Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Πέθανε ο Carlo Rambaldi, "πατέρας" των ειδικών εφέ του "ΕΤ" και του "Alien"




Πλήρης ημερών, στα 86 του χρόνια, άφησε την τελευταία του πνοή o Carlo Rambaldi, μετά από μακροχρόνια περιπέτεια που αντιμετώπιζε με την υγεία του.
Σε ηλικία 86 ετών πέθανε, στις 10 Αυγούστου, ο ο Ιταλός δημιουργών ειδικών εφέ που άφησαν εποχή στις ταινίες "ΕΤ" και "Alien", Carlo Rambaldi, σε νοσοκομείο στην Καλαβρία.
Ο Ιταλός δημιουργός είχε συνεργαστεί με κορυφαίους Ιταλούς σκηνοθέτες, όπως ο Pasolini και ο Argento, αλλά έγινε παγκοσμίως γνωστός χάρη στη δουλειά του σε πασίγνωστες ταινίες του Hollywood.
Είχε βραβευτεί μάλιστα με Oscar για τη δουλειά του στα ειδικα εφέ στις ταινίες "ΕΤ", "Alein" και "King Kong" και θεωρείται πρωτοπόρος για την εποχή του.

Ο Rambaldi γεννήθηκε σε μία πόλη της βορειοανατολικής Ιταλίας κοντά στη Φεράρα και σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Ακαδημίας της Μπολόνια. Το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο έγινε το 1956, όταν του ζητήθηκε να δημιουργήσει ένα δράκο για μία χαμηλού προϋπολογισμού ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Στη συνέχεια ο Rambaldi μετακόμισε στη Ρώμη, όπου το έργου του τράβηξε την προσοχή του παραγωγού, Dini Laurentis, ο οποίος τον έπεισε να αφήσει την ιταλική πρωτεύουσα για το Hollywood, προκειμένου να εργαστεί για την ταινία "King Kong".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα