Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ;

ΤΟ ερώτημα «Ποιος Είμαι;» είναι σημαντικό, γιατί αν δεν ξέρετε ποιοι είστε δεν μπορείτε να αισθανθείτε καθαρά ή να ερμηνεύσετε την ενέργεια γύρω σας.Όλοι σας έχετε μια αίσθηση για το ποιοι είστε: έχετε παρατηρήσει τον εαυτό σας σε πολλές διαφορετικές καταστάσεις και ξέρετε πώς αντιδράτε, πώς χρησιμοποιείτε το χρόνο σας κλπ. Οι περισσότεροι από σας έχετε επίσης μια εικόνα για το ποιοι θα θέλατε να είστε — πώς θα θέλατε να είναι το σώμα σας, πώς θα θέλατε να χρησιμοποιείτε το χρόνο σας, πόσα χρήματα θα θέλατε να βγάζατε, πόσο θα θέλατε να γυμνάζεστε και ποια φαγητά νομίζετε ότι θα έπρεπε να τρώτε. Θα μιλήσουμε αργότερα για όλες αυτές τις εικόνες που έχετε σχετικά με το ποιοι νομίζατε ότι θα έπρεπε να είστε, το όραμα του ποιοι θα θέλατε να είστε.


Για να μάθετε ποιοι είστε πρέπει να βρείτε την ηρεμία του νου σας. Για να μάθετε ποιοι είστε πρέπει να περάσετε αρκετό χρόνο μόνοι σας, ήρεμοι και συλλογιζόμενοι, ακούγοντας τις σκέψεις σας, σκεφτόμενοι τη μέρα που περάσατε καθώς και τον εαυτό σας.

Για να μάθετε ποιοι είστε πρέπει ν' αναλάβετε μια δέσμευση απέναντι στον εαυτό σας. Τι σημαίνει μια δέσμευση απέναντι στον εαυτό σας; Μερικοί από σας νομίζετε ότι σημαίνει να χρησιμοποιείτε τη δύναμη της θέλησης για ν' αναγκάζετε τον εαυτό σας να ζει το όραμα αυτού που νομίζετε ότι θα έπρεπε να είστε. Μπορεί να νιώσετε ότι από τη στιγμή που αποφασίσατε να κάνετε κάτι πρέπει να τηρήσετε ανυποχώρητα κι άκαμπτα αυτή την απόφαση.

Η Ανάληψη μιας Δέσμευσης Απέναντι στον Εαυτό σας Σημαίνει ν' Ακούτε τα Συναισθήματα σας από Στιγμή σε Στιγμή και να Ενεργείτε με Βάση το τι είναι Σωστό για σας στο Παρόν.
Όλες σχεδόν οι αποφάσεις που παίρνετε σχετικά με το πώς θα φέρεστε, συνεπάγονται την προβολή του τωρινού σας εαυτού σε κάποιο μελλοντικό χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι παίρνετε αποφάσεις για ένα χρόνο που δεν έχει φτάσει ακόμη. Το ν' αναλάβετε μια δέσμευση απέναντι στον εαυτό σας σημαίνει να είστε στο παρόν, ν' αναγνωρίσετε ότι διαθέτετε μια αρκετή αίσθηση του εαυτού σας για να κάνετε το σωστό αυτή τη στιγμή. Σημαίνει να εμπιστεύεστε τον εαυτό σας ξέροντας ότι δε χρειάζεται να ξυπνάτε το πρωί και να λέτε στον εαυτό σας πώς θα είστε, πώς θ' αντιμετωπίζετε τις καταστάσεις` δε χρειάζεται ν' ανησυχείτε για το τι θα συμβεί μετά από τρεις βδομάδες ή μετά από ένα χρόνο. Σημαίνει να γνωρίζετε ότι στο μέλλον δε θα είστε το ίδιο άτομο, ότι θα είστε πιο σοφοί και εξελιγμένοι. Είναι σημαντικό να προγραμματίζετε και να βλέπετε με νοητικές εικόνες το τι θέλετε για το μέλλον, μετά όμως χαλαρώστε και εμπιστευτείτε το μελλοντικό σας εαυτό.
Το ν' αναλάβετε μια δέσμευση απέναντι στον εαυτό σας σημαίνει να γνωρίζετε τι είναι σωστό για το παρόν. Για να συμβεί αυτό, πρέπει να ξέρετε τα συναισθήματά σας. Μπορεί να πείτε, «Ξέρω Πώς Νιώθω», όμως πολλοί από σας δε γνωρίζετε πώς νιώθετε κι ακόμη περισσότεροι δεν «υποστηρίζετε» τα συναισθήματά σας με λόγια ή πράξεις. Για παράδειγμα, αν κάποιος σας ζητήσει να του κάνετε μια χάρη μπορεί να πείτε, «δε θέλω να το κάνω αυτό, αλλά πρέπει να το κάνω». Και το κάνετε, κινούμενοι ενάντια στα συναισθήματά σας. Όταν αποφασίσετε να τιμάτε τον εαυτό σας, οι άλλοι μπορεί να σας ονομάσουν εγωιστές. Μπορεί να έχετε ένα προγραμματισμό που λέει ότι είναι κακό να είστε εγωιστές, ότι χρωστάτε κάτι στους άλλους ή ότι είστε υποχρεωμένοι απέναντί τους. Δεν μπορείτε να αισθανθείτε καθαρά την ενέργεια, δεν μπορείτε να είστε δυνατοί και να κατευθύνετε την ενέργεια, αν η πρώτη σας και κυριότερη δέσμευση δεν είναι απέναντι στον εαυτό σας. Αν δεν έχετε για πρώτη σας προτεραιότητα τη ζωή σας, τις σκέψεις, τους στόχους και το χρόνο σας θα χαθείτε στα ρεύματα των επιθυμιών και των προσδοκιών των άλλων. Ό,τι έρχεται στο δρόμο σας, όπως κάποιο άτομο, κάποιο εγχείρημα ή κάποιο συμβάν, θα σας πετά συνεχώς δεξιά κι αριστερά σαν να είστε μια βαρκούλα σ' έναν ωκεανό με τεράστια κύματα. Αν ξέρετε ποιοι είστε, αν δίνετε προτεραιότητα στη ζωή σας, αν αναγνωρίζετε τα συναισθήματά σας και ενεργείτε με βάση αυτά, είστε τότε σαν ένα γερό σκάφος που πλέει σε ήρεμα νερά προς την κατεύθυνση που έχετε επιλέξει εσείς.
Η Ανάληψη μιας Δέσμευσης Απέναντι στον Εαυτό σας Σημαίνει ν' Ακούτε τα Συναισθήματα σας από Στιγμή σε Στιγμή και να Ενεργείτε με Βάση το τι είναι Σωστό για σας στο Παρόν.
Πρέπει να Γνωρίζετε Πότε να Προσέχετε τις Ανάγκες σας και Πότε να είστε Ανιδιοτελείς.
Από τη μια μεριά, είναι σημαντικό να είστε κεντραρισμένοι στον εαυτό σας και να ξέρετε ποιοι είστε και να δίνετε προτεραιότητα στη δική σας ζωή, από την άλλη όμως είναι σημαντικό ν' αντιλαμβάνεστε την επίδραση που έχετε στους άλλους. Είστε πιο δυνατοί όταν μπορείτε να καταλάβετε την επίδραση που ασκούν στους άλλους οι πράξεις σας, και τότε θα μπορείτε να διαλέξετε ποιες πράξεις θέλετε να κάνετε. Μερικοί ανησυχούν ότι αν κάνουν αυτό που είναι σωστό για τον εαυτό τους θα ενεργούν με εγωιστικό τρόπο. Όταν τιμάτε τον ανώτερο δρόμο σας και τον ανώτερο εαυτό σας, τιμάτε πάντα και τον ανώτερο δρόμο και τον ανώτερο εαυτό των άλλων — έστω κι αν δε φαίνεται να είναι έτσι εκείνη τη στιγμή. Είναι επίσης σημαντικό να ξέρετε πότε να είστε ανιδιοτελείς — πότε ν' ακολουθείτε τη ροή των πραγμάτων και να μην κινήστε με βάση τις απαιτήσεις του εγώ σας. Οι καλύτερες κατευθυντήριες γραμμές που μπορώ να σας δώσω είναι να είστε ανιδιοτελείς για τ' ασήμαντα πράγματα — ποιο τραπέζι θα σας δώσουν στο εστιατόριο, σε ποια ταινία θα πάτε — και να τ' αφήνετε να περνούν αδιάφορα. Όταν όμως πρόκειται για κάτι σημαντικό, ν' ακολουθήσετε το ανώτερο όραμά σας, να κάνετε εκείνα τα πράγματα που υπηρετούν την ανθρωπότητα, τότε είναι καιρός να μην υποχωρήσετε από την άποψή σας (αν κι αυτό πρέπει να το κάνετε με πολύ συμπονετικό και καλοσυνάτο τρόπο). Είναι σημαντικό να είστε ανιδιοτελείς όταν είστε μέρος μιας μεγαλύτερης ομάδας και δουλεύετε για κάποιους κοινούς στόχους, αν οι στόχοι αυτοί είναι μέρος του ανώτερου σκοπού σας και υπάρχει μια αίσθηση χαράς σ' αυτή την υπηρεσία και την ανιδιοτέλεια. Αν η ανιδιοτέλεια ξεκινά από την ενοχή, την πίεση ή μια στάση του τύπου «πρέπει να είμαι έτσι» τότε δεν είναι σωστή.
Οι περισσότεροι από σας είστε τυλιγμένοι στη δική σας ζωή. Σας απασχολεί τόσο πολύ ο αντίκτυπος που έχει στους άλλους η συμπεριφορά σας, καθώς αναρωτιέστε «τι θα σκεφτεί η τάδε όταν της πω τι κάνω!», ώστε συχνά δε βλέπετε ποιοι είστε παρά μόνο από μια περιορισμένη οπτική γωνία. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βγείτε από το σώμα σας και ν' αλλάξετε την οπτική σας γωνία, και να δείτε τον εαυτό σας με νέο μάτι. Ένας απ' αυτούς είναι να μπείτε στη θέση κάποιων άλλων και να τους κοιτάξετε όχι μέσα από τις δικές σας κρίσεις και πεποιθήσεις, αλλά μέσα από τις δικές τους πεποιθήσεις και τη δική τους προοπτική. Πολλοί από σας νιώθετε συνέχεια σαν να είστε ηθοποιοί πάνω σε μια σκηνή, κι όλος ο κόσμος σας παρακολουθεί και σας κρίνει. Αλλά εσείς ο ίδιος έχετε βάλει τον εαυτό σας στη σκηνή και τον παρακολουθείτε, τον παρατηρείτε και τον κρίνετε. Όταν το κάνετε αυτό, αρχίζετε επίσης να νιώθετε υπεύθυνοι για τους άλλους — αν νιώθουν άσχημα, αισθάνεστε ότι μπορεί να το προκαλέσατε εσείς.
Μη Νιώθετε Υπεύθυνοι για την Ευτυχία των Άλλων. Μόνον εκείνοι Μπορούν να τη Διαλέξουν, όχι Εσείς γι' Αυτούς.
Έχετε δει πολλά μικρά παιδιά που νιώθουν ότι αυτά προκάλεσαν το διαζύγιο των γονιών τους, επειδή με το νεανικό τους μυαλό νομίζουν πως ό,τι συμβαίνει το προκαλούν εκείνα. Αν θέλετε ν' αποκτήσετε μια νέα οπτική γωνία για το ποιοι είστε, δείτε τον εαυτό σας μέσα από τα μάτια κάποιου άλλου. Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση του. Σκεφτείτε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, τις στάσεις του, την αφθονία ή την έλλειψη αφθονίας στη ζωή του κι αφήστε τις εικόνες να κυλήσουν. Όταν το κάνετε αυτό αφήνετε το σώμα σας και την πραγματικότητά σας και γίνεστε μέρος του ενεργειακού συστήματος κάποιου άλλου. Θα καταλάβετε τις πράξεις και τη συμπεριφορά κάποιου άλλου αν βγείτε από τη δική σας ζωή και τη δική σας άποψη, και τότε θα μπορείτε 6πίσης να αισθανθείτε τον εαυτό σας πιο καθαρά. Κοιτάξτε τη ζωή σας μέσα από τα μάτια του άλλου. Μπορείτε ν' αρχίσετε από αύριο, μ' όλους τους ανθρώπους με τους οποίους έρχεστε σ' επαφή. Μπορείτε να δείτε την πραγματικότητα μέσα στην οποία ζουν, το στρες που δέχονται, τις σκέψεις που περνούν από το νου τους και τα μαθήματα που διδάσκονται τώρα. Μ' αυτή την κατανόηση, θα μπορείτε να συνδιαλεχτείτε μαζί τους μ' έναν τρόπο που είναι θεραπευτικός και για σας και γι' αυτούς. Κάντε συνήθειά σας αυτή τη διαδικασία, έτσι ώστε να την πραγματοποιείτε χωρίς να προσπαθείτε ή να σκέφτεστε. Μετά, όταν ανησυχείτε για τους άλλους, όταν σας απασχολεί το τι θα σκεφτούν για σας, ή για το τι συμβαίνει σ' αυτούς, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια διαδικασία για να αισθανθείτε την ενέργειά τους.
Μια από τις μεγαλύτερες «τυφλές κηλίδες» στην αντίληψη της ενέργειας είναι το να έχετε υπερβολικά έντονη αίσθηση του εαυτού σας, να ζείτε σε υπερβολικό βαθμό στο κέντρο της σκηνής της ζωής σας. Μπλοκάρεστε και δεν μπορείτε να αισθανθείτε τις πραγματικότητες των άλλων όταν σας απασχολεί περισσότερο το τι σκέφτονται οι άλλοι για σας, παρά το τι μπορείτε να κάνετε για να τους θεραπεύεστε και να τους βοηθήσετε (πράγμα, βέβαια, που θεραπεύει και βοηθά εσάς τους ίδιους). Όταν μιλάμε για μια ανοδική κίνηση προς τ' ανώτερα ενεργειακά επίπεδα, μιλάμε για μια κατάσταση στην οποία θα θεραπεύετε τους άλλους — και όπου κάθε επαφή που θα έχετε στη διάρκεια της μέρας σας θα είναι θεραπευτική.
Δεν μπορείτε ν' αποκτήσετε μεγαλύτερη ευαισθησία στην ενέργεια μέχρι που να μπορείτε να τη χειρίζεστε με θεραπευτικό τρόπο. Το σύμπαν δε θα σας άφηνε να νιώσετε τόση πολλή ενέργεια αν δεν ξέρατε πώς να τη χειριστείτε. Όσο περισσότερο μπορείτε να δουλέψετε με την ενέργεια που αντιλαμβάνεστε, μ' έναν τρόπο που να θεραπεύει εσάς τους ίδιους και τους γύρω σας, τόσο περισσότερο θ' αυξάνεται η ικανότητά σας να αισθάνεστε και ν' αντιλαμβάνεστε τις ενέργειες που υπάρχουν γύρω σας.
Τι εννοούμε όταν λέμε θεραπευτική επαφή; Πώς μπορείτε να κάνετε κάθε σύνδεσή σας θεραπευτική; Το πρώτο βήμα προς μια θεραπευτική σύνδεση είναι να συγχωρείτε τους άλλους καθώς έρχεστε σ' επαφή μαζί τους. Πρώτα, πρέπει ν' αντιληφθείτε τις όποιες μνησικακίες είχατε ή έχετε απέναντι τους, τα τυχόν συναισθήματα ανωτερότητας ή κατωτερότητας, τις κακίες, τις αρνητικές σκέψεις που τους έχετε στείλει (ακόμη κι αν είναι μόνο μια εικόνα που λέει ότι κάποιο χαρακτηριστικό τους δεν είναι ικανοποιητικό σύμφωνα με τα δικά σας κριτήρια). Για να θεραπεύσετε, νιώστε μια αίσθηση συγχώρεσης για τον εαυτό σας, για οτιδήποτε μπορεί να στείλατε στους άλλους στο επίπεδο των σκέψεων ή των συναισθημάτων, που μπορεί να μη βοήθησε στην ανάπτυξή τους. Ρωτήστε τον εαυτό σας πώς μπορείτε να τους βοηθήσετε στην πνευματική τους εξέλιξη. Τι θα μπορούσατε να τους πείτε που να τους βοηθήσει? Για να βρείτε την απάντηση πρέπει ν' αφήσετε το σώμα σας και να γίνετε μέρος της δικής τους πραγματικότητας. Πώς μπορείτε να τους εκτιμήσετε, να τους αναγνωρίσετε και να τους ευχαριστήσετε; Αυτά τα ερωτήματα και οι σκέψεις θα σας βγάλουν έξω από τη στενή εστίαση της προσωπικότητάς σας.
Δώστε στους Άλλους αυτό που Θέλετε να Λάβετε - Αγάπη. Συμπαράσταση, Εκτίμηση. Θεραπεία & Αναγνώριση - και θα σας τ' Ανταποδώσουν.
Αν αρχίσετε ν' αναρωτιέστε, «τι πρέπει να κάνω για ν' αναγνωρίσουν εμένα περισσότερο, για να έχω περισσότερη συμπαράσταση, για να πάρω αυτό που εγώ θέλω!» θα μπλοκάρετε την καθαρή αίσθηση της ενέργειας. Η προσφορά ανοίγει την ικανότητά σας να βλέπετε τους άλλους και το σύστημα της πραγματικότητάς τους, και σας επιτρέπει να δείτε τον εαυτό σας μ' έναν ανώτερο τρόπο, έναν τρόπο με περισσότερη αγάπη.
Θ' αρχίσετε αυτόματα να συγχωρείτε, να βοηθάτε, ν' αναγνωρίζετε και να εκτιμάτε τον εαυτό σας όταν θα το κάνετε αυτό και για τους άλλους. Η θεραπεία των άλλων δεν είναι απλώς ένα δώρο που κάνετε στον κόσμο, είναι επίσης ένα δώρο προς τον εαυτό σας.
Όλοι σας μπορείτε να μάθετε ν' αντιλαμβάνεστε τη δική σας ενέργεια βλέποντας την ενέργεια των άλλων. Μ' όσο μεγαλύτερη ακρίβεια αντιλαμβάνεστε την ενέργεια των άλλων, τόσο καλύτερα θα μπορείτε να αισθανθείτε και τη δική σας. Αυτό ισχύει όχι μόνο για τη θετική ενέργεια αλλά και για το φόβο και για τη σκοτεινή ενέργεια. Όταν κρίνετε τους άλλους, νιώθετε τη δική σας σκιά και φέρνετε στον εαυτό σας την αρνητική ενέργεια που κατακρίνετε. Για να δείτε καθαρά την ενέργεια πρέπει ν' αφήσετε πίσω σας τις κρίσεις τύπου σωστό-λάθος. Προκαλέστε τον εαυτό σας να βγει από το πλαίσιο του σωστού- λάθους. Όταν παρατηρείτε στους άλλους μια ιδιότητα ή ένα χαρακτηριστικό που δε σας αρέσει, προσπαθήστε να δείτε πού ταιριάζει αυτό το χαρακτηριστικό στη δική σας ζωή. Κοιτάξτε με ποιον τρόπο λειτουργεί σ' αυτούς αυτό το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, πώς τους εξυπηρετεί αυτή η ιδιότητα. Αν αφήσετε πίσω σας τις κρίσεις θα πάψετε να επηρεάζεστε από την ενέργεια των άλλων.
Τι είναι ο φόβος; Τι είναι η περιοχή της σκιάς; Μέχρι να τον κοιτάξετε καταπρόσωπο, ο φόβος υπάρχει συχνά σαν μια βαριά αίσθηση ανησυχίας. Υπάρχουν στιγμές που νιώθετε ανάλαφροι και χαρούμενοι, και στιγμές που δε νιώθετε έτσι. Αυτές οι βαρύτερες στιγμές είναι συχνά μια ένδειξη φόβου. Όσο πιο ψηλά ανεβαίνετε τόσο πιο πολύ θ' απαλλάσσεστε από το φόβο.
Για να Διαλύσετε το Φόβο.
Γυρίστε και Κοιτάξτε τον Καταπρόσωπο, γιατί Αυτά που Αντικρίζετε Διαλύονται μέσα στο Φως της Συνειδητότητας.
Ο φόβος στα κατώτερα επίπεδα υπάρχει με τη μορφή βαριών συναισθημάτων, σαν ένα βάρος, μια αίσθηση έντασης στο σώμα. Μπορεί να είναι μια αίσθηση βιασύνης, σαν να προσπαθείτε να κρυφτείτε κάτω από τη βιτρίνα της παραγωγικότητας, οπότε βρίσκεστε στο χώρο του πράττειν και όχι του είναι.
Όταν νιώθετε μια βαριά ή σκοτεινή αίσθηση ζητήστε από το φόβο να έρθει στη συνειδητότητά σας. 'Όλα εκείνα στα οποία γυρίζετε την πλάτη σας, θα μεγαλώσουν και θα γίνουν χειρότερα. Όταν είστε πρόθυμοι να σταθείτε και ν' αντικρύσετε αυτό που φοβάστε, το σύμπαν θα σας βοηθήσει να ελευθερωθείτε και να θεραπευτείτε. Πολλοί από σας φοβάστε ότι είστε μόνοι; πιστεύετε ότι πρέπει να τ' αντιμετωπίζετε όλα μόνοι σας. Μπορεί να νιώθετε το μεγάλο βάρος της ευθύνης, όμως το σύμπαν είναι γεμάτο φίλους, θεραπευτές και βοηθούς. Όσο πιο πολύ αρχίσετε να θεραπεύετε εκείνους με τους οποίους έρχεστε σ' επαφή, τόσο πιο πολλή θεραπεία θα επιστρέψει σ' εσάς. Η λήψη και η προσφορά θεραπείας είναι ο δρόμος που οδηγεί στην ανώτερη ενέργεια.
Ο φόβος μπορεί συχνά ν' αντιμετωπιστεί και να μετασχηματιστεί με την αναπνοή και τη χαλάρωση του σώματος. Μπορεί επίσης ν' αντιμετωπιστεί με την πράξη. Όταν νιώθετε αρνητική ενέργεια σε κάποιον άλλο, ένα συναίσθημα που δε σας αρέσει, μη γυρίσετε και κρυφτείτε απ' αυτό. Πρώτα, παγώστε τις κρίσεις σας και μετά ζητήστε από το σύμπαν να σας καθοδηγήσει για το τι πρέπει να κάνετε (αν πρέπει να κάνετε κάτι). Το σύμπαν σας στέλνει πάντα βοήθεια όταν τη ζητάτε. Μπορεί να έρθει στις σκέψεις σας με τη μορφή ενοράσεων ή αποκαλύψεων: μπορεί να έρθει μέσα από κάτι που βλέπετε ή διαβάζετε ή μπορεί να έρθει μέσα από κάτι που ακούτε. Όταν νιώθετε κάποια αρνητικότητα στον άλλο, μπορείτε να την εμποδίσετε να σας επηρεάσει ρωτώντας πώς μπορείτε να θεραπεύσετε και να βοηθήσετε αυτό το άτομο στην ανάπτυξή του. Θα δείτε τότε πως οι άλλοι θα ψάξουν να βρουν τρόπους για να κάνουν τον ίδιο πράγμα για σας. Αν δεν μπορούν να σας ανταποδώσουν την ίδια ενέργεια θεραπείας και αγάπης θα φύγουν σιγά-σιγά από τη ζωή σας, ή θα δείτε ότι δε θα δημιουργείτε τόσες πολλές ευκαιρίες για να είστε μαζί τους.
Ποιος είναι ο φόβος που προκαλεί η αντίληψη της ενέργειας, ποιος είναι ο φόβος μήπως βρούμε αρνητική ενέργεια στους άλλους; Είναι ο φόβος μήπως σας βλάψουν; Είναι η πεποίθηση ότι οι άλλοι θα σας κατεβάσουν χαμηλά ή θα σας μειώσουν; Όταν αντιλαμβάνεστε συνειδητά το φόβο σας για την αρνητική ενέργεια, όταν είστε σ' επαφή με το πώς νομίζετε ότι μπορεί να σας βλάψει η αρνητική ενέργεια, τότε έχετε μια βάση για ν' αρχίσετε να δουλεύετε μ' αυτήν. Μόνο αν αντιμετωπίσετε κι αναγνωρίσετε το φόβο σας για την αρνητική ενέργεια θα μπορέσετε να τη μετουσιώσετε σ' αβλαβή ενέργεια. Και πάλι, η θετική θεραπευτική ενέργεια είναι ισχυρότερη από την αρνητική.
Ο φόβος μπορεί να δημιουργηθεί σ' οποιονδήποτε τομέα όπου οι εικόνες σας για το ποιοι είστε τώρα δεν ταιριάζουν με τις εικόνες σας για το ποιοι θέλετε να είστε. Γιατί φοβάστε αυτό που δεν είστε; Νιώθετε ότι είστε απογοητευμένοι με τον εαυτό σας, ότι έχετε προδώσει τον εαυτό σας;
Αγαπάτε και Δέχεστε τον Εαυτό σας όπως Είναι, όχι όπως Θα Είναι ή όπως θα Έπρεπε να Είναι.
Αν αγαπάτε τον εαυτό σας γι αυτό που είναι, ζείτε στο παρόν το οποίο είναι η πύλη της προσωπικής δύναμης. Αν αγαπάτε μόνο αυτό που θα γίνετε τότε είστε έξω από το σώμα σας, και ζείτε σ' ένα μέλλον που δεν μπορείτε να επηρεάσετε (μέχρι να γίνει παρόν και να μπορέσετε να δράσετε σ' αυτό). Κοιτάξτε το ποιος είστε, συγκρίνετέ το με το ποιος θέλετε να είστε και ρωτήστε τον εαυτό σας γιατί δεν ταιριάζουν μεταξύ τους. Ρωτήστε, «αυτό που θέλω να είμαι ταιριάζει πραγματικά με το ποιος είμαι ή είναι κάτι που μου είπαν ότι πρέπει να είμαι» Όσο περισσότερο καθαρίσετε τον εαυτό σας από τα προγράμματα, τις προσδοκίες και τις εικόνες που έχουν οι άλλοι για σας, τόσο πιο δυνατοί θα γίνετε. Πολλές απ' αυτές τις μελλοντικές εικόνες προϋποθέτουν να ικανοποιήσετε μη ρεαλιστικά ή ακατάλληλα κριτήρια που σας έχουν δοθεί από άλλους. Πολλά απ' αυτά τα ιδανικά αντιπροσωπεύουν πεποιθήσεις άλλων τις οποίες προσπαθείτε να επιβάλλετε στον εαυτό σας. Κοιτάξτε καθαρά τις προσδοκίες που έχετε για τον εαυτό σας, ιδιαίτερα εκείνες που συστηματικά δεν καταφέρνετε να τις ικανοποιήσετε. Μπορεί ν' αποτελούν ενδείξεις κάποιων τομέων στους οποίους αυτό που θέλετε να είστε δεν ταιριάζει με τις αληθινές σας ανάγκες. Ο πόνος που νιώθετε μ' αυτή τη διαφορά, η βαριά αίσθηση, ο φόβος ή το σκοτάδι μπορούν να υπάρξουν μόνον επειδή προσπαθείτε να «φορέσετε» μια ενέργεια που δε σας ανήκει.
Για να μάθετε ποιοι είστε χρειάζεται να περάσετε χρόνο μόνοι σας, να συλλογιστείτε. Ο χρόνος που περνάτε μόνοι είναι ένας από τους σημαντικότερους χρόνους που μπορείτε να δημιουργήσετε.
Δε μιλώ για το χρόνο στον οποίο σκέπτεστε μ' ένα φρενιασμένο τρόπο για κάτι, αλλά για το γαλήνιο χρόνο στον οποίο δε σκέφτεστε τίποτα. Η ηρεμία του νου δημιουργεί χώρο για ιδέες που έρχονται στην πραγματικότητα σας και γεννιούνται. Η έμπνευση γεννιέται μέσα στην ηρεμία. Μπορεί να περάσει μια βδομάδα ή και παραπάνω μέχρι να έρθει μια νέα ιδέα στη συνειδητή σας αντίληψη. Αυτή η καθυστέρηση όμως δεν πρέπει να σας παραπλανήσει, έτσι που να μην καταλάβετε τη σύνδεση που υπάρχει ανάμεσα στον ήρεμο χρόνο και τη δημιουργικότητα που έρχεται αργότερα.
Αν μένετε μόνος, ήρεμος, και επιτρέπετε στον εαυτό σας ν' αναπαυτεί σωματικά, συναισθηματικά και νοητικά, θ' αποκτήσετε μια όλο και πιο καθαρή αίσθηση του εαυτού σας. Σ' αυτά τα ήρεμα διαστήματα δεν παίζετε κανένα ρόλο και καμιά ταυτότητα και η ψυχή σας μπορεί να σας μιλήσει πιο καθαρά. Την πιο καθαρή αίσθηση της ίδιας σας της ενέργειας την έχετε όταν δεν είστε μαζί μ' άλλους, όταν είστε μόνοι. Μερικοί από σας βρίσκεστε συνέχεια κοντά σ' άλλους, κι όταν τελικά μένετε μόνοι σας δημιουργείτε ένα εκατομμύριο πράγματα που θέλετε να κάνετε — κάνετε τα πάντα για να μη σκεφτείτε, να μη συλλογιστείτε, να μη μείνετε ήρεμοι. Σας έχουν μάθει ότι η παραγωγικότητα και η δημιουργία πραγμάτων που μπορείτε να δείτε, ν' αγγίξετε ή ν' ακούστε είναι πιο πολύτιμη από τον ήρεμο χρόνο. Όμως, ο χρόνος της περισυλλογής είναι η πηγή της αναζωογόνησης της ενέργειας, της καθαρής αίσθησης, των ιδεών και της έμπνευσης. Αρχίστε να εκτιμάτε το χρόνο που μπορείτε να δημιουργήσετε για να καθίσετε ή να ξαπλώστε κάπου και να μείνετε ήρεμοι. Εξασκηθείτε στο να μη σκέφτεστε τίποτα, γιατί η ηρεμία είναι η πόρτα για την αίσθηση της ενέργειας και για το άνοιγμα της διαίσθησης. Αυτή είναι επίσης η υψηλότερη και πιο αποτελεσματική μορφή αυτοθεραπείας που υπάρχει.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα