«Το μεθυσμένο σεξ μπορεί να αράξει χαζά παιδιά, το όρθιο σεξ μπορεί να σε σκοτώσει ενώ το σεξ μετά το φαγητό μπορεί να σου προκαλέσει εγκεφαλικό.» Αυτά και πολλά ακόμη συμπεριλαμβάνονται στις οδηγίες που έδιναν στις βικτωριανές γυναίκες για το σεξ!
Τα γυναικεία περιοδικά σήμερα είναι γεμάτα με συμβουλές για το πως να κάνεις πιο καυτή την ερωτική σου ζωή.
Ωστόσο, για τις γυναίκες της Βικτωριανής εποχής τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά.
Ο υπερβολικός ενθουσιασμός, η εναλλαγή των στάσεων και το συνεχόμενο σεξ αποθαρρύνονταν έντονα.
Το νέο βιβλίο της Therese Oneill, αναλύει με απίστευτη λεπτομέρεια, τι είδους συμβουλές έδιναν στις γυναίκες στις αρχές του 20ου αιώνα.
Το βιβλίο περιλαμβάνει απο συμβουλές υγιεινής για τις γυναίκες, όπως το να μην κάνουν μπάνιο πολύ συχνά, μέχρι συμβουλές για το σεξ, όπως το να μην κάνουν σεξ στα όρθια.
Η Oneil αναφέρει πως οι γυναίκες προειδοποιούνταν να μην κάνουν σεξ αφού έχουν πιεί αλκοόλ γιατί, αν συλλάβουν παιδί, θα τους βγεί χαζό ή θα πάσχει απο διάφορες νευρικές ασθένειες.
Για το σεξ στα όρθια ή με τα γόνατα της γυναίκας ψηλά, έλεγαν πως καλό είναι να το αποφεύγουν γιατί «μια γυναίκα είναι απίθανο να το ευχαριστηθεί έτσι.»
Μια άλλη δοξασία υπαγόρευε πως μια γυναίκα που είναι ευαίσθητη και ντελικάτη μπορεί να τραυματιστεί θανάσιμα με αυτές τις στάσεις.
Στις γυναίκες έλεγαν, ακόμη, να μην κάνουν σεξ μετά απο ένα μεγάλο γεύμα γιατί υπήρχε τεράστια πιθανότητα να πάθουν εγκεφαλικό.
Η συγγραφέας δήλωσε στην Daily Mail πως, απο την αρχή, ο στόχος της ήταν να γράψει ένα ιστορικά ακριβές και αστείο βιβλίο.
Εκτός του χώρου της ομορφιάς και της περιποίησης, το βιβλίο περιλαμβάνει συμβουλές για το φλερτ, τον γάμο και τρόπους για να αποφύγουν οι γυναίκες το κουτσομπολιό.
Τα εσώρουχα την Βικτωριανή εποχή, συνήθως, δεν είχαν καβάλο ώστε να μπορούν οι γυναίκες να πάνε στην τουαλέτα πιο εύκολα, το οποίο, βέβαια, ήταν απίστευτα δύσκολο καθώς τα φορέματα τότε είχαν αμέτρητα κομμάτια υφάσματος και αλύγιστους κορσέδες (κάποιες γυναίκες, μάλιστα, φορούσαν κρινολίνο απο μέσα).
Πέραν όλων αυτών, το να ακουμπάει μια γυναίκα την περιοχή της θεωρείτο «ακάθαρτο».
Παρά την εκτεταμένη προβολή των τάσεων στην μόδα και την ομορφιά, πρόκειται για μια εξαιρετικά ανθυγιεινή εποχή, με αμέτρητα σκουπίδια στους δρόμους και απαράδεκτα πρότυπα υγιεινής, τα οποία υποστήριζαν και οι γιατροί.
Ο συνδυασμός αυτών των δυο, εξηγεί η συγγραφέας, παράγει μια εποχή όπου η κοινωνία…κυριολεκτικά βρωμούσε.
«Δεν είχαν αποσμητικό μέχρι το τέλος του αιώνα. Έτσι, στη θέση του χρησιμοποιούσαν άρωμα. Λάδι αρώματος για τα μαλλιά, ταλκ με άρωμα, κ.α. Ό,τι έβαζε μια γυναίκα στο δέρμα της ήταν αναμεμειγμένο με ‘ενα παχύρευστο, άρωμα λουλουδιών, σε μια προσπάθεια να καλύψουν το άρωμα του σώματος τους.»
`’Και τα αρώματα που φορούσαν δεν ήταν σαν τα δικά μας», προσθέτει η συγγραφέας, «Τα προηγούμενα Χριστούγεννα, ο σύζυγος μου, μου πήρε ένα σαπούνι απο το Λονδίνο, υο οποίο διαβάσαμε πως δημιουργείται με την ίδια συνταγή απο την εποχή της Βασίλισσας Βικτώριας, η οποία το χρησιμοποιούσε Δεν ξέρω αν είναι σωστό, αλλα πιστεύω πως είναι ένα καλό δείγμα του πως μύριζε το αρωματικό σαπούνι τότε»
«Κραταώ το κουτί κλειστό. Είναι υπέροχο, αλλά μυρίζει σαν μια ντουλάπα γεμάτη με νεκρά λουλούδια που σου έχουν στείλει ως ευχές για ‘περαστικά’. Βέβαια, έπρεπε να είναι έτσι, καθώς τα δικά μας ανάλαφρα αρώματα δεν θα καλύπτανε την αέρινη ομορφιά της εποχής.»
Ένα άλλο δημοφιλές άρωμα της εποχής χρησιμοποιούνταν απο αμπάρο, το οποίο προέρχεται απο ένα υγρό στο εσωτερικό των φαλαινών.
Το νερό εκείνη την εποχή ήταν γεμάτο μικρόβια, εξαιτίας των κοπράνων που βρισκόντουσαν παντού, αλλά, για κάποιον παράξενο λόγο, δεν είναι αυτή η αιτία που οι γιατροί συμβούλευαν τον κόσμο να μην το χρησιμοποιεί.
Πολλοί πίστευαν πως το να βρέχεις όλο το σώμα το κάνει ευάλωτο σε μολύνσεις. Η προτιμώμενη μέθοδος μπάνιου είναι το τρίψιμο με ένα κρύο σφουγγάρι.
Μετα το λούσιμο, οι γυναίκες συμβουλεύονταν να απλώνουν αγνή αμμωνία με ζεστό νερό στο κεφάλι τους και να το τρίβουν.
Μια άλλη επιλογή σαμπουάν ήταν ο χυμός κρεμμυδιών, ο οποίος σίγουρα δεν βοηθούσε την κατάσταση δεδομένης της μυρωδιάς των άπλυτων σωμάτων.
Όσον αφορά το πρόσωπο της, η Βικτωριανή γυναίκα χρησιμοποιούσε κανονικά μακιγιάζ, ωστόσο, τα υλικά για να το πετύχει ήταν κάθε άλλο παρά καλά για το δέρμα. Για την ακρίβεια, ήταν δηλητηριώδη.
Η βάση για makeup φτιαχνόταν απο μόλυβδο, με μια διαδικασία που ονομαζόταν «επισμάλτωση».
Οι γυναίκες καθάριζαν το πρόσωπο τους και, έπειτα, άπλωναν μια «γυαλιστερή στρώση λευκού μολύβδου» στο πρόσωπο τους με αποτέλεσμα ένα πρόσωπο που έλαμπε απο «ζωντάνια».
Μια ακόμη μέθοδος ήταν να κοιμούνται με ωμό λίπος ζώου ή λωρίδες κρέατος απλωμένες στο πρόσωπο τους, με σκοπό να εξαφανίσουν τις ρυτίδες.
Σε άλλο σημείο του βιβλίου, η συγγραφέας αναφέρει πως μια γυναίκα θα μπορούσε να αποκτήσει έναν σύζυγο με το να είναι πράη, αθόρυβη και υπάκουη.
Με δεδομένο πως η μήτρα κατηγορούνταν για οτιδήποτε πήγαινε λάθος σε μια γυναίκα – συμπεριλαμβανομένης της υστερίας- οι γιατροί συμβούλευαν να «παραμένει απασχολημένη».
Με δεδομένο πως η μήτρα κατηγορούνταν για οτιδήποτε πήγαινε λάθος σε μια γυναίκα – συμπεριλαμβανομένης της υστερίας- οι γιατροί συμβούλευαν να «παραμένει απασχολημένη».
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.