Σάββατο 2 Μαΐου 2020

ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑ (Μέρος Έβδομο)


Ιατρική ευθύνη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών | Ιατρικό Δίκαιο


Επιμέλεια Κειμένου
Παναγιώτης Σπανός
Διασώστης ΕΚΑΒ Ρόδου

Η Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ)  αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές επινοήσεις σε κοινωνικό-ιατρικό επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών.

Η αναγκαιότητα της γνώσης για την εφαρμογή Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης, πηγάζει από το γεγονός ότι είναι απλή και συνοδεύεται από αύξηση της άμεσης επιβίωσης σε ασθενείς που υφίστανται αιφνιδίως καρδιακή ανακοπή και πεθαίνουν πρώιμα, κυρίως λόγω στεφανιαίας νόσου.

 Όμως οι προσπάθειες αναζωογόνησης απαιτούν επεμβατικούς χειρισμούς σχετικά με τον ασθενή. Μέτρα ανάνηψης έχουν εφαρμοστεί σε ασθενείς με καρδιοαναπνευστική ανακοπή μέχρι να επιτευχθεί επαρκής αυτόματη κυκλοφορία ή μέχρι να διαπιστωθεί ο θάνατος του ασθενούς. 



Από τη μία πλευρά, τα μέτρα αυτά είναι απαραίτητα για την επιβίωση, αλλά από την άλλη πλευρά μπορεί να βλάψουν τον ασθενή και έτσι εμπεριέχουν έναν σημαντικό κίνδυνο, τόσο για τον ασθενή όσο και για τον διασώστη.

Συνοψίζοντας, υπάρχουν κάποια σημεία τα οποία χαρακτηρίζουν την ηθικονομική προσέγγιση των επιπλοκών της ΚΑΡΠΑ στα οποία αξίζει να σταθεί κανείς και χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και εμβάθυνσης. 


ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα