Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ (VIDEO)

Χρονολόγιο – Σαν σήμερα στην Ιστορία » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ (VIDEO)


Σαν σήμερα το 1982 ημέρες δόξας ζει το ιταλικό ποδόσφαιρο με την Σκουάντρα Ατζούρα να κερδίζει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου για τρίτη φορά στην ιστορία της, νικώντας στον τελικό την Δυτική Γερμανία με 3 -1.
postsΤο 1988  στις 6.45 το απόγευμα, τρία μίλια ανοιχτά της Αίγινας, δύο ένοπλοι με αυτόματα αρχίζουν να γαζώνουν το κρουαζιερόπλοιο «City of Poros». Ακολουθεί μακελειό. Αυτοσχέδιοι μηχανισμοί εκρήγνυνται σε διάφορα σημεία. Εννέα από τους 471 επιβάτες και τα 25 μέλη του πληρώματος πέφτουν νεκροί και 60 τραυματίζονται. Το κρουαζιερόπλοιο παραδίδεται στις φλόγες.
Το 1989 πεθαίνει στο Λονδίνο ο σερ Λόρενς Ολίβιε, που θεωρούνταν ένας από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς της εποχής του. Γεννημένος το 1907, αφοσιώθηκε στην ερμηνεία σαιξπηρικών ρόλων, τους οποίους ανήγαγε σε πραγματική τελειότητα. Εκτός από το θέατρο, ασχολήθηκε και με τον κινηματογράφο, αλλά έργο της ζωής του θεωρείται η ίδρυση και λειτουργία του Βρετανικού Εθνικού Θεάτρου.
Το 1996  το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης κατά των Σερβοβόσνιων Ράντοβαν Κάρατζιτς και Ράτκο Μλάντιτς με τις κατηγορίες της γενοκτονίας και των εγκλημάτων πολέμου.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα