Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Τα 10 τρομακτικότερα ζώα της Γής


Είναι γνωστό ότι πολλοί άνθρωποι έχουν κάποιο είδος φοβίας. Μία από τις πιο κοινές φοβίες  είναι ο φόβος για μερικά ζώα.Αυτός ο φόβος είναι συχνά κατανοητός λόγω της φύσεως των  αρπακτιών ζώων αλλά είναι επίσης και πολλές φορές αδικαιολόγητος στο μεγαλύτερο μέρος του.
Ο καθένας θα σας πει (και μάλλον το ξέρετε ήδη) πως δεν είναι και το πιό λογικό πράγμα να επιδεικνύετε φόβο, ειδικά όταν είστε σε μία κατάσταση συνάντησης με κάποιο θηρίο - σκύλο ή κάτι παρόμοιο. Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να μείνετε ήρεμοι και να εστιάσετε όλη τη δραστηριότητα του εγκεφάλου σας στην αυτοάμυνα. Εδώ θα δείτε μια λίστα με μερικά από τα πιό φρικιαστικά ζώα που έπρεπε να σας τρομάζουν, αλλά να θυμάστε αυτό, στην πραγματικότητα είναι απλά ζώα, με αρκετά χαμηλότερο iq και αυτοεκτίμηση απο εσάς, και ενώ νομίζετε ότι είναι τόσο τρομακτικά που δε μπορείτε να πάρετε ούτε μία αναπνοή,  στην πραγματικότητα  σας φοβούνται , και τις περισσότερες φορές θα μπορούσαν τελικά να επιτεθούν μόνο και μόνο γι’αυτό το λόγο.Αρχίζουμε με το νούμερο 10 της λίστας.

10.Αρκούδες
 
 Οι Αρκούδες στην πραγματικότητα θα έπρεπε να είναι το τελευταίο πράγμα που θα φόβιζε τους ανθρώπους, γιατί όταν είμασταν παιδιά είχαμε όλοι μας απο ένα μικρό αρκουδάκι για παιχνίδι (εκτός και άν έχεις μεγαλώσει μόνο με Playmobil (αγοράκι) ή Pollypocket (κοριτσάκι) ). Οι αρκούδες είναι εκπληκτικά γρήγορες, ακόμη και με το βάρος αυτό ,των αρκετών εκατοντάδων κιλών, πράγμα που τις κάνει φοβερές και τρομερές. Εάν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στο δάσος (ειδικά απο Φλώρινα, Πίνδο, Καστοριά μεριά) ελέγξτε αν υπάρχει κάποιο είδος οδηγού για την αποφυγή τους και την αντιμετώπιση σε περίπτωση επαφής (καλή τύχη).

9. Λύκοι
Οι λύκοι έχουν αποτελέσει αντικείμενο σε πάρα πολλές διαφορετικές ιστορίες τρόμου για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οί σκύλοι, προέρχονται απο την οικογένεια των λύκων, (μόνο που μερικοί επαναστάτες της αγέλης, αρκετές εκατοντάδες χρόνια πρίν είχαν το μυαλό να προσεγγίσουν τους ανθρώπους και να ζητιανέψουν μερικά απο τα αποφάγια τους), Επίσης είναι ένας τρόπος, εδώ και πολλά χρόνια για να φοβίσουν τα παιδιά στις αγροτικές περιοχές (θυμάσαι την κοκκινοσκουφίτσα σωστά ; ). Με την ανάπτυξη της βιομηχανίας  του κινηματογράφου,  οι λύκοι και οι λυκάνθρωποι (μή ρωτήσεις πώς έγινε η διασταύρωση) έγιναν μέρος πολλών ταινιών τρόμου.

8.Ποντίκια
Για τους περισσότερους από τους άνδρες αυτό είναι μάλλον πολύ αστείο.  Μικρά γρήγορα και άσχημα ζώα μπορούν πραγματικά να είναι τρομακτικά για μερικούς ανθρώπους εκεί έξω, στην προκειμένη περίπτωση, τα ποντίκια  τρομάζουν συνήθως συχνότερα τις γυναίκες. Τα ποντίκια δεν είναι επικίνδυνα καθόλου, δε μπορούν ούτε ακόμα και να δαγκώσουν ( εντάξει, ίσως όταν κοιμάσαι να μασουλάνε το αυτί σου, αλλα αυτό είναι μία άλλη περίπτωση), μερικοί άνθρωποι δε παύουν όμως να τα φοβούνται αρκετά (ποιός έβλεπε pinky and the brain ;)

7. Πιράνχας
Πάμε σε κάτι πιό τροπικό. Σε αντίθεση με το ποντίκι, τα πιράνχα είναι  μία πραγματική απειλή. Είναι αντικείμενο πολλών ταινιών τρόμου και οφείλω να ομολογήσω πως όντως είναι αρκετά τρομακτικά. Ψάρια που ‘’ξεκοκαλλίζουν’’ ανθρώπους ; (μπού). Η αλήθεια όμως βρίσκεται κάπου στη μέση. Αυτό είδος ψαριού  προτιμά να τρώει πτώματα, όμως, εαν δείτε κάποια από αυτά σε κανένα ταξίδι σας στον Αμαζόνιο, κρατήστε κάποια απόσταση, γιατί είναι αρκετά περίεργα απο τη φύση τους (μιάμ , μιάμ τί γεύση να έχει ένας ευρωπαίος)

6.Καρχαρίες
Εδώ έχουμε ένα ακόμη ζώο, που συχνά έχει πάρει το ρόλο του κακοποιού - τέρατος σε ταινίες τρόμου, (βλέπε τα σαγόνια του καρχαρία). Το γεγονός ότι υπάρχουν περίπου εκατό επιθέσεις καρχαριών κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο φοβίζει πολλούς κολυμβητές. Στην πραγματικότητα λίγα είδη καρχαριών είναι δυνητικά επικίνδυνα για τον άνθρωπο. ( και ο άνθρωπος είναι ο μεγαλύτερος σφαγέας τους)

5.Αράχνες
Τα μικρά ζωύφια (η κατσαρίδα , η κατσαρίδα όλο στραβοπερπατά, εχει καπνίσει μαριχουάνα και δε ξέρει που πηγαίνει) και οι αράχνες,  ειδικά οι πιό γρήγορες απο αυτές, πάντα τρόμαζαν αρκετό κόσμο. Μερικοί άνθρωποι έχουν ακραίες  φοβίες με τις αράχνες και φοβούνται ακόμα και μία εκτυπωμένη φωτογραφία τους. Άλλοι πάλι τους τσιμπούν και γίνονται spiderman. Στις τροπικές περιοχές αυτός ο φόβος είναι αρκετά δικαιολογημένoς, δεδομένου ότι υπάρχουν αρκετά  δηλητηριώδη είδη αραχνών.

4.Νυχτερίδες
Ηλιοβασίλεμα, σπηλιές και ο Μπάτμαν. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει λόγος να φοβάστε τις νυχτερίδες. Πολύ λίγα από τα είδη των νυχτερίδων μπορούν να πιουν το αίμα σας σαν βρικόλακες (και αυτό θα συμβεί, μόνο εάν είσαστε ακίνητοι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ωρών), και κατά πάσα πιθανότητα ένα καλό χτύπημα  , γύρω γύρω όλοι, με τα χέρια στην αέρα δηλαδή, και καμία νυχτερίδα δε θα σας επιτεθεί ξανά.

3.Μέλισες
Οι μέλισσες μπορεί να αποβούν  πολύ επικίνδυνες, ακόμα και μοιραίες διότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι αλλεργικοί στο δηλητήριό που υπάρχει στο κεντρί τους. Όσοι είναι αλλεργικοί, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, διότι ακόμα και ένα μικρό τσίμπημα θα μπορεούσε να είναι θανατηφόρο. Υπάρχουν επίσης πολλές ταινίες με μέλισες που προσπαθούν να αφανίσουν την ανθρώπινη φυλή.

2.Φίδια
Δεν υπάρχουν και πολλά για να πούμε σχετικά με το φόβο των φιδιών. Συχνά είναι δηλητηριώδη και ύπουλα και αυτό είναι αρκετό για να μήν αρέσουν σε πολλούς, και αρκετό για μερικούς για να τα έχουν ώς κατοικίδια. Περίπου 30.000 άνθρωποι σκοτώνονται από δάγκωμα φιδιού κάθε χρόνο. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι, παρά το γεγονός ότι έχουν ένα τόσο θανάσιμο όπλο, το δηλητήριό τους, επιτίθενται όταν αισθάνονται ανασφαλή και όταν διακρίνουν μια απειλή στη συμπεριφορά σας. Για τον λόγο αυτόν , την επόμενη φορά που θα βρίσκεστε σε κάποιο μέρος που ίσως να έχει φίδια, κάντε την παρουσία σας αισθητή, βαδίζοντας με μεγάλα και ηχηρά βήματα.Και τέλος στην κορυφή της κατάταξης του τρομακτικότερου ζώου....

1. Σκουλήκι Λόα Λόα
 
Αυτό είναι ένα αρκετά άγνωστο γένος σκουληκιού και μπήκε στο νούμερο ένα της λίστας απλά και μόνο για να τρομάξετε (ναί ναί, το ξέρω είμαι απαράδεκτος).  Τα σκουλήκια αυτά μπορούν να βρεθούν σε τροπικά δάση της Κεντρικής Αφρικής  και μπορούν να προκαλέσουν μία πραγματικά τρομακτική ασθένεια που έχει ώς αποτέλεσμα την αύξηση, τη γέννα δηλαδή σκουληκιών στο μάτι του ανθρώπου. Για να τα αφαιρέσουν από το μάτι, οι γιατροί είναι αναγκασμένοι καταφύγουν σε μερικές όχι και τόσο έυκολες άνετες ενέργεις όπως νυστέρι και μαχαίρι κοπής.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα