Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει η χώρα

του Άγη Βερούτη
Αποτέλεσμα εικόνας για λαθρομεταναστών
Τους τελευταίους 18 μήνες η χώρα μας βίωσε μια εκρηκτική αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που μπαίνουν στη χώρα χωρίς τις απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες ταξιδιωτικών εγγράφων, κανονικής άδειας εισόδου στη χώρα από τις αρχές, χωρίς αιτιολόγηση, και χωρίς χρήση των κανονικών διαύλων συντεταγμένης και νόμιμης εισόδου στη χώρα.
Με άλλα λόγια, ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων εισέρχεται στη χώρα ασύντακτα και με λαθραίο τρόπο, αδιαφορώντας για τους νόμους και τους διεθνείς κανόνες εισόδου σε συντεταγμένα κράτη.
Η πρόφαση για αυτήν την ραγδαία αύξηση των λαθραίως εισερχόμενων ανθρώπων, ή αλλιώς λαθρομεταναστών (με την έννοια του λαθρεπιβάτη και όχι του λαθραίου ανθρώπου όπως κάποιοι ιδεοληπτικοί θέλουν να το παρουσιάσουν πως εννοείται) είναι η σύρραξη στη γειτονική Συρία, με την οποία όμως η Ελλάδα δεν μοιράζεται σύνορα.
Αν η Ελλάδα συνόρευε με την Συρία, τότε οι διεθνείς κανόνες και ηθική θα παρέπεμπαν σε ανθρωπιστική υποχρέωση της χώρας να παρέχει ασφαλή διαμονή στα θύματα της σύρραξης που επιζητούσαν προστασία της ζωής τους. Όμως οι χώρες που υποχρεούνται να παρέχουν άσυλο και να χαρακτηρίζουν πρόσφυγες όσους κινδυνεύουν, απλά τους στέλνουν στην Ελλάδα.
Εισερχόμενοι όμως στην Ελλάδα δεν χρειάζεται πλέον να θεωρείται πως απειλείται η ζωή τους καθώς έρχονται από τα παράλια της Τουρκίας, όπου δεν συντρέχει κίνδυνος για τη ζωή τους. Αντίθετα γίνεται συναλλαγή με τους παράνομους διακινητές που τους προωθούν με μη-συμβατικά μέσα στα παράλια των ελληνικών νησιών.
Αντίστοιχα, οι γειτονικές με την Ελλάδα χώρες δεν αναγνωρίζουν πως στην Ελλάδα κινδυνεύει η ζωή τους και έτσι δεν τους δέχονται να έρθουν στα δικά τους εδάφη.
Μαζί όμως με τους πραγματικούς πρόσφυγες από τη σύρραξη στην Συρία εισέρχονται στη χώρα παραπάνω από 50% ανθρώπων που απλά θέλουν να έρθουν στην Ευρώπη για λόγους κοινωνικών επιδομάτων και ποιότητας ζωής. Οι άνθρωποι αυτοί μεταναστεύουν λαθραία στην Ελλάδα από χώρες όπως το Αφγανιστάν που είναι εκτός πολέμου για μια δεκαετία τουλάχιστον, το Πακιστάν που δεν είναι σε πόλεμο, την Αλγερία που δεν είναι σε πόλεμο, το Μαρόκο που δεν είναι σε πόλεμο, και ακόμα και χώρες όπως η Κούβα που δεν είναι σε πόλεμο, και πληθώρα άλλων χωρών που δεν είναι σε πόλεμο.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι απλοί επίδοξοι οικονομικοί μετανάστες, που επιθυμούν να εγκατασταθούν σε ευρωπαϊκές χώρες για οικονομικούς λόγους, και η είσοδός τους στη χώρα μας χωρίς τις απαραίτητες διατυπώσεις και βίζα εκ των προτέρων συνιστά σε ξεκάθαρη λαθρομετανάστευση.
Το πρόβλημα προκλήθηκε από την αλλαγή πολιτικής της Ελλάδας η οποία ξεκάθαρα έστειλε διεθνή πρόσκληση σε όλους τους επίδοξους λαθρομετανάστες, δίνοντας ένα μήνα άδεια σε όποιον λαθραία εισερχόμενο στη χώρα ξένο πολίτη επιθυμεί να φύγει από την Ελλάδα και 6 μήνες άδεια παραμονής σε όποιον θέλει να μείνει. Μάλιστα επί υπουργίας κας Τασίας Χριστοδουλόπουλου κοινοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2015 έγγραφο, που τιτλοφορείται "Νέα πολιτική σχετικά με τις διαδικασίες κράτησης αλλοδαπών" όπου δεν διευκρινίζεται καν τι διαδικασία θα ακολουθείται αν η περίοδος των έξι μηνών παρέλθει, και απλώς αναφέρεται ότι θα ακολουθήσει νεότερη διαταγή.
Δηλαδή αντί να συλλαμβάνεται κάποιος που εισβάλλει στη χώρα λαθραία χωρίς αληθινό φόβο της ζωής του, μετατρέπεται σε νόμιμα παραμένοντα, όταν οι Ρώσοι τουρίστες που θέλουν να έλθουν για διακοπές ταλαιπωρούνται με γραφειοκρατία για να πάρουν μια βίζα να έρθουν για 15 μέρες διακοπές και να αφήσουν στην οικονομία 2-3 χιλιάδες ευρώ ο καθένας.
Μετά από την έκρηξη λαθρομετανάστευσης που προκάλεσε η παραπάνω αλλαγή πολιτικής σε "ανοιχτά σύνορα για όλους” από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και την επιμονή της να μην την αλλάξει παρά τις καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα, η κυβέρνηση αποφάσισε πως ο όρος "λαθρομετανάστης” χρησιμοποιείται από Χρυσαυγίτες, λες και υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι! Οργουελικές δρομολογήσεις καπνών και καθρεφτών.
Ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες συμφώνησαν να αποδεχθούν κάποιους πρόσφυγες, ενώ η συμφωνία της Ε.Ε. με την Τουρκία, για την διαχείριση των μεταναστών, προέβλεπε την επαναπροώθηση τουλάχιστον 165.000 ανθρώπων που δεν ήσαν πρόσφυγες πίσω στην Τουρκία.
Ως τώρα έχουν επαναπροωθηθεί περί τις 3.000 λαθρομετανάστες στην Τουρκία, ενώ περισσότεροι από 160.000 παραμένουν στη χώρα, 58.000 εκ των οποίων πιθανόν σε επίσημες δομές της χώρας.
Οι ευρωπαϊκές χώρες αθετούν την δέσμευση για απορρόφηση κάποιου αριθμού προσφύγων, όπως η Ουγγαρία, η Τσεχία και η Βουλγαρία που έχουν δεχθεί 0,00 πρόσφυγες από την Ελλάδα, ενώ οι υπόλοιπες χώρες δέχθηκαν σημαντικά μικρότερο αριθμό από τη δέσμευση τους.
Το αποτέλεσμα είναι η μετατροπή της χώρας μας σε παγίδα λαθρομεταναστών, κυρίως μουσουλμανικής θρησκείας, με την συναίνεση της κυβέρνησης, όπου ούτε διοχετεύονται στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, ούτε επιστρέφουν στην Τουρκία από όπου εισήλθαν.
Μάλιστα τελευταία συζητείται η χρηματοδότηση της μόνιμης εγκατάστασής τους στην Ελλάδα με €800 εκατομμύρια από την ΕΕ και €500 εκατομμύρια από τον Τζωρτζ Σόρος, τα οποία €1,3 δις θα δοθούν σε ξένες ΜΚΟ για τα διαχειριστούν και να επιλέξουν ποιοι εκ των λαθρομεταναστών θα εγκατασταθούν στη Ελλάδα, και πως θα γίνει αυτό, και σε ποια γεωγραφική τοποθεσία.
Με άλλα λόγια, η άσκηση μεταναστευτικής πολιτικής φεύγει από τα χέρια της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης με τη σύμφωνη γνώμη της, και μεταφέρεται στα χέρια ανεξέλεγκτων ξένων ΜΚΟ με αμφιλεγόμενα κίνητρα και χωρίς εκλογική νομιμοποίηση άσκησης πολιτικής για την Ελλάδα.
Όποιος νομίζει πως αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι το οικονομικό αδιέξοδο που έχει προκαλέσει στην οικονομία η αριστεροακροδεξιά κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, πλανάται πλάνην οικτράν.
Η αφελληνοποίηση της ελληνικής επικράτειας με ανεξέλεγκτες πολιτικές αμφίβολης ωφέλειας για τη χώρα, και η μετατροπή της Ελλάδας σε κάδο αποθήκευσης μουσουλμάνων από όλη την υφήλιο θα είναι το ζήτημα που θα απειλήσει με ολική διάλυση, την ήδη ανεξέλεγκτη κατάσταση της χώρας που επέφεραν οι ανεγκέφαλες πολιτικές αδιαφορίας και εγκληματικής αμέλειας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Συζητήστε λίγο τώρα για τις τηλεοπτικές άδειες, όσο οι πολιτικές της χώρας ορίζονται από ξένες ΜΚΟ, να δω κάτι.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα