Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Θεραπεία σώματος και ψυχής μέσω της αύρας

Από τον Ανδρέα Τσάκαλη

Ένας πρακτικός οδηγός για να καθαρίσετε και να θεραπεύσετε το φωτεινό σας σώμα και κατ’ επέκταση τον φυσικό σας φορέα.

Ζούμε σε έναν ωκεανό ενέργειας. Πηγή: News Media

H ΛΕΞΗ τσάκρα στα σανσκριτικά σημαίνει “τροχός”. Με τον όρο αυτό, ο οποίος απαντάται στην ινδουιστική και βουδιστική γιογκική παράδοση, περιγράφονται ορισμένα κέντρα στο σώμα που λειτουργούν ως διανομείς και ρυθμιστές της ζωτικής ενέργειας.
Οι περιγραφές των τσάκρα διαφέρουν. Μπορούμε όμως να τα φανταστούμε σαν ενεργειακές δίνες που διεισδύουν στο σώμα και στην αύρα του σώματος.
Υπάρχουν επτά μεγάλα φυσικά τσάκρα που συνδέονται με τα μεγάλα αιθερικά κέντρα κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης μέσω των νάντις. Τα νάντις, τα οποία μπορούμε να τα φανταστούμε σαν το αιθερικό αντίστοιχο του νευρικού συστήματος, είναι αγωγοί που σχηματίζουν ένα ευαίσθητο δίκτυο μέσω του οποίου κινείται η λεπτοφυής ενέργεια. Το σύστημα των νάντις συνδέει τις εκατοντάδες των μεγάλων και μικρών τσάκρα με το φυσικό σώμα.
Το σπουδαιότερο νάντις (αγωγός) είναι η σουσούμνα (sushumna ) η οποία εκτείνεται από τη βάση του εγκεφάλου έως τη βάση της σπονδυλικής στήλης. Μέσω αυτής εισάγεται και διανέμεται η παγκόσμια ζωτική δύναμη.
Τα ενεργειακά σημεία (τσάκρα) στο ανθρώπινο σώμα.
Τα δύο επόμενα σε σπουδαιότητα νάντις είναι η ίντα (ida) και η πίνγκαλα (pinglala) που περιβάλλουν τη σουσούμνα. Μέσω αυτών γίνεται η εξαγωγή της ενέργειας. Όταν η ενέργεια που εδρεύει στη βάση της σπονδυλικής στήλης, και που στα σανσκριτικά ονομάζεται κουνταλίνι, έχει ανορθωθεί, όπως ανορθώνεται ένα φίδι, ταξιδεύει στο σύστημα των τσάκρα μέσω της σουσούμνα.
Το σύστημα των τριών νάντις εικονίζεται συμβολικά στο κηρύκειο του Ερμή. Ένα φίδι ελίσσεται επίσης γύρω από τη ράβδο του Ασκληπιού, θεού της Ιατρικής.
Τα νάντις είναι το αιθερικό αντίστοιχο του νευρικού συστήματος μέσω του οποίου
κινείται η λεπτοφυής ενέργεια.

H ύπαρξη των τσάκρα έχει αποδειχτεί πειραματικά από τον Ιάπωνα ερευνητή Xιρόσι Mοτογιάμα. Δοκιμάζοντας την υπόθεση ότι κάποιο φωτισμένο άτομο μπορεί να αυξάνει κατά βούληση την παραγωγή ενέργειας του δικού του συστήματος των τσάκρα, ο Mοτογιάμα παρέβαλλε την παραγωγή ενέργειας φωτισμένων ατόμων με εκείνη των συνηθισμένων ανθρώπων. Τα επίπεδα της ενέργειας των τσάκρα ήταν κατά πολύ υψηλότερα στα φωτισμένα άτομα.
Το κηρύκειο του Ερμή, σύμβολο της Ιατρικής. Ο Ερμής
μεσολαβούσε μεταξύ θεών και των ανθρώπων.

Στο πεδίο των λεπτοφυών ενεργειών ο άνθρωπος αποτελείται από τρία σώματα που συνθέτουν την προσωπικότητά του:
α) το αστρικό σώμα, που αποτελεί την έδρα των επιθυμιών, των συγκινήσεων και των συναισθημάτων,
β) το αιθερικό σώμα, που διαχειρίζεται την ενέργεια της ζωής, και
γ) το νοητικό σώμα που είναι η έδρα της λογικής, της φαντασίας και του στοχασμού.
Τα τρία αυτά σώματα αποτελούν την αύρα. Έτσι, στην αύρα κάθε ανθρώπου τα επτά μεγάλα κέντρα έχουν το αστρικό, αιθερικό και νοητικό αντίστοιχό τους.

H αλήθεια πάντα πονά

H αλήθεια είναι πως η αύρα είναι ευαίσθητη στις σκαιές σκέψεις, στα άσχημα λόγια και τις πράξεις των άλλων ανθρώπων. Μια μόνο άσχημη ή προσβλητική λέξη μπορεί να κουρελιάσει την εξωτερική αύρα και το νευρικό δίκτυο γύρω από το κεφάλι. Αντιλαμβάνεται, λοιπόν, κανείς πόσο εύκολα μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά έναν άνθρωπο η κακεντρέχεια, το μίσος και η μοχθηρία. Το να κακολογούμε κάποιον στους άλλους έχει το ίδιο αρνητικό αποτέλεσμα.
Κατά την εγκοίμηση στα αρχαία Ασκληπιεία, ο θεός παρουσιαζόταν με τη μορφή όφεως
στα όνειρα των ασθενών και τους θεράπευε.
Γι’ αυτό το λόγο οι δάσκαλοι του παρελθόντος τόνιζαν στους μαθητές τους πως κάποιος όχι μόνο δεν πρέπει να πράττει αλλά ούτε και να σκέπτεται άσχημα ή αναξιοπρεπή πράγματα. Γιατί υπάρχει ένας φυσικός νόμος που λέει πως «τη σκέψη την ακολουθεί η ενέργεια». Έτσι, αν πιάσετε τον εαυτό σας να εκτοξεύει άσχημα λόγια ή αρνητικές σκέψεις εναντίον κάποιου ανθρώπου, είναι καλύτερα να πείτε αμέσως: «Αυτό το βγάζω από το νου μου». Γιατί αυτό που λέει, σκέπτεται ή επιθυμεί κάποιος, θα εκδηλωθεί σε κάποια χρονική στιγμή, έστω κι αν ο ίδιος δεν θα είναι παρών για να δει τις συνέπειες.
Σήμερα όλο και περισσότεροι άνθρωποι συνειδητοποιούν τις λανθάνουσες ικανότητές τους και μαθαίνουν να ελέγχουν τις ενέργειες και τις σκέψεις τους, ώστε αν αυτές δεν χρησιμοποιούνται προς όφελος των άλλων, τουλάχιστον να μην προξενούν στους άλλους ζημιά.

Ενίσχυση της αύρας

H αύρα μπορεί να ενισχυθεί και να βελτιωθεί. Για παράδειγμα, αν έχουμε ένα παρελθόν επαναλαμβανόμενης κακομεταχείρισης από διάφορα άτομα και θεωρούμε πλέον ότι αυτό θα μας συμβαίνει συνέχεια και κατά κάποιο τρόπο περιμένουμε μια τέτοια συμπεριφορά από τους άλλους, όντως αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει, μέχρι να διώξουμε από την αύρα μας την ενέργεια που δημιουργεί αυτό το πρότυπο κακομεταχείρισης.
Δηλαδή η αύρα είναι το μέρος όπου μπορεί να γίνει πραγματικά το ξεκαθάρισμα των παλαιών προτύπων συμπεριφοράς στις σχέσεις μας με τους άλλους.
Όταν απομακρύνουμε τις ξένες ενέργειες, οι ψυχικές μας ικανότητες γίνονται πιο ισχυρές από ποτέ, γιατί γνωρίζουμε ποια είναι η δική μας αλήθεια, αντίθετα με αυτό που μας «λέει» η ξένη ενέργεια που μπορεί να έχει εγκατασταθεί στην αύρα μας.
Μια καθαρή αύρα είναι μια χαρούμενη αύρα. Μια χαρούμενη αύρα είναι ο χαρούμενος εαυτός σας που λάμπει και ακτινοβολεί σαν ένας πανέμορφος χρυσός ήλιος!

Καθαρίζοντας την ενέργειά μας

Ενώ φροντίζουμε για την υγεία του φυσικού σώματός μας, σπάνια μεριμνούμε για την αύρα μας, η οποία επίσης αποτελεί μέρος του εαυτού μας. Είναι σαν να μην καθαρίζεις ποτέ το σώμα σου, σαν να μην αφαιρείς την ξένη ύλη που κατακάθεται σ’ αυτό ή σαν να μην αφαιρείς το καρφί που έχει μπει στο παπούτσι σου. Γιατί παρόμοια πράγματα υπάρχουν και στην αύρα, τα οποία χρήζουν αφαίρεσης.

Τρόποι καθαρισμού της αύρας

1. Χρησιμοποιήστε αλάτι και νερό για να εξουδετερώσετε τοξικές ψυχικές ενέργειες. Μπορείτε να φτιάξετε ένα διάλυμα από νερό και αλάτι και να το βάλετε μέσα σε ένα μπουκάλι σπρέι ή να κάνετε μπάνιο προσθέτοντας αλάτι στο νερό.
2. Βάλτε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα στο νερό του μπάνιου σας.
3. Αναμίξτε 1/4 του φλιτζανιού άλατα Έπσον σε ένα φλιτζάνι, μαγειρική σόδα και ένα κουτάλι της σούπας αλάτι και προσθέστε τα στο νερό του μπάνιου σας. Αφήστε το νερό για 10-15 λεπτά. (Ιδιαίτερα καλό για την ψυχική ένταση ή όταν οι άλλοι σας κάνουν επίθεση).
4. Κάντε ένα μπάνιο με αποξηραμένο βασιλικό για να καθαρίσετε την ενέργεια όταν υπάρχουν πολλοί αρνητικοί άνθρωποι γύρω σας.

Λαμβάνοντας καθαρή ενέργεια

1. Μπορείτε να πάρετε καθαρή ενέργεια από τα δέντρα (πρέπει να είναι τουλάχιστον 20 ετών). Σταθείτε με την πλάτη σας ακουμπισμένη στο δέντρο για 10 λεπτά.
2. Περπατήστε ξυπόλητοι στο χορτάρι ή στο χώμα.
3. Πιείτε νερό που έχετε προηγουμένως εκθέσει στον ήλιο.

Διατροφή

Το καλλιεργήσιμο έδαφος στερείται σήμερα των απαραίτητων ορυκτών. Τα φυτά δεν έχουν από πού να αντλήσουν ώστε να γίνουν τόσο θρεπτικά όσο έχουν σχεδιαστεί να είναι. Τα φυτά δέχονται επίσης τις πιέσεις της μόλυνσης του περιβάλλοντος και  τις άσχημες επιδράσεις των φυτοφαρμάκων. Γι’ αυτό το λόγο είναι απαραίτητα τα συμπληρώματα διατροφής, όπως η βιταμίνη C και οι άλλες βιταμίνες για καλή φυσική και νοητική υγεία.

Χρώματα και κρύσταλλοι

Τα λουλούδια με το άρωμά τους και τα εκπληκτικά σχήματα και χρώματά τους, καθώς επίσης και τα χρωματιστά φώτα μπορούν να επηρεάσουν θετικά το αυρικό σώμα. Οι ημιπολύτιμοι λίθοι, οι κρύσταλλοι, τα πρίσματα και οι διάφοροι καθρέπτες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τον ίδιο σκοπό.

Διατηρώντας την αύρα υγιή

O ευκολότερος τρόπος να διατηρηθεί υγιής η αύρα είναι το να εφαρμόσει κανείς κανόνες ανάλογους με αυτούς του καθαρισμού του φυσικού σώματος.

Θεραπεύοντας την αύρα

Κάθε χειρουργική επέμβαση, σωματικό τραύμα ή ασθένεια διασπά τη συνοχή της αύρας. Συνήθως αυτή η διάσπαση φαίνεται σαν μια σκοτεινή περιοχή χωρίς αυρικό φως. Οι μαύρες αυτές τρύπες, οι οποίες πολλές φορές εμφανίζονται στο δέρμα σαν μεγάλες σκούρες κηλίδες, επιτρέπουν σε νοσογόνους παράγοντες να εισέλθουν στη σωματική περιοχή του τραύματος και καθυστερούν τη διαδικασία της φυσικής επούλωσης.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εξής απλή τεχνική σφραγίσματος της αύρας:
Τοποθετήστε τις παλάμες σας απέναντι τη μια από την άλλη, σε απόσταση λίγων εκατοστών μεταξύ τους. Συγκεντρωθείτε στο κέντρο ανάμεσά τους και σε 5 με 10 λεπτά θα νιώσετε ένα ζεστό γαργάλημα. Τότε τοποθετήστε τα χέρια σας πάνω από την πάσχουσα περιοχή και συγκεντρωθείτε στο στόχο σας, δηλαδή τη θεραπεία. Κινήστε αργά τα χέρια σας σαν να καθαρίζετε και να σκουπίζετε τα απορρίμματα από μια περιοχή. Καθώς το κάνετε, πού και πού να τινάζετε τα χέρια σας, για να πετάξετε μακριά την αρνητική ενέργεια. Συνεχίστε τις κινήσεις των χεριών περίπου 20 με 30 φορές.
Μια άλλη παραλλαγή αυτής της τεχνικής είναι να βάλετε το δεξί χέρι σας με την παλάμη προς τα κάτω πάνω από το τραύμα και να το κινείτε κυκλικά, σαν να στρώνετε πηλό.
Το σημαντικότερο πράγμα όμως δεν είναι τόσο οι ακριβείς κινήσεις των χεριών όσο η πρόθεση η οποία πρέπει να είναι πρόθεση αγάπης. Η αγάπη είναι αυτή που κινεί την ενέργεια των χεριών και επαναφέρει τη ζωή μέσα στο αυρικό κενό. Όλοι μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την τεχνική, στέλνοντας αγάπη από την καρδιά μας μέσω των χεριών μας.

Χαιρετισμός στον Ήλιο

Σύμφωνα με τη Γιόγκα, στο σώμα υπάρχουν ενεργειακά σημεία (τσάκρα) που μπορούν να διεγερθούν ανάλογα με τις στάσεις. Αυτή η στάση διεγείρει το τσάκρα της καρδιάς.

Η στάση της γέφυρας

Αυτή η στάση προσδίδει ευκινησία και δύναμη στη σπονδυλική στήλη. Διεγείρει τα κέντρα του ηλιακού πλέγματος, του ουρογεννητικού συστήματος και της βάσης της σπονδυλικής στήλης.

Συστροφή του θώρακα

Αυτές οι κινήσεις βοηθούν στη διέγερση των κέντρων της βάσης της σπονδυλικής στήλης και της καρδιάς.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα