Τρίτη 1 Μαΐου 2018

Γιατί αυτή η απλή φωτογραφία έχει τόσο ξεχωριστή σημασία;

Γιατί αυτή η απλή φωτογραφία έχει τόσο ξεχωριστή σημασία;
Πέντε φίλαθλοι ποζάρουν καθισμένοι στις κερκίδες του γηπέδου, όπου έχουν πάει να δουν την αγαπημένη τους ομάδα να αγωνίζεται στο τελικό του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου του Ιράν.
Αυτό το γεγονός δεν προκαλεί από μόνο του καμία εντύπωση. Γιατί τότε η φωτογραφία των πέντε ανδρών έγινε viral στα ιρανικά social media και όχι μόνο, προκαλώντας… πανηγυρισμούς από μερίδα του πληθυσμού;
Πολύ απλά γιατί δεν πρόκειται για άνδρες αλλά για γυναίκες που μεταμφιέστηκαν σε άρρενες φιλάθλους, φορώντας ψεύτικα μουστάκια και παντελόνια, για να απολαύσουν από κοντά το σημαντικό αθλητικό συμβάν και να δουν την ομάδα τους (Περσέπολη) να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια.

Η είσοδος των γυναικών στα γήπεδα έχει απαγορευτεί στο Ιράν από την Ισλαμική Επανάσταση του 1979, με το δικαιολογητικό ότι το ασθενές φύλο πρέπει να προστατεύεται από τη χυδαιότητα που υπάρχει σε αυτούς τους χώρους. Πριν από τρεις εβδομάδες, 35 γυναίκες συνελήφθησαν όταν προσπάθησαν να μπουν σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου στο ίδιο στάδιο.
Η πράξη των πέντε «φιλάθλων» που κατάφεραν να δουν τον αγώνα αποκτά ξεχωριστή σημασία, αφού κατάφεραν κάτι που έχουν προσπαθήσει μάταια πολλές συμπατριώτισσές τους, με κίνδυνο ακόμα και φυλάκισής τους.
Το 2014, η Ιρανοβρετανή Ghoncheh Ghavami κατηγορήθηκε για «προπαγάνδα κατά του καθεστώτος» και και καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση όταν μπήκε παράνομα σε έναν αγώνα βόλεϊ ανδρών και κατέγραψε την εμπειρία της.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα