Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Ποιά δόση; - De jure πτώχευση προ των πυλών - Ήττα των ευρωλάγνων και του τραπεζικού λόμπι

Φωτογραφία για Ποιά δόση; - De jure πτώχευση προ των πυλών - Ήττα των ευρωλάγνων και του τραπεζικού λόμπι
Σε φιάσκο κολοσσιαίων διαστάσεων εξελίχθηκε το αποτέleσμα της συνεδρίασης του Eurogroup που ολοκληρώθηκε πριν λίγες ώρες. Έπειτα από συνεδρίαση 10 και πλέον ωρών ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δηλώνει πως οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών δεν κατάφεραν να φθάσουν σε συμφωνία για την Ελλάδα! Με απλά λόγια: Επιβεβαιώθηκε πλήρως το ρεπορτάζ του defencenet.gr που έλεγε ότι δεν πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις και ότι είναι "πολύ αργά για δάκρυα".
Φυσικά για δόση, ούτε κουβέντα. Η θέση της κυβέρνησης πλέον είναι δραματική και είναι άγνωστο αν θα καταφέρει να επιβιώσει. Παίρνοντας αποφάσεις και ενεργώντας οριακά εντός δημοκρατικών ορίων με την έκδοση διαδοχικών πράξεων νομοθετικού περιεχομένου ανάλογων αυτών που εφαρμόζονται σε καταστάσεις πολιορκίας, ρίσκαρε και μέχρι στιγμής το ρίσκο δεν της βγαίνει.

Οι αποφάσεις παραπέμπονται στην σύνοδο κορυφής αν δεν ληφθούν αποφάσεις και την Δευτέρα που θα έχουμε νέο Eurogroup

 H K.Λαγκάρντ συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση του ΔΝΤ για το Σάββατο ή την Κυριακή και αυτό δεν απαραίτητα καλό για την Ελλάδα: Αφρικανικές χώρες και οι χώρες του άξονα των BRICS δεν είναι καθόλου ευνοϊκά τοποθετημένες απέναντι στην εξόφληση των τοκογλυφικών δανείων που έχουν δώσει στην Ελλάδα οι τράπεζες και τα πειρατικά fund. Υπάρχουν φυσικά οι ΗΠΑ που θέλουν διαγραφή χρεών "εδώ και τώρα", αλλά πόσο εύκολο είναι αυτό πλέον;

Όχι απλά το χάσμα με το ΔΝΤ παρέμεινε αγεφύρωτο, αλλά και οι ίδιες οι χώρες της ευρωζώνης πλέον δέχονται να βοηθήσουν την ελληνική προσπάθεια με μία ελάχιστη μείωση των επιτοκίων από τα δάνεια που δίνουν στην Ελλάδα.

Το ΔΝΤ ήταν σταθερό στην θέση του και επιβεβαιώθηκε απόλυτα το defencenet.gr ότι η Κ.Λαγκάρντ δεν θα άλλαζε θέσεις όταν "μεγάλα" κανάλια ανακάλυπταν "ισοδύναμους όρους". Το ΔΝΤ παρέμεινε σταθερό και έθεσε προϋποθέσεις για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους τις οποίες δεν μπορούσαν να αποδεχθούν οι κυβερνήσεις των κρατών – μελών της ευρωζώνης.

Μάλιστα έγγραφο που έφερε στην δημοσιότητα το Reuters ο στόχος της μείωσης του χρέους στο 120% του ΑΕΠ το 2020 δεν θα επιτευχθεί χωρίς κούρεμα των ομολόγων του επίσημου τομέα. Κάτι που κυρίως η γερμανική πλευρά προσπαθεί να αποφύγει μέχρι τις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2013.

Σύμφωνα με τις πηγές του πρακτορείου Reuters η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να μειώσει το χρέος της στο 120% του ΑΕΠ χωρίς να επιβαρύνει τις άλλες χώρες – μέλη της ευρωζώνης.

To αστείο είναι ότι στο κείμενο οι Ευρωπαίοι καλωσορίζουν τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την Τρόικα και τα φιλόδοξα μέτρα που – όπως σημειώνεται – έχουν πλέον επικυρωθεί με ικανοποιητικό τρόπο, ενώ επαινείται (!) και η δέσμευση του. 


ΠΗΓΗ
    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα