Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018

Αρμονία, η πανέμορφη κόρη του Δία που μεταμορφώθηκε σε δράκο. Παντρεύτηκε τον Βασιλιά της Θήβας και 50 σκυλιά κατασπάραξαν τον εγγονό της


H Αρμονία ήταν η πανέμορφη κόρη του Δία η οποία παντρεύτηκε τον ιδρυτή της Θήβας, Κάδμο. Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Δίας την προσέφερε στον Κάδμο επειδή εξόντωσε τους άγριους πολεμιστές που γεννήθηκαν από δόντια δράκου.
Στον γάμο τους παραβρέθηκαν οι θεοί του Ολύμπου, οι οποίοι τους πρόσφεραν μοναδικά δώρα. Η Αφροδίτη χάρισε στην Αρμονία ένα χρυσό περιδέραιο του Ηφαίστου, η Αθήνα ένα χρυσό φόρεμα και ο Ερμής μια λύρα. Η θεά Δήμητρα της εξασφάλισε πλούσια συγκομιδή σε σιτάρι και ο θεός Απόλλων έπαιζε τη λύρα του κατά τη διάρκεια της γαμήλιας τελετής.

Οι δύο τους απέκτησαν τέσσερα παιδιά, ανάμεσα τους την Αυτονόη, η οποία παντρεύτηκε τον γιο του Απόλλωνα, Αρισταίο και απέκτησε τον Ακταίωνα.
Ο Ακταίωνας μεγάλωσε στο πλευρό του Κενταύρου, Χείρωνα και έμαθε από μικρή ηλικία να κυνηγάει στα δάση μαζί με τα πενήντα του σκυλιά.

Μια μέρα, καθώς περπατούσε στο δάσος, είδε τη θεά Άρτεμη να λούζεται γυμνή σε μια πηγή με αποτέλεσμα να προκαλέσει την οργή της και να τον μεταμορφώσει σε ελάφι.


Τότε τα σκυλιά του επιτέθηκαν και τον κατασπάραξαν.

Μετά τον θάνατό του άρχισαν να γαυγίζουν και να αναζητούν το αφέντικό τους και τότε ο Χείρωνας έφτιαξε ένα ομοίωμά του για να ησυχάσουν.

Στα τελευταία χρόνια της ζωής τους, ο Κάδμος και η Αρμονία εγκατέλειψαν τη Θήβα και πήγαν στην Ιλλυρία.

Στον θρόνο ανέβηκε ο εγγονός τους Πενθέας, ενώ ο Κάδμος έγινε βασιλιάς της Ιλλυρίας.

Η βασιλεία του δεν κράτησε πολύ γιατί εκείνος και η Αρμονία μεταμορφώθηκαν σε δράκοντες και ο Δίας τους έστειλε στα Ηλύσια Πεδία, το τμήμα του Άδη όπου ζούσαν οι ήρωες και οι ενάρετοι άνθρωποι της αρχαιότητας.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα