Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Τίποτα δεν είναι Φως στον κτιστό κόσμο.- Τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία στη ζωή μας - Η πρόνοια το πεπρωμένο και η μοίρα





Τίποτα δεν είναι Φως στον κτιστό κόσμο.

To φως έχω πει ότι δεν υπάρχει στον κτιστό κόσμο. 
Όλα στον κτιστό κόσμο ανήκουν στον δεύτερο Νου δημιουργό. 

Ο Άνθρωπος εισήλθε από το φως στον κτιστό κόσμο, κι έγινε από Φως που ήταν Νους, και από Ζωή που ήταν έγινε ψυχή. 

Φως είναι ο Πανάγαθος Φωτεινός Νους. 
Ζωή είναι ο Φωτεινός Λόγος. 
Ο Άνθρωπος είναι φως και ζωή. 

Όταν ο Άνθρωπος εισήλθε στην κτιστή δημιουργία από Φως έγινε Νους, δηλαδή έγινε Άγιος Λόγος. Όμοιος με τον δεύτερο Νου δημιουργό. 

Όταν εισέρχεται ο Άνθρωπος μέσα στους επτά Ζωδιακούς Ζωφόρους κύκλους, από Ζωή γίνεται η εικόνα της ζωής, δηλαδή ενδύεται τις ψυχές που δημιούργησε για τον άνθρωπο ο δεύτερος Νους δημιουργός, και ανήκουν στο γένος και τα είδη του ανθρώπου που θα ενδυθεί ο Άνθρωπος στους επτά κύκλους, και κάθε κύκλο εξουσιάζει το πνεύμα της φύσης, δηλαδή την παγκόσμια ψυχή του κάθε κύκλου ξεχωριστά από τους επτά, όπου κάθε κύκλος και μία παγκόσμια ψυχή του σύμπαντος ανάλογα με τα στοιχεία της φύσης κάθε κύκλου. 

Και όταν η εικόνα της ζωής που είναι η ψυχή όπως το ανθρώπινο γένος και είδος της παγκόσμιας ψυχής των επτά κύκλων , ενωθεί με το πυρ και πνεύμα του κάθε κύκλου από τους επτά , όπου πυρ είναι το σώμα, και πνεύμα οι μορφές που θα ενωθούν με το σώμα, τότε γίνεται ο άνθρωπος η εικόνα της εικόνας της ζωής. 

Όπου το μόνο που είναι Ουσιωδώς όμοιο με το Φως είναι ο Λόγος, που βρίσκεται στον πυρήνα του είδους της ανθρώπινης παγκόσμιας ψυχής, που δημιούργησε για τον Άνθρωπο ο δεύτερος Νους δημιουργός,  ο οποίος δημιούργησε τις ανθρώπινες ψυχές, αλλά και τις δικές του ψυχές με τα δικά του δημιουργήματα από πυρ και πνεύμα, τα οποία δεν έχουν ελεύθερη βούληση, ελεύθερη επιλογή, μα όλα οδηγούνται από τον πνευματικό Λόγο. 

Ο Άνθρωπος όμως δεν δημιουργήθηκε από τον δεύτερο Νου δημιουργό, αλλά απλά ο Άνθρωπος ενδύεται την ψυχή και το αισθητό σώμα που δημιούργησε γι'αυτόν ο δεύτερος Νους δημιουργός, για να μπορεί ο Άνθρωπος να ζήσει και κατανοήσει τον κτιστό κόσμο.


Tο πρόβλημα ξεκινά όταν ενδύονται οι ανθρώπινες ψυχές το αισθητό σώμα. Διότι μπαίνει σε λήθη ο νοητός κόσμος της ψυχής.
Οπως καταλαβαίνετε εδώ ότι ζούμε είναι η ζωή του αισθητού σώματος.
Και είναι θνητή η ζωή με τα καλά της αλλά και τα άσχημα.


Αν λοιπόν δεν γνωρίζουμε τον εαυτό μας θα γίνουμε ένα με την αλήθεια του θνητού αισθητού σώματος, οπότε επειδή έχουμε ελεύθερη επιλογή, θα επιλέξουμε ξανά να ζήσουμε σε αισθητό θνητό σώμα.

Διότι από φόβο για τον άγνωστο σε εμάς αόρατο νοητό κό,σμο λόγο της άγνοιας μας ενόσω ζούμε εδώ και δεν κάνουμε τίποτα για να μάθουμε την αλήθεια, επιλέγουμε ξανά να ενσαρκωθούμε σε αισθητό σώμα, και μάλιστα θνητό, με όλα τα άσχημα που το συνοδεύουν.


Καθετί που συμβαίνει στη ζωή μας, είναι αποτέλεσμα της πρόνοιας η οποία επιφέρει το πεπρωμένο στη ζωή μας.
Τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία.

Η μοίρα μας είναι ανάλογη με τις επιλογές που θα κάνουμε απέναντι στο πεπρωμένο μας, που αποφασίζει ποια τα δρώμενα που θα ζήσουμε, και κρίνεται η συνέχεια της ζωής μας από τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα δρώμενα, επιλέγοντας το σωστό η το λάθος.

Διότι αν δεν μας οδηγούσε η πρόνοια θα γεννιόμασταν όλοι στο ίδιο περιβάλλον με όμοια ζωή όπως τα ζώα, χωρίς δική μας ελεύθερη επιλογή.
Και επίσης καθορίζει αν γεννηθούμε πλούσιοι και φτωχοί είτε στην ύλη είτε στο Νου και στα πάντα.

Αυτή είναι και η εξέλιξη μας εδώ, οι επιλογές μας καθορίζουν την μοίρα και το πεπρωμένο μας.

Η μεν πρόνοια προνοεί ποιο είναι το καλύτερο για εμάς να μας συμβεί, η δε μοίρα είναι το αποτέλεσμα των επιλογών μας απέναντι στην πρόνοια.

Ως αποτέλεσμα είμαστε αυτή τη στιγμή το σύνολο της γνώσης που αποκτήσαμε για την κατανόηση αυτού του κόσμου, σε συνδιασμό με την αφύπνιση της λήθης στην οποία υποπέσαμε.

Είμαστε αυτό που μας αξίζει να είμαστε.
Οι επιλογές μας θα χαράξουν το πεπρωμένο, και το πεπρωμένο την μοίρα μας.


Είμαστε η εικόνα της εικόνας με το αισθητό μας σώμα, με τις χαρές και τις λύπες του.
Είμαστε η αγνή αγάπη με την εικόνα της ζωής που είναι ο λόγος της ψυχής.
Είμαστε Ουσιωδώς όμοιοι με το Φως τον Φωτεινό Λόγο, ο οποίος είναι ο μόνος που έχει τις δυνάμεις της Αρμονίας και των επτά κύκλων και μπορεί να ανέλθει τους κύκλους και να φτάσει στον όγδοο κύκλο έξω από την θνητή δημιουργία και να ενωθεί με τις δυνάμεις του Φωτός ώστε να ξαναγυρίσει στον Αρχέτυπο κόσμο του Φωτός.

morfeas sky


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα