Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

ΠΕΡΙ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ





ΠΕΡΙ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ


Καταρχήν όλοι ξεκινούν κάνοντας ένα μεγάλο λάθος για την δημιουργία του Θεού.
«το όλον», το πλήρες. Με την δύναμη της θελήσεως του ανέσυρε τον εαυτό του από την ανυπαρξία..ή ότι αυτός είναι ο μοναδικός κόσμος των επτά διαστάσεων που δημιούργησε. Αυτός μεταξύ των αντίθετων πόλων. Σαν να μας λένε δηλαδή ότι ο Πανάγαθος Θεός είναι ταυτόχρονα και το σκότος.


Το Όλον το πλήρες ο Θεός είναι Νους, η μάλλον όπως λέει ο Ερμής Τρισμέγιστος και τον Νου τον δημιούργησε ο Θεός.
Ο Νους Θεός λοιπόν, δεν βρισκόταν σε κατάσταση ανυπαρξίας στον Προϋπάρχων Αγέννητο κόσμο του, απεναντίας εκεί βρίσκεται ο απόλυτος Πανάγαθος κόσμος του, όπου θέλησε με τον Λόγο του να αντιγράψει αυτόν τον κόσμο και να γεννήσει την Ζωή ως Υπάρχων και αυτό συνέβη με τις ψυχές.
Οι ψυχές γεννήθηκαν από την ένωση του Νου με τον Λόγο και έγινε η Ζωή Υπάρχων από Προϋπάρχων που ήταν.
Αυτός ο κόσμος είναι από Ζωή και Φως.

Ο δικός μας κόσμος είναι η εικόνα του, αλλά γεννήθηκε από τα στοιχεία της ανυπαρξίας της ζωής που είναι η Ύλη, όπου βρισκόταν σε πλήρη ακινησία, η οποία διασπάστηκε με την κίνηση που έδωσε μέσω της τριβής, όπου γεννήθηκε η φωτιά η οποία διέσπασε από την ύλη τα νερά και την γη, και οι ατμοί που δημιουργήθηκαν από όλη αυτή την διαδικασία δημιούργησαν τον αέρα.



Διαχώρισε τα τέσσερα αυτά στοιχεία στα οποία έδωσε την νοερή ζωή στο πνεύμα που δημιούργησε από το θερμό-ψυχρό, και τα σώματα που δημιούργησε από το υγρό-ξηρό, και ενώθηκε μαζί τους ο Νους δημιουργός, για να επιφέρει την αρμονία στο σώμα και την λογική, διότι το πνεύμα είναι άλογο και επέφερε την αυξομείωση στα σώματα άναρχα μέσα από την αταξία δίχως λογική.

Αυτό είναι και το σώμα μας, τα στοιχεία του σκότους, μαζί με την διττή λογική του πνεύματος που δημιουργήθηκε από την ύλη όπου επιφέρει την Αρμονία ο Νους δημιουργός.

Αλλά ο Άνθρωπος γεννήθηκε στον Αρχέτυπο κόσμο από Φως και Ζωή, και θέλησε να ζήσει και κατανοήσει αυτόν τον διττό κόσμο από πυρ και πνεύμα, και ενδυθήκαμε την σάρκα του και την διττή λογική του. ΟΥΣΙΩΔΩΣ ΟΜΩΣ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ και αυτό δεν πρέπει να το ξεχάσουμε ποτέ. Είμαστε ο μιμητής του Λόγου και της Πρόνοιας του Πατέρα Νου Θεού.


Αυτή η παγκόσμια ψυχή για την οποία μιλά ο Πυθαγόρας, είναι το πνεύμα της φύσης, το οποίο φέρει τις δυνάμεις της Αρμονίας, διότι ενώθηκε μαζί του ο Νους δημιουργός. (δεύτερος Νους δημιουργός).

Ο Άνθρωπος (δεύτερος θεός) γέννησε τις δικές του Ανθρώπινες ψυχές, οι οποίες φέρουν μέσα τους τον Λόγο και όχι το άλογο πνεύμα.

Ενδυόμαστε όμως το άλογο πυρ και πνεύμα όταν ενσαρκωνόμαστε σε σώμα.

Η μεγάλη έκρηξη είναι η αρχή της θνητής δημιουργίας από πυρ και πνεύμα.
Αυτός ο κόσμος είναι πεπερασμένος διότι περικλείεται από τον Λόγο μαζί με τον Αιθέρα (δεύτερο Νου δημιουργό).
Ο δεύτερος Νους δημιουργός είναι Ομοούσιος με τον Πατέρα στον Νου.
Ο Λόγος του όμως είναι ο πνευματικός λόγος και όχι ο Φωτεινός Λόγος Υιός.

Μόνον ο Άνθρωπος φέρει στην ψυχή του τον την νοητή ουσία Ουσιωδώς όμοια με τον Λόγο. Είναι Φως και Ζωή που έγινε πυρ και πνεύμα, η διπλή μας φύση.

Από εκεί και πέρα το σύμπαν αυτό των επτά κύκλων δεν θα χαθεί ποτέ, διότι περιβάλλεται όπως μας λέει ο Ερμής Τρισμέγιστος από την θεότητα, (δεύτερος Νους δημιουργός) και μέσω αυτού βρίσκεται ο Πατέρας Όλων ο Νους Θεός Φως και Ζωή Υπάρχων.

Είναι ο Νους Θεός αδιαίρετος με τον Λόγο του, και η ένωση τους ΦΩΣ ΛΟΓΟΣ γέννησε την Ζωή από Φως, και αυτός ο κόσμος είναι η ζωή από πυρ ενέργεια, και από το πνεύμα που δημιούργησε και του έδωσε την νοερή ζωή των δυνάμεων της Αρμονίας, αλλά δεν παύει ποτέ να είναι άτακτο το πνεύμα προς τα άκρα όταν δεν ελέγχεται από τον Νου-λογική.

Από εκεί και πέρα όσα γράφουν οι θρησκείες οι επιστημονικές αναλύσεις, μα και όσοι ασχολούνται με την Ελληνική Γραμματεία περί Θεού και περί δημιουργίας είναι σε λάθος βάση, διότι ξεκινούν με λάθος, αφού θεωρούν στην ουσία τον Πατέρα της Ζωής ως η ανυπαρξία σε μια κατάσταση του πριν γίνει η Ζωή.

morfeas sky


oneirosky

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα