Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Curiosity: Η πρώτη φωτογραφία από τον Άρη(ΒΙΝΤΕΟ)

Με επιτυχία προσεδαφίστηκε το ρομποτικό όχημα Curiosity της NASA στον Άρη και μάλιστα έστειλε την πρώτη του λήψη από την επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη.


Λίγο πριν από τις 08:30 (ώρα Ελλάδας) το κέντρο ελέγχου είχε λάβει το πρώτο σήμα του ρομπότ, το οποίο ετοιμαζόταν να εισέλθει στην ατμόσφαιρα του Άρη. Αμέσως μετά την επιτυχημένη προσεδάφιση, τα μέλη της αποστολής ξέσπασαν σε ζητωκραυγές και ένας από τους αξιωματούχους μοίρασε σοκολάτες Mars (Άρης)... «Επιβεβαιώθηκε
η επαφή με το έδαφος», δήλωσε μέλος της ομάδας ελέγχου του οχήματος από το διαστημικό κέντρο στην Πασαντίνα, ανατολικά του Λος Άντζελες.

Η διάρκειας επτά λεπτών διαδικασία, αποτελεί την δυσκολότερη προσεδάφιση μη επανδρωμένου διαστημικού οχήματος στον Κόκκινο Πλανήτη.
Κατευθυνόμενο προς την επιφάνεια του Άρη με περισσότερα από 20.000 χιλιόμετρα την ώρα, το ρομποτικό όχημα χρησιμοποίησε στην προσεδάφισή του προωθητήρες και αλεξίπτωτο.

Ενθουσιασμός επικράτησε και όταν το ρομπότ έστειλε την πρώτη φωτογραφία, εξαιρετικής καθαρότητας. Η φωτογραφία έδειχνε τη σκιά του ρομοπότ στο έδαφος του Άρη, αμέσως μετά την προσεδάφισή του.

Ο Μπαράκ Ομπάμα έκανε λόγο για «ένα άνευ προηγουμένου τεχνολογικό επίτευγμα».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα