Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

ΠΙΕΙΤΕ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΤΗΣ ΓΛΥΚΥΤΗΤΑΣ


Φωτογραφία του χρήστη Παραμαχάνσα Γιογκανάντα SRF ο γνήσιος διαλογισμός Κρίγια Γιόγκα, η Αφύπνιση.

Αυτός που υποφέρει από τη δυσπεψία της αγένειας ή τη χολέρα της δυστροπίας θα πρέπει να πάρει το ανακουφιστικό φάρμακο της γλυκύτητας. Μόλις αποφασίσουμε να αλλάξουμε πρέπει να αρχίσουμε με το να λέμε ειλικρινή, ευγενικά λόγια σ’ αυτούς στους οποίους μπορεί να είχαμε φερθεί με δριμύτητα άδικα. Θα πρέπει να γίνουμε ελκυστικοί φορώντας το όμορφο ρούχο της αυθεντικά ευγενικής γλώσσας. Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να είμαστε ευγενικοί προς τους άμεσους συγγενείς μας. Όταν το κάνουμε αυτό, θα συνηθίσουμε να είμαστε καλοί με όλους τους ανθρώπους. Η πραγματική οικογενειακή ευτυχία έχει το θεμέλιό της στο εικονοστάσι της κατανόησης και των όμορφων λέξεων. Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε στα πάντα με σκοπό να δείξουμε καλοσύνη. Η ήρεμη σιωπή, η ειλικρίνεια και τα ευγενικά λόγια, είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε με τους άλλους, κάνουν να ξεχωρίζει αυτός που ξέρει να φέρεται.
Οι στενοί φίλοι μας δεν μας επικρίνουν μπροστά σε όλους γιατί φοβούνται μήπως μας προσβάλουν. Μας επικρίνουν όμως μέσα τους, όπως εμείς αυτούς. Αυτός που θέλει να μάθει τι σκέφτονται οι φίλοι του γι’ αυτόν θα πρέπει να φέρεται τέλεια και να βελτιώνεται συνεχώς με το να είναι ανιδιοτελής, συνετός, ήρεμος, διαλογιστικός, να μη φοβάται, να είναι γλυκός, ειλικρινής, ευγενικός, μεθοδικός, να λέει την αλήθεια, να μη φοβάται να είναι σθεναρός και δίκαιος. Έτσι, οι φίλοι του θα είναι τόσο πλημμυρισμένοι από την καλοσύνη του, που δεν θα σκέφτονται με αγάπη μόνο αυτόν, αλλά επίσης θα μιλούν ελεύθερα για τις αγαπητές αρετές του.
Ο άνθρωπος που μαθαίνει πώς να φέρεται σωστά και να είναι ευτυχισμένος θα επηρεάσει όλους τους ανθρώπους που συναντά να φέρονται επίσης όμορφα και να είναι ευτυχισμένοι. Ποτέ δεν θα μπορέσω να ευχαριστήσω όσο πρέπει τον γκουρού μου, τον Σρι Γιουκτέσβαρτζι, για την εκπαίδευσή του. Συχνά με προειδοποιούσε: «Μάθε να φέρεσαι». Δυσανασχετούσα πάρα πολύ με τις υποδείξεις του να διορθωθώ, γιατί, όπως πολλοί καλοί άνθρωποι, δεν είχα σκεφτεί ότι ήταν απαραίτητο να βελτιωθώ περισσότερο.

Όποτε κάποιος με επέκρινε, γελούσα και προσπαθούσα να τον πείσω ότι έκανε λάθος για μένα. Ωστόσο, καθώς η σοφία μου αυξανόταν, άρχισα να βλέπω τον εαυτό μου στους νοητικούς καθρέφτες των σκέψεων των άλλων για μένα. Ανακάλυψα ότι μέσα τους – και ιδίως στον καθαρό καθρέφτη του αμερόληπτου νου του Δασκάλου μου – μπορούσα να βλέπω τον εαυτό μου καλύτερα παρά απ’ όσο στον μικρό καθρέφτη της δικής μου συγκεχυμένης κατανόησης. Άρχισα τότε να συναναστρέφομαι με ανθρώπους με ήρεμο νου και να τους ρωτώ πώς φαινόμουν από τις νοητικές αντιλήψεις τους. Διότι είχα ανακαλύψει ότι υπήρχε διαφορά ανάμεσα σ’ αυτό που νόμιζα ότι οι άλλοι σκέφτονταν για μένα και σ’ αυτό που οι άλλοι πραγματικά σκέφτονταν για μένα στον νου τους. 

– Παραμαχάνσα Γιογκανάντα



Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα