Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

SADE.Η Αισθησιακή Τραγουδίστρια (ΒΙΝΤΕΟ)

Sade Adu

Η Helen Folasade Adu (Sade) γεννήθηκε στις 16 Ιανουαρίου 1959 στο Ibadan της Νιγηρίας από Νιγηριανό πατέρα καθηγητή Πανεπιστήμιου Οικονομικών και Αγγλίδα μητέρα νοσοκόμα. Το ζευγάρι γνωρίστηκε στο Λονδίνο και μετακόμισε στη Νιγηρία αμέσως μόλις παντρεύτηκαν.




Όταν γεννήθηκε η κόρη τους κανένας δε μπορούσε να τη φωνάζει με το αγγλικό της όνομα κι έτσι η συντομογραφία του ονόματός της κόλλησε για τα καλά!! Σε ηλικία 4 χρονών οι γονείς της χώρισαν κι έτσι η μητέρα της πήρε τη Sade και τον γιο της Banji και γύρισε στην Αγγλία όπου τα παιδιά μεγάλωσαν στην ουσία με τη γιαγιά και τον παππού τους κάπου έξω από το Colchester, Essex.



Καθώς μεγάλωνε είχε ακούσματα καλλιτεχνών της soul όπως οι Curtis Mayfield, Donny Hathaway και Marvin Gaye… Δεν σκεπτόταν ποτέ ότι θα τραγουδούσε η ίδια. Σαν έφηβη είδε τους Jackson5 στο Rainbow theatre στο Finsbury Park όπου εργαζόταν σαν μπαργούμαν τα Σαββατοκύριακα….”Είχα ενθουσιαστεί” λέει η ίδια “απ’ το κοινό παρά απ’ το τι γινόταν πάνω στη σκηνή” μικροί μεγάλοι μητέρες με τα παιδιά τους ηλικιωμένοι, λευκοί, μαύροι …είχα συγκινηθεί… τέτοιο κοινό στόχευα κι εγώ”. Η μουσική δεν ήταν η πρώτη της επιλογή για καριέρα…



Σπούδασε μόδα στο St Martin’s art college και έκανε μόνο τα φωνητικά
όταν ένα ζευγάρι φίλων απ’ το σχολείο ξεκίνησαν ένα συγκρότημα μέχρι να βρουν την κατάλληλη τραγουδίστρια!! Προς μεγάλη της έκπληξη ανακάλυψε ότι το να τραγουδάει την έκανε νευρική ενώ απολάμβανε να γράφει τραγούδια!



Δυο χρόνια αργότερα ξεπέρασε το φόβο της και βγήκε στη σκηνή μ’ ένα latin συγκρότημα τους Pride… ‘Έτρεμα λέει η ίδια όταν έβγαινα στη σκηνή αλλά ήμουν αποφασισμένη να βάλω τα δυνατά μου και να κάνω το καλύτερο και αποφάσισα ότι αν ήταν να τραγουδώ θα τραγούδαγα όπως ακριβώς μιλάω γιατί είναι σημαντικό να είσαι ο εαυτός σου’!!! Το πρώτο της single Your love is king μπήκε στο top10 της Αγγλίας το Φεβρουάριο του 1984 και η ζωή της άλλαξε για πάντα.




Η προσωπική της ζωή για περισσότερα από τα τελευταία 20 χρόνια είχε προτεραιότητα από την καριέρα της γι’ αυτό άλλωστε έχει βγάλει μόνο τρία άλμπουμ στο διάστημα αυτό…Ο γάμος της με τον Ισπανό σκηνοθέτη Carlos Scola Pliego το 1989, η γέννηση της κόρης της το 1996 και η μετακόμιση της στο Gloucestershire όπου τώρα ζει με τον νέο της σύντροφο απαιτούσαν την προσοχή της και τον χρόνο της…”Μεγαλώνεις σαν καλλιτέχνης λέει η ίδια όσο επιτρέπεις στον εαυτό σου να μεγαλώσεις σαν άνθρωπος”



“Είμαστε όλοι γονείς, οι ζωές όλων μας προχωράνε.. Θα μπορούσα να κάνω το Soldier of Love (που είναι η νέα της δουλειά για το 2010) εδώ και καιρό…και ζητάω συγγνώμη από το κοινό μου που περίμενε πολύ αλλά τελικά είμαι πολύ περήφανη γι’ αυτό”!!!


ΠΗΓΗ
   ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα