας  ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Σήμερα, όμως, δεν μας ενδιαφέρουν οι   λεπτομέρειες και η ιστορία της συζήτησης – αντ ‘αυτού, θέλουμε να ωθήσουμε  τα πράγματα προς τα εμπρός.
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε  μαζί σας τις γραφικές συγκρίσεις των κινδύνων θανάτου στο Ηνωμένο Βασίλειο από πολλές επικίνδυνες, αλλά  και όχι και τόσο επικίνδυνες δραστηριότητες, τόσο ως ένα εύκολο στην κατανόηση γράφημα φυσαλίδας όσο και σαν ένα  παραδοσιακό ιστόγραμμα.
UK relative risks of death bubble chart
UK relative risks of death bubble chart
Τα σχετικά μεγέθη των φυσαλίδων δείχνουν πόσο πιθανό είναι το άτομο να πεθάνει από μια  δραστηριότητα: μια μεγαλύτερη φούσκα σημαίνει αναλογικά μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου.
Στις επόμενες ημέρες, θα έχουμε περισσότερα στοιχεία, αυτή τη φορά αναλύοντας την κατάσταση σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).
Το ιστόγραμμα περιλαμβάνει τις σχετικές αριθμητικές  τιμές σε αναλογία  με τους κινδύνους του θανάτου του ατόμου απο τις δραστηριότητες αυτές, οι οποίες κυμαίνονται από τη λήψη φυτικών φαρμάκων  και συμπληρωμάτων  διατροφής,  τραυματισμών από πυροβολισμούς,δηλητηρίαση απο παρακεταμόλη (ακεταμινοφαίνη),  πρόληψη   ιατρικών λαθών σε νοσοκομεία, φαρμακευτικές ανεπιθύμητες παρενέργειες των φαρμάκων, το κάπνισμα και την στρατιωτική θητεία στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.
UK relative risks of death bar chart
UK relative risks of death bar chart
Ο  κίνδυνος θανάτου από  τα συμπληρώματα  διατροφής έχει αποδοθεί με  μία τιμή 1 για να επιτραπεί ο υπολογισμός του σχετικού κινδύνου από τις άλλες πηγές.
Διευκρινίζουμε ότι τα στοιχεία περιλαμβάνουν μόνο τον κίνδυνο θανάτου από οξείες αιτίες, και όχι από χρόνια, η μακροχρόνια έκθεση σε οποιαδήποτε από τις ουσίες ή δραστηριότητες που ερευνήσαμε.
Επίσης, τα διαγράμματα δεν περιλαμβάνουν στοιχεία σχετικά με τις ανεπιθύμητες παρενέργειες που δεν οδηγούν σε θάνατο, δηλαδή στις σχεδόν θανατηφόρες οξείες επιπτώσεις.
Τα δεδομένα έχουν ληφθεί όλα από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και απο επίσημες πηγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οπου ήταν δυνατό.
Τα δεδομένα  συγκεντρώθηκαν και παρουσιάστηκαν από τον Ron Law, έναν ανεξάρτητο σύμβουλο διαχείρισης κινδύνων απο την Νέα Ζηλανδία.
Οκτώ βασικά σημεία από τα συγκριτικά  δεδομένα ανάλυσης επικινδυνότητας
Στην αξιολόγηση από τις πιο διαδεδομένες πηγές κινδύνου που μπορούν να προληφθούν, είναι το κάπνισμα, που εξακολουθεί να εμφανίζεται σαν την πιο επικίνδυνη δραστηριότητα για έναν πολίτη του Ηνωμένου Βασιλείου:
Από τη σύγκριση, προκύπτει οτι οι πιθανότητες να πεθάνετε από το κάπνισμα είναι 797.940 φορές περισσότερες από ό, τι από την λήψη ενός συμπληρώματος διατροφής!
Ένα πρόσωπο που κατοικεί στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι απίστευτο και όμως αληθινό, είναι 293.006 φορές πιο πιθανό να πεθάνει από ιατρικά λάθη που μπορούν να προληφθούν, από ό, τι από τη λήψη ενός συμπληρώματος διατροφής.
Για δε τα φάρμακα φυτικής προέλευσης, είναι ακόμα πιο πιο πιθανό να πεθάνει από προλαμβανόμενα ιατρικά λάθη, από ό, τι από τη λήψη φυτικού φαρμάκου κατά 36.625 φορές!
Μια εισαγωγή σε ένα βρετανικό νοσοκομείο αποτελεί ένα παρόμοιο κίνδυνο θανάτου, οπως η ενεργή στρατιωτική υπηρεσία στο Ιράκ ή το Αφγανιστάν!
Ο κίνδυνος θανάτου από φαρμακευτικά προϊόντα στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι 62.000 φορές μεγαλύτερος από τη λήψη συμπληρωμάτων διατροφής.
Οι φαρμακευτικές ουσίες σκοτώνουν διπλάσιους ανθρώπους απο ότι τα ατυχήματα μοτοσικλετών στους δρόμους του Ηνωμένου Βασίλειου.
Το ιστόγραμμα του Ηνωμένου Βασιλείου αποκαλύπτει ότι τα φυτικά φάρμακα και τα συμπληρώματα διατροφής μπορούν και τα δύο να θεωρηθούν ως «σουπερασφαλή», και μας εκθέτουν σε ασήμαντο κίνδυνο θανάτου.
Ο κίνδυνος θανάτου απο την έκθεση σε συμπληρώματα διατροφής είναι λιγότερο από 1 στους 10 εκατομμύρια ανθρώπους.
Αντίθετα, τα ιατρικά λάθη που μπορούν να προληφθούν στα νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου είναι στην κατηγορία «Επικίνδυνο», με τν πιθανότητα του θανάτου να υπερβαίνει το 1 προς 1.000 – μαζί με το κάπνισμα και τη στρατιωτική θητεία στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.
images1
Οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν τις ίδιες περίπου πιθανότητες να χτυπηθούν από κεραυνό ή να σκοτωθεί κάποιος στον υπόγειο σιδηρόδρομο του Λονδίνου από το να πεθαίνουν από τη λήψη βοτάνων ή συμπληρωμάτων διατροφής.
Κάλεσμα σε δράση
Παρακαλούμε μεταδώστε αυτές τις πληροφορίες παντού.
Μοιραστείτε τα διαγράμματα και τις πηγές δεδομένων στο Facebook, το Twitter και στα άλλα κοινωνικά μέσα, και στείλτε το με το email σε όλες τις επαφές σας.
Οσο περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν την αλήθεια, τόσο πιο δύσκολο θα είναι για τους επικριτές της φυσικής ιατρικής να ισχυριστούν ότι τα βότανα και τα συμπληρώματα διατροφής αποτελούν κίνδυνο για το κοινό και υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω ρύθμιση ή για την απαγόρευση τους.
Θέλετε να αποφύγετε τον κίνδυνο θανάτου παρόμοιο με εκείνο ενός στρατιώτη που υπηρετεί  στη Μέση Ανατολή;
Αναλάβετε την ευθύνη  της υγεία σας, διατηρήστε  τον εαυτό σας υγιή και αποφεύγοντας την ανάγκη να πάτε  στο νοσοκομείο!
Επιμέλεια : Μαριάννα Ευαγγέλου
Βιοχημικός Msc
ΠΗΓΗ :
Selected References for UK Individual vs Societal risks (Bubbles graph) and UK Individual Relative Risks vs Food Supplements
Σημείωση :
τι είναι το Relative Risk ή Σχετικός Κίνδυνος
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Accidents                      http://www.rospa.com/about/annualreview/Info/review2011.pdf
Accidents in homes  http://www.rospa.com/about/annualreview/Info/review2011.pdf
Accidents in homes  http://www.ias.org.uk/resources/factsheets/accidents.pdf
ADR                                  http://www.bmj.com/content/329/7456/15.pdf%2Bhtml
ADR                                 http://www.publications.parliament.uk/pa/cm200809/cmhansrd/cm090420/text/90420w0110.htm
ADR-<16           http://www.publications.parliament.uk/pa/cm200304/cmhansrd/vo040419/text/40419w46.htm
ADRs-Drugs/herbs (1997-2003)http://www.publications.parliament.uk/pa/cm200304/cmhansrd/vo040419/text/40419w46.htm
Agriculture             http://www.hse.gov.uk/agriculture/hsagriculture.htm
Air travel          http://webarchive.nationalarchives.gov.uk/20110218142807/http://dft.gov.uk/pgr/statistics/datatablespublications/tsgb/latest/tsgb2010aviation.pdf
Alcohol        http://www.ons.gov.uk/ons/rel/subnational-health4/alcohol-related-deaths-in-the-united-kingdom/2010/stb-alcohol-related-deaths.html
Alcohol related     http://www.ons.gov.uk/ons/rel/subnational-health4/alcohol-related-deaths-in-the-united-kingdom/2010/rft-table-1.xls
Asbestos-Primary – NI       http://www.hseni.gov.uk/hseni_annual_report_2010-2011.pdf
Asbestos-UK       http://www.hse.gov.uk/asbestos/dangerous.htm
Benzodiazepineshttp://www.drugscope.org.uk/resources/drugsearch/drugsearchpages/benzodiazepines
Bicyclists http://www.ctc.org.uk/DesktopDefault.aspx?TabID=3553
Drowning http://www.nationalwatersafety.org.uk/waid/info/waid_fatalincindentreport_2010.pdf
Drug related deaths Scotland http://www.gro-scotland.gov.uk/statistics/theme/vital-events/deaths/drug-related/2010/index.html
Drug related Eng/Wales http://www.ons.gov.uk/ons/rel/subnational-health3/deaths-related-to-drug-poisoning/2010/rft-drug-poisoning-2010.xls
Electricalhttp://www.esc.org.uk/fileadmin/user_upload/documents/public/annual_reports/Low_Res_-_ESC__ANN_REPORT_2011.pdf
Electrical firehttp://www.esc.org.uk/fileadmin/user_upload/documents/public/annual_reports/Low_Res_-_ESC__ANN_REPORT_2011.pdf
Electrocutionshttp://www.esc.org.uk/fileadmin/user_upload/documents/public/annual_reports/Low_Res_-_ESC__ANN_REPORT_2011.pdf
Food deaths http://www.food.gov.uk/multimedia/pdfs/publication/csr1011.pdf
Food supplements Extensive literature search fruitless; Personal communications with FSA.
Gunshot http://www.gun-control-network.org/GF07.htm
Herbal medicines http://www.mhra.gov.uk/home/groups/es-herbal/documents/websiteresources/con023163.pdf
Herbal medicineshttp://www.publications.parliament.uk/pa/ld201011/ldhansrd/text/110127w0001.htm
Herbal medicines Personal communication; Debbie Shaw, MHRA, and others
Herbal users http://www.publications.parliament.uk/pa/ld201011/ldhansrd/text/110113-0001.htm#11011372000781
Hospital admissions http://www.hesonline.nhs.uk/Ease/servlet/ContentServer?siteID=1937&categoryID=1122
Infants-EW http://www.ons.gov.uk/ons/rel/child-health/infant-and-perinatal-mortality-in-england-and-wales-by-social-and-biological-factors/2010/infant-and-perinatal-mortality–2010.xls
Lightning http://www.torro.org.uk/site/lightning_info.php
London Tube http://www.rail-reg.gov.uk/upload/pdf/health_safety_report_2011.pdf
Maternal deaths http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1471-0528.2010.02847.x/pdf
Medical injuryhttp://web.archive.org/web/20041125212703/http://www.iso.ch/iso/en/commcentre/presentations/ga/gaopen/2001risk/ga01risk-emslie.ppt
Paracetamol http://www.ons.gov.uk/ons/rel/subnational-health3/deaths-related-to-drug-poisoning/2010/rft-drug-poisoning-2010.xls
Population of UK http://www.ons.gov.uk/ons/rel/pop-estimate/population-estimates-for-uk–england-and-wales–scotland-and-northern-ireland/mid-2010-population-estimates/annual-mid-year-population-estimates–2010.pdf
Population: Births deaths http://www.ons.gov.uk/ons/rel/pop-estimate/population-estimates-for-uk–england-and-wales–scotland-and-northern-ireland/mid-2010-population-estimates/annual-mid-year-population-estimates–2010.pdf
Preventable medical injury DOH; http://www.iso.org/iso/livelinkgetfile?llNodeId=21503&llVolId=-2000
Preventable medical injury http://qualitysafety.bmj.com/content/16/6/434.abstract;http://qualitysafety.bmj.com/content/16/6/434.full.pdf+html
Railwayshttp://en.wikipedia.org/wiki/List_of_rail_accidents_in_the_United_Kingdom#1995_onwards:_Post-privatisation
Railways http://www.rail-reg.gov.uk/server/show/nav.1210
Railways http://www.transport-watch.co.uk/transport-fact-sheet-2.htm
Railways-All http://www.rail-reg.gov.uk/upload/pdf/health_safety_report_2011.pdf
Railways-passengers http://www.rail-reg.gov.uk/upload/pdf/health_safety_report_2011.pdf
Scuba diving http://www.google.com/url?q=http://www.hse.gov.uk/diving/divingstrat2010.pdf&sa=U&ei=DniOT_KPDMzjmAXbnvGuDA&ved=0CAoQFjADOAo&client=internal-uds-cse&usg=AFQjCNG_pmhILdVZEgQGEOGgO5-p9ZZRRA
SIDS/SUDI EW http://www.ons.gov.uk/ons/rel/child-health/infant-and-perinatal-mortality-in-england-and-wales-by-social-and-biological-factors/2010/infant-and-perinatal-mortality–2010.xls
SIDS/SUDI NIhttp://www.nisra.gov.uk/archive/demography/publications/annual_reports/2010/Table4.5_2010.xls
SIDS/SUDI Scotland http://www.isdscotland.org/Health-Topics/Maternity-and-Births/Publications/2012-01-31/2012-01-31-SPIMMR2010-Report.pdf
Smoking http://www.ic.nhs.uk/cmsincludes/_process_document.asp?sPublicationID=1188383259720&sDocID=3593 Statistics on Smoking, England 2007
SUDI http://www.ons.gov.uk/ons/rel/child-health/unexplained-deaths-in-infancy–england-and-wales/2009/new-component.html
Suicide http://www.ons.gov.uk/ons/rel/subnational-health4/suicides-in-the-united-kingdom/2010/ref-data.xls
Transport deaths http://assets.dft.gov.uk/statistics/tables/ras40007.xls
Troops in Iraq/Afghanistan http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/politics/8259818.stm
Troops in Iraq/Afghanistan http://www.nwrfca.org.uk
UK Population http://en.wikipedia.org/wiki/Demography_of_the_United_Kingdom#United_Kingdom
War casualties – Afhanistan http://icasualties.org/OEF/index.aspx
War casualties – Afhanistanhttp://www.mod.uk/DefenceInternet/FactSheets/OperationsFactsheets/OperationsInAfghanistanBritishFatalities.htm
War casualties – Iraq http://icasualties.org/Iraq/Index.aspx
War casualties – Iraq http://www.mod.uk/NR/rdonlyres/7E86BD05-D4FF-4677-97AA-CCFBDCFE4E34/0/optelic_31jul09.pdf
Workplace Accidents http://www.hse.gov.uk/statistics/fatalinjuries.htm
Workplace accidents NI http://www.hseni.gov.uk/hseni_annual_report_2010-2011.pdf
2012 © Juderon Associates,juderon@gmail.com
Commissioned by Alliance for Natural Health InternaBonal
(www.anhinternaBonal.org)
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα