Σίγουρα, ένα από τα κλειδιά για να αποκωδικοποιήσει κάποιος όλο αυτό το χάος που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στη Μέση Ανατολή και στη Β. Αφρικής–ένας άλλος Τρωϊκός πόλεμος- -είναι η μυθολογία γύρω από τα Μήλα των Εσπερίδων ή
αλλιώς «το Μήλο της Έριδος.»
Δεν θεωρώ τυχαίο γεγονός ότι ανάμεσα σε πολλά κοινά μήλα, ένα τεράστιο χρυσό μήλο εμφανίστηκε πάνω... από τα κεφάλια όσων παρακολούθησαν την τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο. Για όσους δεν το γνωρίζουν σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία ο κήπος των Εσπερίδων–οι ίδιες ήταν κόρες του Άτλαντα–ήταν ο οπωρώνας της θεάς Δήμητρας που βρισκόταν στην πιο δυτική γωνία του τότε γνωστού κόσμου στον οποίο υπήρχε το δέντρο της ζωής ή μία συστάδα δέντρων τα οποία έβγαζαν καρπούς που χάριζαν την αθανασία: τα χρυσά μήλα.
Η Ήρα για να προστατέψει τον κήπο της–ακόμα και οι θεοί χρειάζονται φρουρούς–τοποθέτησε εκεί έναν άγρυπνο δράκο με εκατό κεφάλια, τον Λάδωνα. Ο ενδέκατος άθλος του Ηρακλή ήταν η κλοπή αυτών των μήλων από τον κήπο, πράγμα και που κατάφερε αφού ζήτησε από τον Άτλαντα να κλέψει τα μήλα και σε αντάλλαγμα εκείνος θα κρατούσε για λίγο τον ουρανό στη θέση του. Αφού ο Άτλας μάζεψε τα μήλα, ο Ηρακλής του ζήτησε να κρατήσει λίγο τον ουρανό για να φτιάξει ένα μαξιλάρι για το κεφάλι του.
Ο Άτλας συμφώνησε, αλλά ο Ηρακλής ποτέ δεν τον αντικατέστησε και δραπέτευσε αφού είχε πάρει τα μήλα. Συνδέστε τώρα όλα τα παραπάνω με τον αριθμό έντεκα, με την επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου και όλη την αναταραχή που επικρατεί ήδη από το 2010-2011 στον Αραβικό κόσμο τόσο της Β.Αφρικής, αλλά και της Μέσης Ανατολής (Λιβύη, Αίγυπτο, Τυνησία κτλ.)
Αν δεν καταλάβατε, σκεφθείτε μόνο ότι σε αυτό το σημείο στη Β.Αφρική, κοντά στην οροσειρά του Άτλαντα που διασχίζει την Τυνησία και συνεχίζει στη Λιβύη ήταν το μέρος όπου υπήρχε το/τα χρυσό/-σα μήλο/α στον μυθικό κήπο των Εσπερίδων.
Επιπλέον, το ίδιο σκηνικό που υπάρχει στην περιοχή γύρω από τη Μεσόγειο οπτικά αντικατοπτρίζεται στον ουρανό με το «Σκοτεινό Ρήγμα» που υπάρχει στο γαλαξία μας … με την οροσειρά του Άτλαντα να ταιριάζει γάντι με την πιο «σκοτεινή» περιοχή αυτού του Ρήγματος (δες φωτό, οι κόκκινοι κύκλοι). Διαφορετικά θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε και «Πύλη του Δράκοντα» αφού εκεί υπάρχει και ο αστερισμός του Οφιούχου/Δράκοντα.
Οφιούχος ή Δράκοντας…όπως ο ακοίμητος φρουρός-δράκος Λάδωνας που φυλούσε τα χρυσά μήλα στον κήπο των Εσπερίδων! Ας μην ξεχνάμε ακόμα και το φίδι σε έναν άλλο Κήπο αυτόν της Εδέμ που «προέτρεψε» την Εύα να φάει … το μήλο.
Αν το σκεφτεί κανείς αυτό το φρούτο όλως τυχαίως είναι αρκετά δημοφιλές στην ιστορία αυτού του πλανήτη! Ακόμα πιο τυχαίο είναι ότι το 2012 συμβαίνει να είναι στο Κινέζικο ημερολόγιο η χρονιά του Δράκου… Το Σκοτεινό αυτό ρήγμα είναι επίσης και η πύλη που οδηγεί στον Κάτω Κόσμο της Xibalba σύμφωνα με τη μυθολογία των Μάγια και το ημερολόγιό τους.
Αν μέσα σε όλα αυτά σκεφθεί κανείς ότι το Λονδίνο αρχικά είχε ονομαστεί «Νέα Τροία» και ότι ο πρώτος Τρωϊκός Πόλεμος ξεκίνησε με αφορμή ένα χρυσό μήλο, τότε … είστε έτοιμοι να αντιληφθείτε μία ενδιαφέρουσα συνοχή εσωτερικών νοημάτων; Αν πάλι όχι, η κατανάλωση ενός μήλου ίσως βοηθήσει…άλλωστε μήλο είναι το φρούτο που ένα την ημέρα τον «γιατρό τον κάνει πέρα». ΧΜ ! Ποιος ξέρει και τι άλλο κάνει πέρα;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.