Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ

postsΣαν σήμερα το 1920 πεθαίνει ο Ίων Δραγούμης. Ήταν διπλωμάτης, πολιτικός και λογοτέχνης. Υπήρξε βασικός οργανωτής των ελληνικών κοινοτήτων κατά τον Μακεδονικό Αγώνα. Υποστήριξε τη δημιουργία ενός πολυεθνικού ελληνικού κράτους, εκφραζόμενος από το 1908 εναντίον της Μεγάλης Ιδέας. Πρωταγωνίστησε στο γλωσσικό κίνημα του δημοτικισμού, ενώ με το συγγραφικό του έργο άσκησε σημαντική επιρροή στη διαμόρφωση της ελληνικής ιδεολογίας των αρχών του εικοστού αιώνα. Μέσα στο ασταθές πολιτικό κλίμα που ακολούθησε την απόπειρα δολοφονίας του Ελευθέριου Βενιζέλου στο Παρίσι, συνελήφθη και τελικά δολοφονήθηκε στην περιοχή Αμπελοκήπων της Αθήνας, από βενιζελικό στρατιωτικό σώμα ασφαλείας, μπροστά σε περαστικούς.
Το 1971 οι αστρονάυτες του Αππόλων 15, Ντέιβιντ Σκοτ και Τζέιμς Ίρβιν, πραγματοποίησαν την πρώτη στην ιστορία της ανθρωπότητας βόλτα στη Σελήνη, οδηγώντας το τετράτροχο σεληνιακό τζιπ τους, για αρκετά μίλια, ανάμεσα σε κρατήρες και μεγάλους λίθους, επάνω στην ανώμαλη επιφάνεια της Σελήνης.
Το 1973 η Ευρωπαϊκή Διαστημική Συνδιάσκεψη επιβεβαίωσε την απόφαση που είχαν πάρει τα κράτη – μέλη της στις 20 Δεκεμβρίου του 1972, να δημιουργηθεί ένας Ευρωπαϊκός Διαστημικός Σταθμός, που θα συσταθεί από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Διαστημικών Ερευνών και από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κατασκευής Διαστημοπλοίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα