Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Βαριές «καμπάνες» για την υπόθεση Βαριοπούλα


 http://specialforces.gr/skins/aquarelle_green/customer/images/logo4.jpg


Σε είκοσι χρόνια κάθειρξη καταδικάσθηκαν οι πρώην διοικητές της Α΄ Στρατιάς στρατηγός ε.α. Τσετίν Ντογάν και στρατηγός ε.α. Εργκίν Σαϊγκούν, του ΓΕΝ ναύαρχος ε.α. Οζντέν Ορνέκ και του ΓΕΑ πτέραρχος ε.α Ιμπραχίμ Φιρτίνα για τη γνωστή υπόθεση "Βαριοπούλα" στην οποία δικάζονταν συνολικά 365 άτομα (οι 250 υπό κράτηση) εκ των οποίων οι 14 είναι εν ενεργεία ανώτατοι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και οι 66 απόστρατοι ανώτατοι αξιωματικοί με την κατηγορία της απόπειρας επιβολής στρατιωτικού πραξικοπήματος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το σχέδιο καταρτίστηκε από χούντα υπό την ηγεσία του πρώην διοικητή της Α΄ Στρατιάς στρατηγού ε.α Τσετίν Ντογάν.
Επρόκειτο για τακτικό σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στις 5-7 Μαρτίου 2003 στην Α΄Στρατιά. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου υπήρχαν τέσσερα επί μέρους σχέδια σχετικά με τις κινήσεις του ναυτικού, της αεροπορίας και του στρατού.
Τα σχέδια αυτά προέβλεπαν μεταξύ άλλων την τοποθέτηση και έκρηξη βόμβας σε δύο μεγάλα τεμένη στην Κωνσταντινούπολη με σκοπό την πρόκληση συνθηκών χάους και τον εξαναγκασμό της κυβέρνησης να κηρύξει στρατιωτικό νόμο.
Καθώς και την πρόκληση πτώσης τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους από ελληνικό στο Αιγαίο, έτσι ώστε να προκληθεί σύγχυση.
Όλα αυτά με τελικό σκοπό την πραγματοποίηση στρατιωτικού πραξικοπήματος.
Το πρώτο στάδιο του σχεδίου περιλάμβανε τη συγκέντρωση και αξιοποίηση των σχετικών πληροφοριών, το δεύτερο τη δημιουργία συνθηκών για επιβολή πραξικοπήματος, το τρίτο την πραγματοποίηση του πραξικοπήματος, το τέταρτο το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας και τέλος το πέμπτο την πραγματοποίηση βουλευτικών εκλογών.
Η δίκη ξεκίνησε στις 16 Δεκεμβρίου 2010 και στις 29 Μαρτίου 2012 ο εισαγγελέας ζήτησε για τους κατηγορούμενους ποινές φυλάκισης 15-20 ετών με την κατηγορία της απόπειρας πραξικοπήματος εναντίον της κυβέρνησης.

ΠΗΓΗ
    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ  ΤΟ  ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα