Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

ΟΙ ΚΡΥΦΕΣ ΣΑΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ ΣΑΣ



Βλέπετε ένα μεγάλο μπουφέ και σκέφτεστε "Πόσο πλούσιο!" Ή σκέφτεστε "Τι σπατάλη:"; Όταν τρώτε σε ένα εστιατόριο αισθάνεστε ότι πρόκειται για κάτι ιδιαίτερο που προσφέρετε στον εαυτό σας ή απλά για κάτι που κάνετε ώστε να αποφύγετε το μαγείρεμα; Στην θέα ενός γλυκού αισθάνεστε την ανάγκη να χαρείτε, ή σας κάνει να θέλετε να τρέξετε να κρυφτείτε από τις θερμίδες; Κάποιες τροφές και κάποιες κουζίνες σας γεμίζουν χαρά και άλλες με τρόμο; Είστε πάντα στην προσπάθεια να δοκιμάσετε μια καινούργια δίαιτα, ή μένετε σταθερά πιστοί σε έναν συγκεκριμένο τρόπο φαγητού; Οι ώρες των γευμάτων σας κάνουν να νοιώθετε χαρά ή ένταση; Μήπως το να τρώτε σας γεμίζει με ένα αίσθημα βάρους όχι για κάποιον συγκεκριμένο λόγο;

Οι υποσυνείδητες σκέψεις σας, πεποιθήσεις, συνειρμοί, και συναισθήματα επηρεάζουν δραματικά τις δονήσεις της ενέργειας αυτού που τρώτε, και, με την σειρά της, το φαγητό σας επηρεάζει εσάς ανάλογα. Μπορεί να νομίζετε ότι είστε ο μοναδικός αρχιτέκτωνας αυτών των συναισθημάτων και των αντιδράσεων στο φαγητό, αλλά στην πραγματικότητα, μεγάλο μέρους του τρόπου με τον οποίο σχετίζεστε με το φαγητό έχει να κάνει με τον τρόπο που διδαχθήκατε σαν παιδί από την οικογένεια σας, την θρησκεία, την κοινωνία, τον πολιτισμό, ακόμα και τους προγόνους σας. Με πολλούς τρόπους, οι συνειρμοί που κάνετε με το φαγητό σας είναι σαν τα οικογενειακά κειμήλια που περνούν από γενιά σε γενιά.
 
Μέσα σε κάθε κόκκο ρυζιού, πράσινο φύλλο, και κομμάτι κρέας που τρώτε, υπάρχει μια πληθώρα συνειρμικών πεποιθήσεων. Χωρίς να έχετε συνειδητή επίγνωση του γεγονότος αυτού, κάθε φορά που επιλέγετε να φάτε ένα πράγμα αντί για κάποιο άλλο, ή βρίσκεστε να κριτικάρετε ένα συγκεκριμένο είδος τροφής, μπορεί να έχετε ενεργοποιήσει μια εξηρτημένη συμπεριφορική αντίδραση η οποία είναι βαθιά ριζωμένη στο υποσυνείδητο σας. Αυτοί οι διατροφικοί συνειρμοί και απόψεις πάνε τόσο βαθιά ώστε μπορούν ακόμα να επεκτείνονται και πέρα από τις ώρες των γευμάτων και να επηρεάζουν θετικά (ή αρνητικά) όλες τις πλευρές της ζωής σας.
 
Τα πιστεύω σας για τον εαυτό σας που βασίζονται σε αυτό που τρώτε μπορούν επίσης να σας επηρεάσουν. Για παράδειγμα, αν η ταυτότητα σας είναι αυτή του φυτοφάγου και ανακαλύψετε ότι κάτι που φάγατε περιέχει κάποιο ζωικό προϊόν, μπορεί να νοιώσετε άρρωστοι. Μπορεί μπορεί να συμβεί επειδή το σώμα σας δεν είναι συνηθισμένο στο συστατικό αυτό, αλλά μπορεί επίσης να συμβεί επειδή η κατανάλωση κρέατος είναι ασύμβατη με την άποψη που έχετε για τον εαυτό σας. Ή, αν η ταυτότητα σας είναι αυτή του καλοφαγά και σας δώσουν ένα γεύμα έτοιμων ζυμαρικών και τυριού, μπορεί να νοιώσετε έξω από τα νερά σας. Μπορεί να θεωρείτε τον εαυτό σας σας ένα βολικό, που αρκείται σε απλά κρέας-και-πατάτες είδος ατόμου και αν σας σερβίρουν ένα γεύμα που μοιάζει περισσότερο με έργο τέχνης, μπορεί να μην αισθανθείτε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι. Η ταυτότητα σας έχει ένα ανεξίτηλο αποτέλεσμα στην αντίδραση σας στην τροφή που τρώτε. Σε κάθε μια από αυτές τις περιπτώσεις, το σώμα σας δεν θα πάρει το μεγαλύτερο δυνατόν όφελος από την τροφή σας. Όσο πιο στενή είναι η άποψη που έχετε για τον εαυτό σας, τόσο περισσότερο περιορισμένοι θα είστε από την τροφή που τρώτε. Όσο περισσότερο διευρυμένη είναι η άποψη που έχετε για τον εαυτό σας, τόσο πιο θετικό αποτέλεσμα θα έχει η τροφή επάνω σας. Τα πιστεύω σας για την τροφή που τρώτε όχι μόνον καθορίζουν ποιές τροφές επιλέγετε και ποιές αποφεύγετε, αλλά μπορούν επίσης να καθορίσουν, εν μέρει, πώς το σώμα σας απορροφά και χωνεύει αυτά που καταναλώνετε.

(Απόσπασμα από το βιβλίο των Denise Linn & Meadow Linn, “The Mystic Cookbook: the secret alchemy of food”)


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα