Ήρθε η ώρα να καταλάβεις ότι τα φασόλια τρώγονται καλύτερα για πρωινό
Υλικά:
1 κονσέρβα (450 γραμμ.) ολόκληρες καθαρισμένες ντομάτες με το χυμό τους
1/2 μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. τσίλι
Χυμός από 1 λάιμ
1/4 του φλιτζανιού κλαδάκια από φρέσκο κολίανδρο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κονσέρβα (430 γραμμ.) φασόλια (χωρίς νερό) με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
1 πρέζα κύμινο
8 μεγάλα αυγά
8 τορτίγια από καλαμπόκι
Πώς θα το φτιάξεις
1. Φτιάξε τη σάλτσα ανακατεύοντας ντομάτες, κρεμμύδια, σκόρδο, τσίλι, χυμό από μισό λάιμ και κολίανδρο σε ένα μίξερ. Συνέχισε μέχρι να αναμειχθούν καλά, αλλά φρόντισε να είναι ακόμη τραγανά. Ρίξε αλάτι και πιπέρι.
2. Μέσα σε ένα μπόλ, ανάμειξε τα μαύρα φασόλια με το κύμινο και το χυμό από το υπόλοιπο λάιμ. Βάλε αλάτι και πιπέρι για τη γεύση. Χρησιμοποίησε το πίσω μέρος ενός πιρουνιού για να λιώσεις τα φασόλια και παράλληλα πρόσθεσε λίγο ζεστό νερό αν το μείγμα σου δείχνει στεγνό.
3. Ρίξε λίγο cooking spray σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ζέστανέ το σε μεσαία θερμοκρασία. Σπάσε τα αυγά και τηγάνισέ τα μέχρι το ασπράδι τους να πήξει, αλλά ο κρόκος τους να είναι ακόμη ρευστός. Σε ένα άλλο τηγάνι, που ζεσταίνεται σε μεσαία θερμοκρασία, ψήσε τις τορτίγες (ένα λεπτό την κάθε μεριά τους).
4. Ρίξε τα φασόλια πάνω στις τορτίγιες και βάλε από πάνω τους τα αυγά και τη σάλσα. Σέρβιρέ το αμέσως.
Φτιάχνει 4 μερίδες
Διατροφική αξία
Θερμίδες: 431
Υδατάνθρακες: 48 γραμμ.
Πρωτεΐνη: 21 γραμμ.
Λιπαρά: 16 γραμμ.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.