Τρίτη 3 Απριλίου 2018

30 «προκλήσεις» για 30 μέρες : Ένας χρήσιμος οδηγός για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι...!!!!



Αν ανήκετε στους ανθρώπους εκείνους που συνεχώς προσπαθούν να αυτοβελτιώνονται, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε αυτό το project των 30 ημερών. Αποτελείται από 3 βασικά επίπεδα, το εύκολο, το μεσαίο και το δύσκολο. Μπορείτε να επιλέξετε ένα από αυτά ή να ακολουθήσετε τις προκλήσεις με τη σειρά, περνώντας ομαλά από το ένα επίπεδο στο άλλο.

Εύκολες προκλήσεις

Αφήστε καθημερινά κενό χώρο στο ημερολόγιο σας για 30 ημέρες
Πολλοί από εμάς πιστεύουν ότι πρέπει να γεμίζουμε το ημερήσιο πρόγραμμά μας με όσα το δυνατόν περισσότερα πράγματα μπορούμε. Όμως, στην πραγματικότητα το αντίθετο ισχύει. Είναι καλό να υπάρχει λίγος ελεύθερος χρόνος. Γιατί όταν η ζωή σας είναι τόσο οργανωμένη και γεμάτη από λίστες, το άγχος κάνει την εμφάνισή του. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να κάνει ένα διάλειμμα και να χαλαρώσει.

Θέστε έναν κανόνα «μη προσδοκίας» για 30 ημέρες
Θα εκπλαγείτε με το πόσο θυμό και απογοήτευση θα αποφύγετε, αν αποτινάξετε από πάνω σας τις προσδοκίες σας για άλλους ανθρώπους και γεγονότα. Γι’ αυτό να είστε δεκτικοί και ανοιχτοί σε νέες δυνατότητες. Μη σχεδιάζετε αυστηρά τα πράγματα. Επίσης, αναρωτηθείτε για το ποιες προσδοκίες έχετε εσείς από τον εαυτό σας; Είναι καλό να έχουμε όνειρα και στόχους, αλλά χωρίς να το παρακάνουμε με εμμονές.

Περπατήστε καθημερινά για 20 λεπτά
Το περπάτημα, το έχουμε τονίσει πολλές φορές, κάνει θαύματα στην υγεία σας. Διατηρεί το βάρος σε υγιή επίπεδα, σας προσφέρει ενέργεια και καθαρίζει το μυαλό σας. Αντί λοιπόν να μπλέκετε στην κίνηση με το αυτοκίνητο, επιλέξτε το περπάτημα.

Κάντε ένα κοπλιμέντο σε κάποιον κάθε μέρα
Η δύναμη των αυθόρμητων καθημερινών κομπλιμέντων είναι υποτιμημένη. Αυτή η μικρή πράξη καλοσύνης μπορεί να φτιάξει τη μέρα κάποιου. Σας δίνει επίσης έναν καλό λόγο να χαμογελάτε και να εστιάσετε έστω και για λίγο σε κάτι καλό. Χτίζει εμπιστοσύνη και σπάει τον «πάγο» στις νέες γνωριμίες.

Βγάλτε μια φωτογραφία την ημέρα
Φτιάξτε ένα άλμπουμ με 30 φωτογραφίες. Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν φάκελο στον υπολογιστή ή στο κινητό σας τηλέφωνο. Αλλά ο κανόνας είναι αυστηρός : μία φωτογραφία την ημέρα. 

Έχουμε συνηθίσει να ανεβάζουμε στα κοινωνικά μέσα τόσες πολλές άχρηστες πληροφορίες, που αυτή η πρόκληση, θα σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε την πιο σημαντική και πολύτιμη στιγμή της ημέρας σας. Επίσης, λειτουργεί και αντίστροφα. Κάποιες φορές, νιώθουμε ότι δεν υπάρχει τίποτα ενδιαφέρον και ευχάριστο στη ζωή μας. Με αυτή την πρόκληση, θα είναι ευκολότερο να διακρίνετε τι έχει η κάθε μέρα να σας δώσει.

Καταγράψτε καθημερινά 3 πράγματα, για τα οποία είστε ευγνώμονες
Ξεκινήστε ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης και κάθε βράδυ, πριν κοιμηθείτε, καταγράψτε περιληπτικά τρία πράγματα για τα οποία νιώθετε ευγνωμοσύνη. Μπορεί να είναι τα πιο μικρά, φαινομενικά ανούσια πράγματα, όπως ο καλός καιρός, ή πιο σημαντικά, όπως η υγεία σας.

Αποφύγετε τους τοξικούς ανθρώπους για 30 ημέρες
Εντάξει, αυτό μπορεί να θεωρήσετε ότι δεν θα έπρεπε να είναι στο «εύκολο» επίπεδο. Φυσικά, θα υπάρξουν φορές που θα πρέπει αναγκαστικά να συναναστραφείτε με αρνητικά άτομα και δεν υπάρχει τρόπος διαφυγής από αυτό. Αλλά η ιδέα εδώ είναι ότι χρειάζεται να καταβάλλετε μια συνειδητή προσπάθεια, για να αποφύγετε τους τοξικούς ανθρώπους. Και μείνετε μακριά από συγκρούσεις και δράματα.

Προσπαθήστε να αποφύγετε τις αρνητικές διαβεβαιώσεις για 30 μέρες
Γι’ άλλη μια φορά, ο στόχος αυτής της πρόκλησης είναι να αναπτύξετε τη συνήθεια να χρησιμοποιείτε λιγότερο λέξεις με αρνητικό πρόσημο. Προσπαθήστε να αντιστρέψετε το ύφος μιας πρότασης. Για παράδειγμα, αντί να πείτε «το πιθανότερο είναι να μην τα καταφέρω», δοκιμάστε να πείτε «Θα βάλω τα δυνατά μου γι’ αυτό».

Ανταποκριθείτε όταν τα παιδιά σας χαμογελούν
Έχετε ποτέ αντιληφθεί ότι όταν μικρά παιδιά σας χαμογελούν και σας χαιρετούν, εσείς νιώθετε λίγο άβολα και προσπερνάτε; Το μόνο που κάνουν είναι να μοιράζουν θετική ενέργεια, που πολλές φορές δεν ξέρετε πώς να διαχειριστείτε. Γι’ αυτό, μην κατσουφιάζετε και αποστρέφετε το βλέμμα. Δοκιμάστε κι εσείς να τους χαμογελάσετε. Και τότε θα νιώσετε τη διαφορά στη διάθεσή σας.

Ακούστε μουσική για τη διάθεση που θέλετε να έχετε και όχι γι’ αυτή στην οποία είστε ήδη
Συνηθίζουμε να ακούμε λυπητερά τραγούδια, όταν νιώθουμε θλίψη, ενώ αν επιλέγαμε κάτι πιο χαρούμενο, απευθείας θα άλλαζε η διάθεσή μας. Γι’ αυτό, φτιάξτε μια λίστα με χαρούμενα κομμάτια και ακούστε τη, όταν αρχίζετε να νιώθετε θλίψη ή μοναξιά.

Μεσαίες προκλήσεις

Πετάξτε ένα πράγμα την ημέρα
Θα σας προσφέρει τόσα πλεονεκτήματα αυτή η πρόκληση. Τόσο για το φυσικό χώρο του σπιτιού σας, όσο και για τον ψυχικό/πνευματικό σας χώρο. Ξεκινήστε με μικρά πράγματα, σκουπίδια, άχρηστα αντικείμενα και χαρτιά. Ύστερα, στραφείτε σε πράγματα, με τα οποία αποφεύγετε τόσο καιρό να ασχοληθείτε, όπως παλιά αρχεία και φωτογραφίες. Ξεχωρίστε τα ρούχα που δεν χρειάζεστε και δεν έχετε φορέσει τα τελευταία 5 χρόνια.

Μπορείτε να τα δώσετε σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και δομές για πρόσφυγες. Και τέλος, βρείτε τη δύναμη να ξεφορτωθείτε πράγματα που σας συνδέουν με αρνητικά συμβάντα του παρελθόντος. Ο στόχος είναι να προχωρήσετε μπροστά και όχι να μείνετε κολλημένοι σε ό,τι σας πονά.

Γράψτε σε ένα ημερολόγιο για 10 λεπτά κάθε μέρα
Αγοράστε ένα σημειωματάριο που να σας βολεύει και γράψτε κάτι για την κάθε μέρα σας. Δεν είναι κάτι που μόνοι οι έφηβοι κάνουν. Αντιθέτως, αποτελεί την καλύτερη άσκηση ενσυνειδητότητας. Καθώς καταγράφετε σκέψεις και συναισθήματα, έρχεστε σε επαφή με τον εσωτερικό σας κόσμο, μειώνετε την αίσθηση του στρες και επιλύετε προβλήματα πιο αποτελεσματικά.

Διαβάστε ένα καλό βιβλίο σε 30 μέρες
Αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο, όσο ακούγεται. Πόσα βιβλία αρχίζετε να διαβάζετε, αλλά τελικά δεν τελειώνετε; Ή απλά τα αγοράζετε και μένουν στο ράφι; Θέστε ως στόχο να τελειώσετε ένα βιβλίο σε 30 μέρες. Διαβάστε με τον δικό σας ρυθμό και επιλέξτε το είδος που γνωρίζετε ότι σας αρέσει.

Βρείτε τουλάχιστον 10 λεπτά μέσα στην ημέρα για να φροντίσετε τον εαυτό σας όπως του αξίζει
Παρασυρόμαστε συνεχώς από τις καθημερινές μας υποχρεώσεις, που δεν αφήνουμε καθόλου χρόνο για εμάς. Συνεπώς, είναι ευκαιρία να θέσουμε και έναν τέτοιο στόχο. Σας προκαλούμε λοιπόν για τις επόμενες 30 μέρες, να κάνετε περισσότερα από αυτά που σας κάνουν χαρούμενους.

Διαλογιστείτε για 5-15 λεπτά κάθε μέρα
Αν νιώθετε ότι δεν μπορείτε να ησυχάσετε τις σκέψεις σας και συνεχώς στρεσάρεστε από το πόσο γρήγορα κυλούν, δοκιμάστε τον διαλογισμό. Δεν είναι τόσο δύσκολο και δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τις ακριβείς οδηγίες· μπορείτε να διαλογιστείτε παντού, στην καρέκλα, στο κρεβάτι ή όσο περπατάτε. Συμβουλευτείτε τους τόσους οδηγούς διαλογισμού που υπάρχουν εκεί έξω και ενημερωθείτε.

Κοιμηθείτε την ίδια ώρα κάθε βράδυ (και ξυπνήστε επίσης την ίδια ώρα)
Ο καλός ύπνος είναι τόσο σημαντικός, κι όμως οι περισσότεροι άνθρωποι αδιαφορούν και δεν του δίνουν την απαραίτητη προσοχή, ακόμα κι όταν νιώθουν έντονη κόπωση. Μετρώντας 7-9 ώρες πίσω από την ώρα που θέλετε να ξυπνήσετε, ρυθμίστε την ώρα που θα πάτε για ύπνο κάθε μέρα. Αρχίστε την προετοιμασία για ύπνο 20 λεπτά πριν, κλείνοντας τον υπολογιστή σας και κάνοντας ένα χαλαρωτικό, ζεστό μπάνιο.

Κάντε μια αυθόρμητη πράξη καλοσύνης κάθε μέρα
Αυτή είναι η ευκαιρία σας να διαδώσετε στον κόσμο θετικότητα και να φτιάξετε τη μέρα κάποιου. Είναι ευκολότερο απ’ ό,τι νομίζετε, υπάρχουν εκατοντάδες μικρά πράγματα που μπορείτε να κάνετε καθημερινά. 
Κάποιες ιδέες που μπορούν να σας εμπνεύσουν είναι : να πλησιάσετε ένα μοναχικό συνήθως άτομο με φιλική διάθεση, να λέτε ευχαριστώ στους οδηγούς των ταξί, των λεωφορείων, αλλά και στους υπαλλήλους των καταστημάτων που ψωνίζετε. Προσφερθείτε να βοηθήσετε έναν φίλο σε μια δουλειά ή βοηθήστε κάποιον στο δρόμο που δυσκολεύεται με τα ψώνια ή με το αυτοκίνητό του.

Προσπαθήστε να διατηρήσετε επαφές με τους φίλους σας
Σκεφτείτε όλους εκείνους τους φίλους με τους οποίους χαθήκατε. Στείλτε τους ένα αυθόρμητο μήνυμα και ίσως εκείνοι προτείνουν να συναντηθείτε. Είναι δύσκολο να γνωρίσουμε ανθρώπους με τους οποίους ταιριάζουμε πολύ, οπότε αξίζει μια προσπάθεια.

Προσθέστε μια νέα λεπτομέρεια στη λίστα ονείρων σας κάθε μέρα
Το μυστικό της επιτυχίας όσον αφορά στον οραματισμό και στα όνειρα είναι να τα κάνετε πιο ζωντανά, λεπτομερή και ισχυρά. Να λοιπόν μια καλή ευκαιρία να επεξεργαστείτε τα ήδη υπάρχοντα όνειρά σας. Επιλέξτε ένα μεγάλο στόχο και καταπιαστείτε με τις λεπτομέρειες.

Δύσκολες προκλήσεις

Μιλήστε σε έναν άγνωστο κάθε μέρα
Ναι, ήρθε η ώρα να μπείτε στα πιο δύσκολα. Και για τους περισσότερους, το να μιλήσουν σε έναν άγνωστο φαίνεται αδύνατο. Ακόμα και αν δεν αντιμετωπίζετε κάποια κοινωνική φοβία, το να μιλήσετε σε ένα άγνωστο άτομο δεν είναι ποτέ μια εύκολη υπόθεση. 

Η συζήτηση μπορεί να είναι και πολύ απλή για αρχή, όπως: «Γεια σας, κάθεται κάποιος άλλος σε αυτή τη θέση;» ή «Ξέρετε τι ώρα θα περάσει το λεωφορείο;». Γιατί ποτέ δεν ξέρετε πού μπορεί να καταλήξει η απλή επαφή με ένα ενδιαφέρον άτομο. Μην το υπεραναλύετε και γίνετε φιλικοί.

Επαναξιολογήστε μια βαθιά πεποίθησή σας
Η αμφισβήτηση των πεποιθήσεων σας αποτελεί έναν σπουδαίο τρόπο κινητοποίησης, όταν νιώθετε ότι μένετε αδρανείς στη ζωή σας. Το δυσκολότερο μέρος εδώ βέβαια είναι η ίδια η αναγνώριση των «προβληματικών» πεποιθήσεων. 

Μπορεί να είναι κάτι απλό, όπως το να δοκιμάσετε ένα νέο άθλημα, που πιστεύατε ότι δεν θα απολαμβάνατε. Αλλά μπορεί να είναι κάτι πιο σημαντικό, όπως το να ανοίξετε τον αυστηρά οριοθετημένο φιλικό σας κύκλο. Ή ακόμα πιο πολύπλοκο, όπως οι πεποιθήσεις για την αγάπη, την επιτυχία και τα χρήματα.

Δοκιμάστε μια νέα συνήθεια για 30 μέρες
Ως επέκταση της παραπάνω πρόκλησης, δοκιμάστε ένα νέο χόμπι και αφοσιωθείτε σε αυτό για τουλάχιστον 30 ημέρες. Αυτό το βήμα είναι εξαιρετικά σημαντικό για όσους έχουν βαρεθεί τη ρουτίνα τους. Θα προσθέσει ενθουσιασμό και ευκαιρίες προσωπικής εξέλιξης. Όμως, έτσι μπορείτε να κάνετε και νέες γνωριμίες, που στο μέλλον να παίξουν ένα μεγάλο ρόλο στη ζωή σας.

Αποφύγετε τα μέσα επικοινωνίας για 30 μέρες
Μην παρακολουθείτε τηλεόραση όταν επιστρέφετε από τη δουλειά και μη σπαταλάτε το χρόνο σας στο facebook. Περιορίστε τη χρήση του τηλεφώνου. Δεν χρειάζεται να πέσετε στην παγίδα της υπερπληροφόρησης· θα εκπλαγείτε με το πόσο ελεύθερο χρόνο θα έχετε, τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για κάτι πιο παραγωγικό. Επίσης, θα παρατηρήσετε ότι η διάθεσή σας θα βελτιωθεί, επειδή πολλά από αυτά που διαβάζουμε ή βλέπουμε στα μέσα μας ταράζουν, χωρίς να το θέλουμε.

Αφήστε στο παρελθόν μια κακή συνήθεια
Εσείς είστε ειδικοί, για να αποφασίσετε ποια είναι εκείνη η κακή συνήθεια που μολύνει τη ζωή σας. Εντοπίστε τη και αφήστε τη πίσω σας. Μπορεί να είναι η κακή διατροφή, η αναβλητικότητα, η άρνηση, οι καταχρήσεις κλπ. 

Ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα, όποιο κι αν είναι αυτό. Φυσικά, πάντα θα υπάρχει μια δύναμη που θα προσπαθεί να σας τραβήξει πίσω. Βρείτε τον τρόπο να αντισταθείτε σε αυτή τη δύναμη και να αλλάξετε αυτό το μικρό κομμάτι της ζωής σας.

Γίνετε πιο δεκτικοί
Δεν χρειάζεται να φτάσετε στα άκρα αλλά δοκιμάστε να λέτε «ναι» πιο συχνά, όταν νιώθετε ότι θα σας κάνει καλό. Η φίλη σας πρότεινε να πάτε μια εκδρομή το σαββατοκύριακο, αλλά εσείς βαριέστε; Πείτε ναι και η διάθεσή σας θα φτιάξει στην πορεία. Λέγοντας «ναι» συχνότερα, ενισχύετε τις πιθανότητές να σας συμβεί κάτι καλό. Δοκιμάστε νέες κουζίνες, διαφορετική μουσική, ένα άλλο είδος ταινίας. Ντυθείτε με κάτι διαφορετικό ή συμπεριφερθείτε λίγο διαφορετικά από το συνηθισμένο.

Δια βίου μάθηση
Αυτό θα αποδειχθεί ανακουφιστικό, ειδικά για όσους δεν είναι ευχαριστημένοι στο επαγγελματικό τους πεδίο. Υπάρχει πάντα κάτι νέο να μάθετε. Βρείτε ένα ετήσιο επαγγελματικό πρόγραμμα επιμόρφωσης ή ένα ενδιαφέρον σεμινάριο και αφοσιωθείτε σε αυτό. Είναι σίγουρο ότι θα σας εξελίξει.

Αποφύγετε τα ψέματα για 30 μέρες
Αυτή πρόκειται για μια αρκετά δύσκολη πρόκληση, γιατί περιλαμβάνει και τα ψέματα προς τον εαυτό μας. Σε αυτό βοηθά το να μάθετε τον εαυτό σας καλύτερα.

Κάντε κάτι που σας τρομάζει κάθε μέρα
Δεν είναι καθόλου εύκολη αυτή η πρόκληση, αλλά θα σας βοηθήσει να πιέσετε λίγο τα όριά σας στο μέλλον και θα σας κάνει πιο παραγωγικούς και ικανούς να εκμεταλλεύεστε πλήρως νέες ευκαιρίες. Επομένως, για τις επόμενες 30 μέρες, αναζητήστε τρόπους για να βγαίνετε από τη ζώνη άνεσής σας.

Μη γκρινιάζετε για 30 μέρες
Πρόκειται για τον καλύτερο τρόπο για να διαμορφώσετε μια πιο θετική ματιά στη ζωή σας. Ξεφορτωθείτε λοιπόν τις αρνητικές δηλώσεις. Θα αποκτήσετε μεγαλύτερη επίγνωση, ενσυνειδητότητα και αίσθηση ευτυχίας. 

Ξεκινήστε, εντοπίζοντας τα πράγματα για τα οποία συνήθως παραπονιέστε. Μπορεί να το κάνετε, χωρίς καν να το αντιλαμβάνεστε. Και το πιο πιθανό είναι ότι παραπονιέστε για τα ίδια πράγματα στους ίδιους ανθρώπους. Επομένως, η αναγνώριση είναι το πρώτο βήμα.

Το δεύτερο είναι να πιέσετε τον εαυτό σας να σταματήσει, μόλις αντιληφθείτε ότι γκρινιάζει. Αποφύγετε τελείως τις αρνητικές λέξεις. Κι αν υπάρχει κάτι σοβαρό για το οποίο θέλετε οπωσδήποτε να γκρινιάξετε, μετατρέψτε το παράπονο σε αναζήτηση λύσης. Μην ονοματίζετε απλά το πρόβλημα, σκεφτείτε τι θα κάνετε γι’ αυτό.






Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα