Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

5 προειδοποιητικά σημάδια της ρευματοειδούς αρθρίτιδας

ra2

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι μια αυτοάνοση νόσος που προκαλεί το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου να στραφεί εναντίον του, προκαλώντας βλάβες στα τοιχώματα των ιστών των αρθρώσεων.

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι τρεις φορές πιο συχνή στις γυναίκες και παρόλο που η αιτία της νόσου είναι ασαφής, αν η σωστή διάγνωση γίνει όσο το δυνατόν πιο νωρίς, μπορεί να προσφέρει καλύτερη ευκαιρία για τον περιορισμό της βλάβης των αρθρώσεων και των θεμάτων κινητικότητας.
Διαβάστε παρακάτω ποια είναι τα κύρια προειδοποιητικά σημάδια της ρευματοειδούς αρθρίτιδας:
1. Πόνος στις αρθρώσεις
Η ευαισθησία ή ο πόνος των αρθρώσεων είναι ένα από τα πιο συχνά συμπτώματα μεταξύ των ασθενών με ρευματοειδή αρθρίτιδα. Ενώ υπάρχουν και άλλες διαταραχές που μπορεί να προκαλέσουν κάτι τέτοιο, ο πόνος που σχετίζεται με ρευματοειδή αρθρίτιδα είναι συνήθως «συμμετρικός» γι’ αυτό θα επηρεάσει και τα δύο χέρια και τα δύο καρπούς.
2. Δυσκαμψία
Μια δυσκαμψία νωρίς το πρωί, που μπορεί να διαρκέσει από τριάντα λεπτά έως δύο ώρες είναι ένα άλλο σύμπτωμα που αναφέρεται συχνά. Και παρόλο που μερικές φορές προκαλεί σύγχυση ότι μπορεί να είναι τραυματισμός, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν ρευματολόγο αν ο πόνος είναι ανεξήγητος.

3. Οίδημα
Το πρήξιμο στα χέρια, τους καρπούς και τα πόδια, μπορεί να είναι ένα σημάδι της φλεγμονής που συνοδεύει τη ρευματοειδή αρθρίτιδα. Μπορεί το πρήξιμο να είναι πραγματικά μεγάλο και να συνυπάρχει ταυτόχρονα στην άρθρωση υγρό. Μπορεί επίσης να δείτε υγρό στα γόνατα και τους αστραγάλους.
4. Κόπωση
Το αίσθημα κόπωσης μπορεί να προκληθεί από πολλές χρόνιες ασθένειες, αλλά όταν εξεταστεί στο πλαίσιο των άλλων συμπτωμάτων, η κούραση στους ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα μπορεί να είναι συντριπτική και μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί καταλήγουν να πηγαίνουν στο γιατρό.
5. Απώλεια κινητικής λειτουργίας
Αν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η ρευματοειδής αρθρίτιδα μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη στις αρθρώσεις, που μπορούν με τη σειρά τους να οδηγήσουν με την πάροδο του χρόνου σε απώλεια κινητικότητας. Ωστόσο, με την κατάλληλη διάγνωση και θεραπεία οι ασθενείς που έχουν ρευματοειδή αρθρίτιδα μπορούν πραγματικά να είναι σε θέση να απολαύσουν μια κανονική ποιότητα ζωής.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα