Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Στην Ελλάδα του μέλλοντος θα έχουμε και ξηρασία και πλημμύρες!

Δυο διαφορετικές μελέτες, δυο διαφορετικές προβλέψεις, ένας κοινός τρομοκρατικός παρονομαστής: Κλιματική Αλλαγή

Η μεν πρώτη έγινε από την Τράπεζα της Ελλάδος (δηλαδή του Rothchild) και την Ακαδημία Αθηνών (δηλαδή την Στοά Αθηνών) της οποίας “οι επικαιροποιημένες εκτιμήσεις δείχνουν ότι μέχρι το τέλος του 21ου αιώνα, οι επιπτώσεις των ανθρωπογενών δραστηριοτήτων θα οδηγήσουν σε μια επιπλέον άνοδο της θερμοκρασίας στην Ελλάδα, ιδίως κατά τους θερινούς μήνες, η οποία θα υπερβαίνει τους τρεις βαθμούς Κελσίου, ξεπερνώντας έτσι τους ετήσιους στόχους της Διάσκεψης του Παρισιού, το 2015″,  όπως ανέφερε ο ακαδημαϊκός και ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρήστος Ζερεφός, σε ομιλία του σε πρόσφατη εκδήλωση της Ακαδημίας Αθηνών, με θέμα τις περιβαλλοντικές και οικονομικές συνέπειες από την ανθρωπογενή παρέμβαση στην κλιματική αλλαγή.
Ο κ. Ζερεφός ανέφερε επίσης, ότι η ήδη παρατηρούμενη μείωση των βροχοπτώσεων του περασμένου αιώνα στη δυτική Ελλάδα, αναμένεται ότι θα συνεχισθεί και στον 21ο αιώνα, με συνέπεια στο τέλος του τρέχοντος αιώνα οι βροχοπτώσεις αναμένεται να έχουν μειωθεί περισσότερο από 15% στη δυτική Ελλάδα.
Τόνισε ακόμη, ότι πιο ανησυχητική είναι η αύξηση στη συχνότητα της εμφάνισης ακραίων καιρικών καταστάσεων, που έχουν σημαντικές επιπτώσεις, όχι μόνο στην αυξημένη πιθανότητα δασικών πυρκαγιών, αλλά επίσης στην αγροτική παραγωγή. Εκτίμησε ότι ορισμένες παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας μας θα γίνουν ακόμη πιο ευάλωτες λόγω της διείσδυσης υφάλμυρου ύδατος, εξαιτίας της ανόδου της στάθμης της θάλασσας.
Αυτά την ώρα που η δυτική Ελλάδα βούλιαζε από τις βροχοπτώσεις.

Στον αντίποδα, μελέτη της Ε.Ε. “προβλέπει” ότι “Οι ζημιές σε ζωτικές υποδομές που προκαλούνται από ακραία καιρικά φαινόμενα στην Ευρώπη, προβλέπεται να τριπλασιασθούν μέσα στην επόμενη δεκαετία και να δεκαπλασιασθούν έως το τέλος του αιώνα μας. Αυτές οι μερικές ή πλήρεις καταστροφές θα αφορούν υποδομές και συστήματα μεταφορών, ενέργειας, βιομηχανίας, ύδρευσης, υγείας κ.α. Η Ελλάδα αναμένεται να είναι μία από τις ευρωπαϊκές χώρες που θα καταβάλουν το μεγαλύτερο κόστος. Αυτό προβλέπει μελέτη επιστημόνων του Κοινού Κέντρου Ερευνών (JRC) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με την οποία κατά τις τρεις τελευταίες δεκαετίες η συντριπτική πλειονότητα (90%) των φυσικών καταστροφών σχετίζονται με ακραία κλιματικά γεγονότα, τα οποία αναμένεται να γίνουν συχνότερα στο μέλλον εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.
Συνολικά, στην Ευρώπη οι ζημιές στις υποδομές λόγω των κλιματικών κινδύνων προβλέπεται ότι θα αυξηθούν σταδιακά από 0,12% του ακαθάριστου παγίου κεφαλαίου σήμερα, σε 1,37% έως το 2100. Όμως, ενώ στη βόρεια Ευρώπη οι αναμενόμενες ζημιές στις υποδομές θα είναι κάτω του 1% των ετήσιων επενδύσεων, στη νότια Ευρώπη τα ποσοστά εκτιμάται ότι θα είναι πολύ μεγαλύτερα, φθάνοντας το 5,2% στην Κροατία, το 4,4% στην Ελλάδα, το 4,3% στην Ισπανία και στην Πορτογαλία, το 3% στη Σλοβενία και το 2,8% στην Ιταλία. […]
Η κατανομή των ζημιών, σύμφωνα με το JRC, θα είναι άνιση, με τον Ευρωπαϊκό Νότο να υφίσταται τις μεγαλύτερες αναλογικά ζημιές σε κρίσιμες υποδομές του. Οι πλημμύρες θα αποτελούν έναν από τους πιο σοβαρούς κινδύνους.
Η μελέτη επισημαίνει ότι ο σχεδιασμός των μελλοντικών έργων υποδομών πρέπει να λάβει υπόψη τους αυξημένους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής, έτσι ώστε οι υποδομές να γίνουν πιο ανθεκτικές στην πορεία του χρόνου”.
Η μια μελέτη κάνει λόγω για ξηρασία, η άλλη για έντονες βροχοπτώσεις. Μήπως δεν θα βρέχει, δεν θα βρέχει και θα το ρίχνει μαζεμένο; Αυτό θέλουν να πουν οι ξεχωριστοί ποιητές που δεν έκαναν τον κόπο να συνεννοηθούν μεταξύ τους;
Γιατί όμως ο Νότος πάσχει από κλιματική αλλαγή και όχι ο Βορράς; Μέχρι τώρα νόμιζα ότι η κλιματική αλλαγή αφορά σε όλον τον πλανήτη, αλλά μάλλον δεν κατάλαβα καλά. Υποφέρουν περισσότερο οι νότιες χώρες της γηραιάς Ηπείρου, για τον απλούστατο λόγο ότι… δεν διαθέτουν το δικό τους HAARP! όπως διαθέτει ο Ευρωπαικός Βορράς. Εμ…. σε πηγάδι κατούρησαν! Κι επειδή στην υπάρχουσα οικονομία κάποιος πρέπει να ζει σε βάρος κάποιου άλλου, μαντέψτε ποιος είναι ποιος!
Πάντως λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, γιατί ο κόσμος ενημερώνεται, αφυπνίζεται και στοχάζεται. Και πάνω απ’ όλα, αμφισβητεί
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα