Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Σε γνωρίζω από την όψη

περιστερα
Ο ένας,δεξιά,είναι σαν να βλέπεις τον πρόεδρο των βενζινοπωλών Αιτωλοακαρνανίας που έχει έρθει για συνέντευξη σε τοπικό κανάλι. Η δε άλλη,αριστερά,μοιάζει σα Μολδαβή που ετοιμάζεται να πιάσει δουλειά σε μπαρ στην οδό Δροσοπούλου. Τέτοια ατημέλεια,τέτοιο καρακιτσαριό,τέτοια κακογουστιά,δεν θα την περίμενε κανείς ούτε από πολιτικό ζεύγος της Αλβανίας επί Χότζα. Από το «non political correctness» μέχρι το αντιαισθητικό,υπάρχει μιά απόσταση. Τα παιδιά εδώ όμως,την απόσταση αυτή την εκμηδένισαν. Εύγε!
«Νεγκλιζέ». Μισόγυμνη έσκασε η Περιστέρα στην Κίνα. Να είναι από την χαρά της και βγήκε από τα ρούχα της; Να είναι ένα κρυφο «μήνυμα» στις Κινέζες  γκέισες «βγάλτε τα βαριά κιμονό και βάλτε δαντέλα»; Να είχε σκοπό να «αναστατώσει» εκεί στην «Απαγορευμένη πόλη» κανένα Σαμουράι; Ποιος να  ξέρει.
Το θέμα είναι πως «ξεψάρωσε» η Περιστέρω και προφανώς μετά και από συμβουλές των ειδικών που έχουν αναλάβει το «ίματζ» του ζεύγους-Misko, είπε να βάλει κάτι ανάλαφρο. Και που να ταιριάζει και στην περίσταση φυσικά.  Συνοδεύοντας πρωθυπουργό, υπουργούς,επιχειρηματίες. Και που; Στην Κίνα που η δημόσια εκσάρκωση  θεωρείται προσβολή. Και που πιο συγκεκριμένα; Στην «απαγορευμένη πόλη». Εύγε Μπετυ.Και γαμώ τους συμβούλους έχει το πρωθυπουργικό ζέυγος. Οταν με το καλό έρθει στην Αθήνα ο Ινδός  Πρόεδρος,να σφάξετε πεντε-έξη αγελάδες για πάρτυ του.
Ισως την ιδέα να την πέταξε ο  Καρανίκας. «Ρε Μπετούλα, δεν τα πετάς όλα έξω,να τους βγάλεις τα μάτια στους κοντοψώλιδες κιτρινιάριδες μπας και έτσι αποσπάσουμε καμιά καλή υπογραφή και έρθει καμιά επενδυσούλα,να δουλέψει και το ταβερνάκι του θείου μου του Μανώλη»; Κάπως έτσι πρέπει να έγινε.
Ουτως ή  άλλως, οι ευκαιρίες για  την Περιστέρα να επισκεφτεί τις χώρες-ιδεολογικά πρότυπα,την Ρωσσία και την Κίνα,δεν θα ήταν πολλές, πόσο μάλλον ως «φερστ λέϊντυ» ή μάλλον ως «σέκοντ ουάν» αφού τυπικά «πρώτη κυρία» στο τοπικό κωλοχανείο μας, είναι η σύζυγος του «Πάκη»,του ήρωα του «Καλημέρα Ελλάδα».
Εγινε πράξη λοιπόν το όνειρο. Ρωσσία και Κίνα επισκέφτηκε η «αριστερή» σύζυγος του «αριστερού» Τσίπρα. Μετά από αυτό, μπορεί να αράξει στην Αθήνα δια βίου,αφού δεν υπάρχει κάτι άλλο να δει και να επισκεφτεί. Τι να κλασουν οι Μαλδίβες,τα νησιά του Πάσχα, η Βαρκελώνη, τα φιορδ, οι Ανδεις, το Κατλαμακάν,το Μάτσου-Πίτσου και το Καστελοριζο; Ποιος ο λόγος πλέον να ταξιδέψει άλλο στο εξωτερικό,αφού το όνειρο έγινε πραγματικότητα και φίλησε τα άγια χώματα των χωρών των δύο «παππούλιδων». Του Στάλιν και του Μάο.
Δεν ξέρω τι κακές γλώσσες λέγανε διάφορα,παλιά…τώρα όμως τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα εκεί. Δεν σε σκοτώνουν αμέσως. Σε περνάνε από «δίκες-παρωδίες». Δεν σε συλλαμβάνουν εντός οικίας. Σέβονται το οικογενειακό άσυλο. Περιμένουν να βγεις. Δεν σε εξαναγκάζουν με το πιστόλι  στον κρόταφο να πας να ψηφίσεις. Απλά σε «προειδοποιούν» για τυχόν «απώλειες» αργότερα. Δεν φυλακίζουν αμέσως τους δημοσιογράφους που έχουν την απερισκεψία να αισθάνονται ελεύθεροι. Τους συλλαμβάνουν την επομένη μέρα. Μη σου πω και την μεθεπόμενη,αν μεσολαβεί αργία. Λίγο πράμα είναι αυτό;
Δεν ενημερωθήκαμε βέβαια,για το άν,μέσα στα διάσημα αξιοθέατα που επισκέφτηκε το ελληνικό ζεύγος-misko, αν περιλαμβάνονταν σε αυτά και κάποια από τα χιλιάδες εργοστάσια-γαλέρες. Να δει με τα μάτια της η αριστεροπεριστέρα, πως ακριβώς κατασκευάζεται το κινητό που κρατά,το νυχτικό που φορά, το πλυντήριό της  κλπ.
Ισως πάλι να αποφεύχθηκε ένας τέτοιος προορισμός, λόγω υψηλού κινδύνου ατυχημάτων. Υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να πέσει στα κεφάλια των καλεσμένων του Κινέζου ηγέτου  κανένας εργάτης… Ξέρετε,από κείνους τους σούπερ ευχαριστημένους που πετάνε από την χαρά τους. Καμιά φορά το παρακάνουν και εξφενδονίζονται από τα παράθυρα. Αυτοθέλητα. Βέβαια το καθεστός  εκεί λαμβάνει τα μέτρα του και έχει υποχρεώσει τις «γαλέρες» να τοποθετήσουν κάγκελα στα παραθύρια έτσι ώστε την χαρά τους οι εργάτες των διαφόρων «Jobs factory» να την κρατάνε για τα σπίτια τους και να σφάζονται από  ευτυχία στα κοτέτσια τους.
Χόρτασε » λαική δημοκρατία» η Περιστέρα. Και μάλιστα αφ υψηλού. Οχι από το γλυστερό πεζοδρόμιο. Αλλά από τα μαρμάρινα σκαλοπάτια και τα κόκκινα χαλιά. Πρίμα πηγαίνουν και οι δύο χώρες οικονομικά. Ετσι μας έχουν ζαλίσει οι ειδήμονες τουλάχιστον. Το ότι το 80% του πληθυσμού των χωρών αυτών βρίσκεται «στην απέξω» στην καλύτερη και «στα σκουπίδια» στη χειρότερη των περιπτώσεων,αυτό φυσικά είναι μια λεπτομέρια.
Οχι ότι τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα στις λεγόμενες «δεξιές» χώρες. Ποσοστά φτώχιας,ανεργίας και κοινωνικής εγκατάληψης σε χώρες  της λεγόμενης «Δύσης», τέτοια που πλησιάζουν τα νούμερα Ανατολικών πρώην χωρών. Γίναμε «ένα» όλοι. Χωρες που δεν σου περνούσε από το μυαλό πως δια της δεξιάς στροφής θα κατέληγαν σε αριστερό φαράγγι χρεοκοπίας και άρα σε «επιτήρηση» υπό «καταστολή» «σε πρόγραμμα» και με «θεράποντες ιατρούς» να εφαρμόζουν «πρωτοποριακές» «θεραπείες». Οι παραπάνω όροι,είναι των ιδίων των «γιατρών». Οχι δικές μου. Αυτά ακούμε τουλάχιστον με τα αυτια μας να βγαίνουν κάθε τοσο απο τα χείλη τους.
Αν  σου έρθει καμιά παρορμητική σκέψη ωθούμενη από τον ειρμό πως «τα ηνία τα πολιτικά των μεγαλυτέρων χωρών,τα έχουν στα χέρια τους  χαφιεδοπρακτοράτζες του Ανατολικού μπλοκ,εκπαιδευμένοι στα καταγώγια της «STAZI» και της «KGB» τύπου Μέρκελ, Πούτιν, Τσινπιγκ κλπ συνεπικουρούμενοι από τους «δικούς τους»  ψευδοεπαναστάτες της δεκάρας τύπου «ΜαδουροΠοδεμοΤσίπρες» τότε καταλαβάινεις,κατανοείς το επληκτικό αποτέλεσμα πως οι «ψευδοαριστεροί», οι σφεταιριστες του Κομμουνισμού,οι ιδεολογικοί του προκάτοχοι κέρδισαν τελικά τον πόλεμο «μέσα από απανωτές ήττες» όπως είχαν προβλέψει.
Αλλωστε η ευημερία,όπως και η «δημοκρατία», είναι μια προσωπική θεώρηση και μια ατομική αντίληψη. Οταν περνάνε καλά οι «εκφραστές» της λαικής κυριαρχίας,τότε περνάνε καλά και οι πληθυσμοί. Ασχετα αν δεν το παραδέχονται. Αλλωστε έχεις δει ποτέ λαό ευχαριστημένο; Α ,μα πια. Αϊ στο διάολο με δ’αύτον.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα