Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Οι Ειδικοί στη Μετάβαση Από τον Επιστήμονα της Καρδιάς

Χαιρετισμούς αγαπημένοι μας. Είμαι ο Επιστήμονας της Καρδιάς.
Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι μαζί σας σήμερα. Η ανθρωπότητα βρίσκεται σε μια μεγάλη μετάβαση. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι πως είστε ειδικοί στη μετάβαση την οποία περνάτε. Οι περισσότεροι την έχετε ξαναβιώσει. Βλέπετε, αγαπημένοι μας, η Γη κάνει μεταβάσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και τώρα αρχίζετε να βλέπετε και τις φυσικές αποδείξεις. Να σας πούμε πως βρίσκεστε στον σωστό δρόμο. Μη νομίζετε πως εμποδίζετε κάτι, έχετε τοποθετηθεί εδώ σκόπιμα και είμαστε πολύ υπερήφανοι για εσάς. Σας λέμε πως έρχονται κι άλλα. Ναι, φυσικά κι έρχονται κι άλλες αλλαγές για τη Γη. Το βλέπετε αυτό και θεωρείτε ότι είναι κάτι σαν τις ωδίνες τού τοκετού. Ταυτόχρονα όμως, αυτό σας οδηγεί σε μια τεράστια μετάβαση του πνεύματος. Έχετε τη δυνατότητα να πάτε πίσω στο αιθερικό σώμα, πριν οι ενεργειακές μεταβολές γίνουν δύσκολες. Ναι, θα υπάρξουν κάποιοι που θα επιλέξουν να μείνουν εκεί που βρίσκονται. Θα γραπωθούν από παλιές ιδέες και δυσκολίες οι οποίες όμως βοηθούν το χρονικό συνεχές μέσω των αλλαγών. Αυτό δεν είναι σωστό ή λάθος. Είναι σημαντικό να καταλάβετε πως δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Όλοι θα επιλέξουν το μονοπάτι τους και όσοι από εσάς επιλέξετε να γίνετε μέρος των αλλαγών, θα δείτε μερικά υπέροχα πράγματα να συμβαίνουν.
Σπέρνοντας Σπόρους Φωτός
Πρώτα απ’ όλα, να σας μιλήσουμε για τις τεχνολογίες. Ναι, υπάρχουν τρομακτικά πράγματα στο μονοπάτι της ανθρωπότητας λόγων των νέων τεχνολογιών. Η τεχνητή νοημοσύνη θα φοβίσει τους ανθρώπους αλλά σας λέμε επίσης ότι έχετε μερικούς υπέροχους τρόπους να προσαρμόσετε αυτές τις τεχνολογίες ώστε να βοηθήσουν σε μερικές από τις μεταβάσεις, ακόμα και να ανακουφίσουν τους πόνους τής Μητέρας. Ναι, πολλοί από εσάς θα ανακαλύψετε τρόπους να δουλέψετε με αυτές, οπότε καλωσορίστε τις, ψάξτε τις. Ενθαρρύνετέ τις και όσοι μπορείτε, υποστηρίξτε τις. Θα έχετε επίσης νέες τεχνολογίες οι οποίες θα βοηθήσουν τους ανθρώπους να επικοινωνούν πιο ελεύθερα. Η αλήθεια είναι πως ήδη έχετε μια δυνατότερη σύνδεση με το πνεύμα.
Τι συμβαίνει όμως με την ανθρωπότητα; Το συλλογικό κύμα τής ανθρωπότητας αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε σοκ. Πολλοί έχουν κάνει βήματα προς τα πίσω, ακόμα και με τη δική τους εξέλιξη λόγω φόβου. Αυτό είναι πολύ συνηθισμένο κι όμως η εξέλιξη συνεχίζει να προχωρά προς τα εμπρός. Υπάρχουν πολλοί από εσάς που θα κρατήσουν το φως σε αυτό το σκοτάδι. Υπάρχουν πολλοί που περίμεναν στην ουρά για να φυλάνε τη θέση σας στη Γη σε αυτούς τους ξεχωριστούς καιρούς, ώστε να βρεθείτε εδώ και να γίνετε μέρος αυτής της αλλαγής. Θεωρήστε αυτά τα πισωγυρίσματα ως ετοιμασία τού πνεύματος για να σπρώξει την ανθρωπότητα προς τα εμπρός.

Η ανθρωπότητα ζει τώρα πλήρως στην πέμπτη διάσταση. Όταν η πλειονότητα των ανθρώπων μάθει ότι πρέπει να σταματήσει να προσπαθεί να χρησιμοποιεί κανόνες τής τρίτης διάστασης, τότε θα ξεκινήσουν τα μεγάλα βήματα για την ανθρωπότητα. Σας λέμε πως παλιά, μόνο μαγικοί άνθρωποι είχαν αυτή τη βαθιά σύνδεση με το πνεύμα. Τους ονομάζατε χαρισματικούς και ξεχωριστούς δασκάλους. Τώρα κινείστε ταχύτατα προς μια εποχή όπου όλοι σας μπορείτε να έχετε αυτή τη σύνδεση. Αυτό που θα ανακαλύψετε είναι πως το channeling δεν είναι όσο μυστηριώδες συνήθιζε να είναι. Θα ανακαλύψετε πως όλοι σας έχετε ένα κομμάτι του. Του δίνετε διάφορα ονόματα, υπάρχει όμως εκεί για όλους. Νέες ενέργειες ανοίγονται για όλους σας ώστε να συνδεθείτε βαθύτερα με τον εαυτό σας, να αρχίσετε να αφουγκράζεστε το πνεύμα και τους οδηγούς σας.
Πολλοί από εσάς έχετε νέους οδηγούς που θα έρθουν και θα αρχίσουν να σας μιλούν με νέους τρόπους. Θα σας υπενθυμίσουν πληροφορίες τις οποίες γνωρίζετε βαθιά στην καρδιά σας και μπορείτε να επικυρώσετε μέσω των εμπειριών σας, ακόμα και να τις περάσετε σε άλλους. Πολλοί έχετε έρθει για να κρατάτε την πόρτα ανοιχτή για τους άλλους όταν θα χτυπήσει μια τραγωδία. Δεν είναι μυστικό ότι πολλές απ’ αυτές έρχονται για την ανθρωπότητα. Στείλτε ενέργεια και συνειδητότητα σε όλες αυτές τις καταστάσεις, αγαπημένοι μας. Να ξέρετε πως κάθε τραγωδία φέρνει τις καρδιές των ανθρώπων πιο κοντά. Για ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα, δημιουργεί ένα συνηθισμένο πρόβλημα και γι’ αυτό το διάστημα σταματάτε να πολεμάτε ο ένας τον άλλον. Δημιουργεί ευκαιρίες για να εμφανιστούν ήρωες και να δείξουν την πραγματική φύση τής ανθρωπότητας. Αν δεν έχετε βιώσει κάποια τραγωδία, η αποστολή σας είναι να λάβετε. Στείλτε ενέργεια σε όσους ανταποκρίνονται και θέλουν να βοηθήσουν αυτή την εποχή. Υπάρχουν δώρα: δώρα φωτός προς όλους, άσχετα με τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, άσχετα με τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, άσχετα με το χρώμα τού δέρματός τους. Η ανιδιοτελής βοήθεια προς τους άλλους ανθρώπους μπορεί να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μπορείτε να μοιραστείτε μεταξύ σας.
Μπορείτε να Κάνετε τη Διαφορά
Είστε Εργάτες τού Φωτός, όλοι σας. Πολλοί έχετε έρθει με συγκεκριμένες πληροφορίες και κάποιοι τις έχετε κρύψει από τον εαυτό σας λόγω παλαιότερων ζωών. Κάποιοι άλλοι έχετε έρθει με ικανότητες ενσυναίσθησης και σας ήταν απαραίτητο να κρατήσετε την ενέργειά σας πολύ σφιχτά ώστε να μην πληγωθείτε ή να μη σας χρησιμοποιήσουν με οποιοδήποτε τρόπο. Τώρα ήρθε η ώρα να αρχίσετε να ανοίγετε την ενέργεια της καρδιάς σας και να αρχίσετε να αγαπάτε ελεύθερα. Θα ανακαλύψετε πως τα τρωτά σας σημεία είναι η βάση της μεγαλύτερης δύναμής σας. Κάντε το αυτό και θα αρχίσετε να θυμάστε τα δώρα που είχατε στη Λεμουρία. Εκεί μπορούσατε να νιώσετε τον πόνο των άλλων και να κάνετε ό,τι μπορούσατε για να ανακουφίσετε εκείνη την πίεση. Αυτή ήταν η υπέρτατη ενσυναίσθηση και οδήγησε σε μια αρμονία η οποία δεν έχει έρθει ξανά στη Γη.
Ναι, συμβαίνουν πολλά αυτή τη στιγμή στον πλανήτη και όλοι σας κρατάτε ένα κλειδί κι έχετε την ευκαιρία να κάνετε μια τεράστια διαφορά αυτή την εποχή. Ναι, θα έχετε στη διάθεσή σας νέες τεχνολογίες. Συνειδητοποιείτε πως δεν υπάρχουν πια μυστικά, ειδικά με τις τεχνολογίες σας. Να περιμένετε ότι το hacking θα γίνει κάτι πολύ κοινό και δεν θα σας εκπλήσσει. Χρειάζεται να προσέχετε κάποια από αυτές τις τεχνολογίες;     Όχι φυσικά. Δεν είναι κακές. Αυτό είναι ψευδαίσθηση της πολικότητας την οποία έχετε δημιουργήσει όλοι σας. Σας λέμε πως δεν υπάρχει κόλαση. Αυτή ήταν μια υπέροχη έννοια που εφηύραν οι άνθρωποι ώστε να προβάλλουν την πολικότητα στο πνεύμα, εκεί όπου δεν υπάρχει. Αυτή η ψευδαίσθηση δεν χρειάζεται πια. Μπορείτε να προχωρήσετε με τις δημιουργίες σας και αυτό θα σας προκαλέσουμε να κάνετε. Πολλοί από εσάς παραπαίετε από τις τραγωδίες που έχουν συμβεί και συνεχίζουν να συμβαίνουν. Σας είπαμε πως ξεπεράσατε τα όρια. Πολλοί έχετε συνδεθεί με τη συλλογικότητα όπου νιώθετε τον πόνο των αλλαγών και αυτών που ονομάζετε Διαταραχή Μετατραυματικού Στρες ( σ.τ.μ. PTSD – Posttraumatic Stress Disorder). Αυτό μπορεί να θεωρηθεί σαν ωστικό κύμα που διαπερνά όλες τις καρδιές. Να ξέρετε πως έχετε τις απαντήσεις και αυτό είναι που ήρθαμε να σας πούμε σήμερα.
Τεχνολογίες Καρδιάς
Οι τεχνολογίες καρδιάς είναι χαρακτηριστικά τής πέμπτης διάστασης, οι οποίες σας δίνουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε την καρδιά με νέους τρόπους. Ζητάμε από εσάς να φροντίσετε πολύ τον εαυτό σας καθώς θα χρειαστείτε τη δύναμή σας, υποστήριξη και ισορροπία στις μέρες που έρχονται. Αυτή είναι η ισορροπία με την οποία ήρθατε. Ήρθατε με μια ξεχωριστή ενέργεια και συμβόλαια να χρησιμοποιήσετε αυτή την ενέργεια σε αυτή την εποχή τής μετάβασης. Αυτό σημαίνει ότι θα γράψετε βιβλίο; Σημαίνει ότι θα αλλάξετε τη ζωή σας; Σημαίνει ότι θα εισέλθετε σε μια εντελώς νέα πνευματική κατάσταση; Σημαίνει ότι θα κινηθείτε; Σημαίνει πως πρέπει να είστε έτοιμοι να κάνετε όλα τα παραπάνω αν το πνεύμα τα ευθυγραμμίσει για εσάς. Πολλές φορές θα είναι οι λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά. Το άγγιγμα της καρδιάς ενός άλλου, μερικές φορές ακόμα κι ένα χαμόγελο θα υπενθυμίσει στους ανθρώπους πως πρώτα είναι πνεύματα και μετά άνθρωποι. Θα υπενθυμίσει στους ανθρώπους πως, αυτή την εποχή, το πνεύμα θα κάνει τη ζωή όλων πιο εύκολη.
Μπορείτε να κάνετε μια μεγάλη διαφορά στη Γη αυτή τη στιγμή. Μην περιμένετε τις αλλαγές να έρθουν γιατί είναι ήδη εδώ. Θα δείτε πολλά το επόμενο διάστημα και σας λέμε πως παίζετε έναν ρόλο σε όλο αυτό, άσχετα με το πού βρίσκεστε. Δεν υπάρχει κανείς στη Γη που να πιάνει απλώς χώρο. Μπορεί να νιώθετε πως έχετε ολοκληρώσει σχεδόν όλα σας τα συμβόλαια αλλά σας λέμε πως δεν έχετε τελειώσει, αλλιώς δεν θα ήσασταν εδώ. Πολλοί από εσάς έχετε διαφοροποιηθεί από τους υπόλοιπους και κάνοντάς το αυτό, ανακαλύψατε πως έχετε πολύ λίγους φίλους. Απλά να γνωρίζετε πως αν συνέβη αυτό, είναι γιατί αυτές οι φιλίες έχουν χτιστεί σε ένα επίπεδο κι εσείς προχωρήσατε σε ένα άλλο. Μην κρίνετε τον εαυτό σας, καθώς δεν είστε ποτέ πραγματικά μόνοι και πολλοί από τους παλιούς σας φίλους θα σας ξαναβρούν αργότερα. Μη νιώθετε πως έχετε χάσει, βρίσκεστε ακόμα στην αρχή και οι συνδέσεις που κάνετε και τα πράγματα που φέρνετε θα ανοίξουν την πόρτα για το επόμενο επίπεδο της ανθρωπότητας. Εισέρχεστε σε ένα αιθερικό σώμα, χάνοντας λίγη από την πυκνότητα που σας προκάλεσε τόση πολικότητα και προκλήσεις για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.
Είμαι ο Επιστήμονας της Καρδιάς και σας λέω πως έρχονται πολλά ακόμα. Είχατε ονειρευτεί πως οι σκέψεις σας γίνονταν πραγματικότητα ακαριαία. Η πραγματικότητα είναι πιο κοντά απ’ όσο νομίζετε. Αυτό που ισορροπείτε ανάμεσα στο νου και την καρδιά σας, ξαφνικά υλοποιείται μπροστά σας αυτή τη στιγμή. Σας λέμε πως έρχεται. Εξασκηθείτε σε αυτό. Αν το κάνετε και φαίνεται πως αποτυγχάνετε, κάντε το ξανά. Μην σταματάτε. Είστε πολύ πιο δυνατοί απ’ όσο μπορείτε να φανταστείτε κι εμείς βρισκόμαστε πίσω σας σε κάθε σας βήμα.
Οι Εχθροί Είναι Απλά Μια Ψευδαίσθηση
Σας αγαπάμε περισσότερο απ’ όσο γνωρίζετε επειδή είστε οι άγγελοι που αφαίρεσαν τα φτερά τους και φόρεσαν μια πυκνή φούσκα βιολογίας για να παίξουν αυτό το παιχνίδι. Πολλοί έχετε ολοκληρώσει το παιχνίδι όπου προσποιείστε ότι είστε άνθρωποι και είστε έτοιμοι να μπείτε σε μια άλλη πραγματικότητα αλλά βρίσκεστε εδώ για μια ακόμη φορά ώστε να βοηθήσετε τους άλλους να κάνουν τη μετάβαση στο Φως. Σας καλούμε τώρα να ενώσετε τα χέρια. Στείλτε ενέργεια και ανιδιοτελή αγάπη σε όλο τον κόσμο. Βρείτε τρόπους να αγαπήσετε όσους απεχθάνεστε. Να ξέρετε πως κανείς δεν είναι καλός ή κακός, απλά κινούνται σε διαφορετικές κατευθύνσεις, ψάχνοντας για το ίδιο φως. Οι εχθροί σας είναι απλά μια ψευδαίσθηση. Αρχίστε να γκρεμίζετε τα εμπόδια και θα εξαφανιστεί η πολικότητα που έχει μείνει στη Γη. Αυτό θα σας βοηθήσει να ζήσετε μια πλήρη ζωή στην πέμπτη διάσταση αυτή τη στιγμή. Αυτό θα κάνει τα επόμενα βήματα της ανθρωπότητας πολύ εύκολα. Απολαύστε το ταξίδι αγαπημένοι μας και να γνωρίζετε πως βρισκόμαστε πίσω σας σε κάθε σας βήμα.
Με τη μεγαλύτερη τιμή όλων, σας ζητάμε να φέρεστε ο ένας στον άλλον με σεβασμό. Να φροντίζεστε μεταξύ σας, να κρατάτε τις πόρτες ανοιχτές όποτε μπορείτε και να παίζετε αυτό το νέο παιχνίδι όμορφα μαζί.
Είμαι ο Επιστήμονας της Καρδιάς.
Espavo.
________________________________
Από τη Μερλία
Χαιρετισμούς, αγαπημένοι μας.
Καλωσορίσατε. Σήμερα εγώ, η Μερλία, σας χαιρετώ για να σας βοηθήσω να αλλάξετε κατά τη διάρκεια αυτών των μεγάλων αλλαγών στον πλανήτη σας. Φέρετε μια ενέργεια που δεν έχει ιδωθεί ξανά στον πλανήτη σας. Είναι απίστευτο να παρακολουθούμε καθώς κάθε ένας από εσάς κρατά αυτό το φως με νέο τρόπο.
Η Ολότητα του Ποιοι Είστε
Ζείτε σε ένα πεδίο διττότητας για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα που έχετε ξεχάσει πως στην ουσία είστε ολοκληρωμένοι. Παίζετε αυτό το παιχνίδι και εναλλάσσεστε μεταξύ διττοτήτων. Αυτές οι διπλές εκφράσεις περιλαμβάνουν το αρσενικό και το θηλυκό. Σας λέμε πως η ανθρώπινη εμπειρία αρχίζει να κινείται προς τη θηλυκή έκφραση. Ναι, βλέπετε τις ειδήσεις σας και αν παρατηρήσετε αυτά που συμβαίνουν, απογοητεύεστε. Αυτά που βλέπετε στα παγκόσμια νέα είναι το σημείο καμπής.
Οι πράξεις των “παγκόσμιων ηγετών” αυτή τη στιγμή σας πηγαίνουν τόσο πολύ προς το αρσενικό, κάτι που ζητά μια εξισορρόπηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα αναλάβει το θηλυκό επειδή δεν είναι ο τρόπος μας αυτός, αλλά πρόκειται για μια νέα ισορροπία η οποία θα έρθει με το θηλυκό. Αυτό σας ζητάμε να κάνετε, μια εξισορρόπηση. Υπάρχει ένα τεράστιο εκκρεμές τής ανθρώπινης προόδου που κινείται μπρος-πίσω και όταν τραβηχτεί πολύ προς τη μια πλευρά, αλλάζει τροχιά και ξεκινά μια νέα ταλάντευση. Αυτό θα είναι δυνατόν για τους ανθρώπους αν το θηλυκό κρατήσει τη δύναμή του.
Η Δύναμη Τής Σιωπηλής Θηλυκής Ενέργειας
Θα υπάρξουν πολλοί που θα αρχίσουν να επανεκτιμούν τη θέση τους. Αρχίζουν να βλέπουν τι πραγματικά θέλουν να κάνουν και πώς επιθυμούν να εργαστούν και να προχωρήσουν. Αυτή είναι η εποχή όπου όλοι μπορείτε να βρείτε μια νέα ισορροπία. Αυτό είναι που ψάχνετε και σας λέμε πως η θηλυκή πλευρά είναι σιωπηλή για τόσο καιρό που πολλοί πιστεύουν ότι αυτό είναι αδυναμία. Είναι όμως η πραγματική δύναμη του θηλυκού. Πρόκειται για μια σιωπηλή ενέργεια. Η θηλυκή ενέργεια συχνά υποβόσκει και είναι απίστευτα ευέλικτη. Το αρσενικό εναντίον τού θηλυκού μπορεί να συγκριθεί με τη δύναμη εναντίον τής αρμονίας και σας λέμε πως αυτή είναι η πραγματική δύναμη. Η θηλυκή ενέργεια λειτουργεί με διαφορετικούς τρόπους. Αρχίζετε να εργάζεστε μαζί της τώρα, αρχίζετε να βλέπετε πως έχετε σιωπηλή ενέργεια την οποία αρχίζετε να χρησιμοποιείτε όλοι σας. Αυτή είναι η εποχή να τη φέρετε στο προσκήνιο. Είτε κατοικείτε σε γυναικείο είτε σε αντρικό σώμα, όλοι μπορείτε να βρείτε μια νέα ισορροπία η οποία θα δώσει στη σιωπηλή θηλυκή ενέργεια μια νέα θέση στον κόσμο σας. Οι άντρες που κατέχουν αυτή την ισορροπία θα γίνουν μαγνήτες και λαμπερά φώτα. Αυτή την εποχή θα δείτε επίσης πως έχετε νέα εργαλεία και σας λέμε ότι ο Επιστήμονας θα πει περισσότερα αργότερα. Μόλις επιτευχθεί η νέα ισορροπία, θα αρχίσετε να αφουγκράζεστε μια νέα σύνδεση με το πνεύμα. Βρίσκεστε σε ένα πολύ σημαντικό στάδιο της εξέλιξής σας. Τα πάντα αλλάζουν κι αυτό είναι μαγικό, από τη δική μας οπτική.
Μια Υπέροχη Επανεκκίνηση Ενέργειας
Η μαγεία ξεκίνησε αγαπημένοι μας. Αυτή είναι επίσης η εποχή όπου πολλοί θα αρχίσουν να αναδύονται ως νέοι δάσκαλοι. Θα αρχίσετε να βλέπετε νέα μοτίβα σκέψεων να επικρατούν. Θα αρχίσετε να βλέπετε νέες ευκαιρίες να ακούσετε τα δικά σας μηνύματα με διαφορετικό τρόπο και σας ζητάμε να αρχίσετε να ακούτε προσεκτικά επειδή ήρθε η ώρα να αφυπνιστείτε από το όνειρο. Αυτή την περίοδο της εξισορρόπησης, θα υπάρξουν πολλοί που θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν τους παλιούς τρόπους, θα προσπαθήσουν να κινηθούν προς την αντίθετη κατεύθυνση, θα προσπαθήσουν να ανακτήσουν την αρσενική ενέργεια η οποία κυριαρχούσε κάποτε στον πλανήτη. Σας λέμε επίσης πως αυτό δεν θα πιάσει αυτή τη φορά καθώς η σιωπηλή θηλυκή ενέργεια δεν θα επιτρέψει κάτι τέτοιο. Αυτή είναι η μαγεία αυτής της εποχής κι αυτό βρίσκεται εμπρός σας. Κάθε ένας από εσάς έχει ένα κομμάτι τού παζλ το οποίο έφερε από την Εστία. Ετοιμαστείτε λοιπόν να το εμφανίσετε. Η εποχή είναι κατάλληλη.
Σας τιμάμε αγαπημένοι μας, περισσότερο απ’ όσο γνωρίζετε. Περιμένετε να δείτε τι έρχεται. Χτίζετε μια νέα πραγματικότητα με τον ίδιο τρόπο που χτίσατε τη Γη. Αρχικά εμφανιστήκατε στη Γη πολύ πριν μπορέσει να υποστηρίξει ζωή ώστε να δημιουργήσετε τις ευκαιρίες γι’ αυτό. Τώρα επιστρέφετε με σώματα φωτός. Αρχίζετε να εξελίσσεστε ταχύτερα απ’ όσο μπορούσατε να φανταστείτε και η Γη εξελίσσεται επίσης.
Με τη μεγαλύτερη τιμή όλων σας χαιρετούμε με αυτό τον τρόπο κι εγώ ήρθα να σας διδάξω τη θηλυκή πλευρά. Επειδή τώρα οι άνθρωποι είναι έτοιμοι… ήρθε η ώρα και σας καλωσορίζουμε στην Εστία, το πνεύμα μέσα σας μπορεί τώρα να αναδυθεί με νέους τρόπους με μια υπέροχη ισορροπημένη ενέργεια από την Εστία.
Με τη μεγαλύτερη τιμή όλων σας ζητάμε να φέρεστε ο ένας στον άλλον με σεβασμό. Να φροντίζεστε μεταξύ σας όποτε μπορείτε και να παίζετε όμορφα μαζί.
Είμαι η Μερλία. Ελάτε να με δείτε καμία φορά.
Espavo.
_______________________________
Οι Ιστορίες τού Αμόρ
Ο Αμόρ Μαθαίνει την Ισορροπία με Υπευθυνότητα
Χαιρετισμούς αγαπημένοι μας.
Ερχόμαστε σήμερα με το παιχνίδι σας σε εξέλιξη κι όμως, καθώς κινείστε στον κυκλικό χρόνο, πολλά πράγματα επαναλαμβάνονται. Αυτός είναι ο λόγος που σας φέραμε πίσω να ακούσετε τον Αμόρ. Είπαμε μια ιστορία πριν πολλά χρόνια, πριν πολλές ζωές ώστε να εν-θυμηθείτε τις φορές που βρεθήκατε στη Γη. Πολλοί από εσάς εν-θυμάστε την Ατλαντίδα, τις υπέροχες εποχές που περάσατε εκεί και τις μεγάλες δυνάμεις που φαίνονταν να πηγάζουν από την τεχνολογία σας, πολύ λίγοι όμως εν-θυμούνται τη Λεμουρία αν και πολλοί βρισκόσασταν εκεί. Θέλουμε να σας βοηθήσουμε να θυμηθείτε.
Θα επιλέξουμε αυτή την ιστορία όταν ο Αμόρ ήταν 15 χρονών και είχε αρχίσει να ζει τη ζωή του. Ήταν παράδοση στη Λεμουρία να μη γιορτάζουν γενέθλια αλλά τη στιγμή που κάποιος ήταν έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη τής ενεργού συμμετοχής στην κοινωνία. Όταν κάποιος αποφάσιζε να κάνει αυτό το βήμα, μελετούσε τις παραδόσεις τής Λεμουρίας. Όταν επέλεγαν συγκεκριμένες με τις οποίες ήθελαν να εργαστούν, στέκονταν μπροστά σε πολλούς κι έπαιρναν έναν όρκο να μπουν στην κοινωνία τής Λεμουρίας και να αναλάβουν τις ευθύνες που αντιστοιχούν σε κάθε βήμα. Πολλοί ήταν πολύ μικροί, 13, 14 ή 15 ετών όταν έκαναν αυτό το βήμα. Έτσι, πολλοί είχαν ακόμα υποχρεώσεις ως παιδιά κι εκεί είναι που βρίσκουμε σήμερα τον Αμόρ… να θέλει να παίξει.
Ο Αμόρ είχε μελετήσει πάρα πολύ και είχε περάσει πολλά με τους φίλους του, τον μέντορά του, τους γονείς του και όσους τον είχαν βοηθήσει να ξεκινήσει τη ζωή του. Κι εκείνος είχε βοηθήσει τον αγαπημένο του φίλο τον Ετού, να περάσει στην άλλη πλευρά τού πέπλου ως μέλος τής ομάδας μετάβασής του. Αυτό ήταν πολύ σοβαρό έργο. Σήμερα ο Αμόρ ήθελε να παίξει. Αυτό μας φέρνει στον Αμόρ καθώς γνωρίζει έναν νέο φίλο, κάποιον σχετικά νέο σε αυτό τον τομέα. Το όνομα του νεαρού ήταν Τορ και ήταν λίγο μεγαλύτερος από τον Αμόρ, οπότε ο Αμόρ τον θαύμαζε και ήθελε να του μοιάσει και να τον αντιγράψει. Είναι ενδιαφέρον το ότι ο Τορ είχε κάποιες προκλήσεις. Μεγαλώνοντας, η ζωή του ήταν μερικές φορές δύσκολη. Είχε μερικές “ουλές” (σ.τ.μ. παλιά ενεργειακά σημάδια) σχετικές με τη ζωή του μέχρι εκείνη τη στιγμή και προσπαθούσε να μην αντιδρά υπερβολικά σε όσα του συνέβαιναν. Ο Τορ μάθαινε για τον εαυτό του καθώς περνούσε από τις δύσκολες φάσεις τής ζωής του. Έγινε γρήγορα φίλος με τον Αμόρ κι αυτό που δεν ήξερε ο Αμόρ ήταν πως ο Τορ τον θαύμαζε κι αυτό ήταν που τους ένωσε σε αυτή τη φιλία.
Ήταν συναρπαστικό το ότι τα δύο αγόρια συναντήθηκαν κι άρχισαν να βγάζουν ο ένας στον άλλον τη χαρά που χρειάζονταν και οι δύο. Έπαιζαν μαζί και διασκέδαζαν και αυτό ήταν πολύ σημαντικό ώστε να επανεκκινήσουν την ενέργεια και να κάνουν ένα διάλειμμα από το να παίρνουν τη ζωή πολύ στα σοβαρά. Ο Τορ αποφάσισε να κάνει μερικά πράγματα και δημιούργησε μια ευκαιρία για τους δυό τους να πάρουν μέρος σε μια περιπέτεια. Ο Τορ ζούσε με τη μητέρα του καθώς ο πατέρας του είχε πεθάνει σε ένα τραγικό ατύχημα δύο χρόνια νωρίτερα. Ο Τορ ρώτησε τη μητέρα του αν μπορούσε να φύγει για μερικές μέρες και να πάει σε κάμπινγκ όπως θα λέγαμε σήμερα. Αν και δεν υπήρχαν ελέφαντες στη Γη εκείνα τα χρόνια, ελέφαντες θα χαρακτηρίζαμε εκείνους τους βράχους. Ήταν τεράστιοι, κυρίως από γρανίτη, σε μέγεθος σπιτιού. Ήταν ένα ιδιαίτερο μέρος στην εξοχή και μια ενεργειακή δίνη, την οποία επισκέπτονταν πολλοί για να συνδεθούν με τη φύση.
Ο Αμόρ ρώτησε τους γονείς του αν μπορούσε να πάει και να περάσει μερικές μέρες παίζοντας στους βράχους-ελέφαντες. Οι γονείς του ανυπομονούσαν γι’ αυτό. Ήταν ενθουσιασμένοι που ο Αμόρ απολάμβανε την παιδικότητά του. Οι γονείς του ετοίμασαν φαγητό και νερό για την περιπέτεια που τον περίμενε. Ήρθε τελικά η μέρα και τα δύο αγόρια ξεκίνησαν το ταξίδι τους, αποχαιρετώντας τούς γονείς και τους φίλους τους, αποτολμώντας να πάνε στους βράχους-ελέφαντες, ψάχνοντας για την περιπέτεια. Αυτή ήταν μια μικρή επανεκκίνηση ενέργειας για την οποία ανυπομονούσε ο Αμόρ. Δεν έψαχνε να επανεκκινήσει το πνεύμα του, απλά να μπει σε μια περιπέτεια.
Τα δύο αγόρια βρήκαν το τέλειο μέρος σε ένα άνοιγμα ανάμεσα στους βράχους-ελέφαντες για να στήσουν την κατασκήνωσή τους. Ακόμα και το φαγητό που έφαγαν εκείνο το βράδυ ήταν πιο νόστιμο από το συνηθισμένο. Το πρώτο βράδυ, τα αγόρια είδαν τον ήλιο να δύει πίσω από τους βράχους-ελέφαντες. Η ζέστη που είχαν αποθηκεύσει οι βράχοι κατά τη διάρκεια της μέρας τούς ζέσταινε καθώς κοιτούσαν το ηλιοβασίλεμα. Αστειεύονταν, έλεγαν ιστορίες και το γέλιο τους αντηχούσε στο δάσος. Άναψαν μια φωτιά και την κοιτούσαν που έκαιγε. Σύντομα άκουσαν ήχους ζώων από το δάσος κι αυτό τους έδωσε την ευκαιρία να φτιάξουν τρομακτικές ιστορίες γι’ αυτούς τους ήχους. Ήταν διασκεδαστικό να φοβούνται! Οι βράχοι-ελέφαντες ήταν πολύ μεγάλοι και παρείχαν στα αγόρια κάποια ασφάλεια μόνο με το μέγεθός τους. Είχαν ανέβει στην κορυφή με μια ανεμόσκαλα κι αυτό κρατούσε τα ζώα τού δάσους μακριά. Τα αγόρια είχαν συνδεθεί μεταξύ τους και πολύ σύντομα η διαφορά ηλικίας δεν έπαιζε ρόλο. Ήταν απλά δύο νεαροί άντρες που μοιράζονταν μια περιπέτεια… και όλα ήταν όμορφα στην Μου.
Αργότερα, καθώς η φωτιά έσβηνε, ο Τορ άρχισε να λέει στον Αμόρ μερικές από τις αλήθειες του και την ιστορία του. Αναφέρθηκε στις πολλές περιπέτειες που είχε περάσει και άρχισε να μοιράζεται κάποιες από τις δύσκολες στιγμές που πέρασε όταν πέθανε ο πατέρας του απότομα. Βλέπετε αγαπημένοι μας, μερικά πράγματα στη Λεμουρία ήταν λίγο διαφορετικά. Οι άνθρωποι ήταν διαφορετικοί. Είχαν εξελιχθεί σε τέτοιο σημείο όπου ένιωθαν ο ένας την ενέργεια του άλλου και δεν υπήρχε ανάγκη για πολλές από τις τεχνολογίες που έχετε σήμερα για να επικοινωνήσουν μεταξύ τους. Οι κάτοικοι της Λεμουρίας είχαν ενσυναίσθηση και αρκούσε να σκεφτούν κάποιον για να πιάσουν όχι μόνο τις σκέψεις του αλλά και αυτό που είχε στην καρδιά του. Αυτή ήταν η απόλυτη έκφραση του “όχι πια μυστικά” και ήταν αναπόσπαστο κομμάτι κάθε Λεμουριανού.
Η ανθρωπότητα σήμερα, στη Γη, εισέρχεται σε αυτό που ονομάζουμε όχι πια μυστικά. Είναι πολύ απλό αλλά σας φαίνεται πολύ δύσκολο να κρατήσετε αυτά τα πράγματα ξεχωριστά. Στη Λεμουρία, αυτός ο διαχωρισμός δεν συνέβη ποτέ. Έμαθαν να ζουν με μια διαφορετική αρμονία και αυτό που μοιράστηκε ο Τορ με τον Αμόρ για τον πόνο που πέρασε, ήταν πολύ όμορφο. Ο θάνατος τους πατέρα του ήταν αποτέλεσμα ενός ατυχήματος και απρόσμενος, κι όμως έγινε από τα χέρια κάποιου άλλου. Το Λεμουριανό έθιμο ήταν πως τέτοιοι θάνατοι ερευνούνταν ώστε να βρεθεί η αιτία. Έπειτα προσπαθούσαν να καταλάβουν αν υπήρχε κάποια ευθύνη η οποία θα έπρεπε με κάποιον τρόπο να ξεπληρωθεί. Αν και υπήρχε ένα σύστημα, ήταν ευθύνη εκείνων που είχαν πληγεί να καθορίσουν οποιαδήποτε ευθύνη που έπρεπε να ξεπληρωθεί. Ήταν επίσης κατανοητό πως η συγχώρεση τέτοιων χρεών ήταν ένα δώρο που ευχαριστούσε περισσότερο τους δωρητές παρά τους οφειλέτες. Πολλές φορές το χρέος συγχωρούνταν αλλά μια ανταπόδοση ερχόταν από τους υπεύθυνους ως μια ανάγκη να εξισορροπηθεί η ενέργεια. Ήταν πραγματικά δύσκολο για τον Αμόρ να το κατανοήσει πλήρως επειδή όταν κάποιος συνδέεται με άλλους με αυτό τον τρόπο, υπάρχει μια φυσική ισορροπία. Τα απορρόφησε όλα και άκουγε με προσοχή καθώς ο Τορ έλεγε την ιστορία.
Νιώθοντας τον πόνο τού Τορ, ο Αμόρ άρχισε να λέει ιστορίες τού δικού του πατέρα. Ο πατέρας τού Αμόρ ήταν ψηλά στην κυβέρνηση της Μου. Αντίθετα με ό,τι συμβαίνει σήμερα, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι θεωρούνταν κοινωνικοί λειτουργοί, όχι ηγέτες. Δεν υπήρχε ανάγκη ηγεσίας με τον παραδοσιακό τρόπο και αν και υπήρχαν πολλές φατρίες στη Λεμουρία, υπήρχε αρμονία λόγω της βαθιάς σύνδεσης που είχαν όλοι μεταξύ τους. Έτσι, ο Αμόρ μοιράστηκε με τον Τορ σημαντικά πράγματα τα οποία είχε μοιραστεί ο πατέρας του μαζί του σχετικά με τη δημιουργία αρμονίας στην Μου. Στη Γη τώρα, όπου υπάρχουν διαφωνίες λύνονται στα δικαστήρια ή αναπροσαρμόζετε τους νόμους αλλά εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν νόμοι. Είχαν μονάχα έθιμα. Αυτά τα έθιμα και τις παραδόσεις έπρεπε να μελετήσει ο Αμόρ καθώς ξεκινούσε τη ζωή του. Ένα από τα έθιμα ήταν η εξισορρόπηση των ενεργειών και το μοιράστηκε αυτό με τον Τορ εκείνο το πρώτο βράδυ όταν άρχισαν να μιλούν βαθιά από το πνεύμα τους. Ο Αμόρ είχε μάθει πολλά σε αυτά τα 15 χρόνια κι ένιωθε πως ήταν σοφός. Μοιράστηκε αυτή τη σοφία εκείνο το βράδυ με τον Τορ και είπε τις ιστορίες για το πόσο απογοητευμένος ήταν ο πατέρας του που προσπαθούσε να αποκαταστήσει τις ενέργειες όταν μερικές φορές οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να το κάνουν μόνοι τους.
Ο Τορ μοιράστηκε με τον Αμόρ πως είχε ένα πρόβλημα με τον θυμό και πως κάθε τόσο έφτανε στα όριά του κι έπρεπε να κάνει κάτι. Δεν ήξερε τι ήταν αυτό ή που οφειλόταν αλλά μερικές φορές ένιωθε αδύναμος κι έψαχνε να βρει δύναμη όπου μπορούσε. Δεν το είχε κάνει ποτέ αυτό με τον Αμόρ, οι δύο νέοι ήταν σχετικά άγνωστοι μεταξύ τους. Ο Αμόρ άκουγε με μεγάλο ενδιαφέρον γιατί είχε μια ιδέα για το προς τα πού πορευόταν. Ήξερε πως είχε μια κατανόηση για όλη την ανθρωπότητα και πως κάποια στιγμή θα γινόταν δάσκαλος ή θεραπευτής κι έτσι κρατούσε νοητικά σημειώσεις. Αν και θαύμαζε τον Τορ που ήταν λίγα χρόνια μεγαλύτερός του, ήξερε πως είχε μερικές απαντήσεις κι έτσι τις άκουγε σιωπηλά χωρίς να επεμβαίνει. “Ξέρεις, νιώθω έτσι κι εγώ μερικές φορές. Βγαίνω εντελώς εκτός ελέγχου, σαν ολόκληρος ο κόσμος να πηγαίνει προς μια κατεύθυνση κι εγώ να θέλω να πάω προς μια άλλη. Τι να κάνω;”
“Μερικές φορές πρέπει να σταματήσω και να γελάσω με τον εαυτό μου” είπε στον Τορ, “Όλοι αρχίζουν να παίρνουν τα πράγματα διαφορετικά κι εγώ μπορώ να επανεκκινήσω την ενέργειά μου. Μπορώ να απελευθερώσω κάποια από την αρνητικότητα που με έχει απογοητεύσει τόσο πολύ”. Τα δύο αγόρια είχαν μια σύνδεση εκείνο το βράδυ μπροστά από τη φωτιά.
Το επόμενο πρωί, τα αγόρια σηκώθηκαν λίγο δύστροπα. Είχαν κοιμηθεί πάνω στον βράχο και ήταν άβολα όλη τη νύχτα. Και τα δύο σκέφτηκαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους αλλά είχαν κανονίσει για δύο μέρες στην εξοχή και θα έμεναν εκεί ό,τι κι αν γινόταν. Εκείνη τη μέρα έψαχναν για πράγματα να κάνουν, για περιπέτειες κι έφτιαξαν ιστορίες για τις ενέργειες του δάσους. Κάποια στιγμή, ο Τορ ήταν πολύ απογοητευμένος. Λίγο από το φαγητό τους χάλασε και ένιωθε πείνα, η οποία του έφερνε θυμό. Κοίταξε λοιπόν τον μικρό του φίλο και προσπάθησε να προσαρμόσει κάποιες από τις νέες τεχνικές που είχε μάθει από τον Αμόρ, με μικρή όμως επιτυχία.
Αντίθετα, αποφάσισε να κόψει ένα δέντρο. Είχαν φέρει μαζί τους εργαλεία, ένα από αυτά παρόμοιο με αυτό που ονομάζετε τσεκούρι. Με αυτό τον τρόπο ο Τορ έδιωξε λίγη από την απογοήτευσή του καθώς έκοβε το μικρό δέντρο, το ξύλο τού οποίου θα χρησιμοποιούσαν στη φωτιά και για να φτιάξουν μια πιο μόνιμη σκάλα. Έκοψε τα κλαδιά τού δέντρου μέχρι που έμεινε ένα μακρύ ξύλο και υπερηφανεύτηκε γι’ αυτό επειδή του έδιωξε λίγη από την απογοήτευση. Ήταν αποφασισμένοι να περάσουν άλλο ένα βράδυ εκεί κι εκείνος δούλευε με τον κορμό ψάχνοντας να βρει χρήσεις, να παίξει μαζί του με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.
Οι βράχοι-ελέφαντες ήταν σε μεγάλο υψόμετρο, στην κορυφή ενός βουνού. Ένα από τα πράγματα που αποφάσισε να κάνει ο Τορ ήταν να πάρει αυτό το ξύλο, να το σφηνώσει σε έναν από τους μικρότερους βράχους για να δει αν μπορεί να τον μετακινήσει. Τα αγόρια έφτιαξαν ιστορίες για απίστευτους θησαυρούς που βρίσκονταν κάτω από τον βράχο, ο οποίος είχε τοποθετηθεί εκεί για να τους κρύψει κι έτσι προσπάθησαν απεγνωσμένα να τον μετακινήσουν κι αυτό βοήθησε στην απομάκρυνση λίγης απογοήτευσης. Αυτό που συνέβη στη συνέχεια, συνέβη πολύ γρήγορα. Με ένα δυνατό σπρώξιμο ο βράχος κινήθηκε και άρχισε να κυλά. Τα αγόρια παρακολουθούσαν ανήμπορα καθώς ο βράχος επιτάχυνε και σύντομα κατρακυλούσε στο βουνό.
Στις σπηλιές στους πρόποδες του βουνού ζούσε μια γυναίκα μόνη με το κατοικίδιό της. Εκείνη τη μέρα έχασε τον αγαπημένο της φίλο καθώς ο βράχος σκότωσε το κατοικίδιό της. Όταν βγήκε για να δει τι είχε συμβεί, είδε τον βράχο και ο πόνος της έστειλε μια ένταση στη συλλογική ενέργεια. Και τα δύο αγόρια ένιωσαν τον πόνο τής γυναίκας καθώς αυτή ανακάλυπτε το ζωάκι της κάτω από τον βράχο. Όπως πρόσταζε η παράδοση, όταν κάποιος έκανε κακό σε κάποιον άλλον, έπρεπε να παρουσιαστεί μπροστά του και να ρωτήσει τι μπορούσε να κάνει γι’ αυτό. Ο Τορ ήταν ακόμα θυμωμένος και του ήταν πολύ δύσκολο να κάνει κάτι τέτοιο. Είπε απλά “Το ζώο έπρεπε να φύγει. Έπρεπε να γνωρίζει ότι ο βράχος έπεφτε”. Ένιωσε τον θυμό του να αναδύεται ξανά.
Ο Αμόρ πλησίασε τον φίλο του, ακούμπησε το χέρι του στο στήθος του και είπε, “Επίτρεψέ μου να σου δείξω έναν νέο ρυθμό Τορ, επειδή είσαι πολύ θυμωμένος αυτή τη στιγμή και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να φέρεις προκλήσεις στον εαυτό σου και όχι να εξισορροπήσεις την ενέργεια που δημιούργησες εδώ”. Φυσικά αυτό ήταν ένα ατύχημα, δεν ήταν σκόπιμο αλλά η παράδοση δεν ακολουθήθηκε και η γυναίκα επέστρεψε στην σπηλιά της κλαίγοντας, χωρίς να ξέρει τι να κάνει και χωρίς να μπορεί να επαναφέρει στη ζωή το κορμάκι που βρισκόταν κάτω από τον βράχο.
Τότε τα αγόρια είχαν την ιδέα να πάνε κοντά της και να προσπαθήσουν να εξισορροπήσουν την ενέργεια αλλά ο Τορ ήταν ακόμα ταραγμένος. Πάνω απ’ όλα πεινούσε, ήταν απογοητευμένος και ήθελε να τα παρατήσει και να επιστρέψει στο σπίτι του προσποιούμενος πως τίποτα δεν συνέβη επειδή τίποτα απ’ αυτά δεν ήταν σκόπιμο.
Το έθιμο της εξισορρόπησης της ενέργειας με οποιονδήποτε τρόπο, ίσχυε όμως. Έτσι λοιπόν ο Τορ έμαθε τον νέο ρυθμό από τον φίλο του εκείνη τη μέρα. Κι ο Αμόρ είπε, “Πάρε μια βαθιά, αργή αναπνοή μαζί μου κι εγώ θα προσπαθήσω να σου στείλω ενέργεια που θα σε βοηθήσει να αλλάξεις τον ρυθμό σου και να απελευθερώσεις την απογοήτευση που βρίσκεται γύρω σου αυτή τη στιγμή. Μετά, αν θέλεις, μπορούμε να επιστρέψουμε στα σπίτια μας ή να πάμε να μιλήσουμε στη γυναίκα. Είναι δική σου επιλογή Τορ και θα την τιμήσω”. Ο Αμόρ τον άγγιξε στο στήθος και στην πλάτη, ακουμπώντας και τις δύο πλευρές του τσάκρα τής καρδιάς και είπε, “Απλά πάρε μερικές βαθιές αναπνοές μαζί μου”. Εκείνη τη στιγμή, ο Τορ άρχισε να κλαίει, εκφράζοντας τον θρήνο που κρατούσε μέσα του τόσον καιρό. Ο Τορ δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να θρηνήσει για τον πατέρα του που πέθανε πριν μερικά χρόνια. Ποτέ δεν είχε την ευκαιρία να είναι πραγματικά ο νεαρός που ήθελε γιατί είχε ήδη ξεκινήσει τη ζωή του και προσποιούνταν πως ήταν ένας δυνατός ενήλικος, όταν στην πραγματικότητα το πνεύμα του ούρλιαζε από τον εσωτερικό του πόνο. Αν και πολλοί άνθρωποι γύρω του μπορούσαν να το νιώσουν, κανείς δεν μπορούσε να εξισορροπήσει την ενέργεια όπως το έκανε ο Αμόρ εκείνη τη μέρα.
Ο Αμόρ τού επανεκκίνησε τους ρυθμούς, πήρε μια βαθιά αναπνοή και ξάπλωσε στους βράχους-ελέφαντες για μια στιγμή, κοίταξε τον ουρανό καθώς η μέρα έδινε τη θέση της στη νύχτα και, καθώς το έκανε αυτό, πρότεινε να κατέβουν το βουνό και να προσπαθήσουν να πάρουν το σώμα τού ζώου που είχε πεθάνει. Αν και δεν μπορούσαν να τη δουν, ένιωθαν την τραγωδία που είχε συμβεί. Ένιωθαν την ανισορροπία.
Ο σοφός Αμόρ μπόρεσε να βοηθήσει τον φίλο του εκείνη τη μέρα. Πριν νυχτώσει, τα δύο αγόρια κατέβηκαν στους πρόποδες του βουνού. Φώναξαν τη γυναίκα και της είπαν τι είχε συμβεί. Αν και ο Αμόρ δεν είχε σχέση με αυτό, ένιωθε κι εκείνος υπεύθυνος και ανέλαβε την ευθύνη που του αναλογούσε κι αυτό έκανε τον Τορ να νιώσει όμορφα επειδή δεν ήταν μόνος. Τότε ο Τορ βγήκε μπροστά και είπε, “Τι μπορούμε να κάνουμε; Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;” Μέσα από τα δάκρυά της, η γυναίκα μπόρεσε να πει, “Αν με βοηθήσετε να μετακινήσω τον βράχο, μπορώ τουλάχιστον να πάρω το σώμα και να το απελευθερώσω με έναν τρόπο που θα με κάνει να νιώσω λίγο άνετα”. Η γυναίκα ζούσε μόνη και το κατοικίδιό της ήταν η οικογένειά της. Έτσι τα αγόρια ανέβηκαν ξανά στο βουνό για να φέρουν το ξύλο που είχε φτιάξει ο Τορ από το δέντρο που έκοψε. Το έφεραν κάτω και το χρησιμοποίησαν ξανά για να μετακινήσουν τον βράχο. Αυτή τη φορά χρειάστηκε η δύναμη και των δύο και ανέκτησαν το σώμα τού ζώου και η γυναίκα τούς ευχαρίστησε βαθύτατα. Ο Τορ την αγκάλιασε και της ζήτησε να τον συγχωρέσει. Δεν ήταν υποχρεωμένη να το κάνει γιατί δεν έλεγε κάτι τέτοιο η παράδοση. Τον κοίταξε βαθιά στα μάτια και τοποθέτησε τα χέρια της στο στήθος του όπως είχε κάνει νωρίτερα ο Αμόρ. Για ακόμα μια φορά, ο Τορ άρχισε να κλαίει.
Ο Αμόρ επέστρεψε σπίτι του εκείνο το βράδυ μόνος, καθώς ο Τορ τού ζήτησε να μείνει με τη γυναίκα που του ετοίμασε φαγητό και του ζήτησε να μείνει για να θάψουν το ζωάκι της.
Και οι δύο κέρδισαν κάτι, με το οποίο ένιωσαν άνετα. Είχε να κάνει με την ανάληψη της ευθύνης και με το να νιώθουν τον πόνο των άλλων αντί να τον κρατούν μακριά. Μπορούσαν να διορθώσουν αυτό που έγινε; Όχι φυσικά, έτσι κι αλλιώς ήταν ατύχημα. Ο Τορ κέρδισε από την εμπειρία το ότι έμαθε πώς να ενδυναμώνει τους ανθρώπους γύρω του και ο Αμόρ ένωσε πολύ όμορφα με τον εαυτό του. Ο Τορ πήγε να ξαναδεί τη γυναίκα στους πρόποδες του βουνού πολλές φορές μετά από αυτό. Έγιναν φίλοι και η ενέργεια εξισορροπήθηκε σε ένα υψηλότερο επίπεδο από το οποίο ξεκίνησε.
Εκείνη τη νύχτα, καθώς ο Αμόρ ξάπλωσε στο κρεβάτι του, συνειδητοποίησε πως όλα ήταν καλά στον καιρό τής Μου.
Espavo, αγαπημένοι μας. Το γκρουπ.

Η λέξη Espavo είναι αρχαίος χαιρετισμός από τη Λεμουρία και σημαίνει “Σε ευχαριστώ που αναλαμβάνεις τη δύναμή σου”.
Μετάφραση: Νίκος Πνευματικός
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα