Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Ένα από τα Πιο Σκοτεινά Μυστήρια στο Βατικανό ίσως «Ξεκλειδώνεται»


Ένα από τα Πιο Σκοτεινά Μυστήρια στο Βατικανό ίσως «Ξεκλειδώνεται»
Η εξαφάνιση μιας έφηβης κοπέλας πριν από 35 χρόνια παραμένει ένα απο τα πιο σκοτεινά μυστήρια στην Ιταλία – Πολλοί πιστεύουν ότι το Βατικανό εμπλέκεται στο «θρίλερ»



Τα ανθρώπινα οστά που ανακαλύφθηκαν σε ένα κτίριο του Βατικανού στη Ρώμη, μπορεί να κρύβουν το «κλειδί» για το μυστήριο της εξαφάνισης μιας έφηβης κοπέλας πριν από 35 χρόνια.


Τα οστέινα θραύσματα βρέθηκαν κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών στην πρεσβεία του Βατικανού στην Ιταλία, η οποία βρίσκεται στην γειτονιά Παριόλι της «Αιώνιας Πόλης».

Αν και οι ειδικοί δεν έχουν ακόμη προσδιορίσει την ηλικία των ανθρώπινων υπολειμμάτων, και κατά συνέπεια την χρονολογία θανάτου του ατόμου στο οποίο άνηκαν, η ιταλική αστυνομία έχει ήδη ζητήσει μια εξέταση που θα ελέγχει εάν το DNA των οστών ταυτίζεται με εκείνο της Εμανουέλα Ορλάντι.

Η Ορλάντι, μια έφηβη κοπέλα, κόρη εργαζόμενου τους Αγίας Έδρας, βρίσκεται στο επίκεντρο ενός από τα πιο σκοτεινά μυστήρια της Ιταλίας.

Η 15χρονη εθεάθη για τελευταία φορά στις 22 Ιουνίου του 1983, ενώ έφευγε από το μάθημα μουσικής της στη Ρώμη. Ο πατέρας της εργαζόταν στο Ινστιτούτο για τα Έργα της Εκκλησίας, ευρύτερα γνωστό ως «Τράπεζα του Βατικανού».

Στα χρόνια που ακολούθησαν, αμέτρητες θεωρίες διατυπώθηκαν για τη μυστηριώδη εξαφάνιση της κοπέλας. Μεταξύ αυτών ήταν μία θεωρία που συνέδεε την εξαφάνιση με μια συνωμοσία για τη δολοφονία του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β αλλά και πλήθος σεναρίων που έκαναν λόγο για διασυνδέσεις μεταξύ των ανώτερων κλιμακίων του Βατικανού και του υπόκοσμου της Ρώμης. 

Την τελευταία φορά που επανήλθε η υπόθεση στο προσκήνιο ήταν το 2012, όταν η αστυνομία ζήτησε την εκταφή της σορού ενός διαβόητου μαφιόζου, αφού υπήρχαν πληροφορίες ότι μέσα στον τάφο του μπορεί να κρύβονται και τα υπολείμματα της 15χρονης κοπέλας. Δυστυχώς, ούτε αυτό το στοιχείο απέδωσε καρπούς.

Ο αδερφός της Ορλάντι, Πιέτρο, διεξάγει εδώ και δεκαετίες μια εκστρατεία που αποσκοπεί στην αποκάλυψη της αλήθειας για την τύχη της μικρούλας. 

Πρόσφατα, ένας Ιταλός δημοσιογράφος δημοσίευσε ένα έγγραφο που υποδήλωνε ότι η Αγία Έδρα μπορεί να εμπλεκόταν στην εξαφάνιση της έφηβης. Επρόκειτο για ένα χαρτί που εκλάπη από τα αρχεία του Βατικανού και φέρεται να απαριθμεί έξοδα για την «φιλοξενία» της Ορλάντι, μετά την εξαφάνισή της.

Το Βατικανό εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, υποστηρίζοντας ότι το έγγραφο είναι ψεύτικο, αλλά δεν εξήγησε ποτέ τι δουλειά είχε το χαρτί στο επίσημο αρχείο του.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα