Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Καθολικός Αρχιεπίσκοπος: «H Παιδοφιλία είναι πνευματική συνάντηση με τον Θεό»


Ένας από τους ανώτατους αξιωματούχους στην Καθολική Εκκλησία λέει ότι τα σεξουαλικά κακοποιημένα παιδιά μπορούν να βιώσουν «πνευματική συνάντηση με τον Θεό μέσω του ιερέα» ενώ είναι κακοποιημένα.

Ο ισχυρός ιερωμένος της Αυστραλίας, Αρχιεπίσκοπος της Μελβούρνης Ντένις Χαρτ, λέει ότι η Καθολική πρακτική της εξομολόγησης είναι ικανοποιητική για την αντιμετώπιση της παιδεραστίας στην εκκλησία, καθώς βοηθά τους ιερείς να απαλλάσσουν την «ενοχή τους» μετά από σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

Ερωτηθείς αν ήταν έτοιμος να φυλακιστεί επειδή δεν δήλωσε κακομεταχείριση παιδιών από καθολικούς ιερείς παιδεραστές, ο Αρχιεπίσκοπος Χαρτ επιβεβαίωσε ότι ήταν πρόθυμος να υπηρετήσει το χρόνο των φυλακών . Ισχυρίστηκε επίσης ότι το δικαίωμα να καλύπτονται οι παιδόφιλοι στην εκκλησία είναι μια «απολύτως ιερή επικοινωνία ανώτερης τάξης.»



Έκανε τη συγκλονιστική δήλωση σε απάντηση της Αυστραλιανής Βασιλικής Επιτροπής σε Θεσμικές απαντήσεις για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, η οποία δήλωσε ότι δεν πρέπει να υπάρχει «δικαιολογία, προστασία ή προνόμιο» για τον καθολικό κλήρο που δεν κατάφερε να προειδοποιήσει την αστυνομία για κακοποίηση μέσα στην εκκλησία.

Αλλά ο Αρχιεπίσκοπος Χάρτ διαφώνησε και επέμεινε ότι η σεξουαλική κακοποίηση ήταν «μια πνευματική συνάντηση με τον Θεό μέσω του ιερέα» και ήταν «υψηλότερης τάξης» από τον ποινικό νόμο.

Μια νέα έκθεση της επιτροπής πρότεινε 85 σημαντικές αλλαγές στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης και συνέστησε οι ιερείς να αντιμετωπίσουν ποινικές διώξεις επειδή δεν δήλωσαν σοβαρά εγκλήματα όπως η σεξουαλική κακοποίηση στην αστυνομία.

Σύμφωνα με το ισχύον δίκαιο, οι κληρικοί δεν είναι υποχρεωμένοι νομικά να αναφέρουν τα εγκλήματα στην αστυνομία και οι πειθαρχικές διαδικασίες για εγκληματική δραστηριότητα από τα μέλη της Καθολικής Εκκλησίας αντιμετωπίζονται εσωτερικά από το κανονικό δίκαιο, το οποίο λειτουργεί ανεξάρτητα από την τακτική νομική διαδικασία.

Μετά από έρευνα της επιτροπής, οι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι η Καθολική Εκκλησία χρησιμοποιεί » confessional confidentiality » ως κάλυψη για να μην αναφέρει σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από ενεργούς παιδεραστές στις αρχές.
«Κατανοούμε τη σημασία της θρησκευτικής ομολογίας – ειδικότερα, το απαραβίαστο της εξομολόγησης στους ανθρώπους μερικών θρησκειών, ιδιαίτερα της καθολικής πίστης», ανέφερε η έκθεση. «Εντούτοις, ακούσαμε στοιχεία που έδειχναν πολλές περιπτώσεις κατά τις οποίες αποκαλύφθηκαν σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στη θρησκευτική ομολογία, τόσο από τα θύματα όσο και από τους δράστες.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που η ομολογία είναι ένα φόρουμ όπου τα παιδιά της Καθολικής έχουν αποκαλύψει τη σεξουαλική τους κακοποίηση και όπου οι κληρικοί αποκάλυψαν την καταχρηστική συμπεριφορά τους για να αντιμετωπίσουν τη δική τους ενοχή».

Ερωτήθηκε αν προτιμά να πάει στη φυλακή παρά να παραβιάσει τη σφραγίδα της ομολογίας, είπε στο ABC Radio Melbourne: «Έχω πει ότι θα ήθελα. Πιστεύω ότι πρόκειται για μια απολύτως ειλικρινή επικοινωνία ανώτερης τάξης.»


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Ε! Οχι ρε παπά.Δεν μας τα λένε καλά.Γιά να υποστηρίξεις το βίτσιο σας λές πράγματα παράλογα. Ρωτάς τις παιδικές ψυχές που τις βιάσατε πως αισθάνονται;Ρώτα και τους Παιδοψυχιάτρους. Mε την αρρωστημένη πράξη σας προσβάλλεται την εικόνα του Θεού-που λέτε ότι πιστεύετε- στο πρόσωπο των βιασμένων παιδιών και στο λέω εγώ ένας Αγνωστικιστής που σέβεται την ανθρώπινη προσωπικότητα και αξιοπρέπεια.
    Ποιόςείσαι εσύ που αποφαίνεσαι ex kathentra ότι η σεξουαλική κακοποίηση ήταν «μια πνευματική συνάντηση με τον Θεό μέσω του ιερέα» και ήταν «υψηλότερης τάξης» από τον ποινικό νόμο; Ντροπή σου που υποστηρίζεις τέτοια πράγματα.Μπορεί να βιάστηκες μικρός αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την ανόσια συμπεριφορά σου μπροστα σε αδύναμα πλάσματα που γιά αυτά είσαι η ίδια η Κόλαση.
    Είσαι άθεος,εγωιστής και φασίστας
    Σας χρειάζετε ευνουχισμός-ορχεοκτομή-και ισόβια δουλειά καταναγκαστικά έργα το λιγότερο.
    Αυτό είναι το τραγικό αποτέλεσμα της ηλίθιας απόφασης, κάποιας Συνόδου ή κάποιου άρρωστου στο μυαλό Πάπα ,αγαμίας του Κλήρου στον Καθολικισμό.Οσο γιά εμάς ,ένα μεγάλο μέρος των Δεσποτάδων μας είναι πισωγλέντηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα